Jump to content

Ειδήσεις απο την Ελλάδα και όλο τον κόσμο v2.0

astrolabos

Recommended Posts

ploio-emak-nekros_0.jpg?itok=pTrkWlaO
WWW.IEFIMERIDA.GR

Έλληνας οδηγός είναι ο άνδρας που βρέθηκε απανθρακωμένος στο πλοίο Euroferry Olympia.
Παράθεση

Πλέον, οι αγνοούμενοι, μετά τη διάσωση του 21χρονου και τον εντοπισμό του απανθρακωμένου οδηγού,

ανέρχονται σε 10 και συνεχίζονται οι προσπάθειες για τον εντοπισμό τυχόν άλλων επιζώντων.

• Sad 3
  • Wow 1

Τα έχω λίγο μπερδεμένα ρε παιδιά.

Έχω να φάω καπνιστό τυρί Μετσόβου εδώ και κάτι χρόνια. Δεν φτάνουν. Αν πάω και κλέψω κανά κιλό, θα έρθει το Υπουργείο Ανάπτυξης να ακυρώσει την όποια μύνηση μου κάνουν οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης την οποία λήστεψα;

Ωραίο παράδειγμα.

Αν είναι να μας αυτώνει το Υπουργείο Οικονομικών, αλλά να μας βγάζει λάδι κάποιο άλλο Υπουργείο, αύριο όλοι στα Super Markets με λίστες, και χωρίς λεφτά.

• Agree 1
  • Wow 1

51 λεπτά πριν, το μέλος Snips έγραψε:

Τα έχω λίγο μπερδεμένα ρε παιδιά.

Έχω να φάω καπνιστό τυρί Μετσόβου εδώ και κάτι χρόνια. Δεν φτάνουν. Αν πάω και κλέψω κανά κιλό, θα έρθει το Υπουργείο Ανάπτυξης να ακυρώσει την όποια μύνηση μου κάνουν οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης την οποία λήστεψα;

Ωραίο παράδειγμα.

Αν είναι να μας αυτώνει το Υπουργείο Οικονομικών, αλλά να μας βγάζει λάδι κάποιο άλλο Υπουργείο, αύριο όλοι στα Super Markets με λίστες, και χωρίς λεφτά.

Δεν έχεις πολύ άδικο, αλλά είναι μεγάλη συζήτηση...

Το ιδανικό είναι κανένα υπουργείο να μην μπορεί να "ακυρώσει" οποιαδήποτε μήνυση, και βασικά να μην εμπλέκεται σε οποιαδήποτε διαδικασία της (υποτίθεται) ανεξάρτητης Δικαιοσύνης.

Κατά τα άλλα, υπάρχει και πρόβλεψη του νόμου που κρίνει ιδιαίτερα ευνοϊκά κάποιον που κλέβει φαγητό επειδή το έχει ανάγκη, αλλά δεν είναι αυτονόητο ότι η γριούλα που έκλεψε θα κρινόταν βάσει αυτής... Από την άλλη είναι προκλητικό να χαρίζονται καθημερινά σε εγκληματίες με την βούλα της δικαιοσύνης, και να εξαντληθεί η αυστηρότητα στην γριούλα.

Εάν έπρεπε να πω τη γνώμη μου με μία πρόταση, θα έλεγα ότι είναι λάθος ο τρόπος που το χειρίστηκαν όλοι, αλλά από τα καθημερινά λάθη στην απονομή δικαιοσύνης είναι από τα λιγότερο σημαντικά.

• Like 6

Γιατί όχι;

Το μύνημα που περνάει τόσα χρόνια σε όλους είναι "κάντε ότι θέλετε σε όποιον δεν γουστάρετε".

Σας πειράζει η εφορία; Μπες μέσα με τεσκούρι και καθάρισε 2-3.

Σας πειράζει το Lidl; Στείλτε τον Ρουβικώνα.

Σας πειράζει ο Αστυνομικός Χ; Φωτιά στο σπίτι του. Δεν θα σας κάνει κανείς τίποτα.

Η δικαιοσύνη κοιμάται. 

Και ναι. Πιάνει και τους "τρελούς" αυτό το μύνημα. Και παλιά είχαμε "τρελούς", αλλά δεν κάνανε τέτοια.

• Like 1
  • Agree 1
  • Wow 1

Ναι. σωστός @steve_m.

