Jump to content



Official ΦαγητοThread v2.0


astrolabos

Recommended Posts

πριν 32 λεπτά, το μέλος karmen1983 έγραψε:

Συνταγη αν δε σου κανει κοπο για τα ρολα :).......

 

 

·        4 φλάσκες μελιτζάνες

·        250 γρ τριμμένης φέτας

·        250 γρ. ανθότυρο

·        100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

·        1 κ.τ.σ κάπαρη

·        3-4 κλωναράκια θυμάρι

·        3-4 κλωναράκια βασιλικό

·        2 ασπράδια

·        αλάτι

·        ελαιόλαδο

·        1 βαζάκι σάλτσα ντομάτα ετοιμη( ή οπως εκανα εγω φτιάξε μια σάλτσα ντομάτας με 1 κιλό ωριμες ντομάτες περασμένες στο

          μουλτι και με ότι  μυρωδικά σου αρέσουν

 

Εκτέλεση:

 

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες τις αλατίζουμε και τις αλείφουμε με λάδι και τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 - 25  λεπτά 

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τριμμένα λευκά τυριά, προσθέτουμε ψιλοκομμένα τα μυρωδικά , τα ασπράδια , και την κάπαρη και ανακατεύουμε καλά για να ομογενοποιηθούν. Βάζουμε σε ένα ταψάκι λίγο λάδι στον πυθμένα και αφήνουμε στην άκρη. Τοποθετούμε δυο φέτες μελιτζάνας την μία διπλά στην άλλη βάζουμε μια καλή κ.τ.σ από το μίγμα των τυριών στην άκρη και τυλίγουμε σε ρολάκι και αφού τυλίξουμε όλα τα ρολάκια τα τοποθετούμε στο λαδωμένο ταψάκι το ένα δίπλα στο άλλο

Περιχύνουμε με την σάλτσα όλη την επιφάνεια πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα κάθε ρολάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά

 

  • Like 3
  • Agree 2
Link to comment
Share on other sites

9 hours ago, karmen1983 said:

Πριν μερικες μερες μπριζολα porterhouse ξηρας ωριμανσης 30 ημερων. Πιο πολυ για την εμπειρια μιας και δεν λεει να αγοραζεις συχνα τετοιο κρεας. Ηταν ιδιαιτερη. Ηταν μαλακια, νοστιμη, μουρλια αλλα δε θα ξαναπαρω κατα πασα πιθανοτητα. Τα 30ευρα πονεσανε στη μπριζόλα.

 

 

 

 

 

 

Εαν σου αρεσε , κανε ενα παλιο ψυγειο ωριμαντηριο  και τελος. Φυσικα βαζεις ολο το κομματι κρεατος.

link απο τα πολλα που κυκλοφορουν.

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

πριν 21 ώρες, το μέλος karmen1983 έγραψε:

Συνταγη αν δε σου κανει κοπο για τα ρολα :)

 

Πριν μερικες μερες μπριζολα porterhouse ξηρας ωριμανσης 30 ημερων. Πιο πολυ για την εμπειρια μιας και δεν λεει να αγοραζεις συχνα τετοιο κρεας. Ηταν ιδιαιτερη. Ηταν μαλακια, νοστιμη, μουρλια αλλα δε θα ξαναπαρω κατα πασα πιθανοτητα. Τα 30ευρα πονεσανε στη μπριζόλα

 

20210605_154349.jpg20210605_155444.jpg20210605_164612.jpg

 

Και για χθες το μενου ειχε χταποδακι. Ηταν 2 κιλα ολοκληρο οποτε μπηκε το μισο. Εκανα τη συνταγη εδω

xtapodi-psito.jpg
AKISPETRETZIKIS.COM

Χταπόδι ψητό από τον Άκη Πετρετζίκη. Το αγαπημένο σαρακοστιανό και νηστίσιμο φαγητό, χταπόδι ψητό στο...

Και το τελειωσα στο μπαρμπεκιου. Βγηκε εξαιρετικο το ειχε δοκιμασει φιλη οποτε την εμπιστευτηκα.

