Jump to content



Official ΦαγητοThread v2.0


astrolabos

Recommended Posts

@salde

- Δεν με ενδιαφέρει αν έχει πατάτες ή όχι (αν και είναι αθηναϊκό συνήθειο να μην έχει πατάτες, παντού, πάντα, υπάρχουν πατάτες). Όταν λέω μέτριο ποιοτικά και ακριβό, εννοώ αυτό που λέω :p 

- Το ποιοτικό ευχαρίστως να το πληρώσω. Το κάνω, στην Μασίνα, που είναι το τυλιχτό του στα 2.40€ και με πατάτες στο χέρι κομμένες κλπ κλπ. 

- Το να μην μένουμε στο 1980, δεν το βλέπω κακό. Ίσα ίσα, νέες ιδέες, φρεσκότερες, καλό κάνουν. Το μαρουλάκι και η σως μουστάρδας ταιριάζουν π.χ στο καλαμάκι κοτόπουλο ή στον γύρο κοτόπουλο. Καρότα και καμία πικάντικη ( :hehe: ) δεν έχω δει μέχρι στιγμής.

-Εγώ προτιμώ ουγγαρέζα στον γύρο, εδώ στην Αθήνα όμως, δεν υπάρχει σουβλατζίδικο που να έχει ουγγαρέζα. Γιατί; Παντού έχω βρει ΕΚΤΟΣ από Αθήνα. 

Μία ώρα πριν, το μέλος salde έγραψε:

Το μέγεθός τους ήταν πάντοτε προς το μικρό, δηλαδή κανονικό.

Δεν είναι κανονικό το μικρό. Το μικρό είναι απλά...μικρό :p 

Όταν το μικρό το τιμολογείς στα 2.5€ και το κρέας είναι μέτριο at best (δεν είχα διαβάσει ιστότοπους, απλά είδα κόσμο και είχε και αναμονή, μπήκα και απλά απογοητεύτηκα), τότε νομίζω πως τα λόγια περισσεύουν. Αν το κρέας του ήταν καλό, θα φαινόταν. Ειδικά εφόσον δεν βάζει πατάτες, και δε μπορεί να κρύψει με τίποτα την μετριότητά του, απορώ πως μαζεύει τόσο κόσμο. Εικάζω, από συνήθεια.

 

- Όσον αφορά τα σουβλάκια, μάλλον έχω συνηθίσει αλλιώς. Από όπου και αν έφαγα, είναι στεγνά, και την μετριότητα δεν την κρύβουν 500 μαρινάδες... Με τίποτα όμως... 

Θα προσπαθήσω να δοκιμάσω και από αυτά που προτείνεις, δεν έχεις λόγο να μου πεις ψέματα άλλωστε :) 

 

Link to comment
Share on other sites

Επειδή μεγάλωσα στη Ν. Σμύρνη, η πίτα του Λευτέρη στην Ομήρου μου έχει μείνει. Κρεμμύδι με μαϊντανό, τομάτα που μοσχομύριζε, πάπρικα, όλα αυτά πλέον δύσκολα τα βρίσκεις πια.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν αντιλέγω πάντως ότι μπορεί να ήταν top, αλλά πλέον .. απλά δεν.. 

 

Ένα άλλο ζήτημα είναι από που θα φάω ΚΑΛΗ μπουγάτσα :p 

Ο Σάββας έχει καλούτσικη, και το λέω εγώ που είμαι αρκετά δύσκολος. Από οπουδήποτε αλλού κι αν πήρα (μικρά και μεγάλα καταστήματα), δεν ξέρω, δεν έτρωγα μπουγάτσα, αλλά κάτι που το ονόμαζαν μπουγάτσα επειδή είχε κρέμα μέσα. 

Μπουγάτσα είναι το φύλλο...