Όταν γραφω από το κινητό, στην ουσία δεν γράφω εγώ. Εχουν κολλησει καποιες λειτουργίες του autocorrect στo gboard και η ζωή μου ειναι δυσκολη... Αν προσθεσεις και τον δεικτη βαρεμάρας οταν ειμαι ξαπλωμένος, προκύπτουν τέτοια λάθη. 

Εξκιούζμι 👍

• Like 1
  • Haha 4

https://www.cnn.gr/oikonomia/story/302189/suisse-secrets-diarroi-18-000-logariasmon-tis-credit-suisse-apokalyptei-egklimaties-kai-politikoys

"Σε σχέση με την Ελλάδα, σε αυτή τη φάση της έρευνας, δεν φέρεται να έχει προκύψει κάποιο όνομα εμπλεκόμενου σε μη σύννομες πράξεις."

Ουφ, τώρα μπορώ ν' αλλάξω πλευρό και να συνεχίσω τον ύπνο μου.

• Like 3
  • Haha 2
  • Wow 1

11 ώρες πριν, το μέλος Snips έγραψε:

Γιατί όχι;

Το μύνημα που περνάει τόσα χρόνια σε όλους είναι "κάντε ότι θέλετε σε όποιον δεν γουστάρετε".

Σας πειράζει η εφορία; Μπες μέσα με τεσκούρι και καθάρισε 2-3.

Σας πειράζει το Lidl; Στείλτε τον Ρουβικώνα.

Σας πειράζει ο Αστυνομικός Χ; Φωτιά στο σπίτι του. Δεν θα σας κάνει κανείς τίποτα.

Η δικαιοσύνη κοιμάται. 

Και ναι. Πιάνει και τους "τρελούς" αυτό το μύνημα. Και παλιά είχαμε "τρελούς", αλλά δεν κάνανε τέτοια.

Γενικα δεν ειμαι απο τους ανθρωπους παρτε το νομο στα χερια σας.

Αλλα την συγκεκριμενη θα της  ετριβα τη βαμμενη μουρη της (γιατι θα ηταν κοκετα δε παίζει) στα σκ@τα και οτι εμενε θα της τα ταιζα με το κουταλι αν ημουν μαγαζατορας. 

Κανονικα δε θα έπρεπε καν να το συζηταμε αυτο. Θα επρεπε να την μπαγλαρωσουν αλλα...

Ως λαος εχουμε χασει το φιλοτιμο, την ανθρωπια και τον σεβασμο προς τον συναθρωπο δυστυχως. Και περα απο τη δικαιοσυνη και το κρατος φταιμε και μεις.

• Like 4
  • Agree 2

11 λεπτά πριν, το μέλος karmen1983 έγραψε:

Γενικα δεν ειμαι απο τους ανθρωπους παρτε το νομο στα χερια σας.

Αλλα την συγκεκριμενη θα της  ετριβα τη βαμμενη μουρη της (γιατι θα ηταν κοκετα δε παίζει) στα σκ@τα και οτι εμενε θα της τα ταιζα με το κουταλι αν ημουν μαγαζατορας. 

Κανονικα δε θα έπρεπε καν να το συζηταμε αυτο. Θα επρεπε να την μπαγλαρωσουν αλλα...

Ως λαος εχουμε χασει το φιλοτιμο, την ανθρωπια και τον σεβασμο προς τον συναθρωπο δυστυχως. Και περα απο τη δικαιοσυνη και το κρατος φταιμε και μεις.

To επικίνδυνο σε μία κοινωνία είναι να επικρατεί η αντιδικία!Αυτό ακολουθεί όταν χάνεται η εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη!Γιαυτό είναι σημαντικό η δικαιοσύνη να να κάνει σωστά και γρήγορα το έργο της!

Έγινε επεξεργασία από etien4
  • Like 1
  • Agree 1

nasos_iliopoulos.jpg
WWW.NEWS247.GR

Σφοδρότατη κριτική στον Κωστή Χατζηδάκη, με αφορμή την τελευταία του ανάρτηση περί πρωτοποριακών εργασιακών...

Για βοήθεια το βάζω εδώ, βοήθεια για να καταλάβω εγώ. Έχοντας διαβάσει το κείμενο του Χατζηδάκη με τις αντιπαραθέσεις και την απάντηση του Ηλιόπουλου, μου δημιουργείται η εντύπωση ότι ο τελευταίος δεν έχει τι να πει και επιδίδεται σε whataboutism στην καλύτερη περίπτωση.

