Jump to content



Official ΦαγητοThread v2.0


astrolabos

Recommended Posts

6 minutes ago, ΓιαγκΤ said:

1 Δεν έχει σημασία τι θα φας, αν δεν υπερβαίνεις τις θερμίδες που καταναλώνεις δεν παχαίνεις

ακριβώς αυτό.
Βλέπεις όμως κρέας τρία κιλά. Νόστιμο, ωραίο. Δυο μπουκιές έφαγε η γυναίκα, για την κάμερα. Παρακμή. Αν είναι να το τρώμε με το σταγονόμετρο υπάρχουν τα στραγάλια και το Pentrexil, γεύση φράουλα με κουταλάκι δοσομετρικό. Όσο για την καύση, για να καψεις αυτό το πράγμα πρέπει μετά να ανέβεις τα Ιμαλάια, για τέτοια είμαστε; Άσε που δεν θα το φας σκέτο, όλο και κάτι θα υπάρχει δίπλα. Συν το ποτό.
Παραδόξως, με το κρέας συνήθως δεν κάνω αίσχη στις ποσότητες πάντως.

Οι πιτες τώρα, διαφορετική ιστορία: α) ευχαριστίες με χρονοκαθυστέρηση στον akilleas για τις πληροφορίες, η πρώτη πρέπει να ήταν.

Spoiler

β) για την φάση τους (κατεψυγμένες) ήταν από τις καλές Γιάγκο. Το φύλλο στα σημεία που δεν το κατάστρεψα ήταν πολύ καλό. Δεν αγοράζω σχεδόν ποτέ από τις κατεψυγμένες του super market. Όποια κι αν είχα δοκιμάσει, δεν... Αυτές μου φάνηκαν καλές για αυτό είπα να δοκιμάσω, θα ξαναπάρω. Το «κάτι τέτοιο» = δεν θυμάμαι αν είχα παραγγείλει την χορτοτυρόπιτα ή την πρασοτυρόπιτα. Στην Αθήνα δύσκολα θα πετύχεις αγοραστές, πολύ καλύτερες. Ήταν καλή, αν δεν την είχα διαλύσει με το λάθος ξεπάγωμα θα ήταν τίμια επιλογή. 

Δεν ξέρω αν είσαι εξοικειωμένος με τέτοια ως τρώγων, επειδή έχει τύχει να δω ακριβ΄ς πώς τις έφτιαχναν σε χωριά κι επειδή έχω φάει κάμποσες βλάχικες από Θεσσαλία (από συγκεκριμένα πρόσωπα) έχω αρκετά καλή εικόνα: με το φύλλο, κάτι γίνεται, μπορείς και στην Αθήνα/σε μεγαλη πόλη να πετύχεις να το φτιάξεις παρόμοιο ή σχεδόν ίδιο, είναι θέμα αλευριού και επιδεξιότητας κυρίως.
Στη γέμιση όμως, που να χτυπηθείς κάτω ανάποδα, δεν υπάρχει περίπτωση να πλησιάσεις καλά χορταρικά, ορεινού χωριού. Έβαζε η γυναίκα που την είχε φτιάξει, δεκαπέντε+ διαφορετικά είδη από άγρια χορταρικά, μαζεμένα το ίδιο πρωί από τον κήπο τους και το βουνό. Η ίδια γυναίκα στην Αθήνα, με αγορασμένα χορταρικά, πάλι άριστη πίτα ήταν αλλά δεν είχε σχέση με εκείνη στο χωριό.
Btw, θεωρώ πως οι καλύτερες στην Ελλάδα είναι σε Ήπειρο, Θεσσαλία.

Αν η γέμιση είναι κιμάς/κρέας/τυριά/αλλαντικά αλλάζει το πράγμα. Αυτά οκ, με καλή πρώτη ύλη μπορείς το ίδιο (εννοείται κάποιος ικανός, όχι εγώ). Τα άγρια χόρτα όμως, δεν...

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

πριν 14 ώρες, το μέλος salde έγραψε:

ακριβώς αυτό.
Βλέπεις όμως κρέας τρία κιλά. Νόστιμο, ωραίο. Δυο μπουκιές έφαγε η γυναίκα, για την κάμερα. Παρακμή. Αν είναι να το τρώμε με το σταγονόμετρο υπάρχουν τα στραγάλια και το Pentrexil, γεύση φράουλα με κουταλάκι δοσομετρικό. Όσο για την καύση, για να καψεις αυτό το πράγμα πρέπει μετά να ανέβεις τα Ιμαλάια, για τέτοια είμαστε; Άσε που δεν θα το φας σκέτο, όλο και κάτι θα υπάρχει δίπλα. Συν το ποτό.
Παραδόξως, με το κρέας συνήθως δεν κάνω αίσχη στις ποσότητες πάντως.

Οι πιτες τώρα, διαφορετική ιστορία: α) ευχαριστίες με χρονοκαθυστέρηση στον akilleas για τις πληροφορίες, η πρώτη πρέπει να ήταν.