 

Πχ σήμερα πήρα από τον παππού (Ιπποκράτους και Σόλωνος γωνία), και αυτό το πράγμα ήταν λάδι, με φύλλο που έμοιαζε και μύριζε με μπουγάτσα, αλλά δεν ήταν :p:hehe: 

Link to comment
Share on other sites

πριν 18 λεπτά, το μέλος karmen1983 έγραψε:

Ο αστρο μπορει να πηγε πριν 55 χρονια και 4 μηνες ωντας μολις 25 ετων. Οποτε λογικο να εχετε αλλες εμπειρίες  :p

 

Μπα; Στέγνωσες εσύ; :p 

  • Like 1
  • Haha 1
  • Sad 1
Link to comment
Share on other sites

το χαρακτηριστικό του ήταν η πίτα και η τεχνική ψησίματος: η πίτα ήταν διαφορετική από τα περισσότερα [μέχρι και την δεκαετία του 80 όπου άρχισε η επέλαση της κατεψυγμένης πίτας έβρισκες πιο εύκολα μαγαζιά με την χαρακτηριστική τους πίτα. Όχι απαραιτήτως να την φτιάχονουν οι ίδιοι, μπορεί να την προμηθεύονταν από τοπικό φούρνο κλπ αλλά μπορούσες να βρεις διαφορές απο σουβλατζίδικο σε σουβλατζίδικο] και αντίθετα με τους περισσότερους που έψηναν ξεχωριστά πίτα/σουβλάκι και γέμιζαν με τα υλικά στο τέλος (λαδώνοντας μάλιστα την πίτα) αυτός την ώρα που έψηνε την πίτα έβαζε επάνω την τομάτα και το κρεμμύδι με αποτέλεσμα και αυτά να παίρνουν λίγο διαφορετική γεύση από το να τα τρως «κρύα» αλλά και η ίδια η πίτα να παίρνει γεύση απο τα υγρά τους. Το κρέας του, χωρίς να είναι κακό, δεν ήταν ποτέ το δυνατό του σημείο. Αν έτρωγες δλδ σκέτα σουβλάκια καλαμάκια απείχε πολύ από άλλα καλύτερα εκείνη την εποχή στην Αθήνα.

Το μέγεθός του ήταν το κανονικό. Κοίτα, μιλώντας περί φαγητού υπάρχουν πράγματα όπου είναι λογικό να έχουμε διαφορετικές προτιμήσεις. Ως προς το ποιο μέγεθος ήταν το κανονικό όμως, απλώς έχεις λάθος επειδή είσαι συνηθισμένος έτσι (λόγω ηλικίας κι όχι λόγω καταγωγής). Αυτό το μέγεθος είχαν τα σουβλάκια καλαμάκια στη θρυλική Λιβαδειά (την πόλη, όχι το σουβλατζίδικο της Πλατείας Κάνιγγος), αυτό στον Ισθμό, αυτό στις διάφορες πόλεις της Στερεάς Ελλάδας, της Πελοποννήσου κλπ. Παρομοίως και στην Μακεδονία από ότι μου έχουν πει. Υπήρχε συχνά και το σουβλάκι μερίδα σε εστιατόρια ή ψησταριές που ήταν εντελώς άλλο μέγεθος (δεν έμπαινε σε πίτα). Περίπου από όταν άρχισαν να μαζικοποιούν την παραγωγή άρχισαν να τα μεγαλώνουν κιόλας (υποψιάζομαι αρχικώς έγινε επειδή ήταν λιγότερο κοπιαστικό να κόβουν ελαφρώς μεγαλύτερες μπουκιές). Άνθρωποι που είναι από 30 και κάτω ουσιαστικά θεωρούν μικρό εκείνο που στην αμέσως προηγούμενη εποχή το θεωρούσαν απολύτως κανονικό. Σε αναλογία, είναι σαν κάποιος μεγαλωμένος με κουτάκια αναψυκτικών των 330ml να θεωρεί μικρή την κανονική ποσότητα των 250ml. 

H Μασίνα είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού που περιέγραφα πιο πάνω ως flat γεύση και ως μετριότητα χωρίς να είναι κάτι ιδιαίτερο. Δεν με ενοχλεί να το φάω αλλά γευστικά δεν μου λέει και κάτι. Σημ,ειωτέον, θεωρώ την τιμή του ακριβή. Παρενθετικά αν νομίζεις ότι στη Μασίνα πληρώνεις ποιότητα κρέατος, υλικών κι όχι τον χώρο είσαι γελασμένος.

