Jump to content



Official ΦαγητοThread v2.0


astrolabos

Recommended Posts

γεμιση

3-4 μηλα

1 κουταλια της σουπας κανελα

μιση κουταλια του γλυκου γαρυφαλο

2 κουταλιες της σουπας ζαχαρη

optionally αν θες καποιον ξηρο καρπο σε καρυδι,αμυγδαλο 

 

ζυμη

170μλ λαδι

100μλ χυμο πορτοκαλι - εαν θελεις βαλε και ξυσμα απο 1

470 ζαχαρη 

2 βανιλιες

4 αυγα

1 κουτ σουπας baking powder

3 πρεζες αλατι

400 αλευρι

 

την γεμιση την βαζεις ανα layer,

δηλαδη 1/3 ζυμη,μιση γεμιση, ξανα ζυμη και ξανα γεμιση και τελειωνεις με ζυμη.

εαν θες να τα μιξαρεις,αλευρωνεις ελαφρα την γεμιση για να μην κατσει,αν και πιστευω να μην εχει θεμα και χωρις αλευρι καθως η ζυμη πρεπει να σου βγει παχυρευστη αρκετα ετσι δεν θα εχεις προβλημα με το να κατσει κατω το μηλο.

Αν τα βαλεις σε φορμα στρογγυλη να ειναι 26αρα,χρονος ψησιματος 180C για καμια ωρα, στον αερα

Αν οι φορμες ειναι σαν αυτες τις παραλληλογραμμες βαλε 1 γεμιση και 2 layers και ο χρονος ψησιματος ειναι πολυ μικροτερος

 

και μια συνταγη για apple pie που ειναι πιο πολυ κοντα σε crumble καθως δεν την απλωνεις με πλαστη,αλλα με το χερι

ζυμη

200g ζαχαρη

200g ηλιελαιο

500g αλευρι

1 κουταλια της σουπας baking powder

χυμο και ξυσμα απο 2 πορτοκαλια,αλλα οχι παρα πολυ ζουμερα

 

γεμιση

5 μηλα κομμενα και ξεφλουδισμενα

100g καστανη ζαχαρη

3 κουταλιες της σουπας μαρμελαδα βερυκοκο/ροδακινο

3 κουταλιες της σουπας μαργαρινη

1 κουτ γλυκου τζιντζερ πουδρα

1.5-2 κουτ γλυκου κανελα

Ολα αυτα στο τηγανι μεχρι να φυγουν τα υγρα και να σφιξει

Οσον αφορα το ποσο γλυκη θελεις την γεμιση και ποσο κανελα θελεις,το κρινεις εσυ.

Μπορεις να αρχισεισ με 50g ζαχαρη και 1 κουτ γλυκου κανελα και βλεπεις.

 

 

Γι αυτο μια φορμα 24αρα στρογγυλη ειναι οκ,χρονος ψησιματος 45' στους 170

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

πριν 44 λεπτά, το μέλος astrolabos έγραψε:

η Σπακανόπιτα ( :p ) θέλει μόνο άνηθο και κρεμμυδάκι φρέσκο, αλλιώς είναι χορτόπιτα 

 

Ότι και να έχει μέσα μπουγάτσα λέγετε ; )

  • Like 1
  • Haha 3
Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, mer said:

@eXhale σπιτικά; Παίζει συνταγή;  Έχω φάει από το cinnabon ίδια και είναι κορυφή!

600g αλευρι για ολες τις χρησεις χωρισμενο σε 340-260

3 αυγα

150g μαργαρινη χωρισμενο σε 90 και 50 λιωμενο

60g ζαχαρη

2 βανιλιες

2-3 πρεζες αλατι μεσα στο αλευρι

1 φακελακι μαγια ξερη

250g γαλα φρεσκο χλιαρο

 

Γεμιση

Τα 50 γραμμαρια λιωμενης μαργαρινης απο πανω,μαζι με 230γραμμαρια μαυρης ζαχαρης και 1 κουταλια της σουπας κανελα

 

Σε ενα καδο μιξερ βαζεις το γαλα μαζι με την ζαχαρη και την μαγια,χτυπας για 1 λεπτο,υστερα βαζεις τα αυγα 1-1,μετα τις βανιλιες,

τοτε βαζεις τα πρωτα 260g αλευρι και χτυπας σιγα σιγα,μετεπειτα βαζεις την μαργαρινη μεσα και τελος τα υπολοιπα 340 αλευρι σταδιακα μεχρι να γινει μια ζυμη.Εαν κολλαει,συμπληρωνεις με αλευρι λιγο-λιγο καθε φορα.

Την αφηνεις να ξεκουραστει καπου σκεπασμενη η στον φουρνο στους 35 βαθμους για τουλαχιστον μια ωρα μεχρι να διπλασιαστει ο ογκος της

Αφου διπλασιαστει το ζυμαρι,ανοιγεις ενα ρολο με εναν πλαστη και με λιγο αλευρι γυρωο στο μισο εκατοστο σε παχος,σε σχημα ορθογωνιου παραλληλογραμμου

βαζεις απο πανω τα 50g μαργαρινης να παει παντου και απο πανω αφου εχεις ανακατεψει το μιγμα ζαχαρης-κανελας το απλωνεις και αυτο.

Τυλιγεις σε ενα ρολο σφιχτα,κοβεις σε 14 τεμαχια,τα βαζεις σε ενα ταψακι με μια λαδοκολα με 2 εκατοστα τουλαχιστον αποσταση μεταξυ τους (φουσκωνουν αρκετα) και τα αφηνεις παλι να φουσκωσουν για κανα τεταρτο.

Αφου φουσκωσουν τα ψηνεις στους 180C για 20-25 λεπτα περιπου αναλογα τον φουρνο στον αερα αφου τα εχεις αλοιψει με λιγη μαργαρινη λιωμενη εξτρα.

Μολις κρυωσουν κανε ενα απλο λευκο γλασο με ζαχαρη αχνη λιγο γαλα και βανιλια.Θα μπορουσες να δοκιμασεις να βαλεις και λιγο τυρι κρεμα εαν εχεις στο γλασσο.

  • Like 3
  • Wow 1
Link to comment
Share on other sites

πριν 26 λεπτά, το μέλος karmen1983 έγραψε:

ωραία μαγειρευετε ρε σεις.... Εγώ έχω βαρεθεί το delivery....

Που θα πάει όμωςςςςςς τροχός είναι.... :p 

 

Μετά το πέρας των εργασιών, θα φτιάξεις ένα αλμανακ με τα πιο καλά ντελιβεράδικα της περιοχής ! ! :D

Για την ώρα, και λίγο "βρόμικο" καλό κάνει , άλλωστε ότι και να φας τώρα , το καις πριν το καταλάβεις ! ! :p 

Καλή δύναμη ! ! ! :T:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.