Jump to content



Official ΦαγητοThread v2.0


astrolabos

Recommended Posts

1 hour ago, karmen1983 said:

double post αλλά δε βαριέσαι!

 

Εχει χρησιμοποιήσει κανείς σας το forky; Τι λένε τα φαγητά; Το βρίσκω αρκετά ψαγμένο το μενού και για κάθε γούστο και ας μην έχει ποικιλία.

Εχω πάρει αρκετές φορές και σε όλα εμεινα ευχαρισημένος από την ποιοτητα του. Ισως να ήθελα ένα click μεγαλυτερες μερίδες.
Μόνο κυρίως πιάτα και σαλάτες παίρνω δεν γνωρίζω για μπάρες κλπ...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

ρε σεις είπα να δοκιμάσω τι λέει και πήρα τη πέρκα με τη ζεστή πατατοσαλάτα. Εχω πάθει σοκ.

 

Παράγγειλα 21:34 η ώρα ειναι 21:38 και έφτασε το πακέτο σπίτι :o 

Πάω να δοκιμάσω να δω τι λέει

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν η ποιότητα αρκετά καλή. Για την παράδοση τα είπα μη τα ξαναπω.

Θα ήθελα και εγώ λίγο μεγαλύτερη ποσότητα αλλά πραγματικά είναι οκ για ένα άτομο η μερίδα. 

Σίγουρα θα ξαναπάρω να δοκιμάσω και άλλα πιάτα και αν συνεχίσουν αυτοί οι χρόνοι παράδοσης με βλέπω να ξεχνάω τη κουζίνα :hehe: (joking :p )

 

20161104_214101.jpg

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Σημερα πηγα στην αγορα της νεας Ιωνιας (στα ψαραδικα και στα διαφορα μαναβικα). Πηρα μπακαλιαρακια ολοκληρα (μετα τα καθαρισαν-τα εκοψαν σε φετες δωρεαν).  Πηρα και fishsticks. Πηρα καταπληκτικο μελι απο ελατο, καρυδια, φουντουκια. 

 

Πηρα επισης και αυτο

Αποτέλεσμα εικόνας για pasta di cacao vannucci

 

Η βασίλισσα της σοκολάτας!

Το πιο εκλεκτό χαρμάνι κόκκων της Νοτίου Αμερικής, επεξεργασμένο επί 72 ώρες με φροντίδα, ευγένεια και γνώση μάς χαρίζει την πολυτιμότερη μπάρα σοκολάτας όλων, την Vannucci Πάστα Κακάο 100%! Κατάλληλη για διαβητικούς καθώς δεν περιέχει προσθήκη τεχνητών ή άλλων φυσικών γλυκαντικών ουσιών, διατηρεί όλα τα πολύτιμα ευεργετικά συστατικά του κακάο που θωρακίζουν τον οργανισμό, χαρίζουν ευεξία και ενεργοποιούν τον μεταβολισμό! Αφήστε ένα μικρό κομμάτι να λιώσει αργά στο πίσω μέρος της γλώσσας για να απολαύσετε στο μέγιστο τα πολύπλοκα αρώματα των φρούτων και των καρυκευμάτων. Η Vannucci 100% Πάστα Κακάο είναι απαραίτητη για όλους και αντικείμενο του πόθου για τους μυημένους στην σοκολάτα. Ανυπέρβλητη.

Κακάο: πολύτιμος θησαυρός ευεργετικών συστατικών

Το 2004, το Συμπόσιο Σοκολάτας έλαβε χώρα στην Ουάσινγκτον, υπό την αιγίδα τεσσάρων αμερικανικών πανεπιστημίων (συμπεριλαμβανομένου του Χάρβαρντ): εκεί διατυπώθηκαν πολλές επιστημονικές πληροφορίες διαφορετικές σε χημικές δομές και βιοδραστικότητα όπως: 
Μεθυλοξανθίνες: αυτές οι ουσίες είναι μυοχαλαρωτικές και τονώνουν την καρδιακή δραστηριότητα. Αυξάνουν τα επίπεδα προσοχής και τη δυνατότητα συγκέντρωσης, τονώνουν το μυϊκό σύστημα και μειώνουν το αίσθημα το πείνας. 
Φαινυλαιθυλαμίνη: αυτή η ουσία ενισχύει τα αποτελέσματα της ντοπαμίνης και καθυστερεί το αίσθημα της κούρασης. 
Ανανδαμίνη: πρόκειται για έναν νευροδιαβιβαστή, ο οποίος παράγεται μέσα στα εγκεφαλικά κύτταρα και έχει ψυχότροπα αποτελέσματα. Θεωρείται «αντιστρές», με ιδιότητες παρόμοιες και βοηθητικές σε αυτές της ενδορφίνης. Έχει αντιοξειδωτικές, υποτασικές, αντιφλεγμονώδεις και αναλγητικές ιδιότητες και τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα. 
Επίσης, βεβαιώθηκε η παρουσία των ήδη γνωστών ουσιών. Αυτές είναι: Πολυφαινόλες, Τανίνες, Φλαβονοειδή (επικατεχίνη…): καλά αντιοξειδωτικά. Βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος (τονώντας την λειτουργία του βιολογικού συστήματος), ενισχύοντας τον τόνο και την ελαστικότητα των αγγειακών τοιχωμάτων και δρουν σαν ασπίδες σε εκφυλιστικές παθήσεις (κυρίως στις καρδιαγγειακές παθήσεις). 
Επιπλέον το κακάο: 
· Δεν περιέχει χοληστερόλη, αντιθέτως μειώνει την LDL. 
· Δεν προκαλεί τερηδόνα γιατί περιέχει Τανίνες (οι οποίες δρουν ανασταλτικά στον πολλαπλασιασμό των βακτηριδίων), Φθορίτη(δυναμώνει τη δομή των δοντιών), Φώσφορο (τροποποιεί τη μεταβολή των οξέων που προκύπτουν από τον μεταβολισμό των σακχάρων).
· Δεν αντενδείκνυται σε περίπτωση κολίτιδας (η παρουσία των Τανινών μειώνει τις συσπάσεις του εντέρου και τα συμπτώματα του συνδρόμου ευερέσθιτου εντέρου). 
· Περιέχει περισσότερο σίδηρο από το κόκκινο κρέας και τα αβγά. 
· Είναι εύπεπτο (η μάζα κακάο δεν παραμένει στο στομάχι για περισσότερο από μία ή δύο ώρες). 
· Δεν αντεδείκνυται σε περίπτωση Διαβήτη (η παρουσία των Πολυφαινολών προσφέρει υψηλή ευαισθησία και χαμηλή αντίσταση στην ινσουλίνη). 
· Τέλος, το κακάο περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά (ζάχαρη, λιπαρά, πρωτεΐνες, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία) σωστά ισορροπημένα, ακριβώς όπως συνιστά η σύγχρονη επιστήμη της Διαιτολογίας.

