Jump to content



Recommended Posts

(edited)

εσυ πρωτα :p

 

petrosD - thelab.gr calorie police   :rofl:

 

παρουσιαζω την καλυτερη (και πιο ευπεπτη) πιτσα στο Παγκρατι  

NMqSdX8.jpg

 

κυριακες ανοιχτος μετα τις  6 - Δευτερα κλειστα   :(:p

Έγινε επεξεργασία από GruntGR
  • Like 2

Είναι από ένα ιταλικό μαγαζάκι που δεν του φαίνεται κι έχει μεγάλο βάθος μέσα σαν μαγαζί (χώρο);;; Όνομα δεν θυμάμαι αλλά έχω πάει παλιά αν είναι αυτό.. 

Είναι από ένα ιταλικό μαγαζάκι που δεν του φαίνεται κι έχει μεγάλο βάθος μέσα σαν μαγαζί (χώρο);;; Όνομα δεν θυμάμαι αλλά έχω πάει παλιά αν είναι αυτό.. 

 

 

 
τωρα που εχει βγαλει τραπεζια εξω ειναι μια χαρα, οταν πιασουν τα κρυα μονο  delivery/take away 
 
 
 
 

 

Πάρτα!

 

attachicon.gif Ntropi.jpg

 

 

 

 
:D
  • Like 3

Έπρεπε ξανά ΑΦΟΥ.

11200889_992029044140735_564245884885906

 

Το είδα από τις ατάκες. Και μπήκα για να σε ΒΡΙΣΩ για την σωματική και ψυχική φθορά που έπαθα.

Να καείς στη κόλαση αλλά αντί φωτιές, να σε καίνε όσπρια και ρεβύθια!

(edited)

Κι εγώ είμαι κανα μήνα που τη βγάζω με τέτοια γεύματα :

a662cc09-796c-4c5d-969b-48eb3479f2ef_zps

Πολύ ωραία όλα. Αυτό που θα με ενδιέφερε είναι να μάθω πιο μαχαίρι αχνοφαίνεται για να κόβει τόσο καλά και από που προμηθεύτηκες αυτό και το ξύλο κοπής;Ευχαριστώ προκαταβολικά Έγινε επεξεργασία από mer

Η επιφανεια κοπης ειναι μια απλη ξυλινη απο Ικεα που θα αλλαχτει στο αμεσο μέλλον με κατι καλυτερο (πιο σταθερο ).

Το μαχαιρι ειναι Wüsthof Santoku 17cm της σειρας Grand Prix II μοντελο #4175 που αγοραστηκε κατόπιν συμβουλης φιλου σεφ.

Το ακονισμα του δεν ειναι ικανοποιητικο σε σχεση με το αρχικο εργοστασιακό που ειχε, ευελπιστουσα οτι θα πετυχαινα κατι σχετικα κοντινο με το ακονιστηρι της ιδιας σειρας που πηρα.

Θα καταφυγω σε λυση σετ πετρας ή σε μασατι στο μελλον για να πετυχω κατι με περισσοτερη αντοχη και καλυτερη κόψη.

Το μαχαιρι και το ακονιστηρι τα προμηθευτηκα απο το KochenMachtSpass που εχει και κανονικο e-shop καθώς και καταστημα στο ebay. Η τιμη του ηταν περιπου 25-30 ευρω κατω απο την αντιστοιχη ελληνικου καταστηματος. Η συμβουλη ηταν για ενα απλο Santoku τετοιου μεγεθους, απλως με τη διαφορα τιμης λογω αγορας απο εξωτερικο, ειπα να παρω λιγο καλυτερο (κατ εμε ), και σε σειρα και σε feature ( pockets ).

  • Like 2
(edited)

και εγώ με santtoku παίζω μπάλα και μάλιστα φτηνό. πάρε μια ακονόπετρα και θα γίνει σαν καινούργιο. απλά θέλει αν το κάνεις σωστά 

Έγινε επεξεργασία από filthy_dwarf

Αν θέλετε να ακονίσετε τα μαχαίρια σας, η καλύτερη λύση είναι λαδάκονο κρήτης, με SAE10 λάδι μηχανής. Θέλει λίγο χέρι για να το καταφέρεις, αλλά το αποτέλεσμα είναι φοβερό.

 

Για το μασάτι, ακονίζει εν μέρει, αλλά μετά από ένα σημείο το μαχαίρι χάνει τον αιθέρα και θες λαδάκονο. Μην , ξαναλέω μην, χρησιμοποιήσετε καμιά λίμα στα μαχαίρια σας, θα τα καταστρέψετε. (έχω δει αρκετά καλά μαχαίρια κατεστραμμένα έτσι.)

 

Επίσης υπάρχουν και ηλεκτρικά τροχιστικά, που δίνουν συμπαθητικά αποτελέσματα.

 

Στην δουλειά, το αφεντικό για να τροχίσει μαχαίρια, τα περνάει από 4 διαφορετικές πέτρες (λαδάκονο, και 3 διαφορετικούς τροχούς,) και στο τέλος τα μαχαίρια κόβουν χαρτί.