Ηλιουπόλεως 74 Δάφνη (Υμηττός), μεγάλος δρόμος σχεδόν παράλληλος με Λεωφ. Βουλιαγμένης στο ύψος της στάσης Μαρκέα. Γιώργος.
Έχω ακούσει και για ένα κάπου στη Θηβών αλλά δεν έχω δοκιμάσει.
Στην Καλλιθέα που είσαι πώς σου φάινονται τα Sante και Κρεμ ρουαγιάλ; Πέρα από ακριβά.

Link to comment
Share on other sites

33 χρόνια ζω, στα 25 και πλέον που θυμάμαι το τυλιχτό πάνω, δεν ήταν μικρό. Πιο πριν δεν γνωρίζω. 

Οι πίτες είναι και ήταν σπάνιο να είναι made in katastima ή να παίρνουν από φούρνο. Αυτά τα καταστήματα ήταν μετρημένα στα δάχτυλα (του ενός χεριού). Στην Αθήνα θα ήταν, σαφώς περισσότερα.

 

Το ότι έχω λάθος για το μέγεθος λόγω ηλικίας, μου φαίνεται λίγο "αστείο", καθώς με λίγη αντιστροφή αυτής της λογικής, έχεις και εσύ λάθος λόγω ηλικίας :p 

Το μέγεθος αυτό συνάντησα πρώτη φορά στη ζωή μου. Το σωστό και λάθος, είναι τελείως σχετικά. Σήμερα και τα τελευταία 25 χρόνια, έτσι είναι, τι να κάνουμε. Τα προηγούμενα 25-30-50, μπορεί να ήταν μικρά και να ήταν τα - τότε - κανονικά. Τώρα το κανονικό μέγεθος είναι αυτό, και πρέπει να το αποδεχτείς, όπως αποδέχομαι πως το κανονικό τότε θεωρούταν το μικρούλι. 

ΥΓ: Δεν έχει να κάνει με προτίμηση αυτό περί μεγέθους, αλλά καθαρά, με απλή λογική :) 

Link to comment
Share on other sites

πριν 11 ώρες, το μέλος tommybertsen έγραψε:

Δεν αντιλέγω πάντως ότι μπορεί να ήταν top, αλλά πλέον .. απλά δεν.. 

 

Ένα άλλο ζήτημα είναι από που θα φάω ΚΑΛΗ μπουγάτσα :p 

Ο Σάββας έχει καλούτσικη, και το λέω εγώ που είμαι αρκετά δύσκολος. Από οπουδήποτε αλλού κι αν πήρα (μικρά και μεγάλα καταστήματα), δεν ξέρω, δεν έτρωγα μπουγάτσα, αλλά κάτι που το ονόμαζαν μπουγάτσα επειδή είχε κρέμα μέσα. 

Μπουγάτσα είναι το φύλλο...

 

Πχ σήμερα πήρα από τον παππού (Ιπποκράτους και Σόλωνος γωνία), και αυτό το πράγμα ήταν λάδι, με φύλλο που έμοιαζε και μύριζε με μπουγάτσα, αλλά δεν ήταν :p:hehe: 

Κάτι ερωτήσεις που κάνεις. Στη Θεσσαλονίκη βέβαια. Μπουγάτσα είναι αυτή με την κρέμα. Σπανακόπιτα, αυτή με το σπανάκι. Για ελληνικά, πατήστε το 1:p.

Link to comment
Share on other sites

Το μεγαλυτερο προβλημα με το σουβλακι για εμενα ειναι οτι για καποιο λογο δε βαζουν πια αλατι. Ριχνουν μια πρεζα στο τελος απο πανω και τελος. Εχω κατντησει να τρωω σουβλακια με το καλλας αγκαλια :p

Link to comment
Share on other sites

13 hours ago, tommybertsen said:

Ένα άλλο ζήτημα είναι από που θα φάω ΚΑΛΗ μπουγάτσα :p 
 

αν βρεθείς κοντά στην Παιανία , πέρνα μια βόλτα από το τυροπιτάδικο του Σπύρου

 
Δημοσθένους 3, Παιανία, 19002

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Πολύ μακρυά πέφτει η Παιανία αλλά αν αποφασίσω να επισκεφτώ, I'll keep that in mind :) 

πριν 14 ώρες, το μέλος salde έγραψε:

Στην Καλλιθέα που είσαι πώς σου φάινονται τα Sante και Κρεμ ρουαγιάλ; Πέρα από ακριβά.

