Jump to content



Official ΦαγητοThread v2.0


astrolabos

Recommended Posts

Σήμερα ανέλαβε το μενού η @Olianna :D

Κολοκυθάκια γεμιστα αυγολέμονο... Ολγα δεν έμεινε τίποτα :hehe: Ευχαριστούμε πολύ πολύ για το ταπερ :D :)

 

20170929_162031.jpg

  • Like 7
  • Agree 1
Link to comment
Share on other sites

On ‎28‎/‎9‎/‎2017 at 10:08 ΜΜ, το μέλος karmen1983 έγραψε:

Για πες μια στο περιπου αναλογίες plz :)

 

1 κιλό κρεμμύδια κομμένα λεπτές φέτες σωτάρονται με 100 γρ βούτυρο ή λάδι ,μισό κιλό κιμάς σωτάρετε ξεχωριστά, αφήνονται να κρυώσουν και μετα τα ρίχνουμε  σε ενα μπώλ και προσθέτουμε 200 γρ κίτρινα τυριά (επιλογής μας) 150γρ φέτα (χοντροκομμένη ή οχι επιλογή μας),100 γρ ψιλό σιμιγδάλι (για να "τραβήξει τα υγρά") , 2 κουταλάκια θυμάρι λίγο τριμμένο μπαχάρι και 3 αυγά Στρώνουμε κάτω το ενα φύλλο κρούστας ριχνουμε την γέμιση βάζουμε απο πάνω το άλλο φύλλο "διπλώνουμε προς τα μέσα" τις άκρες απο τα φύλλα σφολιατας χαράζουμε σε κάποια σημεία την επιφάνεια της σφολιάτας για να φεύγουν οι ατμοί και την αλείφουμε με λιγο αυγό για να πάρει ωραίο χρωμα στο ψήσιμο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς (αερας) για σαράντα λεπτά στην χαμηλώτερη θεση του φούρνου μας και μετά ανάβουμε μόνον την κάτω αντισταση στους 180 βαθμούς και συνεχίζουμε για αλλα 20 λεπτά το ψήσιμο (αυτό το κάνουμε για να ψηθεί καλά και το κάτω φύλο σφολιάτας) καλή σας ορεξη 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

πριν 14 λεπτά, το μέλος astrolabos έγραψε:

1 κιλό κρεμμύδι; πολύ δεν είναι; 

οχι θα πέσει πολύ ο ογκος στο σωτάρισμα( σωτάρουμε αρκετά τα κρεμμύδια μεχρι να "καραμελώσουν") Επίσης ξέχασα να αναφέρω οτι αλάτι στα κρεμμύδια και στο κιμά δεν ρίχνουμε κατα το σωτάρισμα αλλά μετά

 

Έγινε επεξεργασία από xdoc
Link to comment
Share on other sites

πριν 5 ώρες, το μέλος xdoc έγραψε:

1 κιλό κρεμμύδια κομμένα λεπτές φέτες σωτάρονται με 100 γρ βούτυρο ή λάδι ,μισό κιλό κιμάς σωτάρετε ξεχωριστά, αφήνονται να κρυώσουν και μετα τα ρίχνουμε  σε ενα μπώλ και προσθέτουμε 200 γρ κίτρινα τυριά (επιλογής μας) 150γρ φέτα (χοντροκομμένη ή οχι επιλογή μας),100 γρ ψιλό σιμιγδάλι (για να "τραβήξει τα υγρά") , 2 κουταλάκια θυμάρι λίγο τριμμένο μπαχάρι και 3 αυγά Στρώνουμε κάτω το ενα φύλλο κρούστας ριχνουμε την γέμιση βάζουμε απο πάνω το άλλο φύλλο "διπλώνουμε προς τα μέσα" τις άκρες απο τα φύλλα σφολιατας χαράζουμε σε κάποια σημεία την επιφάνεια της σφολιάτας για να φεύγουν οι ατμοί και την αλείφουμε με λιγο αυγό για να πάρει ωραίο χρωμα στο ψήσιμο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς (αερας) για σαράντα λεπτά στην χαμηλώτερη θεση του φούρνου μας και μετά ανάβουμε μόνον την κάτω αντισταση στους 180 βαθμούς και συνεχίζουμε για αλλα 20 λεπτά το ψήσιμο (αυτό το κάνουμε για να ψηθεί καλά και το κάτω φύλο σφολιάτας) καλή σας ορεξη

ξέχασα να αναφέρω οτι βάζουμε και 250 ml κρέμα γάλακτος

Έγινε επεξεργασία από xdoc
Link to comment
Share on other sites

Το κρύο το καλεί ! :)

 

1_20170928_180303.jpg3_20170928_180344.jpg

 

Λαδάκι σπιτικό παρθένο και βιολογικό, τυρί Κεφαλονιάς , ελιές Καλαμών σπιτικές και αυτές ( Στελάρα ευχαριστώ ! !  :D ) και λίγο μπούκοβο να κάνει παρέα στις πιπερίτσες!

