Jump to content



Ειδήσεις απο την Ελλάδα και όλο τον κόσμο v2.0


astrolabos

Recommended Posts

FJZbSiGXsAQBEUf?format=jpg&name=large

 

------

 

Κωνσταντίνα Αδάμου: Βίωνα μπούλινγκ από «νταήδες» στο ΜέΡΑ25 -Δεν αποκλείω συνεργασία με ΚΙΝΑΛ


 

Παράθεση

 

Μιλώντας στη Βεργίνα Τηλεόραση και την εκπομπή «Τα Λέμε» με τη δημοσιογράφο Χριστίνα Τσόρμπα, η Κ. Αδάμου είπε ότι από την πρώτη στιγμή που εκλέχθηκε βουλευτής βίωσε μια αυταρχική και άκρως αντιδημοκρατική συμπεριφορά, καθώς δεν της επετράπη από την ηγεσία του ΜέΡΑ25 να ορκιστεί στη Βουλή με θρησκευτικό όρκο, αλλά της επέβαλαν τον πολιτικό όρκο, καταπατώντας το ανθρώπινο δικαίωμα της ανεξιθρησκείας.

 

Η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης τόνισε πως, ενώ ήταν έγκυος, η ηγεσία και στελέχη του κόμματος της ασκούσαν μπούλινγκ, τραμπουκισμούς και mobbing. Η ίδια είχε ενημερώσει για την κατάσταση αυτή τον γραμματέα του κόμματος Γιάνη Βαρουφάκη, τον οποίο χαρακτήρισε άνθρωπο δίχως ενσυναίσθηση, καθώς έδειξε ελάχιστο ενδιαφέρον και πολλές φορές «σιγοντάριζε» τους νταήδες του κόμματος και δεν υπερασπίστηκε μια εγκυμονούσα, αλλά την άφησε στο έλεός τους.

 

 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

e2a4a82f1e23464d8f3353adedd76179.jpg
WWW.CAPITAL.GR

Πριν την προσγείωσή τους στην Τανάγρα, θα πετάξουν πάνω από την Ακρόπολη.

Αφού δεν πετάνε πουλιά (και αεροπλάνα) πάνω απ' την Ακρόπολη. Τι μας κρύβουν;

Έγινε επεξεργασία από DEADLAZARUS
  • Like 2
  • Wow 1
Link to comment
Share on other sites

Με πρωτοβουλία Σταϊκούρα, παραγράφονται στην πενταετία τα κακουργήματα στο Χρηματιστήριο

 

Quote

Στο σχέδιο νόμου για τον εκσυγχρονισμό της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς προστέθηκε τελευταία στιγμή διάταξη που φέρει την υπογραφή του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και νομοθετεί την επίσπευση του χρόνου παραγραφής των χρηματιστηριακών αδικημάτων σε βαθμό κακουργήματος από την δεκαετία στην πενταετία.

 

Το σχετικό νομοσχέδιο δόθηκε σε διαβούλευση λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, με προσθήκη άρθρου το οποίο προέβλεπε ότι «οι παραβάσεις της νομοθεσίας, που ισχύει για την κεφαλαιαγορά και η σχετική αρμοδιότητα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για επιβολή κυρώσεων υπόκεινται σε πενταετή παραγραφή».


Στην προσθήκη αυτή αντέδρασε η διοίκηση του Χρηματιστηρίου

 

«... μία τέτοια αναφορά μπορεί να οδηγήσει σε σύντμηση της παραγραφής των κακουργημάτων που είναι μεγαλύτερη της πενταετίας ...»

 

[...]

 

Παράλληλα, στην νομοθετική αυτή αλλαγή αντιδρούν και οι εργαζόμενοι της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

 

«Η πρόβλεψη παραγραφής μετά την παρέλευση 5ετίας από τη διάπραξη της παράβασης, μας βρίσκει απολύτως αντίθετους, αφού η φύση των εποπτευόμενων αντικειμένων σε συνδυασμό με την υποστελέχωση των υπηρεσιών της Ε.Κ. θα οδηγήσει στην ατιμωρησία και συνακόλουθη υποβάθμιση του εποπτικού έργου και της διεθνούς αξιολόγησης της ελληνικής κεφαλαιαγοράς».