  Reveal hidden contents

β) για την φάση τους (κατεψυγμένες) ήταν από τις καλές Γιάγκο. Το φύλλο στα σημεία που δεν το κατάστρεψα ήταν πολύ καλό. Δεν αγοράζω σχεδόν ποτέ από τις κατεψυγμένες του super market. Όποια κι αν είχα δοκιμάσει, δεν... Αυτές μου φάνηκαν καλές για αυτό είπα να δοκιμάσω, θα ξαναπάρω. Το «κάτι τέτοιο» = δεν θυμάμαι αν είχα παραγγείλει την χορτοτυρόπιτα ή την πρασοτυρόπιτα. Στην Αθήνα δύσκολα θα πετύχεις αγοραστές, πολύ καλύτερες. Ήταν καλή, αν δεν την είχα διαλύσει με το λάθος ξεπάγωμα θα ήταν τίμια επιλογή. 

Δεν ξέρω αν είσαι εξοικειωμένος με τέτοια ως τρώγων, επειδή έχει τύχει να δω ακριβ΄ς πώς τις έφτιαχναν σε χωριά κι επειδή έχω φάει κάμποσες βλάχικες από Θεσσαλία (από συγκεκριμένα πρόσωπα) έχω αρκετά καλή εικόνα: με το φύλλο, κάτι γίνεται, μπορείς και στην Αθήνα/σε μεγαλη πόλη να πετύχεις να το φτιάξεις παρόμοιο ή σχεδόν ίδιο, είναι θέμα αλευριού και επιδεξιότητας κυρίως.
Στη γέμιση όμως, που να χτυπηθείς κάτω ανάποδα, δεν υπάρχει περίπτωση να πλησιάσεις καλά χορταρικά, ορεινού χωριού. Έβαζε η γυναίκα που την είχε φτιάξει, δεκαπέντε+ διαφορετικά είδη από άγρια χορταρικά, μαζεμένα το ίδιο πρωί από τον κήπο τους και το βουνό. Η ίδια γυναίκα στην Αθήνα, με αγορασμένα χορταρικά, πάλι άριστη πίτα ήταν αλλά δεν είχε σχέση με εκείνη στο χωριό.
Btw, θεωρώ πως οι καλύτερες στην Ελλάδα είναι σε Ήπειρο, Θεσσαλία.

Αν η γέμιση είναι κιμάς/κρέας/τυριά/αλλαντικά αλλάζει το πράγμα. Αυτά οκ, με καλή πρώτη ύλη μπορείς το ίδιο (εννοείται κάποιος ικανός, όχι εγώ). Τα άγρια χόρτα όμως, δεν...

 

Ο οργανισμός διαχειρίζεται τις θερμίδες και την διακύμανση βάρους εβδομαδιαία. Αν λοιπόν εσύ αντί 1800 θερμίδες που χρειάζεσαι για να διατηρηθείς καταναλώνεις 1600 , το Σάββατο έχεις περιθώριο να καταναλώσεις 3000 θερμίδες σε ένα γεύμα. Αρκεί να αντέχει το στομάχι σου ; )

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

πριν 25 λεπτά, το μέλος tommybertsen έγραψε:

Σε περιμένω στο thread των ανεκδότων και ειδικά στην κατηγορία "καμμένα" :bleh: 

Ενώ το είδα, δεν το διόρθωσα για να δω πόσο κακοί είστε!!!!!

 

?????

  • Like 1
  • Haha 4
Link to comment
Share on other sites

πριν 3 λεπτά, το μέλος 2cpu έγραψε:

Λιγο ψησιμο (προσωπικη αποψη ) θα τις εριχνα λιγο ακομα + δεν θα χαραζα το λουκανικο γιατι

χανει ολα τα υγρα του και γινεται σαν χαρτι μετα (στεγνο μη ζουμερο και αγευστο).

 

Αν δε το χαράξεις, δε σου σκάει όταν ψήνεται;

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Οχι αν δεν το πειραξεις.Αναλογα ποσο φυσικα θα το ψησεις.Αν το αφησεις παραπανω θα αρχιζει να

βγαζει απο καμια τρυπα η συνηθως απο την ακρη του αν το εχεις κοψει.Τοτε το κατεβαζεις ;)

 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, 2cpu said:

Οχι αν δεν το πειραξεις.Αναλογα ποσο φυσικα θα το ψησεις.Αν το αφησεις παραπανω θα αρχιζει να

βγαζει απο καμια τρυπα η συνηθως απο την ακρη του αν το εχεις κοψει.Τοτε το κατεβαζεις


ο αρχηγούλης είναι μερακλής, το λουκάνικο το θέλει ξεροψημένο κάπως. Αππρουβντ αρχηγούλη. Παίζει ρόλο και το είδος, μερικά είναι αξιοπρεπέστερα άλλων.

Αγάπη, να το ξαναπούμε, αν σκοπεύεις να κινείσαι στα όρια του seignant, οπωσδήποτε δες για θερμόμετρο. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.