 

2_20170928_180316.jpg4_20170928_180329.jpg

 

ΟΙ φακές (Καστοριάς)  μούλιασαν για μια ώρα σε κρύο νερό, ξεπλύθηκαν και τελικώς, κάνοντας παρέα στα κρεμμυδάκια και στα σκόρδα χύλωσαν ομοιόμορφα!

Μερικές σταγόνες βαλσαμικό ξύδι και . . . καλή μας χώνευση ! ! !

 

:D
 

 

  • Like 9
Link to comment
Share on other sites

πριν 44 λεπτά, το μέλος karmen1983 έγραψε:

:hehe: 

Δεν είχα κανένα φόβο ότι θα περάσει απαρατήρητο ! ! !  :hehe: 

Εντάξει δεν είναι πολύ καυτερό,

Spoiler

με την κατάλληλη "προπόνηση"  :fie:

 . . . αντέχεται ! :p

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Καλαμάκι Square στο Χολαργό. Πήγαμε για Juicy Grill και είχε σε αναμονή 13 παρέες :hehe: 

Εντάξει, το μπέργκερ μέτριο όπως μου είπε ο φίλος που το έφαγε (και πολύ ακριβό για αυτά που προσφέρει), τα τυλιχτά ήταν καλά όμως!

20170930_151957.jpg

20170930_152004.jpg

20170930_152014.jpg

 

Και επειδή δε συνηθίζω να βγάζω φώτο τα φαγητά όταν πεινάω  (γι'αυτό και δαγκωμένο το τυλιχτό παραπάνω  ), τα περισσεύματα από Willy's Pizza , Καλλιθέα. 

Πραγματικά ωραία υλικά, κλασική ζύμη και αφράτη (όχι ιταλική), ικανοποιητικό μέγεθος. Δεν άντεξα πάνω απο 4 κομμάτια. Πήρα την "Αφροδίτη" (διπλό τυρί, κρέμα γάλακτος, μπέικον και πρόσθεσα κρεμμύδι ), και η κοπέλα μου την " Μακεδονία". 

 

20170930_203632.jpg

20170930_203637.jpg

 

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, tommybertsen said:

Εντάξει, το μπέργκερ μέτριο

 

Μάλλον μεγαλώνοντας γίνομαι παράξενος, αλλά όταν βλέπω τριγύρω μπιφτέκι με τη μισή διάμετρο από το ψωμάκι, απλά δεν παραγγέλνω. Είναι η πρώτη ένδειξη ότι δεν ξέρουν να το φτιάξουν. Αν βαριούνται να πετύχουν το σωστό μέγεθος υπολογίζοντας τη συρρίκνωση του ψησίματος, τι προσδοκίες μπορείς να έχεις για τη γεύση και την υφή; :hmm:

 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Δε το είχαμε δει καν. Για το juicy grill πηγαίναμε. Εγώ δεν θα έπαιρνα από όπου να'ναι burger σε καμία περίπτωση από σουβλατζίδικο :p 

Γι'αυτό και τα τυλιχτά ήταν πολύ καλά εν τέλει , αλλά το burger , πολύ κατώτερο των προσδοκιών. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Για μένα το μαγαζί θα έτρωγε άκυρο και για τα 2. Όταν στον κατάλογο έχεις σουβλάκι και γύρο το burger δεν κολλάει. Αντίστοιχα και στον κατάλογο με 10 burger δεν βάζεις γύρο. Σημαίνει πως ένα από τα 2 δεν είναι καλο και το έβαλες απλά για να μην χάσεις και τον τελευταίο πελάτη που θα το ζητήσει. Άκυρο λοιπόν στο μαγαζί. 1ον άσε και κανέναν άλλον να δουλέψει και 2ον πιάσε ένα από τα 2 και κανε το καλά. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.