 

20210606_161016.jpg

Αν ξαναψησεις χταποδι,δοκιμασε κατι αλλο.

Κοψε τα πλοκαμια, τυλιξετα σε αλουμινοχαρτο κ βαλτα στη σχαρα...μετα ανοιξε τα να φυγουν τα ζουμια κ βαλτα παλι σχαρα  να τα τελειωσεις. [χωρις αλουμινοχαρτο]Μονο λιγο λεμονι οταν τα βαλεις στο πιατο ,κομμενα λοξες φετες, κ ουζο [που θα σου φερω] χωρις παγο ,σε ποτηρι που χεις βαλει καταψυξη....αν βαλεις κ το λεμονοχταποδοζουμο μεσα στο ουζο θα με θυμηθεις....

Αναλογια ζουμι -ουζο , 1 προς 5 χοντρικα....

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

33 minutes ago, astrolabos said:

Νομίζω ότι αλουμινόχαρτο και φωτιά δεν είναι καλός συνδιασμός. Πολύ τοξικός.

 

Source? Γενικά, η μόνη πρακτική ανησυχία με το αλουμινόχαρτο είναι η μεταφορά αλουμινίου στο φαγητό. Η μεταφορά αυξάνεται ιδίως με την οξύτητα του φαγητού και λιγότερο με τη θερμοκρασία. Ακόμη και με θερμοκρασίες >200 °C και υψηλή οξύτητα, οι ποσότητες αλουμινίου που διαφεύγουν είναι εντός του ορίου της JECFA (FAO/WHO), που είναι 2 mg/kg σωματικού βάρους (provisional tolerable weekly intake).

 

Πάντως, για να ελαχιστοποιήσεις τον κίνδυνο, ακόμη και για παιδιά, βάζεις ενδιάμεσα μια λαδόκολλα και ξεμπερδεύεις.

  • Like 3
  • Agree 1
Link to comment
Share on other sites

Έχω την εντύπωση ότι ο μεγαλύτερος παράγοντας τοξικότητας σε ένα μπάρμπεκιου έχει να κάνει με το ψήσιμο σε υψηλές θερμοκρασίες και συνήθως αφορά το ακρυλαμίδιο.

istock_82744681_small.jpg?itok=_hBoLyM_
WWW.ITROFI.GR

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μεγάλη ανησυχία για την παρουσία ακρυλαμιδίου στα θερμικά επεξεργασμένα τρόφιμα. Η ουσία αυτή θεωρείται ύποπτη για καρκινογενέσεις και έχει ήδη αποδειχθεί...

 

Με το αλουμινόχαρτο επειδή θα αποφύγεις την πιθανή έκθεση του φαγητού σε γυμνή φλόγα, ίσως αντιθέτως βοηθάει.

Ναι νομίζω κι εγώ ότι δεν είναι τοξικό. Αν υπάρχει όμως κάποιο σκεπτικό πίσω από την τοξικότητα, το εξετάζουμε :hehe: 

(ο σωστός ο επιστήμων αφήνει πάντα όλα τα παράθυρα ανοιχτά).

Εν οίδα, ότι δεν είδα τίποτα :hehe: 

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Ενα χταποδακι ειπαμε να φαμε σωστα κ πανε να μας το βγαλουν απ τη μυτη!!!!!!:p

Τ αλουμινοχαρτο ειναι μια χαρα , απλα αποφευγουμε οξεα ,λεμονι κτλ, αν γινεται οπως γραφει κ ποιο πανω...

Το καλυτερο ειναι κρεμασμα στον αερα να στεγνωσει, με τουλι να μην πηγαινουν εντομα κ τα πλοκαμια να μην ακουμπανε μεταξυ τους , κ κατευθειαν μετα σχαρα...

Ας βολευτω αποψε με μια μακαροναδα με ''κατακοκκινο'' κιμα , να παω να μελωσω τις νεες διπλες κ θα ρθει κ η ωρα του χταποδιου...[εχω 1 3κιλο στο ψυγειο, αλλα το φυλαω για το Ζαχο!!!!!!!!!!

  • Like 2
  • Agree 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.