Jump to content



Recommended Posts

  On 25/10/2019 at 5:23 ΜΜ, το μέλος Highlander έγραψε:

Αυτό να μην πετυχαίνω τη μπεσαμέλ... είναι σπαστικό και ζηλεύω.

Expand  

 

καλα δε βγαινει πολυ σταθερη μη νομιζεις. νοστιμη βεβαια. πρωτη φορα εκανα δε θεωρω οτι ειναι δυσκολο

 

 

6BE542B4-7E55-4A25-BE46-D6AFD61E9C13.jpeg

  • Like 5
  On 26/10/2019 at 6:14 ΜΜ, το μέλος jax7480 έγραψε:

Ούτε παστίτσιο δεν ξερετε να τρωτε. Το παστίτσιο όπως και η τούρτα θελουν ευθυγράμμιση.  Ανοίγεις πόρτα κουζινας, βγαζεις ταψι, παιρνεις πιρούνι,  ευθυγραμμιζεις αν ειναι στραβό.  10 λεπτα μετα, επαναλαμβάνεις. 

Expand  

Δικός μου είναι τούτος εδώ! :hehe:

  • Like 5
  On 26/10/2019 at 6:14 ΜΜ, το μέλος jax7480 έγραψε:

Ούτε παστίτσιο δεν ξερετε να τρωτε. Το παστίτσιο όπως και η τούρτα θελουν ευθυγράμμιση.  Ανοίγεις πόρτα κουζινας, βγαζεις ταψι, παιρνεις πιρούνι,  ευθυγραμμιζεις αν επειδή ειναι στραβό.  10 λεπτα μετα, επαναλαμβάνεις. 

Expand  

 

fixed ?

  • Like 2
  • Haha 3

Το μυστικό είναι αυτό το ίσιωμα να μην είναι και πολύ ίσιο!

Έτσι θα έχεις το λόγο και το άλλοθι να το διορθώσεις σε λίγο ! ;)

Και κάπως έτσι φτάνουμε στην άκρη του ταψιού και το μόνο που θα μπορούσε κάποιος να μας καταλογίσει

είναι μια ανάγκη για . . . "ευθυγράμμιση" ! ! ! !   :D 

  • Like 3
  • Haha 2

Το βλέπετε εσείς εκεί έξω; Πάρτε μαθήματα πως είναι ένα σωστά κομμένο κομμάτι!

 

eating good job GIF

Στείλε και εδώ κανένα κομμάτι btw, όλη μόνο σου θα την φας;

  • Like 3
  On 26/10/2019 at 9:06 ΜΜ, το μέλος UltraB έγραψε:

πως είναι ένα σωστά κομμένο κομμάτι

Expand  

σωστά κομμένη μερίδα. Είναι καλύτερα να την κόψεις σε δύο κομμάτια αν δεν την φας με μαχαιροπήρουνο κι αν δεν είναι με φύλλο που θρυμματίζεται εύκολα γιατί αν είναι μαλακή μπορεί να λυγίσει και να φύγει η γέμιση αν δοκιμάσεις με το χέρι.
Εννοείται ότι επιβάλλεται να τρως δύο μερίδες σε κάθε προσέγγιση του ταψιού.

(edited)
  On 26/10/2019 at 6:14 ΜΜ, το μέλος jax7480 έγραψε:

Ούτε παστίτσιο δεν ξερετε να τρωτε. Το παστίτσιο όπως και η τούρτα θελουν ευθυγράμμιση.  Ανοίγεις πόρτα κουζινας, βγαζεις ταψι, παιρνεις πιρούνι,  ευθυγραμμιζεις αν ειναι στραβό.  10 λεπτα μετα, επαναλαμβάνεις. 

Expand  

η ίδια μέθοδος εφαρμόζεται με επιτυχία σε γλυκά ταψιού και παγωτά!

Έγινε επεξεργασία από Nameless1
  • Like 3
  On 27/10/2019 at 9:00 ΠΜ, το μέλος Nameless1 έγραψε:

η ίδια μέθοδος εφαρμόζεται με επιτυχία σε γλυκά ταψιού και παγωτά!

