Jump to content



Official ΦαγητοThread v2.0


astrolabos

Recommended Posts

Η επιχείρηση γαλακτομπούρικο εστέφθη με απόλυτη επιτυχία. Σιρόπι και εκτέλεση με τη συνταγή του πετρετζίκη, κρέμα με του Χατζή. Μιας και το ταψί που έφτιαξα ήταν μικρότερο από αυτό της συνταγής του Χατζή έκανα τα 2/3 της δόσης κρατώντας όμως σταθερά τα αυγά γιατί μου φάνηκαν λίγα τα 2 ανά λίτρο γάλα.

 

Φωτογραφίες μπορεί το απόγευμα.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Έφαγα ένα κομμάτι πριν λίγο για να βεβαιωθώ ότι δεν είχα κάνει λάθος χθες. Το βράδυ που θα φωτογραφίσω και τα ψητά όλες μαζί. (εντωμεταξύ για 2μιση ανθρώπους το μεσημέρι και 3μιση το βράδυ πρέπει να πήρα κοντά 3 κιλά κρέας :P)

Link to comment
Share on other sites

Μην το φοβάσαι θα ψηθεί και θα μείνουν 2 κιλά , και στο κάτω κάτω τσικνοπέμπτη είναι αν δεν σκάσουμε στο φαΐ δεν λέει .

Αμέσως μετά το φαΐ  ξεκίνα την δίαιτα  της Παναγίας .

Spoiler

Αν δεν γνωρίζεις την δίαιτα της Παναγίας ,είναι αυτή που πρώτα σκας στο φαΐ και μετά αρχίζεις τα ωχ Παναγία μου τη έφαγα πάλι σήμερα , ή κάπως έτσι .:p

 

Link to comment
Share on other sites

εχω δωσει καπου σε προηγουμενο ποστ

γεμιση

4-5 μηλα μεγαλουτσικα,κομμενα σε κομματακια

κανελα αναλογα τα γουστα,αλλα τουλαχιστον 2 κουταλιες του γλυκου

λιγη σκονη τζιντζερ να δωσει λιγη αψαδα (καψιμο) περιπου 1-2 κουταλιες του γλυκου,ωστοσο δεν ειναι υποχρεωτικο

μαρμελαδα βερυκοκο για εξτρα filling

καστανη ζαχαρη και αυτη αναλογα το ποσο γλυκο το θες,

60γραμμαρια μαργαρινη

λιγο αλατακι για να βγαλει περισσοτερη γευση/γλυκητητα

 

γενικα το ποσο ζαχαρη/μαρμελαδα/κανελα θα βαλεις ειναι αναλογα τα γουστα σου,βαζεις λιγο λιγο στην αρχη και δοκιμαζεις μεχρι να την φερεις στα επιθυμητα σου επιπεδα.

 

ζυμη

200γραμμαρια ηλιελαιο

500 αλευρι

ξυσμα απο 2 πορτοκαλια

χυμο απο 2 πορτοκαλια,αλλα με το μετρο,αμα ειναι πολυ ζουμερα θα βαλεις μονο το 1

1 κουταλια σουπας baking powder

200 γραμμαρια ζαχαρη κρυσταλικη

 

πετας τα υλικα της γεμισης σε ενα τηγανι και την σιγοβραζεις σιγα σιγα μεχρι να πηξει και να βγουν τα υγρα

για την ζυμη το ιδιο,η ζυμη βγαινει μπισκοτενια,την βαζεις με το χερι σε κομματακια γιατι βγαινει σαν τριμμα,μοιραζεις το μισο σε εναν πατο ενος στρογγυλου ταψιου γυρω στα 24 εκατοστα,βαζεις την γεμιση,μετα την υπολοιπη ζυμη απο πανω.

φουρνο για 40-45 λεπτα αναλογα τον φουρνο στους 170 βαθμους

την ξεφορμαρεις αφου κρυωσει,πασπαλιζες με λιγο ζαχαρη αχνη και λιγη κανελα και εισαι gg

με λιγο αντρικιο παγωτο βανιλια βγαζει νοκ αουτ παρα πολλα γλυκα,οχι οτι δεν ειναι ενα γλυκο που δεν μπορει να κατσει μονο του και χωρις παγωτο ε

 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

πριν 11 λεπτά, το μέλος Lakisss έγραψε:

Το χρωστάω, επειδή την Τσικνοπέμπτη δέχτηκα bullying για μία σαλάτα κυρίες και κύριοι!

100_4660.jpg  100_4661.jpg

Από ποιον (1-0 ή 2-0;); Δώσε ονόματα και διευθύνσεις:hehe::p.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.