Jump to content



Official ΦαγητοThread v2.0


astrolabos

Recommended Posts

πριν 14 ώρες, το μέλος GriGaS έγραψε:

59544774_10159217743458499_6005932071720058880_n.jpg

 

Πρώτη απόπειρα για γεμιστά

Εύγε ! ! !

...

...αν θέλεις,

στην επόμενη φουρνιά πρόσθεσε και Μελιτζάνα - (ή και σκαμμένα κρεμμύδια,...βεβαίως παύουν να είναι ''Γεμιστά'',(πιπεριές,ντομάτες,μαΐντανος,δυόσμος)

αλλά είναι πιό πλούσιο το ταψί...)

...όποιο είδος βρείς μελιτζάνας( φλάσκα κατά προτίμηση - πιο πλούσια γέμιση)

...τις βγάζεις το καπάκι,''ξεψαχνίζεις'',αλατίζεις πλούσια,''ιδρώνουν'',αναμονή,ξεπλένεις,

ύστερα,το ''ψαχνό'',το ψιλοκόβεις και το προσθέτεις στην γέμιση,

...ρύζι, ...πολλές οι επιλογές αναλόγως τον ουρανίσκο,για γεμιστά,καρολίνα,καστανό,αναποφλοίωτο,γλασέ,basmati,κίτρινο,

το ζητούμενο είναι να το νιώθεις σφριγηλό,να ''σπάει'',να μην ρουφήξει τα υγρά...

...γέμιση,

...ρύζι, ...πολλές οι επιλογές αναλόγως τον ουρανίσκο,για γεμιστά,καρολίνα,καστανό,αναποφλοίωτο,γλασέ,basmati,κίτρινο,

το ζητούμενο είναι να το νιώθεις σφριγηλό,να ''σπάει'',να μην ρουφήξει τα υγρά...

πελτές,μαγειρεμένος (ζάχαρη) με το λάδι του σε σιγανή ''φωτιά'',

ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι,φοβισμένο στο τηγάνι με ίχνος ζάχαρης στα όρια του καραμελώματος,

μην φοβηθείς να προσθέσεις πράσινο,μπόλικο,πχ μαΐντανό,δυόσμο,''ψαχνό'' από τις πιπεριές(χωρίς τα σπόρια),ψαχνό από τις ντομάτες,

χυμός λιωμένης φρέσκιας ώριμης ντομάτας,τριμμένο κολοκύθι,

επίσης,

με μέτρο,τρίμμα από καρότο (θα βοηθήσει στην γλύκα)

...σταφίδες(...αν βάλεις,ξεχνάς την ζάχαρη για τον πελτέ,ανάλογα τον πελτέ,βέβαια...),

...κουκουνάρι,

...

και 

λίγος χρόνος στο πρό-μαγείρεμα της,

...τις ντομάτες,τις προτιμούμε ανάποδα και δύο φορές τρυπημένες εκατέρωθεν του μίσχου πχ με πηρούνι,(δηλ. από την μεριά του ταψιού)

...τις πιπεριές, στο πλάΐ,τρυπημένες και αυτές,και το άνοιγμα από πάνω,

...λούζουμε με ''κεραστήρι'' το λάδι στα γεμιστά και στα λαδωμένα καπάκια προσθέτουμε τρίμμα φρυγανιάς (για να αντέξουν την φωτιά),

...λίγο ζουμί παραπάνω στις πιπεριές,

και

κατά το γέμισμα,αφήνουμε κενό ένα δάκτυλο από πάνω για την ''φουσκοθαλασσιά'',

...την πλούσια σε ποσότητα γέμιση μην την φοβηθείς,

ρίχτη χύμα να χωθεί μέσα στο ταψί, θα γίνει ... η ''αλήτικη''

 

κάποιοι

θέλουν

...σκόρδο,

ή χτυπημένο στην γέμιση ή ακαθάριστη σκελίδα σκόρπια στο ταψί,

...άνηθο ή μάραθο

...κανέλα

...περί ορέξεως   ...!

 

  • Like 3
  • Agree 1
Link to comment
Share on other sites

πριν 22 λεπτά, το μέλος Ροντακι έγραψε:

Εύγε ! ! !

...

