Jump to content

Ειδήσεις απο την Ελλάδα και όλο τον κόσμο v2.0

astrolabos

Recommended Posts

Βασικά, χωρίς καμία πρόθεση να στηρίξω τις μ@κίες, αυτό το "απαγορεύεται" δε μου κολλάει. 

Άλλα πράγματα που αναφέρονται, όπως πχ

καταδικάζεται «η κουλτούρα του καταναλωτικού ναρκισσισμού και η μετάλλαξη του σχολικού χώρου σε πασαρέλα ναρκισσισμού»

οι ίδιοι οι μαθητές θα καλούνται να υπογράψουν ένα συμβόλαιο, κάτι σαν πολιτικό όρκο, επαναλαμβάνοντας τις εξής φράσεις (ενδεικτικά): «Δίνω τον λόγο της τιμής μου και υπόσχομαι ότι θα σέβομαι το σχολείο, τους δασκάλους και τους συμμαθητές μου, θα φέρομαι ιπποτικά σε όλους και ιδιαίτερα στους πιο αδύναμους, και δεν θα επιτεθώ ποτέ σε αδύναμο, αλλά θα τον υπερασπίσω από επιθέσεις. Θα θεωρώ σωστή μόνο την άμιλλα για τη διάκριση στη μάθηση, στον αθλητισμό, την καλή συμπεριφορά και τα καλά έργα. Δεν θα κάνω ποτέ στον άλλον ό,τι δεν θέλω να κάνουν σε μένα. Και θα θεωρώ ντροπή κάθε παράβαση αυτής της υπόσχεσης που ελεύθερα δίνω σήμερα».

η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των μεγαλύτερων, έτσι ώστε οι νέοι ή και οι υποψήφιοι γονείς να ενημερώνονται και να καθοδηγούνται από ειδικούς (π.χ. μαιευτήρες, μαίες, παιδιάτρους, διαμορφωτές γνώμης...), ατομικά ή σε ομάδες, καθώς προβλέπεται και «σχολή γονέων»

Κάποιες συγκεκριμένες αρχές είναι οι εξής: «1. Το παιδί καθενός είναι μοναδικό και ξεχωριστό για τον ίδιο. Ωστόσο, είναι ένα παιδί ανθρώπων όπως κάθε παιδί ανθρώπων: Διαφορετικό αλλά ίσο με τα άλλα, και όχι πριγκίπισσα ή βασιλόπουλο. 2. Στο σχολείο (ο όρος περιλαμβάνει και την προσχολική αγωγή) πηγαίνουμε επειδή το σχολείο είναι σαν δεύτερο σπίτι μας. Εκεί συναντάμε πολλά άλλα παιδιά και μαθαίνουμε να ζούμε μαζί και να κάνουμε πράγματα μαζί που είναι ευχάριστα και χρήσιμα για όλους και δεν ενοχλούν κανέναν. 3. Στο σχολείο δεν πάμε για επίδειξη, αλλά για γνώση και χαρακτήρα. Για να μάθουμε πράγματα και τρόπους και να γίνουμε άνθρωποι καλοί κι αγαπητοί. Για να γίνει κάθε παιδί ένας ξεχωριστός άνθρωπος για τους άλλους. 4. Είναι ντροπή και γελοίο να κάνεις επίδειξη ότι έχεις χρήματα και πράγματα, όταν άλλα παιδάκια στερούνται και υποφέρουν. Και είναι τιμή και ωραίο να νοιάζεσαι για τον άλλον και να τον βοηθάς όπως μπορείς». 

προσωπικά μου αρέσουν, αν και δεν είμαι βέβαιος ότι θα εφαρμοστούν ή θα εφαρμοστούν σωστά.

• Like 2

Συγγνώμη, αλλά κουραφέξαλα. Λέει κατά λέξη (έμφαση στο αρχικό κείμενο): "Το παιδί καθενός είναι μοναδικό και ξεχωριστό για τον ίδιο. Ωστόσο, είναι ένα παιδί ανθρώπων όπως κάθε παιδί ανθρώπων: Διαφορετικό, αλλά ίσο με τα άλλα, και όχι πριγκίπισσα ή βασιλόπουλο."

honor2.jpg

Δεν είδα να κολλά κανείς από όσους αρθρογραφούν στα άλλα που απαριθμά στην ίδια ενότητα, όπως ότι "είναι ντροπή και γελοίο να κάνεις επίδειξη ότι έχεις χρήματα".