  • Like 5
  • Haha 2
  • Wow 1
Link to comment
Share on other sites

rafale-tanagra-ape.jpg?itok=XaUBtrhi
WWW.SKAI.GR

Πέταξαν απευθείας από την Γαλλία στην Ελλάδα και πριν προσγειωθούν στο νέο τους σπίτι, στην Τανάγρα, με μία...

 

rafale-akropoli-it_0.jpg

 

Καλοριζικα, καλοταξιδα, αχρειαστα να ειναι.

 

Spoiler

(γ@μ@ει ο καιρος στην Αθηνα, γ@μΩ τις αγγλιες μου σα τη μορντορ ειναι)

 

  • Like 7
  • Agree 1
Link to comment
Share on other sites

πριν 12 ώρες, το μέλος acct έγραψε:

Είσαι κακοήθης. Μάθε μπαλίτσα:

 

πριν 12 ώρες, το μέλος acct έγραψε:

Στο σχέδιο νόμου για τον εκσυγχρονισμό της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Εκσυγχρονιζόμαστε, βάρβαρε.

 

  • Like 3
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

957afb526c9440e48d6f126da2e10b4d.jpg
WWW.CAPITAL.GR

Το υψηλότερο κόστος του φυσικού αερίου, η βασική αιτία για τη διαφορά της τιμής με τις άλλες χώρες της Ε.Ε. Στο επίκεντρο του σημερινού άτυπου συμβουλίου υπουργών Ενέργειας η κρίση.

 

  • Like 2
  • Haha 2
  • Sad 1
  • Wow 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν πειράζει να έχουμε πανάκριβο ρεύμα αρκεί να είναι πράσινο (ή να παραμυθιαζόμαστε ότι είναι πράσινο) και πάντα να ωφελείται με κάποιο τρόπο η Γερμανία.

Έγινε επεξεργασία από Γιάννης_84
  • Like 2
  • Haha 5
Link to comment
Share on other sites

Το F-35 θα συμβάλλει στην αποτροπή – ή μήπως όχι;


 


 

Παράθεση

 

το κόστος ώρας πτήσεως στις ΗΠΑ υπολογίσθηκε στα 38.655$

 

Με άλλα λόγια, δεν έχουν πιστοποιηθεί μέχρι στιγμής και δεν θα πρέπει να αναμένουμε άμεσα για το F-35A όπλα μεσαίας/μεγάλης εμβελείας

 

Ως γνωστόν, το F-35 θεωρείται ως “ένας υπολογιστής που τυχαίνει να πετάει”. Οι υπολογιστές όμως θέλουν δεδομένα. Έτσι, για να λειτουργήσουν όλα του τα συστήματα και κυρίως ο δέκτης προειδοποίησης ραντάρ (Radar Warning Receiver – RWR) και η συγχώνευση αισθητήρων (sensor fusion), απαιτούνται ορισμένα μεγάλα αρχεία που ονομάζονται Mission Data Files. Όλα αυτά τα αρχεία συνιστούν το Mission Data Load (MDL), στο οποίο βασίζεται η αποτελεσματικότητα το F-35. Στο MDL περιλαμβάνονται στοιχεία για τα εχθρικά ραντάρ και τις απειλές αλλά και για τα φίλια μέσα, βάσει των οποίων οι αισθητήρες του F-35 αναγνωρίζουν τις απειλές, αγνοούν τα φίλια μέσα και υπολογίζουν τη βέλτιστη διαδρομή.

Πρώτο ερώτημα: σε περίπτωση που αγοράσουμε το F-35, θα μπορούμε να διαμορφώσουμε τα δικά μας MDL; Με άλλα λόγια, θα αποκτήσουμε ανάλογο εργαστήριο λογισμικού; Δεν είναι καθόλου σίγουρο κάτι τέτοιο.

