Jump to content



Official ΦαγητοThread v2.0


astrolabos

Recommended Posts

Ποιο μαγαζί είναι;
Πέρασε η ανεψιά εκεί οπότε λογικά θα παίξει σίγουρα διήμερο.

Καλησπέρα, το μαγαζί είναι το Maison στην οδό Βλαχλείδη.
Πολύ ωραίο περιβάλλον, καλό φαγητό και νορμαλ τιμές θα έλεγα.
Το μενού έχει επιμεληθεί ο κ. Σκαρμούτσος από ότι έχω καταλάβει.
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

8 hours ago, shodan said:


Καλησπέρα, το μαγαζί είναι το Maison στην οδό Βλαχλείδη.
Πολύ ωραίο περιβάλλον, καλό φαγητό και νορμαλ τιμές θα έλεγα.
Το μενού έχει επιμεληθεί ο κ. Σκαρμούτσος από ότι έχω καταλάβει.

Σε ευχαριστώ. Το βρήκα και εγώ μετά από τις φωτογραφίες.

Πάντως φαίνονται πολύ νόστιμα, οπότε μόλις βρεθώ στην πόλη θα το επισκεφτώ.

:)

Link to comment
Share on other sites

/\/\

αμαρτωλή!!! :bleh:

 

Σήμερα είχε γλυκάκι το πρόγραμμα (κι όχι δεν είναι μπουγάτσα)!

Το ταψάκι κρέμα γιώτης με μπισκότα παπαδοπούλου η γέμιση (στο ψυγείο για να έτοιμο αύριο)!

20171004_203900.thumb.jpg.676782776ab6175d7eac23a7ebcedfc3.jpg

 

και χόουμ μέϊντ κρεπούλες, δεν έχω ασχοληθεί/φτιάξει ποτέ, βγήκανε .......:whistling:;)

 

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

πριν 6 ώρες, το μέλος karmen1983 έγραψε:

Σήμερα αμάρτησα :D 

Εμ πόσες μέρες να κρατηθείς μακριά από τη κουζίνα ! !  !

Δεν μπορεί . . . Θα συμβεί, και όταν  συμβεί, θα είναι χορταστικό, όχι για τίποτε άλλο, αλλά για να ομορφύνει ο κόσμος ! :D

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Πληροφορίες λενεοτι απο βδομαδα θα είμαι μονιμα σε μια κουζινα. Τωρα για μαγειρεμα θα ειναι; Για πλυσιμο πιατων θα ειναι; Ή για τιποτα αλλο; 

 

Θα δειξει :p

 

 

Ωραιο ηταν παντως αν κ εχω φτιαξει κ καλυτερα :)

 

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Στείλε του ένα μήνυμα αύριο το πρωί αλλά αντί για την συνταγή βάλε του μια καλημέρα, μόνο αυτό. Θα το εκτιμήσει περισσότερο και εσύ δεν θα ψάχνεις συνταγές :hehe:

Έγινε επεξεργασία από UltraB
  • Haha 2
Link to comment
Share on other sites

Bασική Συνταγή για Ψωμί.
Υλικά: 1 κιλό σκληρό αλεύρι
625 ml νερό χλιαρό
3 φακελάκια ξηρή μαγιά (21 γρ)
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας αλάτι.
(Λίγο αλεύρι για πασπάλισμα)

Εκτέλεση: Ρίχνουμε το αλεύρι στο μπολ. Κάνουμε ένα πηγαδάκι στο κέντρο και προσθέτουμε τη μισή ποσότητα νερού, τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Σιγά-σιγά φέρνουμε το αλεύρι προς τα μέσα (στο πηγαδάκι) και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί χυλός.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό και ανακατεύουμε ρίχνοντας όλο και περισσότερο από το αλεύρι μέχρι να μη κολλάει η ζύμη μας. Έπειτα, ζυμώνουμε για 5 λεπτά έως ότου έχουμε μία λεία και ελαστική ζύμη.
Αφού τελειώσουμε το ζύμωμα, πασπαλίζουμε τη ζύμη με λίγο αλεύρι και καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη.
Αφήνουμε μισή ώρα με 45 λεπτά για να φουσκώσει σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιάσει τον όγκο του. (Εγώ το έβαλα στο φούρνο στους 35 βαθμούς για 25 λεπτά).
Αφού φουσκώσει, για 30 δευτερόλεπτα ξαναζυμώνουμε για να φύγει ο αέρας. Χωρίζουμε τη ζύμη στα 2 και την τοποθετούμε στο ταψί μας. Αφήνουμε άλλα 15 λεπτά να φουσκώσει για 2η φορά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και μετά τοποθετούμε ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ το ταψί μέσα.
Ψήνουμε για 25-30 λεπτά. Μπορούμε να δούμε αν είναι έτοιμο, αν χτυπήσουμε ελαφρά το κάτω μέρος τους ψωμιού και ακουστεί σα να είναι κούφιο.

Ορίστε, λαέ!!! Να τη η συνταγή :D

Έγινε επεξεργασία από Olianna
  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.