Jump to content



Official ΦαγητοThread v2.0


astrolabos

Recommended Posts

Χαχααχαχα το εχεις χασει :p

Ρυζι ειναι πανω σε αλουμινοχαρτο. Απο κατω ειναι ζυμη και το ρυζι μπηκε για να τη κρατησει στις ακριες της φορμας για να παρει σχημα και να μη φουσκουσει σε ακυρα σημεια.

Link to comment
Share on other sites

και μοσχαρισια με σαλατα σημερα :D

 

 

attachicon.gif_MG_8786.jpg

attachicon.gif_MG_8792.jpg

Επειδή από ότι βλέπω η μοσχαρίσια μπριζόλα έχει κόκκαλο, μια φορά που προσπάθησα να την κάνω σε τηγάνι το κρέας κοντά στο κόκκαλο δεν ψήθηκε καλά. Υπάρχει κάποια συμβουλή για να αποφύγω κάτι την επόμενη φορά,εκτός από το να την βγάλω πιο νωρίς από το ψυγείο; Αυτή είναι κόντρα;

 

 

Απο γρανιτη βγαλανε τα λιντλ αλλα αγορασα πριν καιρο οποτε τη πατησα :p

Και εγώ το σκεφτόμουν αλλά με απώθησε που ήταν γρανιτένιο που ακούγονται πολλά.

 

gallery_31367_976_407126.jpg

:turned:

Που είναι αυτό; :OO:

Link to comment
Share on other sites

Επειδή από ότι βλέπω η μοσχαρίσια μπριζόλα έχει κόκκαλο, μια φορά που προσπάθησα να την κάνω σε τηγάνι το κρέας κοντά στο κόκκαλο δεν ψήθηκε καλά. Υπάρχει κάποια συμβουλή για να αποφύγω κάτι την επόμενη φορά,εκτός από το να την βγάλω πιο νωρίς από το ψυγείο; Αυτή είναι κόντρα;

 

 

Και εγώ το σκεφτόμουν αλλά με απώθησε που ήταν γρανιτένιο που ακούγονται πολλά.

 

Που είναι αυτό; :OO:

Καλό είναι όταν ξεκινάς το ψήσιμο να έχει φτάσει ολόκληρη σε θερμοκρασία δωματίου. Επίσης μπορείς να την γυρίζεις όρθια ώστε να ψήνεις και τα πλαϊνά, αν και στο κόκκαλο είναι πιο δύσκολο. Πάντως εάν μείνει και λίγο ροδαλή η μοσχαρίσια δεν είναι κακό :).

 

Τι ακούγεται για τα γρανιτένια γουδιά, γιατί μου έχει διαφύγει?

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Απο το ψυγείο έτσι και αλλιως τη βγάζεις αρκετή ώρα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Είτε έχει κόκκαλο είτε όχι.

Αν το κομμάτι είναι πολύ χοντρό δύσκολα θα τη καταφέρεις στο τηγάνι. Θα πρέπει να μπει και φούρνο.

Αν δεν ειναι πολύ χοντρό όμως μπορείς όσο ψήνεται απο τη μια μεριά να την περιχύνεις με το ζεστό λάδι/βούτυρο απο την άλλη και ειδικά προς το κόκκαλο. Αυτό είναι κάτι που όταν γίνεται πέρα απο το ότι την ψήνει, την κρατάει και ζουμερή.

Και για να σας γλυκάνω και λίγο έτοιμη η τάρτα. οφείλω να παραδεχτώ ότι το μπισκότο Παρλιάρου απο τον νάνο μας ήταν πολύ καλό. Βέβαια έβαλα τη μισή ζάχαρη από ότι λέει η συνταγή μιας και δεν ειμαι του πολύ γλυκου.

post-33144-0-26969500-1439112224_thumb.j

edit: Ξέχασα βασικό επίσης είναι να την αφήσεις να ξεκουραστεί τουλάχιστον 5 λεπτά πριν την σερβίρεις.

Έγινε επεξεργασία από karmen1983
  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Καλό είναι όταν ξεκινάς το ψήσιμο να έχει φτάσει ολόκληρη σε θερμοκρασία δωματίου. Επίσης μπορείς να την γυρίζεις όρθια ώστε να ψήνεις και τα πλαϊνά, αν και στο κόκκαλο είναι πιο δύσκολο. Πάντως εάν μείνει και λίγο ροδαλή η μοσχαρίσια δεν είναι κακό :).

Τι ακούγεται για τα γρανιτένια γουδιά, γιατί μου έχει διαφύγει?

Thx. Γενικά ότι αφορά το γρανίτη σαν υλικό έλεγα όχι συγκεκριμένα για γουδί. Έχουν ακουστεί κατά καιρούς διαφορά να αποφεύγεται η χρήση του.
Link to comment
Share on other sites

By far (που λένε και στο χωριό μου) οι καλύτεροι λουκουμάδες που έχω φάει στη ζωή μου. Παγωτό και γλυκό φράουλα!!!! attachicon.gifImageUploadedByTapatalk1439062078.647083.jpg

Ρε μοναχοφάη! Δεν απαντάς ε?  :angry:  :tongueout:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Να μου χαθείτε λαμόγια :)

Pizza-Restaurant Mario λέγεται το μαγαζί στη Β. Κωνσταντίνου, κοντά στο Εν Αρτη αν γνωρίζεις γείτονα.

Περιττό να πω πως πλέον έχω σταματήσει να τρώω πίτσα από όλους τους υπόλοιπους εδώ στην Αρτα. Ο άνθρωπος ειναι τοπ.

Αν βρεθείς ποτέ στα μέρη μας μπορείς να πάρεις ότι θέλεις πακέτο.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.