Jump to content



Ειδήσεις απο την Ελλάδα και όλο τον κόσμο v2.0


astrolabos

Recommended Posts

πριν 7 ώρες, το μέλος unseen έγραψε:

 Τα πραγματα μεχρι αυτην την ωρα εχουν ως εξης:

Screenshot 2020-02-10 at 22.28.35.png

 

Για να γινει κυβερνηση ενα κομμα χρειαζονται 80 εδρες. Τα FG και FF δεν θελουν να συνεργαστουν με το SF. Δεν βλεπω πως θα βρει 40+ εδρες το SF.

Με ποια κόμματα θα μπορούσε να συνεργαστεί το SF; 

Ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις, πράγματι φαίνεται δύσκολος ο σχηματισμός κυβέρνησης.

Αναφέρονται οι εργατικοί (lab, 6 έδρες), οι πράσινοι (gp, 11 έδρες) και οι ανεξάρτητοι (ind, 19 έδρες).

Ακόμη κι αν υποτεθεί ότι προστίθενται και οι δικές τους έδρες σε αυτές του SF, πάλι δεν προκύπτει η απαιτούμενη πλειοψηφία.

Πρέπει να βρεθούν άλλες 8 έδρες (και πάλι, σχηματίζεται μια ιδιαιτέρως εύθραυστη πλειοψηφία, 80+1 βουλευτών).

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

η Ιρλανδία, το κράτος, Έιρε, έχει ιδιόμορφη πολιτική ιστορία από την εποχή του πρώτου παγκόσμιου πολέμου κι έπειτα εξαιτίας της σύγκρουσης με την Αγγλία, του τρόπου που η τελευταία πολιτεύθηκε και των ρηγμάτων που πέτυχε να δημιουργήσει στο εσωτερικό των Ιρλανδών που αγωνίζονταν για ανεξαρτησία. Από την εποχή της δολοφονίας (1922) του Μάικλ Κόλλινς και του ρόλου της άλλης μεγάλης προσωπικότητας (ντε Βαλέρα) που τελικά κυριάρχησε στην πολιτική ζωή της Ιρλανδίας μέχρι την δεκαετία του 1970, οι διαχωρισμοί πάνω σε κομματικές γραμμές είχαν περισσότερο χροιά προσωπικής στάσης με εκκίνηση συγκεκριμένο ζήτημα παρά ιδεολογική διάκριση πάνω στις μεγάλες ιδεολογικές γραμμές που συναντάμε στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες τον εικοστό αιώνα.
Είναι περισσότερο Κόλλινς-Ντε Βαλέρα-Σιν Φέιν παρά Δεξιά-Κέντρο-Αριστερά.

Πρακτικά, δεν μπορείς να μεταφέρεις με επιτυχία τους δικούς τους πολιτικούς διαχωρισμούς στο δικό μας πλαίσιο ώστε να γίνουν αντιστοιχίσεις με την ελληνική πολιτική ιστορία. Ούτε καν με την κυπριακή (οι άθλιες πολιτικές και τακτικές των Άγγλων έχουν πολλές ομοιότητες με όσα έπραξαν στην Κύπρο, παρόλα αυτά στην τελευταία υπήρχε και διαχωριστική ιδεολογική γραμμή). Δεν μπορούμε να καταλάβουμε πλήρως τους δικούς τους διαχωρισμούς. Λόγω της εξόδου του ΗΒ από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον τι θα συμβεί στην Ιρλανδία και την σχέση με το κατεχόμενο τμήμα της (Β. Ιρλανδία) κι αν θα αναζωπυρωθούν συγκρούσεις που είχαν -με πολύ κόπο- καταλλαγιάσει με την ευκαιρία των αλλαγών στην ΕΕ κατά τα τέλη του εικοστού αιώνα. Η οικονομική πίεση λογικά θα καταφέρει να τις καταπραΰνει ακόμα κι αν εκδηλωθούν, πάντως είναι σφάλμα να γίνονται αντιστοιχίσεις χωρίς προσαρμογή -ειδικά σε ότι αφορά το Σιν Φέιν- με τα συνήθη δικά μας. Ούτε κατά διάνοια δεν αντέχει ο ισχυρισμός «πιο δημοκρατικοί» (SF σε σύγκριση με FG,FF) με κριτήρια οικεία σε εμάς. (ούτε και σε εμάς στέκει σήμερα αλλά τουλάχιστον υπάρχει ένα ιστορικό υπόβαθρο που εξηγούσε την χρήση του)
 

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

https://thepressproject.gr/i-kyvernisi-epitassi-akinita-gia-ta-klista-kentra-kratisis-prosfygon/

 

https://thepressproject.gr/meta-tin-epitaxi-o-mitarakis-anevalle-ke-to-rantevou-me-tous-dimarchous-tis-lesvou/