Το σαντε βρίσκεται στον σταθμό κοντά νομίζω. Δεν το δοκίμασα ούτε αυτό ούτε το άλλο που αναφέρεις. Δεν ξέρω αν αξίζουν. Έχω δοκιμάσει κάποια σουβλατζίδικα όμως, από τα οποία ξεχώρισα το Γιοφύρι αν το γνωρίζεις.

Link to comment
Share on other sites

8 hours ago, tommybertsen said:

Το σαντε βρίσκεται στον σταθμό κοντά νομίζω. Δεν το δοκίμασα ούτε αυτό ούτε το άλλο που αναφέρεις. Δεν ξέρω αν αξίζουν. Έχω δοκιμάσει κάποια σουβλατζίδικα όμως, από τα οποία ξεχώρισα το Γιοφύρι αν το γνωρίζεις


τα κρεμ ρουαγιαλ στο σταθμό και στην Δαβάκη κοντά, το Σαντέ ψηλότερα στη Θησέως, στο ύψος της Χαροκοπείου περίπου. Δεν είμαι σίγουρος αν ήμουν σαφής, είναι μπουγατσατζίδικα όχι σουβλατζίδικα. Όπως κι αυτό που σου έγραψα στην Ηλιουπόλεως, το οποίο και συνιστώ σε σχέση με τα άλλα. Είναι λίγα αυτά που ανοίγουν δικό τους φύλλο. Τα τελευταία χρόνια υπάρχουν και μερικά που δουλεύουν με κατεψυγμένες μπουγάτσες σχετικά καλής προέλευσης (π.χ. Σερραϊκό σε διάφορες περιοχές). Τα θεωρώ υποδεέστερα και ακριβότερα από τον Γιώργο στην Ηλιουπόλεως, καλύτερα από τον Σάββα. Υπάρχει κι ένα στου Ψυρρή αν δεν το έχεις πετύχει, ξεχνώ το όνομα.

Δεν έχω δοκιμάσει στο σουβλατζίδικο που γράφεις, είδα στον χάρτη είναι χαμηλά. Στην περιοχή εκείνη συνήθως προτιμώ εκείνο που αποκαλούν «Ρωσσίδες». Τον τελευταίο καιρό παραγγέλνω από Γουρουνάκια Πιάτσα, από Θράκα, από Σουβλάκι Χαροκόπου. Το Πανόστιμο που έχει αναφέρει προ ημερών ο dellman, καταλαβαίνω γιατί μπορεί να αρέσει σε κάποιον, και σ' εμένα νόστιμο φάνηκε (το ξέρω αρκετά χρόνια και το έχω δοκιμάσει κατά καιρούς) αλλά νομίζω ότι το κρέας του είναι κακής ποιότητας.

  • Agree 1
Link to comment
Share on other sites

Το κατάλαβα, απλά δεν χώρισα την πρότασή μου σωστά και νόμιζες ότι κατάλαβα πως είναι σουβλατζίδικα :hehe::p 

Έχω φάει μπουγάτσα από το σούπερ μάρκετ που ήταν καλύτερη από δήθεν μπουγατσατζίδικου :rofl: αυτό και αν είναι παράξενο :p 

 

Οι ρωσσίδες άκουσα ότι έριξαν ποιότητα, είναι από τα λίγα που δεν δοκίμασα :) 

Κατάλαβα που λες, ναι! Το κρεμ ρουαγιαλ το είχαμε βάλει στο μάτι, είχε κάτι βαφλάκια που θέλαμε να δοκιμάσουμε και δεν έκατσε. 

Το σουβλατζίδικο που γράφω είναι ακριβώς πίσω από το σπίτι μου και είναι μία καλή επιλογή για κεμπάπ ή γύρο κοτόπουλο. Το καλαμάκι του συμπαθητικό αλλά δεν ξεφεύγει από όσα είπα προηγουμένως :) 

 

Αυτό στου Ψυρρή όποιο και αν είναι , θα το πετύχω, γιατί σκοπεύω να πάω για κάνα κρασάκι κάποιο από τα προσεχή Σάββατα, θα κατέβω νωρίτερα μπας και πάρει κάτι καλό το μάτι μου ;) 

Thanx!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.