Jump to content



Recommended Posts

(edited)

Ερασιτεχνισμοί. Δεν έχει σιρόπι σοκολάτας απο πάνω pfft :p

 

Ούτε καν μια μπάλα παγωτό ή μερεντονουτέλα γύρω γύρω. Θα το τσάκιζα και έτσι όπως είναι βεβαίως βεβαίως

Έγινε επεξεργασία από nucleus

@karmen1983 εγώ τις προτιμώ πιο σφιχτές και αυστηρά με μέλι, αλλά για πες τη σύνθεσή σου. Για όταν έχουμε κόσμο που τις προτιμά αφράτες. ;)

 

  • Like 1

Αυστηρή σύνθεση δεν εχω αλλά στο περίπου το παρακάτω για 3 μεγάλες όπως αυτές της φώτο

 

1 αυγό

180μλ γάλα

150γρ αλευρι

3-4 κουταλάκια ζάχαρη (αναλογα τα γουστα πάει βάζω 2 σηνήθως εγω και μάλιστα καστανή που μου αρέσει καλύτερα)

1 κουταλάκι κοφτό μπεικιν παουντερ αν βάλεις αλεύρι που φουσκώνει μόνο του αλλιώς 2 κουταλάκια

βανίλια ή ότι αρωματικό σου αρέσει (πχ πορτοκάλι λεμόνι κλπ)

 

Ανακάτεμα όλα μαζί να γίνει χυλός. Τα αφήνω κανα τέταρτο να φουσκώσει και το ξανα ανακατεύω μετά

Αν σου φανεί πολύ πηχτό βάζεις λίγο γάλα ακόμα και ανακατεύεις πάλι.

ε και μετά στο τηγάνι κλασικά

  • Like 4

Ε, τελικά κάνουμε περίπου τον ίδιο χυλό, με εξαίρεση το baking powder. Όταν ήθελα φούσκωμα έβαζα μια ιδέα μαγειρική σόδα και 5 σταγόνες λεμόνι και του έδινα ~20' για να εκτονωθεί. ;)

 

Εγώ βάζω:

1 αυγό

1(±) κούπα αλεύρι

1(±) κούπα γάλα

1 κουταλάκι ζάχαρη

 

Κάνει κρέπες ή τηγανίτες ανάλογα με την πυκνότητα και θέλει μηδενικό χρόνο προετοιμασίας...

  • Like 1

Αλλά εγώ θα αντισταθώ!!!
Κλααψψψ! ! ! !  :(

 

20160327_011830-e-large.jpg  20160327_011846-e-large.jpg

 

Δε μπορεί..... κάποια στιγμή δεν θα στρίβει πρίν από εμένα στις γωνίες!!!!

Ε τότε θα δείτε!!! :p

  • Like 4
47 minutes ago, acct said:

Όταν ήθελα φούσκωμα έβαζα μια ιδέα μαγειρική σόδα και 5 σταγόνες λεμόνι και του έδινα ~20' για να εκτονωθεί. 

To ίδιο είναι :)

 

Quote

Baking powder is actually baking soda mixed with an acidic ingredient, for example lemon juice or tartar sauce.

 

41 minutes ago, Wizard! said:

To ίδιο είναι :)

Ναι ρε αγόρι, αυτό λέμε. ;)

 

Μια και το πιάσαμε όμως, 1 κουταλάκι μαγειρική σόδα αντιστοιχεί περίπου σε 4 κουταλάκια baking powder.

  • Like 1
Μία ώρα πριν, το μέλος acct έγραψε:

Άντε, για να είμαι περισσότερο εντός θέματος, κάτι από την περασμένη εβδομάδα για τους μη νηστεύοντες. Πικάντικα χοιρινά πλευρά (μαριναρισμένα 3 μέρες), 1.2kg το ζεύγος. Τα μπροστινά με μπούκοβο και καυτερή πάπρικα, τα πίσω πιο ήπια, με δεντρολίβανο. ;)

 

large.Spare_Ribs.jpg

 

 

 

4d4cf31a-99f5-49dc-8afb-ceee9d445cc5.jpg

6 hours ago, acct said:

Άντε, για να είμαι περισσότερο εντός θέματος, κάτι από την περασμένη εβδομάδα για τους μη νηστεύοντες. Πικάντικα χοιρινά πλευρά (μαριναρισμένα 3 μέρες), 1.2kg το ζεύγος. Τα μπροστινά με μπούκοβο και καυτερή πάπρικα, τα πίσω πιο ήπια, με δεντρολίβανο. ;)

 

large.Spare_Ribs.jpg

 

 

Δεν έβαλες και μια φωτογραφία τομή, να δούμε πώς είναι μέσα.

  • Like 1
31 minutes ago, PetrosD said:

Δεν έβαλες και μια φωτογραφία τομή, να δούμε πώς είναι μέσα.

Αστιεύεσαι; Εγώ δεν έβγαλα καν φωτογραφία. Μόλις έκατσα στο τραπέζι το περιέλαβα και σταμάτησα όταν είχαν μείνει μόνο κόκκαλα. :D

 

Τα spare ribs δεν έχουν πάρα πολύ ψαχνό, αλλά με το λιπάκι γίνονται πάντα ζουμερά. Μαζί με την κρούστα απ' έξω είναι ο τέλειος συνδυασμός. Εναλλακτικά τα συνδυάζεις με πλούσια BBQ sauce η τα κάνεις sticky, με πηχτή μαρινάδα, αλλά εμένα μ' αρέσουν πικάντικα και στεγνά.