Expand  

 

Amateurs... Το παγωτο αν ανοιξει, δεν ξανακλεινει.

  • Like 3
  • Agree 1
  • Haha 2
(edited)
  On 27/10/2019 at 12:54 ΠΜ, το μέλος salde έγραψε:

σωστά κομμένη μερίδα. Είναι καλύτερα να την κόψεις σε δύο κομμάτια αν δεν την φας με μαχαιροπήρουνο κι αν δεν είναι με φύλλο που θρυμματίζεται εύκολα γιατί αν είναι μαλακή μπορεί να λυγίσει και να φύγει η γέμιση αν δοκιμάσεις με το χέρι.
Εννοείται ότι επιβάλλεται να τρως δύο μερίδες σε κάθε προσέγγιση του ταψιού.

Expand  

Ο ορος μεριδα σε περιοριζει.

 

Κομματι ειναι το σωστο.

 

Μαχαιροπηρουνα και λοιπα αξεσουαρ ειναι μπαναλ οταν εχεις 2 χερια και ενα μεγαλο ταψι....

Έγινε επεξεργασία από GeorgeVasil
  • Like 3
  On 28/10/2019 at 12:11 ΜΜ, το μέλος FANISTELROOY έγραψε:

Long time no see...

 

Επιστρεφω με Neapolitan pizza ψημενη στους 500C για 1 λεπτο σε ooni koda.

 

Ζυμη 18 ωρων με ξηρη μαγια. Εχω δοκιμασει και με προζυμι, αλλα δεν ειχε καμια ιδιαιτερη διαφορα στη γευση (ηταν απλα λιγο πιο sour). Οποτε επιλεγουμε την ευκολη λυση.

Δοσολογιες βρισκω στο PizzaApp, αναλογα τις ωρες που θελω να το αφησω να φουσκωσει, το ειδος της μαγιας και το μεγεθος της καυε πιτσας.

 

Υλικα που υπαρχουν στις πιτσες:

Nduja (αγορασμενη απο Ιταλια)

Truffle Salami (αυτα τα αλλα 3 αγορασμενα απο το Carnicero στο Ψυχικο)

Salami Picante

Wild boar Salami

Mozzarella 

Βασιλικος

Blue Cheese (σε μια μονο για δοκιμη. Αρκετα ενδιαφερουσα επιλογη)

Sweet roasted peppers

Truffle oil

Ελαιολαδο

73370600_10156302506271353_3033931044962172928_n.jpg

73321890_10156302506171353_7600251101958373376_n.jpg

73047403_10156302506061353_2455645906515525632_n.jpg

73197528_10156302505921353_999551039965233152_n.jpg

Expand  

Σα πολύ μπασμένη την βλέπω....

  • Haha 1
  On 28/10/2019 at 12:16 ΜΜ, το μέλος wesker έγραψε:

Σα πολύ μπασμένη την βλέπω....

Expand  

Γυρω στα 25εκ διαμετρο βγαινει. Το ζυμαρι ειναι 215-220γραμμαρια.

 

  On 28/10/2019 at 12:17 ΜΜ, το μέλος f117 έγραψε:

 

 

?????

Expand  

Μονο 1 λεπτο θελει, μαξ 1.5.

  On 28/10/2019 at 12:30 ΜΜ, το μέλος GriGaS έγραψε:

Τους 500 βαθμούς πως τους πιάνεις; 

Expand  

Και παραπάνω πάει αν το αφήσεις πολύ ώρα στο φουλ. Είναι ειδικό φουρνακι γκαζιού για Neapolitan pizza, που και σε κανονικό ξυλοφουρνο την ψήνουν στους 500.

  • Agree 1
  • Wow 1
  On 28/10/2019 at 12:23 ΜΜ, το μέλος FANISTELROOY έγραψε:

Γυρω στα 25εκ διαμετρο βγαινει. Το ζυμαρι ειναι 215-220γραμμαρια.

 

Μονο 1 λεπτο θελει, μαξ 1.5.

Expand  

Καλα την ειπα εγω μπασμενη. 25 εκατοστα διαμετρος ειναι ατομική για εμενα....

  • Like 1
  • Haha 1

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.