  • Like 5

Εχω βαλει στο ματι ενα σετ whetstones, η διαδικασια ειναι ιδια, απλα ειναι με νερο και οχι λαδι. Το σετ περιλαμβανει και πετρα για το ισιωμα των λειαντικων πετρων,οταν μετα απο χρηση χανουν την επιπεδοτητα τους

Έχω κι εγώ 2 λειαντικές πέτρες 2 επιφανειών η κάθε μια. Η μία ήταν του παππού μου και η άλλη του πατέρα μου, και οι 2 από Αμερική. Με αυτές ακονίζω.

  • Like 1

grit-starter.

 

carborundum λένε πάνω στο κουτί. Google it. Η μια λέει και fine. Τίποτε άλλες πληροφορίες.

  • Like 1

Αν θέλετε να ακονίσετε τα μαχαίρια σας, η καλύτερη λύση είναι λαδάκονο κρήτης, με SAE10 λάδι μηχανής. Θέλει λίγο χέρι για να το καταφέρεις, αλλά το αποτέλεσμα είναι φοβερό.

 

Για το μασάτι, ακονίζει εν μέρει, αλλά μετά από ένα σημείο το μαχαίρι χάνει τον αιθέρα και θες λαδάκονο. Μην , ξαναλέω μην, χρησιμοποιήσετε καμιά λίμα στα μαχαίρια σας, θα τα καταστρέψετε. (έχω δει αρκετά καλά μαχαίρια κατεστραμμένα έτσι.)

 

Επίσης υπάρχουν και ηλεκτρικά τροχιστικά, που δίνουν συμπαθητικά αποτελέσματα.

 

Στην δουλειά, το αφεντικό για να τροχίσει μαχαίρια, τα περνάει από 4 διαφορετικές πέτρες (λαδάκονο, και 3 διαφορετικούς τροχούς,) και στο τέλος τα μαχαίρια κόβουν χαρτί.

 

Ένα ηλεκτρικό που πήρα από το lidl για 7€ δε με ικανοποίησε. Έχω αρχίσει και δουλεύω μία νερόπετρα που έχει σίγουρα καλύτερο αποτέλεσμα, αλλά ακόμα θέλω κάτι καλύτερο... Θα ρίξω μια ματιά και στο λαδάκονο.

Μετα απο κατι τετοια ποστ,παντα σκεφτομαι τον χρηστη γαμωτ-γαμωτ....

  • Like 3

Η επιφανεια κοπης ειναι μια απλη ξυλινη απο Ικεα που θα αλλαχτει στο αμεσο μέλλον με κατι καλυτερο (πιο σταθερο ).

Το μαχαιρι ειναι Wüsthof Santoku 17cm της σειρας Grand Prix II μοντελο #4175 που αγοραστηκε κατόπιν συμβουλης φιλου σεφ.

Το ακονισμα του δεν ειναι ικανοποιητικο σε σχεση με το αρχικο εργοστασιακό που ειχε, ευελπιστουσα οτι θα πετυχαινα κατι σχετικα κοντινο με το ακονιστηρι της ιδιας σειρας που πηρα.

Θα καταφυγω σε λυση σετ πετρας ή σε μασατι στο μελλον για να πετυχω κατι με περισσοτερη αντοχη και καλυτερη κόψη.

Το μαχαιρι και το ακονιστηρι τα προμηθευτηκα απο το KochenMachtSpass που εχει και κανονικο e-shop καθώς και καταστημα στο ebay. Η τιμη του ηταν περιπου 25-30 ευρω κατω απο την αντιστοιχη ελληνικου καταστηματος. Η συμβουλη ηταν για ενα απλο Santoku τετοιου μεγεθους, απλως με τη διαφορα τιμης λογω αγορας απο εξωτερικο, ειπα να παρω λιγο καλυτερο (κατ εμε ), και σε σειρα και σε feature ( pockets ).

Ευχαριστώ! Όσον αφορά το ξύλο κοπής κάτι κάνω λάθος γιατί ποτέ δεν μου κράτησε πολύ και κατέληξε στα σκουπίδια γιατί είτε άνοιγε είτε γινόταν κυρτό. Τώρα για το μαχαίρι μάλλον θα χρειαστεί να περιμένει. Νόμιζα ότι ήταν κάποιο πιο φθηνό και όχι Wüsthof. Όπως και να έχει μπήκε στα υπόψιν μέχρι να μαζέψω χρήματα

Felix εχω λαδακονο αν θες να δοκιμασεις

Σε αλλα νεα μπινελικια μερος 1 για τα παιδια που μαζευτηκαν για τον αγωνα

attachicon.gif20150506_223800.jpg

Τέλειο! Μακάρι και εγώ με κάθε αγώνα να τρώγαμε με την παρέα μου τέτοια! :) Εκείνο δεξιά δίπλα από τα λουκανικοπιτάκια τι είναι;
  • Like 1

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.