Επειδή δεν το έχω παρακολουθήσει από τόσο κοντά το ζήτημα,

-πρόκειται όντως για παρόμοιες ρυθμίσεις εργασιακού ωραρίου που μάλιστα υπόκεινται σε σχετικές ευρωπαϊκές οδηγίες;

-μήπως ο πρώτος εκ των δύο ξέχασε παραμέτρους της δικιάς μας ρύθμισης που την κάνουν λιγότερη ευνοϊκή ; (τότε γιατί δεν το κάρφωσε συγκεκριμένα ο δεύτερος;)

Υποψιάζομαι ότι κάπου έχει λάκκο η ελληνική φάβα, και θα περίμενα από την αντιπολίτευση να την αποκαλύψει πριν κάνει σόου (τώρα θα μου πείτε, οι μεν στη θέση των δε ήταν καλύτεροι;)

• Like 3
  • Agree 1

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ;

Παράθεση

Υπάρχει “ελεύθερος κόσμος” αλλά υπάρχει και “ελεύθερο φυσικό αέριο”.

Αν προμηθευτείτε φυσικό αέριο απο την Ρωσία ενισχύετε μια αυταρχική χώρα και κινδυνεύετε να πέσετε θύματα εκβιασμού ενός διαβολικού ηγέτη.

Αν, όμως, το προμηθευτείτε απο τις ΗΠΑ μπορεί να πληρώσετε κάτι παραπάνω αλλά ανήκετε στον ελεύθερο κόσμο και οι εκβιασμοί είναι πιο σύνθετοι. Δεν τους καταλαβαίνετε, επομένως, είναι σαν να μην σας ασκούνται.

Οι ΗΠΑ είναι απο τις πιο αυταρχικές, κρυφά, χώρες του κόσμου.

Θέλουν να ρίξουν, λοιπόν, την Ουκρανία σε έναν διαρκή πόλεμο φθοράς με την Ρωσία για να έχουν στο στόχαστρο μια ενεργειακή δύναμη την οποία αισθάνονται ανταγωνιστική. Και είναι. Αν και οι ίδιες οι ΗΠΑ προμηθεύονται για τις ανάγκες τους φυσικό αέριο απο την Ρωσία αλλά πωλούν το δικό τους ακριβότερα. Οπότε, και πάλι κερδίζουν. Δεν επιτρέπεται, όμως, να αγοράσουν πετρέλαιο και αέριο απο την Ρωσία οι άλλοι.

ο Έλληνας πρωθυπουργός ο οποίος θα μπορούσε να συνταχθεί με την ευρωπαϊκή πολιτική χωρίς να βγαίνει και να κάνει δηλώσεις. Αλλά πρέπει να δηλώνει, δημοσίως, απο καιρού εις καιρόν την δουλικότητά του. Διαφορετικά δεν θα μπορέσει να διατηρήσει τη θέση του.

Αυτήν την δουλικότητα το ελληνικό πολιτικό σύστημα εκδηλώνει σε όλες τις περιστάσεις.

Ουσιαστικά, η χώρα, είναι μια υποβαθμισμένη αμερικανική αποικία. Διοικείται απο τον εκάστοτε αμερικανό πρέσβη.

• Like 3

OAED_2.jpg
WWW.PROTOTHEMA.GR

Εκθαμβοι οι ελεγκτές του ΟΑΕΔ από δεκάδες ψευδείς δηλώσεις στα μητρώα των περίπου 15.000 πολιτών που παίρνουν παροχές...

Χιλιάδες ευκατάστατοι συμπολίτες μας, οι οποίοι διαθέτουν υψηλά εισοδήματα, παραμένουν επί χρόνια εγγεγραμμένοι στο μητρώο με τους μακροχρόνια ανέργους του Οργανισμού και, εκμεταλλευόμενοι τις «τρύπες του συστήματος», απολαμβάνουν σκανδαλώδη προνόμια, όπως είναι η απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ, η παροχή ρεύματος σε χαμηλές τιμές, οι δωρεάν μετακινήσεις με τα μέσα μεταφοράς, η ένταξη σε ευνοϊκές ρυθμίσεις που αφορούν δάνεια και άλλα.

[...]

■ Εγγαμο ζευγάρι, άντρας 55 ετών με 131 μήνες ανεργίας και γυναίκα 51ετών με 132 μήνες ανεργίας, κάτοικοι Κηφισιάς, με οικογενειακό εισόδημα έτους 2020 130.000 ευρώ.

