Jump to content



Official ΦαγητοThread v2.0


astrolabos

Recommended Posts

Μια διαφορετικη εκδοση μιας αγαπημενης συνταγης απο τα παλια.

 

Υλικα:

 

1 κιλο μοσχαρι (οσο γινεται καθαρο απο λιπη) κομμενο σε μικρα κομματια τετραγωνης διατομης και ορθογωνιου σχηματος. Σαν μικρα στικ τετραγωνης διατομης μηκους περιπου 5 εκατοστων και παχος περιπου 1 εκατοστο.

 

1/2 κιλο μανιταρια της επιλογης μας κομμενα και αυτα, οχι ομως πολυ μικρα κομματια και σε καμια περιπτωση οχι κονσερβα.

 

50γραμ. βουτυρο λουρπακ το γνησιο οχι το σοφτ κτλπ.

 

1/2 κιλο κρεμα γαλακτος φουλ λιπαρα

 

4 κρεμμυδια ξερα κομμενα σε μικρα κομματια

 

2 κουταλιες σουπας αλευρι για ολες τις χρησεις

 

2 κουταλιες σουπας μουσταρδα

 

αλατι πιπερι

 

 

Εκτελεση:

 

Βαζουμε το βουτυρο στη κατσαρολα σε μετρια φωτια και πεταμε μεσα τα μανιταρια τα κρεμμυδια και σωταρουμε για 3-5 λεπτα περιπου. Δεν θελουμε να καουν τα υλικα. 

 

Προσθετουμε το κρεας και σωταρουμε ολα μαζι τα υλικα. Ανακατευουμε συνεχως, με νευρο για να μην αρπαξουν. Συνεχιζουμε για ακομα 5 λεπτα.

 

Προσθετουμε οσο νερο χρειαστει ωστε να μην κολλησουν τα υλικα στη κατσαρολα και αφηνουμε να βρασει το ολο μειγμα. Δοκιμαζουμε τακτικα να δουμε ποτε εχει γινει το κρεας συμφωνα με τα δικα μας γουστα.

 

Μολις γινει, βαζουμε το αλευρι σε ενα μπωλ μαζι με λιγο ζεστο νερο και ανακατευουμε να γινει ενας ρευστος χυλος χωρις σβωλους. Προσθετουμε τη κρεμα γαλακτος μεσα στη κατσαρολα μαζι με το χυλο απο το αλευρι και ανακατευουμε συνεχεια. Ριχνουμε μαζι και τη μουσταρδα το αλατι και το πιπερι. Ανακατευουμε συνεχεια. 

 

Το τελικο μειγμα θα πρεπει να ειναι μια ωραια λευκη δεμενη σαλτσα. Ουτε νερουλη ουτε γιαουρτι.

 

Σερβιρουμε ζεστο οπως ειναι με μακαρονια ή ρυζι ή πατατες φουρνου ή βραστα λαχανικα ή ολα μαζι. Αν βαλουμε ζυμαρικα-ρυζι πασπαλιζουμε σπαταλα πανω σε καθε πιατο τριμμενο μειγμα τυριου παρμεζανα-πεκορινο οχι τριμμενο σαν αλευρι αλλα τριμμενο στο χοντρο του τριφτη. Αν το βαλετε τριμμενο τυρι με μορφη πολυ ψιλη σαν αλευρι θα πηξει υπερβολικα το μειγμα στο πιατο. Χοντροτριμμενο το τυρακι λοιπον. 

 

Μεγαλη προσοχη πρεπει να δοθει στο ψωμι και στις βουτες με αυτο. Ειναι τελειο αλλα θα μας μετατρεψει σε φαλαινες, αυτο το φαγητο αν κανεις την αρχη, σηκωνει πολυ ψωμι, προσοχη λοιπον. 

 

Εγω συνηθως το τρωω εντελως σκετο με διαφορα λαχανικα που εχουν γινει στον ατμο εκτος απο πατατες. 

 

Τελεια συνοδεια για αυτο το πιατο ειναι ειτε ενα καλο λευκο ξηρο κρασι ή μια γνησια  βοτκα, ψαξτε για "χορτιτσα".

 

Καλα μαγειρεματα και καλες μασες.

 

Η φωτο δεν ειναι δικη μου, δεν προλαβα να βγαλω φωτο, πεσαμε με τα μουτρα και ουτε καν μυαλο για φωτο κτλπ. Καπως ετσι ειναι οπτικα το τελικο αποτελεσμα.

