Jump to content



Official ΦαγητοThread v2.0


astrolabos

Recommended Posts

18 hours ago, karmen1983 said:

Μακαρονια με κιμά απο εδω :)

 

20181007_160852.jpg

Κατι δεν πηγε καλα με το κιμα στο θεμα εμφανισης. Πολλες φορες ομως δεν εχει καμια σχεση με το θεμα γευσης. 

17 hours ago, Stelios13 said:

Κ αφου ξεπατωθηκαμε σημερα σε οτι δουλεια ειχα αναβαλλει τελευταια λογω κουρασης, ας το απολαυσουμε με τσιπουρο απ το χωριο κ....

IMG_3463.thumb.JPG.e8f7448c31da5b6620354fd76955e708.JPG

ρολλακια μελιτζανας με απ ολα:p κ σαλαμι Λευκαδας....

IMG_3464.thumb.JPG.83fc0600513f1951ff7ee90b8051853d.JPG

 

Φαβα με νεροκρεμμυδο [οσοι δεν το χετε δοκιμασει, χανετε] κ τις γνωστες ελιες που καποιοι απο δω ηδη γνωριζουν!:rolleyes:

Τυφλα να χει το καλυτερο γκουρμε πιατο ,οταν τα υλικα ειναι προσεκτικα διαλεγμενα  κ η συνταγες προερχονται απο γενιες πισω....

IMG_3462.thumb.JPG.1b5fc6cd89dca76065f4f92145cd1266.JPG

 

Ευγε !!!

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

πριν 18 λεπτά, το μέλος eXhale έγραψε:

χυλοπιτες με μελανι σουπιας

γαριδες

ντοματινια

κρασι

κρεμμυδι

σκορδο

γραβιερα αμφιλοχιας

βασιλικος

erger.JPG

hthy6th.JPG

Δεν φτιαχνεις πιατα εσυ, πινακες ζωγραφικης κανεις!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αν η γευση συμβαδιζει με την εικονα ,πρεπει να ναι θε'ι'κα!!!!!!!

Απλα αν ποτε φαμε απο σενα υπολογιζε την 3πλασια [τουλαχιστον] ποσοτητα ανα ατομο!!!!!:)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

πριν 16 ώρες, το μέλος eXhale έγραψε:

cake & burgah

3254t5r3.thumb.JPG.b561ad4620c83a5a2c7d5afedb00e7f4.JPGefgeg.thumb.JPG.cdee13dabe873418061301e21e821d5e.JPG

Ο γιος μου μολις ειδε το μπεργκερ του ρθε σκοτοδινη....

Ασε τη συνταγη αν δε σου κανει κοπο, θα το εκτιμησουν κ αρκετοι αλλοι υποθετω!!!!!!:)

Έγινε επεξεργασία από Stelios13
Link to comment
Share on other sites

γενικα πλεον ζυμες τις κανω με το ματι,αλλα για να σου βγουν τα ψωμακια μαλακα και γλυκα που ειναι το ζητουμενο στα συγκεκριμενα χρειαζεσαι

 

μαργαρινη λιωμενη 

σκληρο βουτυρο

ζαχαρη

 

μια βασικη συνταγη θες περιπου

200μλ χλιαρο γαλα φρεσκο

1 φακελακι μαγια

160 γραμμαρια λιωμενη μαργαρινη μαζι με το γαλα μπορεις να τα βαλεις στον φουρνο μικροκυματων ισα ισα να λιωσει η μαργαρινη αλλα να μην καιει.

550-600 γραμμαρια αλευρι σκληρο αναλογως ποσο σου παρει,μπορεις να βαλεις και για ολες τις χρησεις αλλα με το σκληρο εχεις καλυτερο αποτελεσμα και δεν ειναι τοσο ψωμωδες.

10 γραμμαρια αλατι ανακατεμενο με το αλευρι

12 γραμμαρια ζαχαρη

σουσαμι

1 αυγο αραιωμενο με λιγο νερο

 

how-to  Βαζεις την λιωμενη μαργαρινη μαζι με χλιαρο γαλα,ζαχαρη και το φακελακι μαγιας,ανακατεβεις,αφηνεις 10-15' να αφρισει,προσθετεις μετεπειτα το αλευρι σιγα σιγα μαζι με το αλατι μεχρι να σφιξει και να εχεις μια ελαστικη ζυμη.Γενικα ζητας μια ζυμη που να ειναι μαλακη και οχι πολυ στεγνη,οσο πιο μαλακη και ψιλο υγρη τοσο πιο αφρατα θα ειναι.Βεβαια θες μια ζυμη που να πλαθεται.

Καλυπτεις με μια πετσετα την ζυμη την αφηνεις για κανα 45-60' σε ενα ζεστο μερος η στον φουρνο στους 32 βαθμους,τα σχηματιζεις  με την βοηθειας της παλαμης λες και κανεις μαλαξεις σε καποιον.Μην τα κανετε παρα πολυ μεγαλα γιατι φουσκωνουν και στην 2η ξεκουραση αλλα και στον φουρνο μετεπειτα.Αφου τα πλασετε και τα ξεκουρασετε για 15' να φουσκωσουν απλωνετε αυγο αραιωμενο με νερο λιγο σουσαμι και ψηνετε σε προθερμασμενο φουρνο για 20-23'

 

 

 

rgeg.JPG

gregerg.JPG

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

On 10/8/2018 at 8:21 PM, Stelios13 said:

Δεν φτιαχνεις πιατα εσυ, πινακες ζωγραφικης κανεις!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αν η γευση συμβαδιζει με την εικονα ,πρεπει να ναι θε'ι'κα!!!!!!!

Απλα αν ποτε φαμε απο σενα υπολογιζε την 3πλασια [τουλαχιστον] ποσοτητα ανα ατομο!!!!!:)

Τι εννοείς 3πλασια ; Για ποσό μικρές ηλικίες μιλάμε ;

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.