Jump to content



Recommended Posts

Απίστευτα τα Scotch eggs είχα φάει Αγγλία αλλά δεν έλεγαν τίποτα και έκανα σπίτι και ήταν τέλεια

Επειδη τα  nava τα εχω αρκετο καιρο καλο θα ειναι οποιος παρει να προσεχει διαφορα οπως και γενικα στα κεραμικα.

 

Δε θελουν μεταλλικες κουτάλες ή σπατουλες. Παρτε σιλικονης ή ξυλινες.

Δε θελουν τριψιμο με τη σκληρη πλευρα απο το σφουγγάρι. Οταν ειναι ζεστα εαν και εφοσον κατι κολλησε επανω παρτε το με μια χαρτοπετσετα ή χαρτι κουζινας. Μετα ελαφρα σαπουναδα και στο ντουλαπι.

 

Δεν αποθηκευουμε το ενα μεσα στο αλλο.

 

Τελος αν και αναφερουν οτι μπαινουν στο πλυντήριο πιάτων προσωπικα δε τα βαζω.

 

Μετα απο αυτα τα εχω ακομα στην αρχικη τους κατασταση χωρις να κολλαει τιποτα επανω.

 

Ελπιζω να βοηθησα :)

  • Like 2

Karmen εγώ δεν τα ήξερα και είχα τεφαλ και είπα να τα δοκιμάσω επειδή τα είχες προτείνει εσύ. Το τεφαλ με διπλάσια χρήση δεν κολλάει τίποτα πάνω του. Με νερό ή και χαρτί φεύγει ότι έχει. Το nava μετά από 1 εξάμηνο παρέδωσε πνεύμα. Προφανώς γίνεται σωστή χρήση


πριν 19 λεπτά, το μέλος mer έγραψε:

Karmen εγώ δεν τα ήξερα και είχα τεφαλ και είπα να τα δοκιμάσω επειδή τα είχες προτείνει εσύ. Το τεφαλ με διπλάσια χρήση δεν κολλάει τίποτα πάνω του. Με νερό ή και χαρτί φεύγει ότι έχει. Το nava μετά από 1 εξάμηνο παρέδωσε πνεύμα. Προφανώς γίνεται σωστή χρήση

 

Δε ξερω τι να σου πω. Παίζει να τα έχω κοντά ένα χρόνο (ειθλικρινα δε θυμαμαι πότε τα αγόρασα) και ποτέ δε μου κόλλησε κάτι. Ακόμα και τώρα που είμαι σε φάση δίαιτας λόγω συμπαράστασης στο έτερον ήμισυ ομελέτα με λαχανικά και περισσότερα ασπράδια παρά κρόκους αυγών δε κολλάνε. Και φυσικά δε μπαίνει λάδι.

Να έπεσες στη περίπτωση ή να έτυχα εγώ σε καλά; Παίζει, μαζική παραγωγή είναι εξάλλου.

Στα κεραμικά πάντως δείτε και τα green pan/fest

Κατι μου λεει οτι σημερα αφησες την διαιτα στην ακρη και ακουμπησες κι εσυ λιγο πιτσα !!! :) 

  • Like 2

Σσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς θα μας ακουσουν :hehe:

 

Τωρα είμαι σε φάση ρακής :p

  • Like 3

Άρα κλείσαμε στα κεραμικά για να διευκολύνω λίγο τη κατάσταση; Ποια η γνώμη σας για τα Fissler; Τα βλέπω πως βαράνε στη τιμή αλλά σκέφτομαι ότι όλες οι κατσαρόλες που έχουμε σπίτι και δουλεύει καθημερινά η μητέρα μου από όταν ήμουν παιδί, είναι Fissler και δεν έχουν πάθει τίποτα.

 

Βέβαια τα τηγάνια τραβάνε πιο πολύ ζόρισμα αλλά καταλάβατε τι θέλω να πω πιστεύω...

1 minute ago, karmen1983 said:

Αν μπορείς να διαθέσεις τα παραπάνω που ζητάνε φυσικά και να πας.

Αν είναι να σου κρατήσουν τα διπλάσια πχ χρόνια, νομίζω στα ίδια χρήματα σου έρχονται. Με αυτή τη λογική το σκέφτομαι.

Παραπάνω απο τα διπλάσια θα κρατήσουν και στοιχηματίζω και ότι δε θα είναι και τόσο ευαίσθητα :)

 

Εχω μερικά σκεύη της Fissler απο τη μάνα μου παρακαλώ και ζουν και βασιλεύουν με καθημερινή χρήση (είμαι 6 χρόνια Αθήνα αυτό σαν δείγμα γραφής)

  • Like 1

Έτσι !

Για τηγάνια δεν ξέρω, ένα fissler που είχαμε, από κακή χρήση το χρησιμοποιούσε η γιαγιά μετά από καμιά 30 χρόνια το πετάξαμε γιατί κόλλαγε.

Αλλά μερικές κατσαρόλες ανάλογης ηλικίας εξακολουθούν και μαγειρεύουν καθημερινά, χωρίς να δείχνουν τα χρόνια τους ! :)

 

Όσο για τις ρακές, παρά το ότι είναι φανερό ότι έχουν κάνει τη δουλειά τους .....

 

πριν 9 λεπτά, το μέλος karmen1983 έγραψε:

Παραπάνω απο τα  μισά    διπλά   θα κρατήσουν και στοιχιματίζω και ότι δε θα είναι και τόσο ευαίσθητα :)

 

....πιές και μια για τη παρέα!!! :D

  • Like 3

Το άλλαξε όμως η Αγαπούλα και δε φαίνεται ότι το έκανε edit. Τα πλεονεκτήματα των "αφεντικών" βλέπεις :p

  • Like 1
52 minutes ago, karmen1983 said:

Στα κεραμικά πάντως δείτε και τα green pan/fest

Μάλλον τα κεραμικά είναι πώς θα σου τύχουν μου φαίνεται... Το Green Pan το είχα προτιμήσει παλιότερα, γιατί έμοιαζε στιβαρό και καλοφτιαγμένο. Τελικά έχει συμπεριφορά καλού ανοξείδωτου κι όχι αντικολλητικού, κι αυτό από την πρώτη μέρα.

 

Αυγό χωρίς καθόλου λάδι δεν υπάρχει περίπτωση να του βάλεις. Δε λέω ότι θα το ξύνεις με σύρμα, αλλά σίγουρα θα πιάσει και θα θέλει σπάτουλα για να ξεκολλήσει. Το ίδιο και το κρέας. Πάντως, αν βάλεις λίγο λαδάκι για να γυαλίσει καλά, κάνει πολύ καλές ομελέτες. Δεν είναι κακό σκεύος, αλλά πιθανότατα χρειάζεσαι επιπλέον κανονικό αντικολλητικό.

Δε το ξερες; :p

 

@acct δε τα εχω δουλεψει τα πρασινα μιας και οταν τα ειδα διπλα στα ναβα πηρα τα δευτερα. Αλλα ακουω απο δυο φιλες πολυ καλα λογια.

Παντως να πουμε και την εξυπναδα τωρα αφηστε τα κεραμικα και παρτε μαντεμι. Δυο σε ενα και καλο μαγειρεμα και φονικο οπλο :hehe:

  • Like 2

σε κανένα 10λεπτο θα είναι έτοιμο το butter chicken. θα ανεβάσω φώτο να ζηλεύετε και εγώ να γελάω τρώγοντας 

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.