Jump to content



Official ΦαγητοThread v2.0


astrolabos

Recommended Posts

  • 2 weeks later...
10 hours ago, PetrosD said:

Σήμερα πήρα με 3 ευρώ ,  τάπερ των 750ml για το ρύζι και τα λαχανικά που δεν τρώω, να τα βάζω στο ψυγείο.

αν σκοπεύεις να αποθηκεύεις συχνά είναι προτιμότερο να αγοράσεις γυάλινα σκεύη -αν μπορούν να κλείνουν κι αεροστεγώς ακόμη καλύτερα- γιατί τα πλαστικά μπορεί να εξελιχθούν σε πρόβλημα με το θέμα των οσμών.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Γυάλινα είναι σαφώς καλύτερα, αλλά μόνο για ψυγείο. Δυστυχώς, δε μπαίνουν κατάψυξη εύκολα.

Υπάρχουν "πλαστικά" εξαιρετικής ποιότητας, που δεν κρατάνε οσμές, αλλά είναι ακριβά και δυσεύρετα.

Είχε βγάλει πριν χρόνια η Rubbermaid μια εξαιρετική σειρά, που το πλαστικό είναι διάφανο, σα γυαλί (έμοιαζε με αυτή, αλλά πολύ περισσότερα σχέδια/μεγέθη). Όμως ήταν για περιορισμένο χρόνο, κάτι σαν επετειακή νομίζω.

Είχαν τα 12 κομμάτια 180-190€. αν θυμάμαι καλά. Τα είχα πάρει, τα έχω ακόμα (εκτός από 2-3 που μου έκλεψαν στο γραφείο!!!)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, karmen1983 said:

Δε λέω νόστιμο θα είναι σίγουρα αλλά γιατί πουλάκι μου μας δίνεις screenshot από το κινητό και όχι τη φώτο σε όλο της το μεγαλείο; :p 

Γιατι ειναι jpeg και δεν την υποστηριζει ο Λαμπης. Οποτε κανω ενα screenshot και γινεται png.

Link to comment
Share on other sites

13 minutes ago, FANISTELROOY said:

Γιατι ειναι jpeg και δεν την υποστηριζει ο Λαμπης. Οποτε κανω ενα screenshot και γινεται png.

Η μοναδική διαφορά ανάμεσα σε .jpg και .jpeg είναι το επιπλέον γράμμα στο extension...

Link to comment
Share on other sites

Για πες και πως γίνεται το όλο σκηνικό (από το σκεύος μέχρι την μαρινάδα). Τρελαίνομαι για ribs αλλά δεν ξέρω τίποτα σχετικά. Θα ήθελα να φτιάχνω στο σπίτι (κατά προτίμηση στο φούρνο) αλλά χρειάζομαι οδηγίες.

 

Link to comment
Share on other sites

Λιγο πολυ η διαδικασια περιγραφεται στο παρακατω βιντεο.

Γενικα συνδιασα διαφορες μεθοδους απο διαφορα βιντεο που ειδα. Τα εχω κανει 3 φορες, και η πρωτη ηταν η καλυτερη γιατι ειχα και το καλυτερο/ακριβοτερο κρεας. Η φωτο ειναι απο την τελευταια φορα που ηταν σχετικα μετρια προς καλο σε επιτυχια. Τωρα για φουρνο δεν εχω δοκιμασει αλλα ενα καλο βιντεο φαινεται το παρακατω, αν και τα κοβει απο την αρχη.

 

Χοντρικα αυτο που εκανα εγω.

Εβγαλα την μεμβρανη απο τα κοκκαλα.

Εβαλα λιγη μουσταρδα για να κολλησει το bbq rub.

Εβαλα μπολικο bbq rub.

To εβαλα στο bbq απεναντι απο τα καρβουνα σε θερμοκρασια 230-250F.

Kατω απο το κρεας ειχα ταψακι με νερο για υγρασια.

Στα καρβουνα πεταξα και κομματια ξυλου για καπνο.

Καθε μια 40' περιπου ο ψεκαζα με χυμο μηλου για να κρατηθει ζουμερο αλλα και για να καραμελωσει.

Μετα απο 2 ωρες το εκλεισα σε αλουμινοχαρτο και περασα την πρωτη στρωση bbq sause.

Εμεινε στο αλουμινοχαρτο για 1.5ωρα περιπου και μετα παλι στη σχαρα οπου μπηκε jack daniels bbq sticky glaze.

Στις 4 ωρες θα πρεπει να πας να το σηκωσεις και να ξεκολλαει το κρεας απο το κοκκαλο.

 

Αν θες να το κανεις πιο μερακλιδικο φτιαξε δικο σου bbq rub και bbq sause. Eγω πηρα ετοιμα.

Το πιο δυσκολο ειναι να κρατας τη θερμοκρασια εκει που πρεπει, ειδικα αν δεν εχεις κανονικο smoker και κανεις πατεντες σαν αυτη του πρωτου βιντεο,

 

 

 

 

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, jax7480 said:

Για πες και πως γίνεται το όλο σκηνικό (από το σκεύος μέχρι την μαρινάδα). Τρελαίνομαι για ribs αλλά δεν ξέρω τίποτα σχετικά. Θα ήθελα να φτιάχνω στο σπίτι (κατά προτίμηση στο φούρνο) αλλά χρειάζομαι οδηγίες.

 

Πάντως στο φούρνο δεν θέλει κάτι ιδιαίτερο. Συμπεριφέρσου του ως μπριζόλα. Διάλεξε τη μαρινάδα και τα μυρωδικά που θέλεις και βάλ' το για ψήσιμο. Μετά αυτοσχεδιάζεις. Ενδεικτικά, μπορείς να το βαλεις πάνω σε σχαρούλα για να στάζει το πολύ λίπος, ή να το βάλεις σε βαθύ ταψάκι με τίποτα συνοδευτικό για να ψηθεί στο λίπος (πχ πατάτες). Του κάνεις κι ένα γύρισμα για να ξεροψηθεί κι από την άλλη... Ανάλογα με το φούρνο σου και το κομμάτι, θέλει 1-2 hr.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.