Jump to content



Ειδήσεις απο την Ελλάδα και όλο τον κόσμο v2.0


astrolabos

Recommended Posts

πριν 2 ώρες, το μέλος minast έγραψε:

Αξιωματικός της αεροπορίας της Βραζιλίας που συνόδευε τον πρόεδρο στην αντιπροσωπεία των G20, συνελήφθη στην Ισπανία με 39kg κοκαΐνη :).

https://edition.cnn.com/2019/06/26/americas/brazil-officer-cocaine-g20-intl/index.html

 

 

 

Θα έχουν μεγάλες ανάγκες φαίνεται στο G20 ... Τώρα πως θα καθαρίσει το μυαλό να πάρουν αποφάσεις;

  • Like 1
  • Haha 4
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, DEADLAZARUS said:

https://thepressproject.gr/apallagi-olon-ton-katigoroumenon-gia-ta-elikoptera-chinook/

 

Πέφτω από τα σύννεφα. Θα με σώσουν, βέβαια, τα chinook, οπότε δεν φοβάμαι.

...Ελληνικη καθημερινοτητα...

θα επεφτα απο τα συννεφα αν υπηρχε καταδικη....

Link to comment
Share on other sites

https://www.koutipandoras.gr/article/enohoi-oi-8-apo-toys-9-katigoroymenoys-stin-ypothesi-giakoymaki

Με λίγα λόγια: ε, μόνος του σκοτώθηκε. 36 μήνες με αναστολή στους 5 εκ των 8 και 150 ώρες εργασίας στους υπόλοιπους (μην κουραστούν μόνο, ε;).

Έχει και λιακάδα σήμερα, ρε γαμώτο.

  • Sad 3
Link to comment
Share on other sites

10 minutes ago, DEADLAZARUS said:

https://www.koutipandoras.gr/article/enohoi-oi-8-apo-toys-9-katigoroymenoys-stin-ypothesi-giakoymaki

Με λίγα λόγια: ε, μόνος του σκοτώθηκε. 36 μήνες με αναστολή στους 5 εκ των 8 και 150 ώρες εργασίας στους υπόλοιπους (μην κουραστούν μόνο, ε;).

Έχει και λιακάδα σήμερα, ρε γαμώτο.

 

Για να καταλάβεις την αστειότητα της απόφασης. Ο πατεράς μου πριν 20 χρόνια που ήταν εν ενεργεία στο Πυροσβεστικό Σώμα, ήταν οδηγός σε όχημα που πήγαινε σε φωτιά. Μικρό όχημα τύπου Jeep Cherokee με μικρή ποσότητα νερού και καρότσα. Πετάχτηκε μπροστά του σε ένα δρόμο κοντά στην Πάρνηθα παιδί 16-17 χρονών με ποδήλατο. Τράβηξε χειρόφρενα και ακούμπησε το παιδί χωρίς να πέσει κάτω. Ήταν αναγκασμένος σε αυτό το περιστατικό να καλέσει αστυνομία και ασθενοφόρο. Πίσω του ακόμη 2-3 οχήματα για τη φωτιά, μικρά και μεγάλα. Όλα φρέναραν απότομα, γιατί οι δρόμοι δεν επιτρέπουν στραβοτιμονιές περίεργες.

 

Η οικογένεια του παιδιού τον πήγε δικαστικά μπας και κερδίσουν αποζημίωση. Δεν κέρδισαν τίποτα διότι το παιδί δεν πήγε καν νοσοκομείο. Αυτοί επικαλέστηκαν ψυχολογικούς λόγους κτλ κτλ. Το δικαστήριο του έδωσε 16 μήνες με αναστολή. Πρέπει να ήμουν κοντά 13 χρονών.

 

Φυσικά το όχημα δεν πήγε ποτέ στη φωτιά.

  • Sad 2
Link to comment
Share on other sites

Με αυτό που περιγράφεις, η απόφαση για τον πατέρα σου φαίνεται άδικη και κακή. Δεν υπάρχει σύγκριση όμως. Είναι σημαντικό αυτό, ιδιαιτέρως στα ποινικά η κάθε μία υπόθεση κρίνεται αυτόνομα, χωρίς να εξαρτάται από το τι συμβαίνει σε άλλες παρόμοιες ή ανόμοιες αποφάσεις. Αν μία απόφαση είναι λάθος, είναι λάθος, τελεία. Δεν ισχύει η λογική «α αφού στην Α υπόθεση έκαναν λάθος, ε τότε και στην Β να αποφασίσουν βάσει της λανθασμένης Α». Παρενθετικά, στην υπόθεση του πατέρα σου δεν πήγε σε δεύτερο βαθμό ή και παραπάνω ώστε να αλλάξει ή έστω να μειωθεί η ποινή; Ή οι 16 μήνες που γράφεις ήταν η τελεσίδικη;

