Jump to content



Official ΦαγητοThread v2.0


astrolabos

Recommended Posts

20 minutes ago, UltraB said:

Στο κάτω μέρος της, τον πάτο δηλαδή είχε ένα λεπτό και αρκετά τραγανό υλικό, χρώματος σκούρο καφέ. Μήπως γνωρίζει κανείς τι μπορεί να ήταν;

Δεκάδες υλικά. Μπισκότο, ξηροί καρποί, καραμελωμένοι ξηροί καρποί τα βλέπω ως πιό πιθανά και συνδιασμοί τους φυσικά.

Οι ξηροί καρποί και ιδιαίτερα οι καραμελωμένοι, έχουν το πλεονέκτημα ότι δεν πανιάζουν μετά από περικές μέρες κι έτσι μένουν τραγανοί στο ψυγείο.

2 minutes ago, filthy_dwarf said:

μωρέ γίνεται αλλά δεν θα είναι γαλακτομπούρεκο :p 

Κι όμως, από τα σχόλια που διάβασα στις συνταγές που βρήκα, έλεγαν όλοι ότι είναι φανταστικό... Θα το δοκιμάσω πάντως.

Link to comment
Share on other sites

24 minutes ago, UltraB said:

Να ρωτήσω και εγώ κάτι άλλο μήπως ξέρει κανείς. Και επειδή είναι μεγάλη ιστορία, ας πάω στο βασικό. Κάποτε, είχα φάει μια τούρτα από το καλύτερο ζαχαροπλαστείο και απ' τα πιο ακριβά της Αθήνας (αλήθεια ψέματα, δεν μας απασχολεί και προφανώς δεν την αγόρασα :p, δώρο από γνωστό που δούλευε εκεί).

 

Στο κάτω μέρος της, τον πάτο δηλαδή είχε ένα λεπτό και αρκετά τραγανό υλικό, χρώματος σκούρο καφέ. Μήπως γνωρίζει κανείς τι μπορεί να ήταν;

Ήταν η μοναδική τούρτα που μου έχει μείνει αξέχαστη. Ίσως η όλη ιστορία της, ίσως  ότι έφαγα τα 2/3 της, δε ξέρω :hehe:

αν ήταν σαν γκοφρέτα ή CAPRICE  λέγεται φεγεντιν. και στην ουσία είναι νιφάδες τραγανής βάφλας ( σαν το έξω απο το πουράκι και της γκοφρέτας) αναμειγμένο με σοκολάτα ή/και πραλίνα φουντουκιού 

4 minutes ago, Wizard! said:

Δεκάδες υλικά. Μπισκότο, ξηροί καρποί, καραμελωμένοι ξηροί καρποί τα βλέπω ως πιό πιθανά και συνδιασμοί τους φυσικά.

Οι ξηροί καρποί και ιδιαίτερα οι καραμελωμένοι, έχουν το πλεονέκτημα ότι δεν πανιάζουν μετά από περικές μέρες κι έτσι μένουν τραγανοί στο ψυγείο.

Κι όμως, από τα σχόλια που διάβασα στις συνταγές που βρήκα, έλεγαν όλοι ότι είναι φανταστικό... Θα το δοκιμάσω πάντως.

δεν αμφιβάλω μπορεί και να σου αρέσει και περισσότερο, απλά δεν θα είναι γαλακτομπούρεκο.  

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, filthy_dwarf said:

δεν αμφιβάλω μπορεί και να σου αρέσει και περισσότερο, απλά δεν θα είναι γαλακτομπούρεκο.  

Κι αυτό το ρημάδι το Κοσμικόν, πως κάνει το φύλλο του τόσο χοντρό σε σχέση με όλους τους άλλους....;

Link to comment
Share on other sites

47 minutes ago, Wizard! said:

Δεκάδες υλικά. Μπισκότο, ξηροί καρποί, καραμελωμένοι ξηροί καρποί τα βλέπω ως πιό πιθανά και συνδιασμοί τους φυσικά.

Οι ξηροί καρποί και ιδιαίτερα οι καραμελωμένοι, έχουν το πλεονέκτημα ότι δεν πανιάζουν μετά από περικές μέρες κι έτσι μένουν τραγανοί στο ψυγείο.

 

43 minutes ago, filthy_dwarf said:

αν ήταν σαν γκοφρέτα ή CAPRICE  λέγεται φεγεντιν. και στην ουσία είναι νιφάδες τραγανής βάφλας ( σαν το έξω απο το πουράκι και της γκοφρέτας) αναμειγμένο με σοκολάτα ή/και πραλίνα φουντουκιού 

Μπαα, αν μπορούσα να το περιγράψω κάπως θα έλεγα ότι ήταν σα φύλο χωνάκι παγωτού στο κάτω μέρος της τούρτας και την έπιανε όλη. Δεν ήταν πχ κομματάκια ή κάτι αντίστοιχο.

Link to comment
Share on other sites

31 minutes ago, PetrosD said:

Άμα θες Γαλακτομπούρεκο σαν του Κοσμικόν, κάνε τη συνταγή που έχω κάνει από εδώ.

Την έχω κάνει. Η κρέμα είναι όντως εξαιρετική, αλλά:

1. Το φύλλο δεν έχει σχέση

2. Εδώ δε βρίσκω φύλλο. Έχω μόνο ένα κι αυτό αμφιβόλου προελεύσεως και ποιότητας.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, acct said:

Σε άλλα Tesco έχουν. Ριγμένοι είστε... :D

 

http://www.tesco.com/groceries/product/details/?id=255774009

Γενικά η ποικιλία που βρίσκεις εδώ σε κάποια πράγματα είναι μικρή. Όχι μόνο στο ΣΜ, αλλά και μανάβη, χασάπη.

Βέβαια, αυτό που έδειξες δεν πρέπει να είναι φύλλο κρούστας, γιατί μόνο 6 φύλλα στα 470γρ, είναι πολύ χοντρά.

Link to comment
Share on other sites

Είναι 270gr, όχι 470 και προφανώς δεν θα είναι και το καλύτερο που υπάρχει. Πχ πάλι σε Tesco έχουν και http://www.tesco.com/groceries/product/details/?id=250829305, που αν δεις περιλαμβάνει και συνταγή για μπακλαβά.

 

Πιο πολύ σου έβαλα το άλλο, γιατί έδειξες να προτιμάς τα Jus-Rol και για να τους ρωτήσεις αν φέρνουν τίποτα σχετικό.

 

Γενικά πάντως, filo pastry = φύλλο κρούστας.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Καλά, όχι και δε συγκινούνται, τα έχουν δει όλα μετά τον δέκατο γύρο.

Πάντως δεν είναι και πολύ σόι ο διαγωνισμός.

1. Η Bhut Jolokia, που λέει, δεν είναι στο 1.000.000, αλλά μεταξύ 800.000 και  2.200.000. Επίσης, δεν καίει ιδιαίτερα στο στόμα, για έναν περίεργο λόγο, αλλά σε σκίζει στο στομάχι κάπου 20-25 λεπτά ακόμα σε σημείο να κάνει τρύπα. Είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη.

2. Λίγο πολύ όλες μετά τον 8 γύρο είναι στην ίδια κατηγορία, μεταξύ 800.000 και 2.200.000.

3. Δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζεις από πριν πόσο καίνε, γιατί μπορεί να πάρεις πιπεριές, όχι από το ίδιο δέντρο, αλλά από το ίδιο κλαδί και να έχουν τεράστια διαφορά. Οπότε ο διαγωνισμός βασίζεται και στην τύχη λίγο.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.