  • Like 2
(edited)

 

27 minutes ago, karmen1983 said:

ώπα στάκα!

A γειά σου! Εσύ που είσαι και (τρελλο)κρητικιά, αυτό το υπέροχο πράγμα, πως το φτιάχνουν;

Έχω φάει τον κόσμο, κανείς δεν ξέρει... Είχαμε φάει κάτι, που το παραγγέλναμε ως στάκα, το οποίο ήταν σα λιωμένο τυρί με φρέσκο βούτυρο.

Έγινε επεξεργασία από Wizard!
4 minutes ago, astrolabos said:

Στακοβούτυρο πουλάει ο Βασιλόπουλος

Στακοβούτυρο, βρίσκω από κρητικά μαγαζιά, σαφώς ανώτερο. Αυτό το πράγμα που φτιάχνουν δεν ξέρω πως γίνεται...

Ήταν σα λιωμένο τυρί. Το βούτυρο, αν το ζεστάνεις, γίνεται νερουλό, σα λάδι.

28 minutes ago, Wizard! said:

Στακοβούτυρο, βρίσκω από κρητικά μαγαζιά, σαφώς ανώτερο. Αυτό το πράγμα που φτιάχνουν δεν ξέρω πως γίνεται...

Ήταν σα λιωμένο τυρί. Το βούτυρο, αν το ζεστάνεις, γίνεται νερουλό, σα λάδι.

Η στάκα είναι πέτσα από γάλα πηγμένη σε χαμηλή φωτιά με αλεύρι. Κατά την παρασκευή της ξεχωρίζει το λίπος που λέγεται στακοβούτυρο.

  • Like 1
16 minutes ago, acct said:

Η στάκα είναι πέτσα από γάλα πηγμένη σε χαμηλή φωτιά με αλεύρι. Κατά την παρασκευή της ξεχωρίζει το λίπος που λέγεται στακοβούτυρο.

Άρα δεν είναι κάτι που μπορώ να προμηθευτώ και να φτιάξω...;

Το δυσκολο ειναι να βρεις τη τσιπα απο το γαλα. Θελει καποια ποσότητα :)

 

Μετα θελει προσοχη στη θερμοκρασια και τεχνη ελεγε ο παππούς μου στο ανακατεμα αφου μπει το αλευρι

 Α και που είσαι το φεγγαρι πρεπει να ειναι στη γεμωση :hehe:

  • Like 2
43 minutes ago, Wizard! said:

Άρα δεν είναι κάτι που μπορώ να προμηθευτώ και να φτιάξω...;

Δύσκολο. Πρέπει να βρεις πολύ φρέσκο γάλα (όχι παστεριωμένο και ομογενοποιημένο προφανώς), να επιλέξεις πώς θα πάρεις την πέτσα του (από νωπό ή ζεσταμένο, με ζύμωση ή χωρίς), να αποφασίσεις πόσο αλάτι θα προσθέσεις και στο τέλος να προσέξεις να μην την κάψεις (η καζεΐνη δεν αντέχει υψηλές θερμοκρασίες).

 

Έπεσα σε μια συνταγή εδώ, αν είσαι αποφασισμένος, αλλά δεν ξέρω αν αξίζει τόσος κόπος. Από την άλλη, εγώ τη βρίσκω έτοιμη σχετικά πιο εύκολα, οπότε... ;)

 

5 minutes ago, karmen1983 said:

Α και που είσαι το φεγγαρι πρεπει να ειναι στη γεμωση :hehe:

Ναι, λέγανε κι ότι στο αλεύρωμα πρέπει να φύγουν όλοι από την κουζίνα εκτός τη νοικοκυρά ή ότι πρέπει να φτύνεις τον κόρφο σου κι άλλα τέτοια περίεργα... :D

 

Spoiler

Κατά τη στιγμή αυτή λέγεται κοινώς ότι, για να πετύχει το γύρισμα, πρέπει να βρίσκεται στο μαγειρειό μόνο η οικοδέσποινα, ψιθυρίζοντας ταυτοχρόνως εξορκισμό τινά, άλλως αποτυγχάνει αυτό και δεν γίνεται ο αποχωρισμός του βουτύρου. (http://www.ftiaxno.gr/2013/10/anthogala-staka.html)

 

  • Like 3
9 hours ago, acct said:

Δύσκολο. Πρέπει να βρεις πολύ φρέσκο γάλα (όχι παστεριωμένο και ομογενοποιημένο προφανώς), να επιλέξεις πώς θα πάρεις την πέτσα του (από νωπό ή ζεσταμένο, με ζύμωση ή χωρίς), να αποφασίσεις πόσο αλάτι θα προσθέσεις και στο τέλος να προσέξεις να μην την κάψεις (η καζεΐνη δεν αντέχει υψηλές θερμοκρασίες).

 

Έπεσα σε μια συνταγή εδώ, αν είσαι αποφασισμένος, αλλά δεν ξέρω αν αξίζει τόσος κόπος. Από την άλλη, εγώ τη βρίσκω έτοιμη σχετικά πιο εύκολα, οπότε...

Αρχικά σκεφτόμουν ότι εδώ που είμαι, δεν υπάρχει περίπτωση να βρω και ίσως καταφέρω, όταν κατέβω Ελλάδα για διακοπές.

Ξέχασα όμως ότι στα 1000μ από το σπίτι μου, είναι λιβάδια που βόσκουν εκατοντάδες πρόβατα... Τώρα, πως θα έρθω σε επαφή μαζί τους να πάρω γάλα, θα το ψάξω.

Thanx για τη συνταγή πάντως! :D

  • Like 2

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.