Jump to content



Recommended Posts

για πες και μια αναλογίες. τα χτυπάς σε γουδί ή μπορώ και σε μπλεντερ;

προσωπικά το κάνω στο γουδί αλλα λογικα γίνεται και σε μπλεντερ. Αναλογίες τώρα ρε παίδες δύσκολο πραγματικά. 

Δεν ειναι ότι δε θέλω να πω συνταγή απλά δεν ζυγίζω.

 

Στο πολύ περίπου δύο καλές χούφτες γεμάτες από φύλλα βασιλικού

κουκουνάρι 30-40? γραμμάρια πάνω κάτω

λαδάκι να μελώσει η σάλτσα

αλάτι πιπέρι και σκόρδο ανάλογα τα γούστα :) 

Παρμεζάνα ας πούμε 2 κουταλιές της σούπας αλλά και πάλι με δοκιμή εκείνη την ώρα.

  • Like 3
πριν 2 ώρες, το μέλος psyber έγραψε:

για πες και μια αναλογίες. τα χτυπάς σε γουδί ή μπορώ και σε μπλεντερ;

 

Ίσως το μπλέντερ να παραείναι άγριο. Εγώ όποτε κάνω το βάζω σε πολυκόφτη/μούλτι/σβουράκι (όπως το λέει ο καθένας) και βγαίνει και λίγο "τραγανό".

Επειδή ποτέ δεν έχω ακριβή ποσότητα βασιλικού, η λογική είναι ότι κανονίζεις το λάδι ανάλογα με τον βασιλικό και τα υπόλοιπα ανάλογα με τη γεύση που θέλεις.

  • Like 1
2 hours ago, karmen1983 said:

Ακριβως ακριβως δε μπορω να σου πω μιας και ειμαι ανθρωπος που παω με το ματι κ δοκιμη. 

Βασιλικος κουκουναρι αλατι πιπερι σκορδο λαδι και παρμεζανα μπηκαν. 

Στο τελευταίο επειδη τελειωσε το κουκουναρι κ βαριομουν να παω ειδικα γι αυτο, συμπληρωσα με κασιους.

Ευχαριστώ. Το ακριβώς το εννοούσα για τα υλικά. Υπάρχουν διάφορες συνταγές, αλλα νομίζω πως αυτή που έγραψες είναι η original.

Και, προσωπικά, προτιμώ να την καταψύχω χωρίς τυρί και να το προσθέτω όταν είναι να καταναλωθεί. Μια φίλη Ιταλίδα την καταψύχει σε παγοκύστες. Ο καθένας όπως βολεύεται. ?

  • Like 4

ωραίες οι προτάσεις σας! ο Jamie είχα δει σε μια εκπομπή πολλά χρονια πριν έβαζε πεκορίνο αντί για παρμεζάνα.

πριν 31 λεπτά, το μέλος acct έγραψε:

Και, προσωπικά, προτιμώ να την καταψύχω χωρίς τυρί και να το προσθέτω όταν είναι να καταναλωθεί. Μια φίλη Ιταλίδα την καταψύχει σε παγοκύστες. Ο καθένας όπως βολεύεται. ?

Μια απο τα ιδια το τυρι μετα κ γω

Παιδες το εχει δοκιμασει κανεις; Εχω καλεσμενους σπιτι και ελεγα να το δοκιμασουμε μιας κ τα περισσοτερα τριγυρω που εχω δοκιμασει ειναι κλειστα. Αν καποιος εχει αποψη πλζ ας με ενημερωσει αλλιως θα παω βαση Google reviews :p

 

 

Μάνη Μάνη

Μαρίνου Γερουλάνου 110, Αργυρούπολη 164 52
21 1184 6474 https://g.co/kgs/yNMPWD

 

(edited)

πριν χρόνια, πολλές φορές είχα δοκιμάσει αυτό στο Κουκάκι (ίδιο όνομα δεν ξέρω τι σχέση έχει με της Αργυρούπολης). Αν είναι ίδιο ή έστω παρόμοιο: κατά τη γνώμη μου πολύ καλό, με μερικά σημεία προσοχής:
α) οι τιμές δεν είναι πολύ χαμηλές, αν κάποιος προτιμά ποσότητα παρά ποιότητα, μπορεί να του κακοφανεί.
β) αν και σε πολλά πιάτα βασίζεται σε «παραδοσιακή» ιδέα, βάζει μοντέρνες πινελιές, αυτό μπορεί να μην αρέσει σε όλους.