 

ÎÎ¿Î´Î¹Î½Ï ÏÏÏογκανÏÏ

Έγινε επεξεργασία από xkabamarux
  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

πριν 50 λεπτά, το μέλος eXhale έγραψε:

e2w3.JPG

Επιτέλους, μετά τα πιτόγυρα με μπάμιες του ακατανόμαστου moderator (Χρυσόστομε, για σένα λέω:p), μια φυσιολογική πίτα με γύρο.

Σ' ευχαριστώ. Θα μπορέσω να τιμήσω εκ νέου το εξαιρετικό αυτό έδεσμα.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

χοιρινο μπριζολακι ειναι που κοβεται εκεινη την ωρα στο συγκεκριμενο μαγαζι,το ιδιο ισχυει για το κοτοπουλο,ειναι απο στηθος φιλετο :p

την τεταρτη ημουν εκει και το ειδα με τα ματια μου :D

λιγο αλατακι να εβαζε παραπανω στο κρεας για τα γουστα μου,θα ηταν ακομα πιο gg

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

πριν 7 ώρες, το μέλος astrolabos έγραψε:

Όχι γύρο. Ποτέ γύρο. Έχει συντηρητικά ο γύρος, ffs

Βρε, αν είναι καθαρός/καλής ποιότητας, τον τιμώ. Στη Μυτιλήνη, έχουμε 30 γυράδικα. Όπου και να πας, θα δεις και από ένα. Ξέρουμε από καλό γύρο (ας είναι και συντηρητικός).

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Βρε, αν είναι καθαρός/καλής ποιότητας, τον τιμώ. Στη Μυτιλήνη, έχουμε 30 γυράδικα. Όπου και να πας, θα δεις και από ένα. Ξέρουμε από καλό γύρο (ας είναι και συντηρητικός).
Πολύτεκνος!!! Αμέτρητα χρόνια...

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

πριν 4 λεπτά, το μέλος AlexanderK έγραψε:

Πολύτεκνος!!! Αμέτρητα χρόνια...

Sent from my SM-N950F using Tapatalk
 

Το καλοκαίρι μπορεί να πάω εκεί. Δίπλα στη θάλασσα. Καλό είναι και το ''Κάτι Ψήνεται''.

Παλαιότερα, προτιμούσα τον ''Μάκη''.

Από ψητοπωλεία άλλο τίποτα. Είναι πια τόσα, που αδυνατώ να τα παρακολουθήσω.

Link to comment
Share on other sites

πριν 1 ώρα, το μέλος astrolabos έγραψε:

pun intended? :hehe: 

image.thumb.png.5ed77c54d71cec5b689d8615c2e0dbb8.png

pun intended:p.

Οποιαδήποτε ομοιότης της κίνησης του ήρωά μας με τον πιστολέρο πρόεδρο Σαββίδη δεν είναι συμπτωματική

Έγινε επεξεργασία από DEADLAZARUS
Link to comment
Share on other sites

Μόλις τώρα, το μέλος tommybertsen έγραψε:

Για αυτόν, 1-0; :p 

Πλέον, είσαι offside:p. Έληξε ο αγώνας.

Ούτε με επεξεργασία δεν το σώζεις. Δεν είναι Τούμπα εδώ, mister moderator:p.

  • Sad 1
Link to comment
Share on other sites

Φαντάζομαι για τα μακαρόνια λες @acct:D 

 

Το τοστάκι μία χαρά γρήγορο βραδινό είναι :p 

Εγώ συνήθως αν θέλω κάτι γρήγορο, πλην τοστ, έχω μία πιτούλα για σουβλάκι, την ψήνω στην grillιέρα και βάζω γαλοπούλα ή ωμοπλάτη και τυρί. Σαν τοστ, αλλά με πίτα :) 

Επίσης τονοσαλάτα , αν είσαι σε διατροφή ειδικά αλλά ακόμη και αν δεν είσαι! Αρκεί να σου αρέσει (μαρούλι, τόνος, αν θες κάποιο τυρί - ταιριάζει παρότι είναι με ψάρι -κρουτονς, λίγο λάδι και μία κουταλίτσα μαγιονέζα και είσαι good to go :) ). 

 

Το πιο γρήγορο και χωρίς να κάνεις πολλά όμως, είναι το πιτόγυρο :hehe: 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.