Ας υποθέσουμε ότι ένα δικό μας F-35 ανιχνεύει με το ραντάρ του ένα τουρκικό F-16, το οποίο έχει επίσης το ραντάρ του σε λειτουργία. Ας υποθέσουμε επίσης ότι το σύστημα αναγνώρισης IFF (Identification Friend or Foe) του τουρκικού Α/Φ είναι εκτός λειτουργίας (όπως αναμένεται άλλωστε). Με βάση τα δεδομένα του MDL, το “ελληνικό” F-35 θα μπορεί να αναγνωρίσει ότι ο στόχος που έχει ανιχνεύσει είναι F-16, κατόπιν συγχώνευσης αισθητήρων (ραντάρ και RWR), καθώς και ταυτοποίησης των στοιχείων εκπομπής του ραντάρ του στόχου. Θα είναι δυνατή η στοχοποίησή του F-16; Θα μας επιτρέψει το F-35 να βάλουμε εναντίον του F-16; Μα, το F-16 είναι ένα αμερικανικό Α/Φ, το οποίο αποκλείεται (στη γενική περίπτωση) να είναι εχθρικό προς το F-35, ενώ έχει καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια στο σύστημα του F-35 για αποφυγή πιθανότητας φιλίων πυρών.

 

Πέραν τούτων, υπάρχουν φήμες/αναφορές ότι για την επιχειρησιακή αξιοποίηση του F-35 απαιτούνται καθημερινά ειδικοί κωδικοί από τις ΗΠΑ (“need for codes from America to even be operable”), με σημασία πέραν της συνήθους απαίτησης για τις ημερήσιες κλείδες των συστημάτων COMSEC (communications security).

 

Φυσικά, τα ανωτέρω ερωτήματα έχει θέσει αντίστοιχα και η Τουρκία πριν από εμάς, για εμάς και για άλλους δυνητικούς αντιπάλους της. Και πιθανότατα γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο αποσύρθηκε διακριτικά από το εν λόγω πρόγραμμα, με το πρόσχημα των S-400, εφαρμόζοντας την τακτική “στρίβειν διά του αρραβώνος”. Πιο συγκεκριμένα, όταν ο Ερντογάν διαπίστωσε τι συμβαίνει, αντελήφθη ότι δεν είχε κανένα λόγο να δαπανήσει τεράστια χρηματικά ποσά για ένα προβληματικό Α/Φ, το οποίο θα ήταν υπό τον ασφυκτικό έλεγχο των ΗΠΑ. Οπότε, βρήκε την αφορμή με τους S-400 (το οποίο είναι ένα ικανό αντιαεροπορικό σύστημα που θα μας δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα εάν ενεργοποιηθεί) και ανάγκασε τους Αμερικανούς να τον εκδιώξουν από το πρόγραμμα των F-35 

 

 

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

EEV2_210122_IEREAS_APOLOGIA-2.jpg
WWW.TANEA.GR

Ο βιασμός ανήλικης κοπέλας από ιερέα στα Κάτω Πατήσια έχει προκαλέσει οργή, ενώ σοκάρουν οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

 

Αηδία, είναι και παπάς κιόλας.

 

  • Like 3
  • Sad 2
Link to comment
Share on other sites

πριν 11 λεπτά, το μέλος SpirosKGR έγραψε:

F35 το αποτυχημένο πείραμα θα αγοράσουμε; 

 

πριν 21 λεπτά, το μέλος SpirosKGR έγραψε:

F35 το αποτυχημένο πείραμα θα αγοράσουμε; 

Προσπαθούν κάποιοι να μας αρπάξουν το υστέρημα, πατρονάροντας άχρηστα αεροπλάνα για να πλουτίσουν 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

πριν 1 ώρα, το μέλος Lakisss έγραψε:

Για να καταλάβω, τελεσιδίκησε κάτι; Βγήκε απόφαση στο δικαστήριο του πληκτρολογίου;

https://www.google.com/amp/s/www.in.gr/2022/01/21/greece/viasmos-sti-thessaloniki-megalo-syllalitirio-stin-athina/amp/

 

Υπαρχουν αδικαιολογητα λαθη και παραλειψεις των αρχων στην ερευνα της υποθεσης.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

likos-emvolos.jpg?itok=YNi7fv5S
WWW.SKAI.GR

Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη είναι πως τα σαρκοφάγα άγρια ζώα, δεν διστάζουν πλέον να μπουν και μέσα στα χωριά...

 

Fanfiction Galore — Giveaway #3

 

 

 

  • Like 2
  • Haha 4
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.