Jump to content



Recommended Posts

4 minutes ago, astrolabos said:

Ε δε βλέπεις τι είναι; :p

 

 

Βλέπω. Κάτι στρογγυλά ζυμάρια.

Και μάλλον μεγάλης διαμέτρου, για να τα έχει στο πάτωμα. Και μάλλον multilayer.

  • Like 1
(edited)

Περεκοφυλλα η αλλιως περεκ.

Ειναι ποντιακη πιτα.

Αυτο το φυλλο ειναι σχεδον ψημενο σε φωτια και παιρνει αυτη τη μορφη.

Αποθηκευεται ετσι  και οταν θελουμε να τα φαμε αναλογα ποσα φυλλα και τι γεμιση θελουμε

να βαλουμε τα βγαζουμε και την κανουμε.Κανονικα γινεται σε ποντιακο τηγανι που εχει το

μεγεθος του φυλλου που βλεπετε  και σε φωτια (πετρογκαζ) αλλα μπορει να γινει και στην κουζινα

απλα δεν θα ειναι τοσο μεγαλη σε διαμετρο.

https://www.google.gr/search?q=περεκ&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b-ab&gfe_rd=cr&ei=j1vZWIOgBrLs8wfe04zIDg#q=περεκ+φυλλα&*

Έγινε επεξεργασία από 2cpu
  • Like 3

εύγε, άριστη επιλογή τα περέκ (χωρίς να είμαι σίγουρος νομίζω παίζουν και με τα ονόματα «μπασλαμάς» και «φυλλωτά»). Μερικά μαγαζιά στην Αθήνα τα πουλάνε, συνήθως με προέλευση από κάποιους βορειοελλαδίτικους συνεταιρισμούς. Είναι πολύ βολικά για όποιον δε θέλει να ανοίγει φύλλο για πίτα. Μοναδικό τους μειονέκτημα ότι σπάνε πάρα πολύ έυκολα με κίνδυνο να ψιλοδιαλυθούν αν δεν προσέξει κάποιος στη μεταφορά. Μπορούν να δουλευτούν και σπασμένα («κολλάνε» τα σπασμένα κομμάτια μεταξύ τους) αλλά αφενός είναι μια πρόσθετη δυσκολία αφετέρου αν διαλυθούν σε πολύ μικρά κομμάτια είναι ψιλομαρτύριο.
Μπορούν να γίνουν και ως πίτα στο φούρνο αν και το κανονικό τους είναι όπως λέει ο 2cpu ανωτέρω.

 

10 hours ago, astrolabos said:

Πίτες για σουβλάκια είναι ρε παιδιά

:kiss: couldn't resist the cheap shot :p sorry astro

  • Like 3

Για ελαφρύ βραδυνό ειχα μαρινάρει από το μεσημέρι ένα στηθος κοτόπουλο (σε ξυνόγαλο, ταμπάσκο ,πιπέρι καγιέν ,αλατοπίπερο) το πανάρισα "ως 'εχει" σε τρμμένο ψωμί που το ειχα φρυγανίσει (για να αφυδατωθεί στο φούρνο)  το έψησα στο φούρνο και το συνόδεψα με μία σάλτσα αβοκάντο         1.thumb.jpg.444a8cabdeef90bbadb4d515cffb5451.jpg2.thumb.jpg.cfde4a884e0fcc6ba1727afb51f1bbf5.jpg3.thumb.jpg.7d63b5e606acc59dcb2fc24b739d3d1d.jpg

  • Like 5
12 hours ago, salde said:

εΜπορούν να δουλευτούν και σπασμένα («κολλάνε» τα σπασμένα κομμάτια μεταξύ τους) αλλά αφενός είναι μια πρόσθετη δυσκολία αφετέρου αν διαλυθούν σε πολύ μικρά κομμάτια είναι ψιλομαρτύριο.

 

Μπορείς να τα κάνεις δώρο ως "puzzle 1500 pieces"!

  • Like 1
(edited)

Τσιπούρα πλακί από εμένα, συν δυο κεκάκια που έφτιαξα το ΣΚ (αυτό με το μήλο και τη "μπισκοτένια" ζύμη για εμένα και το άλλο με τη μερέντα -συν κάτι σοκολάτες και μπανάνα εντός- παραγγελία από φίλο :p)

Υ.Γ.: Συν φώτο από τα ντουλάπια που είχε ζητήσει η karmen1983.

IMG_0359.JPG

IMG_0387.JPG

IMG_0392.JPG

IMG_0369.JPG

IMG_0370.JPG

Έγινε επεξεργασία από stefanakos8
  • Like 7
(edited)
πριν 32 λεπτά, το μέλος karmen1983 έγραψε:

home made τυλιχτό :D

Πίτα σικάλεως αλάδωτη εννοείται. Τζατζίκι, ντομάτα κρεμμύδι και κοτόπουλο

Απλά και γρήγορα 

 

P1010938.JPGP1010939.JPGP1010941.JPGP1010943.JPG

Nice! Ειχαμε αγορασει γυρο απο ενα κρεοπωλη εδω στην Αλεξανδρουπολη και καναμε πιτουλες με γυρο και με σουβλακι , ακριβως ετσι. Φτιαξαμε και πατατουλες και εγινε κανονικο σαντουιτσακι (ή τυλιχτο τελοσπαντων :p ). Απλα αντι για τζατζικι ειχα βαλει στο δικο μου τυροσαλατα. Η Ολγα ειναι πιο πολυ του τζατζικιου στην πιτουλα :)  Κριμα που δεν ειχα βγαλει φωτο, μου το θυμισες τωρα και ειναι πολυ ωραια η ιδεα με το φιλετακι! 

Σλουρπ! 

Έγινε επεξεργασία από tommybertsen
  • Like 2

@stefanakos8 thanks :)

 

@tommybertsen όταν έρθεις με το καλό (ήρθες; Δεν έμαθα λολ) θα έρθω να σας πάρω να σας δείξω τα λημέρια του κρέατος και όχι μόνο :p 

 

  • Like 3
(edited)

Ερχομαι 18 Απριλιου! Η Ολγα ειναι εκει ηδη ! Εχει παρει ηδη απο 2 καταστηματα (το ενα λεγεται γωνια-Δαβακη). Και απο μερικα περκεραδικα απο Κηφισια-Καστρι , οσο διεμενε εκει. 

Αρκετος κοσμος μου εχει προτεινει τη Λαδοκολα. Θα την τιμησω 100% :p 

Ολα αυτα οσον αφορα τα "φαστ φουντ" . Για κρεοπωλεια, ολο και κατι θα βρουμε πιστευω :hehe: 

Έγινε επεξεργασία από tommybertsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.