Jump to content



Recommended Posts

  On 3/1/2021 at 1:32 ΜΜ, το μέλος karmen1983 έγραψε:

Πληροφοριες βεβαια λενε οτι καποιος πρασινος απο εδω εφαγε οσο 10 συναδελφοι

Expand  

Εγω παντως απο ολα τα χρωματα βλεπω μασαμπουκες παντως ?

Εμ, αμα ειναι να τρωμε ετσι.. προσλαμβανετε μηπως;

  • Like 1
  • Haha 1
  On 3/1/2021 at 4:50 ΜΜ, το μέλος tommybertsen έγραψε:

Eyesight deteriorating

Expand  

καλά αυτό είναι η τραγωδία μου ούτως ή άλλως. Τρελλή παρακμή τα τελευταία 10 χρόνια. Φταίω κι εγώ αλλά τρελλή παρακμή. Εστίασα στα κοτόπουλα γιατί εκείνα είναι τα επιλήψιμα. ΟΚ κι η πολλή πρασιναδα (οι πιπερίτσες κι οι ελιές αππρουβντ)
 

  On 3/1/2021 at 4:50 ΜΜ, το μέλος tommybertsen έγραψε:

χοντρός,

Expand  

χοντρός δεν είναι κανείς στην φωτο. Το συγκεκριμένο το βλέπω τέλεια.
 

  On 3/1/2021 at 4:27 ΜΜ, το μέλος 2cpu έγραψε:

φιξεντ ?

Expand  

:p ε να ζωντανέψουμε λιγάκι. Φέτος ούτε μελομακάρονα εναντίων κουραμπιέδων ξεψυχισμένα και τα ποδόσφαιρα, πάνε τα intel-amd ΄΄αμα είναι να χάσουμε και το καλαμάκι-σουβλάκι να το κλείσουμε το μαγαζί να πάμε για χαμομήλια.
Η πλάκα είναι ότι στο καλαμάκι-σουβλάκι δέχομαι και τα δυο. Στο μπουγάτσα με κιμά-κρεατόπιτα συμφωνώ με την βόρεια εκδοχή όχι με την αθηναϊκή. Το καλύτερο ίσως μπουγάτσα με κιμά που έχω βρει τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα, πλησιάζει αρκετά το σερραϊκό αλλά το ονομάζει κρεατόπιτα.

  • Haha 2
  On 3/1/2021 at 1:32 ΜΜ, το μέλος karmen1983 έγραψε:

20210102_175150.jpg

 

Expand  

Χοιρινά (αριστερά), κεμπάπ (στα δεξιά, αχνοφαίνονται). Το καλυμένο είναι η ντροπή. "μπιφτέκια" λαχανικών , για βίγκανς (έφαγα κι από αυτά βέβαια, δεν ήταν άσχημα για σαλάτα).

  On 3/1/2021 at 5:11 ΜΜ, το μέλος salde έγραψε:

Στο μπουγάτσα με κιμά-κρεατόπιτα

Expand  

Δεν υπάρχει κάποια "διαμάχη εδώ". Κρεατόπιτα (ή κιμαδόπιτα) = πίτα με κρέας (you name it) η οποία έχει φύλλο χωριάτικο, συνήθως. Μπουγάτσα με κιμά = φύλλο μπουγάτσας. Και τα 2 σωστά είναι, απλά διαφορετικά :) Αν κάποιος έχει φύλλο μπουγάτσας και την λέει κρεατόπιτα, αυτός χάνει :bleh: 

 

  On 3/1/2021 at 5:11 ΜΜ, το μέλος salde έγραψε:

χοντρός δεν είναι κανείς στην φωτο. Το συγκεκριμένο το βλέπω τέλεια.

Expand  

Ε την τελευταία περίοδο και παρόλο που είχα μείνει κρεβάτι για μια βδομάδα, με λες και αφράτο :hehe: 

  On 3/1/2021 at 1:32 ΜΜ, το μέλος karmen1983 έγραψε:

20210103_153206.jpg

Expand  

Αν παρατηρήσεις καλά, μπροστά μου έχω 2 πιάτα. 1 δεν είναι αρκετό για να βάλεις πατάτες/πίτες/σαλάτες και κρέατα μαζί. Οι υπόλοιποι noobs τα έκαναν ουρανοξύστη σε ένα :bleh: 

  • Like 3
  • Haha 1
  On 3/1/2021 at 5:16 ΜΜ, το μέλος tommybertsen έγραψε:

2 πιάτα. 1 δεν είναι αρκετό για να βάλεις πατάτες/πίτες/σαλάτες και κρέατα μαζί. Οι υπόλοιποι noobs τα έκαναν ουρανοξύστη σε ένα :bleh: 