Ως προς τον Γιακουμάκη: κατ' αρχάς αν έχω αντιληφθεί σωστά (δεν το παρακολουθώ από κοντά) το κατηγορητήριο στην συγκεκριμένη δίκη δεν ήταν για τον θάνατό του αλλά για άλλα περιστατικά που είχαν συμβεί κατά το κατηγορητήριο στη σχολή. Για να μπορούμε να την κρίνουμε ως προς το ύψος της πρέπει να ξέρουμε τουλάχιστον το πλαίσιο ποινής του συγκεκριμένου κατηγορητηρίου. Να το γράψω απλοϊκά, αν πάω και δείρω  κάποιον και μετά από 10 μέρες τον δολοφονήσω κιόλας, εφόσον οι δύο υποθέσεις δικαστούν αυτόνομα, στην υπόθεση του ξυλοδαρμού προφανώς η ποινή θα είναι στα προβλεπόμενα όρια για τον ξυλοδαρμό. Αλλίως θα ακυρωθεί και θα ήταν κι άδικο να συμβεί. Αν για κάποιον λόγο (δυσκολία απόδειξης, δικονομικά κλπ) δεν κριθώ ένοχος για την δολοφονία, τότε ναι μεν εσύ μπορεί να πιστεύεις ότι είμαι δολοφόνος, ακόμα κι αν έχεις δίκιο ως προς αυτό, θα είχες άδικο να περιμένεις ότι για την ενοχή στον ξυλοδαρμό θα πρέπει να μου επιβληθεί ποινή ανθρωποκτονίας.

Δήλωση του πατέρα Γιακουμάκη
«Νιώθω την ανάγκη να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλον τον κόσμο, αν με ένα ευχαριστώ μπορώ να καλύψω όλη αυτήν την αγάπη και τον σεβασμό που έχουμε λάβει όλα αυτά τα χρόνια. Για τον Βαγγέλη μου δεν ντρέπομαι. Για την Κρήτη δεν ντρέπομαι. Η Κρήτη έχει παλικάρια και η εικόνα που αποδείχτηκε στο δικαστήριο δεν έχει να κάνει με τα παλικάρια της Κρήτης»

Ο δικηγόρος της οικογένειας: 
«Ο συνήγορος της οικογένειας, μιλώντας στο CNN Greece, σημείωσε πως οι γονείς είναι «ευχαριστημένοι» από την απόφαση του δικαστηρίου και τόνισε:

«Ο πατέρας και η μητέρα θεωρούν ότι με την απόφαση δικαιώθηκε το παιδί τους». 
 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, DEADLAZARUS said:

https://www.koutipandoras.gr/article/enohoi-oi-8-apo-toys-9-katigoroymenoys-stin-ypothesi-giakoymaki

Με λίγα λόγια: ε, μόνος του σκοτώθηκε. 36 μήνες με αναστολή στους 5 εκ των 8 και 150 ώρες εργασίας στους υπόλοιπους (μην κουραστούν μόνο, ε;).

Έχει και λιακάδα σήμερα, ρε γαμώτο.


Το δικαστήριο φαίνεται να έκανε ό,τι του αναλογούσε. Από ό,τι διαβάζω, τους καταδίκασε για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού και κατ' εξακολούθηση και, αν η εντελώς επιφανειακή ανάγνωση που έκανα στα άρθρα 308-314 του ΠΚ είναι σωστή, τους επέβαλε δίκαιη ποινή. Οι 3 που κατά την τέλεση των κολάσιμων πράξεων ήταν ανήλικοι, αναμενόμενα, τη γλυτώνουν ακόμη ελαφρύτερα. Αν είχε στοιχειοθετηθεί θανατηφόρα βλάβη, η ποινή θα ήταν πολύ διαφορετική.

 

Το πρόβλημα αυτής της υπόθεσης δεν είναι (παραδόξως) με τη Δικαιοσύνη. Είναι με τον συμμοριτισμό που είναι διάχυτος ακόμη στην κρητική κοινωνία, ο οποίος συνεχίζει να καλλιεργείται, να εξυψώνεται και να προστατεύεται σε κάποιες κοινότητες στο νησί. Είμαι σίγουρος ότι, ακόμη και τώρα, πολλοί από τους καταδικασθέντες δεν έχουν καν συναίσθηση ότι έκαναν κάτι κακό. Επίσης είναι με την αδιαφορία (στην καλύτερη περίπτωση) ή τη συνενοχή στο έγκλημα (στη χειρότερη) εκείνων που ήταν επιφορτισμένοι με την προστασία των σπουδαστών της σχολής και έκαναν τα στραβά ματιά μέχρι την τραγική κατάληξη.