Kατανάλωση 

Καταναλώστε τουλάχιστον 30γρ. από Vannucci 100% Πάστα Κακάο: 10γρ. μετά το πρωινό, μετά το μεσημεριανό και μετά το βραδινό γεύμα (έως 100γρ./ημέρα, στο πλαίσιο μιας ελαφρώς χαμηλής σε θερμίδες διατροφής).

Γευσιγνωσία

Δοκιμάστε τη σε θερμοκρασία δωματίου. Η Vannucci 100% Πάστα Κακάο δεν πρέπει να μασηθεί αλλά να διαλυθεί αργά, αφημένη στον ουρανίσκο, προκειμένου να αποφευχθεί η αρχική αίσθηση ξηρότητας και να αναδυθούν τα πολύπλοκα αρώματά της. Έτσι παρατείνονται οι γεύσεις του γλυκόπικρου, των φρούτων και των καρυκευμάτων τα οποία έρχονται σε ισορροπία από το ήπιο οξύ που αναμειγνύεται με ένα άρωμα που διαρκεί αρκετά λεπτά, αφήνοντας τελικά μια ευχάριστη, αρωματική και καλά καθορισμένη γεύση.

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Τι να πω . . .

 

Φαίνεται Λιχουδιά, μη σου πω ότι μυρίζει μέχρι εδώ! :D

Καλοχώνευτο!

 

. . .   τα καλύτερα και με πολύ ευγενικό τρόπο! :)

Ελπίζω να μην καταστρέψω πάλι το tread! ! ! :hehe:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

πριν 5 λεπτά, το μέλος Seafalco έγραψε:

Τι να πω . . .

 

Φαίνεται Λιχουδιά, μη σου πω ότι μυρίζει μέχρι εδώ! :D

Καλοχώνευτο!

 

. . .   τα καλύτερα και με πολύ ευγενικό τρόπο! :)

Ελπίζω να μην καταστρέψω πάλι το tread! ! ! :hehe:

6a378ebaf2366bdbf9a6712af57844be.jpg 

:hehe: 

Έγινε επεξεργασία από tommybertsen
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

On Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2016 at 0:19 ΜΜ, το μέλος karmen1983 έγραψε:

@xdoc για δώσε τη συνταγήγια τον πουρε plz :)

καθαρίζουμε και "ξεκουκουτσώνουμε" :p  4 μηλα σταρκιν τα βάζουμε σε ενα κατσαρολάκι με λίγο νερό (μεχρι τή μέση των μήλων) προσθέτουμε το χυμό απο ενα λεμόνι λίγο αλάτι και τα ΄βράζουμε μεχρι να μαλακώσουν.Οταν ειναι ετοιμα τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν σε ενα πιάτο και κατόπιν τα πολτοποιούμε σε ενα μπλέντερ.Σε ενα άλλο κατσαρολάκι ρίχνουμε 50 γρ. βούτυρο και αφού λειώσει  προσθέτουμε 50 γρ. αλεύρι  και προχωρούμε την διαδικασία οπως για την μπεσαμέλ μονον αντί για γάλα ρίχνουμε 100 ml κρέμα γάλακτος(προσοχή θα "σφίξει" γρήγορα) και μόλις ειναι ετοιμη κατεβάζουμε απο την φωτια αλατίζουμε προσθέτουμε 1/3 κγ τριμμενο μοσχοκάρυδο( ή όσο γευστικά μας αρέσει) και κατόπιν ενσωματώνουμε στην μπεσαμέλ μεσα στο κατσαρολάκι και τον πολτό μήλου

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Σημερα ειχα κοσμο που εφερε μαλιστα και χορτα. Σταμναγκαθι, σπανακι και διαφορα αγρια. Οποτε το χοιρινο λεμονατο ειχε τη τιμητικη του :)

 

20161112_155725.jpg

  • Like 9
Link to comment
Share on other sites

πριν 16 λεπτά, το μέλος konnos έγραψε:

Ρε... Χαλάσατε το χοιρινό... Μου αρέσουν τα χόρτα, αλλά όχι μαγειρεμένα με κρέας :/

Να υποθέσω ότι ούτε και και με ρεβύθια σ' αρέσει, ή το φρικασέ! . . . . :yikes:

Η κατάστασή σου είναι σοβαρή! :hmm:
Πρέπει να το κοιτάξεις αυτό ! :hehe:

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.