Expand  

είσαι νοικοκύρης. Το σωστό έτσι είναι. Όμως... το πληκτρολόγιο και το ποντίκι διαφωνούν. Έχει τη χάρη του κι ο ουρανοξύστης. Άσε που κουράζεσαι λιγότερο στις διαδρομές (δε νομίζω φυσικά να νομίζεις ότι θα καταφέρω να κουβαλήσω δύο πιάτα μαζί)

  • Haha 1

Πηγαίνετε εσείς τα βιογραφικά στα χέρια της Κάρμεν. Θα κάνουν και βόλτα. Αν θέλετε φαΐ πάντως η σωστή κίνηση είναι να πάτε τα πιάτα σας στο ψυγείο του Μπέρτσεν.

  • Haha 2
  On 4/1/2021 at 2:20 ΠΜ, το μέλος salde έγραψε:

Πηγαίνετε εσείς τα βιογραφικά στα χέρια της Κάρμεν. Θα κάνουν και βόλτα. Αν δεν θέλετε φαΐ πάντως η σωστή κίνηση είναι να πάτε τα πιάτα σας στο ψυγείο του Μπέρτσεν.

Expand  

Φίξτ

  • Like 1

βαλτο στο αργο ομως μαστορα γιατι θα πεσει χοντρη τυγανια με τεφαλ και το σημαδι μενει ?

 

  • Like 2
  • Haha 6
  On 7/1/2021 at 6:29 ΠΜ, το μέλος AlexanderK έγραψε:

χθες είχαμε και χειροποίητα brioche ψωμάκια....

Expand  


εύγε, όλα τα λεφτά!

1. βγαίνουν αφράτα στο εσωτερικό τους ή σου ξεραίνονται κάπως;
2. όποτε δεν βαριέσαι ρίχνεις και μια συνταγή/σύνδεσμο, ίσως ενδιαφέρει κι άλλους. Ναι σίγουρα υπάρχουν και στο διαδίκτυο αλλά εδώ έχουμε το εφαρμοσμένο.
ΤΙΑ
 

  • Like 1
  On 7/1/2021 at 6:58 ΠΜ, το μέλος salde έγραψε:


εύγε, όλα τα λεφτά!

1. βγαίνουν αφράτα στο εσωτερικό τους ή σου ξεραίνονται κάπως;
2. όποτε δεν βαριέσαι ρίχνεις και μια συνταγή/σύνδεσμο, ίσως ενδιαφέρει κι άλλους. Ναι σίγουρα υπάρχουν και στο διαδίκτυο αλλά εδώ έχουμε το εφαρμοσμένο.
ΤΙΑ
 

Expand  

η γυναίκα μου τα φτιάχνει και είναι πολύ αφράτα. τα έχει κάνει 4-5 φορές με απόλυτη επιτυχία.

Νομίζω είναι του Άκη  και έχει και κάποια tips. To απόγευμα θα της ζητήσω link και πληροφορίες.

Η όλη διαδικασία παρασκευής - φούσκωμα - ψήσιμο περίπου 2.5 ώρες

  • Like 2

η συνταγή για τα brioche.

psomaki-burger.jpg
AKISPETRETZIKIS.COM

Σπιτικά ψωμάκια για burger από τον Άκη Πετρετζίκη. Φτιάξε χειροποίητα ψωμάκια για μπέργκερ και γεμίστε τα με τα μπιφτέκια της αρεσκείας σας!

tip 

εκτός από τα 500 γρ αλεύρι που θέλει, στο τέλος αφού προσθέσω και το βούτυρο, επειδή βγαίνει αρκετά τσιχλωτή η ζύμη χρειάζεται να προσθέσεις ακόμα λίγο αλεύρι μέχρι να αρχίσει να σηκώνεται η ζύμη από τα τοιχώματα.

 

  • Like 4

Φάτε κολεόπτερα” λέει η ΕΕ


 

  Παράθεση

 

Η EFSA κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι προνύμφες του σκώληκα των αλεύρων (tenebrio molitor) μπορούν να καταναλωθούν χωρίς κίνδυνο, «είτε με τη μορφή ολόκληρου, αποξηραμένου εντόμου, είτε σε μορφή σκόνης», κατόπιν αιτήματος που είχε υποβάλει η γαλλική εταιρεία εκτροφής εντόμων Agronutris.

 

Η EFSA, που εδρεύει στην Πάρμα της Ιταλίας, εξετάζει επίσης την περίπτωση των γρύλων και των ακρίδων για να διαπιστώσει αν είναι έντομα κατάλληλα προς κατανάλωση.

 

Expand  

 

Orug7M0p?format=jpg&name=small

 

 

  • Like 1
  • Confused 1
  • Sad 1
  • Wow 1

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.