Είχαν μια «σαλάτα» που την ονόμαζαν τριλογία οσπρίων. Μου άρεσε πολύ. Επαναλαμβάνω, τα σχόλιά μου όπως και πολλοί σύνδεσμοι στη σελίδα που δίνεις αναφέρονται στο μαγαζί του Κουκακίου.

Edit: ψάχνοντας στο γκουγκλ, εκ πρώτης όψεως δεν έχει σχέση με το μαγαζί του Κουκακίου. Αυτό της Αργυρούπολης λέει ψητοπωλείο.
 

Έγινε επεξεργασία από salde

Οχι δεν εχει καμια σχεση με το μανη μανη στη Φαλήρου που ετρωγα σχεδον καθε εβδομαδα. Καμια σχεση σαν φιλοσοφια.

Το εδω εχει στανταρ πιατα. Σαλατες γουρουνοπουλα πατατες κ αντε αμα τα θες ολα αυτα σε τυλιχτο. Ουσιαστικα αυτα εχει 3 πιατα. Και για να επιβιωνει λογικα η γουρουνοπουλα θα ειναι καλη. 

  • Like 1
πριν 21 ώρες, το μέλος karmen1983 έγραψε:

Παιδες το εχει δοκιμασει κανεις; Εχω καλεσμενους σπιτι και ελεγα να το δοκιμασουμε μιας κ τα περισσοτερα τριγυρω που εχω δοκιμασει ειναι κλειστα. Αν καποιος εχει αποψη πλζ ας με ενημερωσει αλλιως θα παω βαση Google reviews :p

 

 

Μάνη Μάνη

Μαρίνου Γερουλάνου 110, Αργυρούπολη 164 52
21 1184 6474 https://g.co/kgs/yNMPWD

 

Λοιπον πηγα. Φαγαμε κ σκασαμε. Οι τιμες καλες. Το κιλο η γουρουνοπουλα ειναι στα 14ευρω. Οι πατατες φρέσκες κ ωραια ψημενες. Η γουρουνοπουλα ηταν καλη αλλα εχω φαει κ πολυ καλυτερη. Η πετσα τραγανη κ το κρεας μαλακο κ γενικα αξιζε. Το σερβις γρηγορο κ φιλικο.

 

 

 

 

20190824_152435.jpg

20190824_152446.jpg

20190824_152800.jpg

  • Like 8
πριν 3 ώρες, το μέλος karmen1983 έγραψε:

Το κιλο η γουρουνοπουλα ειναι στα 14ευρω

 

Στη Καλαμάτα τη παίρνεις με 10 €/κιλό. Fyi.

πριν 3 λεπτά, το μέλος astrolabos έγραψε:

 

Στη Καλαμάτα τη παίρνεις με 10 €/κιλό. Fyi.

Θα τα πληρώσει σε διόδια ?

  • Haha 2
Μία ώρα πριν, το μέλος astrolabos έγραψε:

Στη Καλαμάτα τη παίρνεις με 10 €/κιλό. Fyi.

Και είναι και ακριβώς όπως πρέπει ! !  :D

 

Νυχτερινές κρεπάλες...
Pizza burger
Πανακότα μάνγκο
Οι ομιλίες σταματάνε και ξεκινάει μάχη....
Η περιγραφή είναι από στορυ μιας ξαδέρφηςe78a383596631a69698eab957886d98c.jpg4b26a267af211a463a335778dc29f992.jpg83e6458447ccf86f2399b2a6cb70aeeb.jpg

Sent from my MI 9 using Tapatalk

  • Like 6

Το Uberness του Καλίδη στη Λαχαναγορά είναι πολύ καλό. Το έχω επισκεφθεί και εγώ και έγω μείνει πολύ ευχαριστημένος.

  • Like 1

Να κάνω και εγώ τον δικό μου γύρο από την Μάνη Μάνη [emoji16]
Τυλιχτά με γουρουνοπούλα (έτσι το λέει ο κατάλογος...η γυναίκα μου στη Καλαμάτα λένε γουρνοπούλα)

Στα του φαγητού.... κάτι διαφορετικό και ωραίο. Μου φάνηκε το κρέας καθαρό και χωρίς το λίπος που βγάζει ο γύρος.

Εγκρίθηκε και θα τιμηθεί και στο μέλλον8d5aa6fbc67e6bf8f1a4c120e0a8c892.jpg

Sent from my MI 9 using Tapatalk

  • Like 8

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.