Προσωπικά μου φαίνεται μια τρύπα στο νερό όλη αυτή η ιστορία. Κολλάω περισσότερο εκεί που λέει ότι δε θα δημιουργούνται τμήματα για κάτω από 20 παιδιά και ότι κάποιες ώρες θα διδάσκονται με σύγχρονη τηλεκπαίδευση. Καλή τύχη στα παιδιά που θα κάνουν Μαθηματικά με πολυμερή τηλεδιάσκεψη.

Κατά τ' άλλα, ιδεολογικά μάλλον είμαι σύμφωνος με τη στόχευση του "Συμβολαίου Τιμής". Έχει ξεφτιλιστεί λίγο η κατάσταση στα σχολεία, κάτι που δεν είναι αποκλειστικά ελληνικό φαινόμενο. Αν θεωρούμε ότι τα παιδιά είναι αρκετά ώριμα για να εκτίθενται στις "δημοκρατικές διαδικασίες" και να διενεργούν εκλογές, σίγουρα είναι αρκετά ώριμα για να δεσμευτούν ότι θα σέβονται το χώρο που τα φιλοξενεί για μια ντουζίνα χρόνια από τη ζωή τους.

Edit: τώρα μου έσκασε και το προηγούμενο μήνυμα. Αφήνω και το δικό μου για λόγους πληρότητας.

Έγινε επεξεργασία από acct
¯\_(ツ)_/¯
  • Like 5

14 hours ago, kuza said:

οποιος δεν αντεχει αναπτυξη να μην  ανοιξει:

καλα, κρίμα για τους εργαζόμενους, (οι οποίοι όμως είναι στο δρόμο εδώ και ένα 1 χρόνο γιατί δεν πληρωνόντουσαν).

απο κει και πέρα μη χεσω ότι η εταιρείες security είναι "ανάπτυξη"

• Like 3

Τα ίδια και με το Mega... Κολλητός μου έγραφε κι έπαιζε στο Κόκκινο Δωμάτιο, σειρά που τέλειωσε το 2008, ΠΡΙΝ την κρίση.

Ακόμα του χρωστάνε τα λεφτά. Ο κ. Ρήγας φυσικά, έχει πληρωθεί κανονικά.

Με την ανακοίνωση ότι θα κλείσει όμως, έπεσαν όλοι να φάνε την κυβέρνηση.

πριν 7 λεπτά, το μέλος Wizard! έγραψε:

Λυπάμαι. Προτιμώ να διαβάσω τα απομνημονεύματα ενός νεκρού, παρά τον Τζήμερο.

Είσαι λάθος. Διαβάζω από Αυγή και iskra μέχρι Πρώτο Θέμα και liberal.

Διάβασέ το και θα καταλάβεις γιατί το έβαλα...

Έγινε επεξεργασία από GriGaS

Νοpe. Δεν διαβάζω Τζήμερο. Δε βάζω τα σκουπίδια του στο μυαλό μου. Έστω κι αν έχει δίκιο σε κάτι που γράφει, έχει πει/γράψει τόσες πολλές μ@κίες και είναι τόσο εριστικός, που δε βρίσκω το λόγο να του δώσω χρόνο. Υπάρχουν κι άλλοι που θα λένε τα ίδια, δε χρειάζομαι τον συγκεκριμένο.

Για το συγκεκριμένο δεν θα δεις άλλους να λένε τα ίδια, γιατί περιγράφει τον καυγά που έκανε ο ίδιος σε επιτροπή της περιφέρειας με μία της ΝΔ και έναν του Συριζα οι οποίοι έβαλαν δύο συνεδριάσεις της επιτροπής σε διάστημα μίας ώρας ώστε να πάρουν διπλά λεφτά και διπλή άδεια.

Πραγματικά (δεν ξέρω γιατί, αλλά) δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα πληρώνονταν διπλές συνεδριάσεις της ίδιας μέρας... :huh:

Βέβαια θυμάμαι και τον αλήστου μνήμης Ταμήλο, που ωρυόταν ότι δε γίνεται να πληρώνονται για μια συνεδρίαση υποεπιστροπής τον μήνα και να πηγαίνουν κάθε βδομάδα, άλλωστε η Βουλή δεν είναι Πανεπιστήμιο για να πηγαίνουν να γίνουν επιστήμονες.

:amen:

• Like 2

Μα εάν διαβάσεις θα δεις ότι την κάναν διπλή επειδή την προηγούμενη εβδομάδα δεν είχαν αίθουσα και έτσι εφόσον τελείωνε η μήνας, την έκαναν διπλή μη χάσουν τα 65 ευρώ και τις 2 ημέρες άδεια...