...αν θέλεις,

στην επόμενη φουρνιά πρόσθεσε και Μελιτζάνα - (ή και σκαμμένα Κρεμμύδια,...βεβαίως παύουν να είναι ''Γεμιστά'',(Πιπεριές,Ντομάτες,Μαΐντανος,Δυόσμος)

αλλά είναι πιό πλούσιο το ταψί...)

...όποιο είδος βρείς Μελιτζάνας( φλάσκα κατά προτίμηση - πιο πλούσια γέμιση)

...τις βγάζεις το καπάκι,''ξεψαχνίζεις'',αλατίζεις πλούσια,''ιδρώνουν'',αναμονή,ξεπλένεις,

ύστερα,το ''ψαχνό'',το ψιλοκόβεις και το προσθέτεις στην γέμιση,

...

...γέμιση,

...Ρύζι, ...πολλές οι επιλογές αναλόγως τον ουρανίσκο,για γεμιστά,καρολίνα,καστανό,αναποφλοίωτο,γλασέ,basmati,κίτρινο,

το ζητούμενο είναι να το νιώθεις σφριγηλό,να ''σπάει'',να μην ρουφήξει τα υγρά...

πελτές,μαγειρεμένος (Ζάχαρη) με το λάδι του σε σιγανή ''φωτιά'',

ξερό ψιλοκομμένο Κρεμμύδι,φοβισμένο στο τηγάνι με ίχνος ζάχαρης στα όρια του καραμελώματος,

μην φοβηθείς να προσθέσεις πράσινο,μπόλικο,πχ Μαΐντανό,Δυόσμο,''ψαχνό'' από τις Πιπεριές(χωρίς τα σπόρια),ψαχνό από τις Ντομάτες,

χυμός λιωμένης φρέσκιας ώριμης Ντομάτας,τριμμένο κολοκύθι,

επίσης,

με μέτρο,τρίμμα από Καρότο (θα βοηθήσει στην γλύκα)

...Σταφίδες(...αν βάλεις,ξεχνάς την ζάχαρη για τον πελτέ,ανάλογα τον πελτέ,βέβαια...),

...Κουκουνάρι,

...

και 

λίγος χρόνος στο πρό-μαγείρεμα της,

...τις Ντομάτες,τις προτιμούμε ανάποδα και δύο φορές τρυπημένες εκατέρωθεν του μίσχου πχ με πηρούνι,(δηλ. από την μεριά του ταψιού)

...τις Πιπεριές, στο πλάΐ,τρυπημένες και αυτές,και το άνοιγμα από πάνω,

...λούζουμε με ''κεραστήρι'' το Λάδι στα γεμιστά και στα λαδωμένα καπάκια προσθέτουμε τρίμμα Φρυγανιάς (για να αντέξουν την φωτιά),

...λίγο ζουμί παραπάνω στις Πιπεριές,

και

κατά το γέμισμα,αφήνουμε κενό ένα δάκτυλο από πάνω για την ''φουσκοθαλασσιά'',

...την πλούσια σε ποσότητα γέμιση μην την φοβηθείς,

ρίχτη χύμα να χωθεί μέσα στο ταψί, θα γίνει ... η ''αλήτικη''

 

κάποιοι

θέλουν

...Σκόρδο,

ή χτυπημένο στην γέμιση ή ακαθάριστη σκελίδα σκόρπια στο ταψί,

...Άνηθο ή Μάραθο

...Κανέλα

...περί ορέξεως   ...!

 

 

πριν 26 λεπτά, το μέλος Ροντακι έγραψε:

Εύγε ! ! !

...

...αν θέλεις,

στην επόμενη φουρνιά πρόσθεσε και Μελιτζάνα - (ή και σκαμμένα κρεμμύδια,...βεβαίως παύουν να είναι ''Γεμιστά'',(πιπεριές,ντομάτες,μαΐντανος,δυόσμος)

αλλά είναι πιό πλούσιο το ταψί...)

...όποιο είδος βρείς μελιτζάνας( φλάσκα κατά προτίμηση - πιο πλούσια γέμιση)

...τις βγάζεις το καπάκι,''ξεψαχνίζεις'',αλατίζεις πλούσια,''ιδρώνουν'',αναμονή,ξεπλένεις,

ύστερα,το ''ψαχνό'',το ψιλοκόβεις και το προσθέτεις στην γέμιση,

...ρύζι, ...πολλές οι επιλογές αναλόγως τον ουρανίσκο,για γεμιστά,καρολίνα,καστανό,αναποφλοίωτο,γλασέ,basmati,κίτρινο,

το ζητούμενο είναι να το νιώθεις σφριγηλό,να ''σπάει'',να μην ρουφήξει τα υγρά...