 

https://thepressproject.gr/apenanti-stin-epitaxi-gia-ti-dimiourgia-klistou-kentrou-i-katiki-tou-mantamadou/

 

Και στο δημοτικό συμβούλιο υπήρξαν εντάσεις, δύο δημοτικοί σύμβουλοι, μάλιστα, έθεσαν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση του Δημάρχου Μυτιλήνης (και όχι Λέσβου, το νησί έχει πλέον δύο δήμους), θεωρώντας ότι η αντίδραση της δημοτικής αρχής στις αποφάσεις της κυβέρνησης είναι υποτονική.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Βύρωνας: Άγριος ξυλοδαρμός 17χρονου σε σχολείο-Επιχείρησε να υπερασπιστεί την αδελφή του

Παράθεση

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ο 17χρονος προσπάθησε να υπερασπιστεί την μικρότερη αδελφή του η οποία δεχόταν συστηματικά bullying. « χτυπούσαν άγρια, αλύπητα, με μίσος, το κάνανε για να με τελειώσουν. Εγώ προσπάθησα να αμυνθώ, αλλά δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Έτρωγα ξύλο από 17 άτομα», δήλωσε ο ανήλικος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

 

 

Ο καθηγητής Γεώργιος Μπαμπινιώτης πρόεδρος της Επιτροπής στην Κύπρο για το 2021

Έγινε επεξεργασία από ΓιαγκΤ
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

https://kotaku.com/mother-reunited-with-deceased-daughter-in-vr-show-1841561725.

Δεν αφορά το gaming η είδηση.

Σέβομαι και πιστεύω ότι καταλαβαίνω (ως ένα βαθμό, σε κανέναν να μην τύχει τέτοιο πράγμα) τον πόνο της μητέρας.

Αλλά, όπως λέει και το άρθρο στο τέλος, ''this is extremely fucked up''.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

13 hours ago, DEADLAZARUS said:

 

Βασικά, δεν φταίει το ''γάλα αμυγδάλου'', αλλά όποιος ηλίθιος ραντίζει τα δέντρα του σε περίοδο ανθοφορίας, και -αν ευθυγραμμιστούν οι πλανήτες- και βρεθεί δεύτερος ηλίθιος, που θα πάει τα μελισσάκια του να βοσκήσουν σε νομή, που γνωρίζει ότι είναι ραντισμένη. Καταστροφή και για τους 2, είναι το μόνο που τους αρμόζει, και αλίμονο απο τους αθώους (τα μελισσάκια) 

 

Σε άλλα νέα

https://www.iefimerida.gr/ellada/megali-astynomiki-epiheirisi-sti-menandroy

 

σιγά μην τρέχετε και ιδρώσετε. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Άνοιξε θυγατρική της Siemens στα Δερβενάκια;


 

Παράθεση

 

Ηεπέτειος των 177 χρόνων από τον θάνατο του Θ. Κολοκοτρώνη, συνέπεσε τυχαία (; ) με την στομφώδη απόφανση του Έλληνα πρωθυπουργού ότι υπήρξαμε μια «μικρή οθωμανική επαρχία» που την απελευθέρωσε η «γενναιότητα των αγωνιστών». Η διατύπωση δικαιολογεί τον ισχυρισμό της αναιδούς εθνομηδενιστικής φατρίας ότι δεν υπήρξε εθνικοαπελευθερωτική επανάσταση αλλά ένα αποσχιστικό τοπικιστικό κίνημα, μια «ανταρσία»! Είναι και η επίσημη ιστορική συνείδηση του Ερντογάν! Είναι, γενικά, η σύγχρονη διακήρυξη υποτέλειας σε πολυεθνικά και πολυπολιτισμικά σχήματα που μορφοποιούν την εσωτερική διάρθρωση του παγκοσμιοποιητικού συστήματος. Το «ατόπημα» αποκτά σοβαρές διαστάσεις όταν είναι σε επικίνδυνη εξέλιξη η στρατηγική φαντασίωση της «γαλάζιας πατρίδας».

 

Για τη σύγχρονη Δεξιά της μετεξελιγμένης ραγιάδικης εθνικοφροσύνης (αλλά και για την μετανεωτερική Αριστερά των Γαβρόγλου και Π. Κωνσταντίνου), η πατρίδα είναι απλό γρανάζι σε μια παγκόσμια μηχανή, και, επομένως, η ιστορική μνήμη πρέπει να εξαλείφει κάθε ίχνος εθνικής αυτονομίας και να εναρμονίζεται με μια κουλτούρα γεωπολιτικών διεργασιών και τίποτα περισσότερο. Αλλιώς, δεν θα πιάσουν ρίζα οι ρητορείες μιας «διεθνικής προβολής» με απλό οικονομικό χαρακτήρα και σύνθετο πολυπολιτισμικό ιδεολογικό εποικοδόμημα…

 

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.