Jump to content



Recommended Posts

(edited)
  On 2/4/2016 at 10:10 ΜΜ, το μέλος filthy_dwarf έγραψε:

σε κανένα 10λεπτο θα είναι έτοιμο το butter chicken. θα ανεβάσω φώτο να ζηλεύετε και εγώ να γελάω τρώγοντας 

Expand  

Αγάπηηηη!!!

Το τηγάνι !!!!! :hehe:

 

Αν έχεις δυο κεφάλια, πόσταρε τώρα μέσα στο μαύρο μεσάνυχτο! :p

Έγινε επεξεργασία από Seafalco
(edited)

Πατριωτάκι έχε χάρη που ΄σαι μακριά!

Άντε πάρε και μια σαλάτα να πάει κάτω "οικολογικά" ! :D

 

Β13_DSCN8854-large.jpg  Β15_DSCN8859-large.jpg

 

 

Καλή χώνεψη!   :p

Έγινε επεξεργασία από Seafalco
(edited)
  On 2/4/2016 at 8:44 ΜΜ, το μέλος karmen1983 έγραψε:

Δε ξερω τι να σου πω. Παίζει να τα έχω κοντά ένα χρόνο (ειθλικρινα δε θυμαμαι πότε τα αγόρασα) και ποτέ δε μου κόλλησε κάτι. Ακόμα και τώρα που είμαι σε φάση δίαιτας λόγω συμπαράστασης στο έτερον ήμισυ ομελέτα με λαχανικά και περισσότερα ασπράδια παρά κρόκους αυγών δε κολλάνε. Και φυσικά δε μπαίνει λάδι.

Να έπεσες στη περίπτωση ή να έτυχα εγώ σε καλά; Παίζει, μαζική παραγωγή είναι εξάλλου.

Στα κεραμικά πάντως δείτε και τα green pan/fest

Expand  

Παίζει να έπεσα και στην περίπτωση. Αλλά σίγουρα δεν θα έδινα ξανά λεφτά στην εταιρεία και προφανώς δεν θα τα πρότεινα. Εκεί ξεχωρίζει το καλό αντικολλητικό.. Στο λάδι.

  On 2/4/2016 at 9:49 ΜΜ, το μέλος acct έγραψε:

Μάλλον τα κεραμικά είναι πώς θα σου τύχουν μου φαίνεται... Το Green Pan το είχα προτιμήσει παλιότερα, γιατί έμοιαζε στιβαρό και καλοφτιαγμένο. Τελικά έχει συμπεριφορά καλού ανοξείδωτου κι όχι αντικολλητικού, κι αυτό από την πρώτη μέρα.

 

Αυγό χωρίς καθόλου λάδι δεν υπάρχει περίπτωση να του βάλεις. Δε λέω ότι θα το ξύνεις με σύρμα, αλλά σίγουρα θα πιάσει και θα θέλει σπάτουλα για να ξεκολλήσει. Το ίδιο και το κρέας. Πάντως, αν βάλεις λίγο λαδάκι για να γυαλίσει καλά, κάνει πολύ καλές ομελέτες. Δεν είναι κακό σκεύος, αλλά πιθανότατα χρειάζεσαι επιπλέον κανονικό αντικολλητικό.

Expand  

Και εγώ αυτήν την άποψη έχω. Γενικά από αυτά που έχω μείνει ικανοποιημένος είναι τα tefal titanium και talent. Υπάρχει κάποιος λόγος που έχετε προτίμηση στα κεραμικά, γιατί εγώ δεν έχω και την καλύτερη γνώμη. Επίσης έχω ακούσει καλά λόγια για την σειρά meteor της tefal που είναι κεραμικά με πέτρα

Έγινε επεξεργασία από mer
  • Like 1

Της Tefal βλέπω και είναι best sellers στα Amazon και με πολύ καλές κριτικές. Ως T-Fal θα τα βρείτε στο amazon.com αν και δε ξέρω αν είναι  τα ίδια (παρόλο που λένε ότι είναι μια εταιρία, διάβασα ότι κατασκευάζονται αλλού, δε ξέρω αν ισχύει).

  On 3/4/2016 at 10:42 ΠΜ, το μέλος UltraB έγραψε:
Της Tefal βλέπω και είναι best sellers στα Amazon και με πολύ καλές κριτικές. Ως T-Fal θα τα βρείτε στο amazon.com αν και δε ξέρω αν είναι  τα ίδια (παρόλο που λένε ότι είναι μια εταιρία, διάβασα ότι κατασκευάζονται αλλού, δε ξέρω αν ισχύει).

Προφανώς και ειναι τα ίδια

  On 4/4/2016 at 8:32 ΠΜ, το μέλος fatal έγραψε:

Έκανα μερικές πίτσες και μερικά μηλοπιτάκια

Expand  

Για δώσε κανα link ή info αν έχεις.

Για τα μηλοπιτάκια μπορείτε να μπείτε στο site του Πετρετζήκη τα έχει αναλυτικά

Η πίτσα είναι με neapolitan style ζύμη οπότε έχουμε και λέμε

500γρ αλέυρι τύπου 00

14γρ αλάτι

1γραμμάριο ξερή μαγιά (ναι 1 όχι παραπάνω)

λίγο ζάχαρη

Ρίχνουμε τη ζάχαρη με τη μαγιά μέσα στο  ΜΙΣΟ χλιαρό νερό και αφήνουμε για 5 λεπτα να κάνει χρήση αμέσως μετά ρίχνουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε λίγο και βάζουμε το  υπόλοιπο χλιαρό νερό με το αλάτι και ζυμώνουμε για 10 λεπτά περίπου μέχρι η ζύμη να γίνει λίγο μαλακή. Αφήνουμε στην άκρη για 40 λεπτά να φουσκώσει ελάχιστα.

Αφού περάσουν τα 40 λεπτά κόβουμε τη ζύμη σε 3 ίσα μέρη και κάνουμε μπαλάκια τα οποία πρέπει να είναι ομοιόμορφα στο πάνω μέρος τους.

Λαδώνουμε λίγο ένα ταψί, τα βάζουμε μέσα καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 4 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου να φουσκώσουν. Μετά ανοίγουμε και βάζουμε ότι θέλουμε πάνω στην πίτσα μας

Ο φούρνος πρέπει να είναι όσο τον δυνατόν σε μεγαλύτερη θερμοκρασία προθερμασμένος.

Το αποτέλεσμα θα είναι μια μαλακή και ελαστική ζύμη.

  • Like 5
  On 5/4/2016 at 12:32 ΜΜ, το μέλος deninho έγραψε:

 roesti (κάτι σαν τηγανιτές πατάτες). 

 

Expand  

 

Έφαγα τέτοιο πριν κάνα μήνα στην Ελβετία. Δεν είναι και πολύ ωραίο.

Μάλλον πρέπει να είμαι από τις εξαιρέσεις, όπου λατρεύω τη σοκολάτα, αλλά δε μου αρέσουν καθόλου τα μερεντονουτελοσκευάσματα...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.