■ Γυναίκα 55 ετών, έγγαμη, με 123 μήνες ανεργίας, κάτοικος Δήμου Διονύσου, με οικογενειακό εισόδημα έτους 2020 250.000 ευρώ.

■ Γυναίκα 48 ετών, έγγαμη, με 133 μήνες ανεργίας, κάτοικος Κηφισιάς, με οικογενειακό εισόδημα έτους 2020 300.000 ευρώ.

■ Ανδρας 55 ετών, έγγαμος, με 131 μήνες ανεργίας, κάτοικος Κηφισιάς, με οικογενειακό εισόδημα έτους 2020 150.000 ευρώ.

■ Γυναίκα 49 ετών, έγγαμη, με 157 μήνες ανεργίας, κάτοικος Δήμου Διονύσου, με οικογενειακό εισόδημα έτους 2020 180.000 ευρώ.

■ Γυναίκα 56 ετών, έγγαμη, με 140 μήνες ανεργίας, κάτοικος Λυκαβηττού, με οικογενειακό εισόδημα έτους 2020 160.000 ευρώ.

■ Ανδρας 66 ετών, έγγαμος, με 134 μήνες ανεργίας, κάτοικος Ηλιούπολης, με οικογενειακό εισόδημα έτους 2020 55.000 ευρώ.

■ Γυναίκα 55 ετών, έγγαμη, με 122 μήνες ανεργίας, κάτοικος Βούλας, με οικογενειακό εισόδημα έτους 2020 60.000 ευρώ

■ Ανδρας 61 ετών, έγγαμος, με 230 μήνες ανεργίας, κάτοικος Θεσσαλονίκης, με οικογενειακό εισόδημα έτους 2020 70.000 ευρώ.

[...]

■ 12.949 μακροχρόνια άνεργοι δηλώνουν εισοδήματα πάνω από 30.000 ευρώ, ενώ

■ άλλοι 27.021 είχαν ετήσιο εισόδημα μεταξύ 20.000 και 30.000 ευρώ, που αντιστοιχούν σε μηνιαίες προσόδους που κινούνται μεταξύ 1.660 και 2.500 ευρώ τον μήνα.

• Like 4
  • Sad 1
  • Wow 3

@schumifer

-Με λένε Γιάννη.

Αυγή: Είσαι ψεύτης.

-Μα ορίστε η ταυτότητα μου.

Αυγή: Είσαι υποκριτής.

-Μα ορίστε και το πιστοποιητικό γέννησης μου.

Αυγή: Είσαι και αντιπρόσωπος*.   

*Hint για τους μη μυημένους

Από τα 80ς ήξερα τις κομματικές εφημερίδες. Νέα, Έθνος, Ελ. Τύπος, Βραδυνή κλπ κλπ. Λάσπες, κακίες εκατέρωθεν κλπ κλπ...

Κι όμως ηρθε ο Σύριζα διατυμπανίζοντας κάτι το "διαφορετικό" και μας απέδειξε ότι ακόμα και σε αυτόν τον τομέα, μπορεί τα χειρότερα. Σαν την Αυγή δεν έχει.

• Like 2
  • Haha 1

1 λεπτό πριν, το μέλος ARMAGEDDON έγραψε:

Έχουμε και λέμε στα γρήγορα

Ρωσία αναγνωρίζει τις δύο νέες δημοκρατίες πρώην εδάφη της Σοβιετικής ένωσης και στέλνει ειρηνευτικό στρατό .

Και πώς αισθάνεσαι γι αυτό;

• Haha 2

Just now, το μέλος Cyber_Cookie έγραψε:

πάω στο καταφύγιο που έσκαβα όλο αυτό τον καιρό καλά να περάσετε

1 λεπτό πριν, το μέλος Cyber_Cookie έγραψε:

μάλλον πρέπει να αναρωτηθείς πως αισθάνεσαι εσύ ;

• Haha 1

6 λεπτά πριν, το μέλος Cyber_Cookie έγραψε:

У меня всё охуительно.

Путин, вы ?
Какую работу вы хотите в лаборатории, если есть возможность, я вам не даю кодов для ядерных боеголовок !
Вы убьете нас всех, по крайней мере, не разрушайте лабораторию и людей, которые говорят доброе утро, это будущее. 🤣
Έγινε επεξεργασία από ARMAGEDDON
  • Like 1
  • Haha 4