...γέμιση,

...ρύζι, ...πολλές οι επιλογές αναλόγως τον ουρανίσκο,για γεμιστά,καρολίνα,καστανό,αναποφλοίωτο,γλασέ,basmati,κίτρινο,

το ζητούμενο είναι να το νιώθεις σφριγηλό,να ''σπάει'',να μην ρουφήξει τα υγρά...

πελτές,μαγειρεμένος (ζάχαρη) με το λάδι του σε σιγανή ''φωτιά'',

ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι,φοβισμένο στο τηγάνι με ίχνος ζάχαρης στα όρια του καραμελώματος,

μην φοβηθείς να προσθέσεις πράσινο,μπόλικο,πχ μαΐντανό,δυόσμο,''ψαχνό'' από τις πιπεριές(χωρίς τα σπόρια),ψαχνό από τις ντομάτες,

χυμός λιωμένης φρέσκιας ώριμης ντομάτας,τριμμένο κολοκύθι,

επίσης,

με μέτρο,τρίμμα από καρότο (θα βοηθήσει στην γλύκα)

...σταφίδες(...αν βάλεις,ξεχνάς την ζάχαρη για τον πελτέ,ανάλογα τον πελτέ,βέβαια...),

...κουκουνάρι,

...

και 

λίγος χρόνος στο πρό-μαγείρεμα της,

...τις ντομάτες,τις προτιμούμε ανάποδα και δύο φορές τρυπημένες εκατέρωθεν του μίσχου πχ με πηρούνι,(δηλ. από την μεριά του ταψιού)

...τις πιπεριές, στο πλάΐ,τρυπημένες και αυτές,και το άνοιγμα από πάνω,

...λούζουμε με ''κεραστήρι'' το λάδι στα γεμιστά και στα λαδωμένα καπάκια προσθέτουμε τρίμμα φρυγανιάς (για να αντέξουν την φωτιά),

...λίγο ζουμί παραπάνω στις πιπεριές,

και

κατά το γέμισμα,αφήνουμε κενό ένα δάκτυλο από πάνω για την ''φουσκοθαλασσιά'',

...την πλούσια σε ποσότητα γέμιση μην την φοβηθείς,

ρίχτη χύμα να χωθεί μέσα στο ταψί, θα γίνει ... η ''αλήτικη''

 

κάποιοι

θέλουν

...σκόρδο,

ή χτυπημένο στην γέμιση ή ακαθάριστη σκελίδα σκόρπια στο ταψί,

...άνηθο ή μάραθο

...κανέλα

...περί ορέξεως   ...!

 

διόρθωσα κάποια στο πρκτ κείμενο,

ελπίζω να μην έχω κάνει κι άλλα λάθη

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

16 hours ago, sstav said:

πω...ρε....φίλε....τι μας εκανες μεσημεριατικό...

  Hide contents

Αν πω  ότι θα κάτσω να φάω .... το τρωω όλο το ταψί....

 

Και εγώ. Αλλά θέλει και φέτα. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

πριν 7 λεπτά, το μέλος karmen1983 έγραψε:

Μιξ γκριλ ειναι :hehe:

 

Καυκαλιθρες

Τσοχοι

Μαραθα

Πρασο

Σεσκουλο

Μαιντανος

Λαπαθα

Φρεσκο κρεμμυδι

 

 

 

Τυφλα να χει ο αστακος....:wub:

  • Like 2
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Αγάπη δεν ξέρω τι να ζηλέψω πιο πολύ, τα γουλίδια με το χοντρό αλάτι, ή τα "ορφανά" μακαρόνια !  :T:

Άλλο είναι το κρέας το ψητό και άλλο αυτό, και όποιος δεν έχει φάει τέτοια μακαρονάδα ("σβησμένη" με χωριάτικο βούτηρο και ανθότυρο ) δεν ξέρει τι χάνει !

Γιατί καλές είναι οι "γκουρμεδιές" αλλά τη γεύση της "μινιμαλίστικής" κουζίνας είναι κάτι που το χρωστάμε στον εαυτό μας !  :)

 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.