 

Ευτυχώς υπάρχει κι η οικογένεια του θύματος που με τη στάση της θυμίζει ότι στην Κρήτη εκτός από τα αποβράσματα υπάρχουν και πολλοί άνθρωποι αξιοπρεπείς και ευπρεπείς.

  • Like 6
  • Agree 1
Link to comment
Share on other sites

Χωρίς σύνταξη θα μείνουν εάν υιοθετηθεί το κεφαλαιοποιητικό σύστημα

 

Παράθεση

 

Επίσης, στο Φόρουμ επισημαίνεται ότι στις ΗΠΑ, Ευρώπη, Αυστραλία και Ιαπωνία οι συνταξιούχοι θα πρέπει να ζήσουν τουλάχιστον μία δεκαετία χωρίς να μπορούν να αντλούν από τις αποταμιεύσεις τους, καθώς αυτές θα έχουν εξαντληθεί. Πιο συγκεκριμένα, οι Αμερικανοί συνταξιούχοι ηλικίας 65 ετών διαθέτουν αποταμιεύσεις για 9,7 έτη. Θα πρέπει, λοιπόν, να ζήσουν χωρίς αποταμιεύσεις για 8,3 έτη, σύμφωνα με το προσδόκιμο ζωής.

 

Η διαφορά με τα διανεμητικά συστήματα

Σε αυτούς τους υπολογισμούς, το έλλειμμα που δημιουργείται οφείλεται στο γεγονός ότι τα ιδιωτικά κεφαλαιοποιητικά συστήματα που χορηγούν αυτές τις συντάξεις τείνουν να υποεκτιμούν την αύξηση του προσδόκιμου ζωής και να υπερεκτιμούν τις επενδυτικές αποδόσεις. Αντίθετα, στα διανεμητικά συστήματα κοινωνικής ασφάλισης, ένα μέρος της αύξησης του προσδόκιμου ζωής, μετριάζεται από την αύξηση της παραγωγικότητας, των μισθών και του ΑΕΠ. Αντίθετα, στα κεφαλαιοποιητικά συστήματα ασφάλισης η γήρανση του πληθυσμού προσπαθεί να μετριαστεί, κατά ένα μέρος, από τις επενδυτικές αποδόσεις.

Όμως, η επίτευξη υψηλών αποδόσεων προϋποθέτει και την ανάληψη υψηλών κινδύνων που ενέχουν οι χρηματαγορές και οι κεφαλαιαγορές. Έτσι, γίνεται αντιληπτό ότι τα διανεμητικά συστήματα της αλληλεγγύης των γενεών εστιάζουν στην παραγωγή και την πραγματική οικονομία, ενώ τα κεφαλαιοποιητικά συστήματα εστιάζουν στις κεφαλαιαγορές και τις χρηματαγορές. Οδηγούν τους εργαζόμενους να αποταμιεύουν ολοένα και περισσότερο, επιδιώκοντας όλο και μεγαλύτερες επενδυτικές αποδόσεις, οι οποίες προϋποθέτουν συνεχή αύξηση των περιουσιακών στοιχείων (μετοχών, κ.λ.π).

Τα υψηλά περιουσιακά στοιχεία, ωστόσο, προϋποθέτουν υψηλή κερδοφορία των εταιρειών, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται παγκόσμιες χρηματοοικονομικές φούσκες, οι οποίες εκρήγνυνται ανά χρονικά διαστήματα. Το αποτέλεσμα είναι να ανατρέπουν την ομαλή αναπαραγωγή των οικονομικών κύκλων της διεθνούς οικονομίας. Η αντίφαση αυτή ανάμεσα στις χρηματο-οικονομικές φούσκες και την πραγματική οικονομία, σε όρους πολιτικής οικονομίας, ενυπάρχει στο εσωτερικό των συνθηκών συσσώρευσης στην σφαίρα της παραγωγής και στην σφαίρα της κυκλοφορίας του κεφαλαίου. Αυτή η αντίφαση έχει αρνητικές συνέπειες, μεταξύ των άλλων, επωάζει την επόμενη διεθνή χρηματο-οικονομική κρίση.

 

 

Link to comment
Share on other sites

"γίνεται αντιληπτό ότι τα διανεμητικά συστήματα της αλληλεγγύης των γενεών εστιάζουν στην παραγωγή και την πραγματική οικονομία, ενώ τα κεφαλαιοποιητικά συστήματα εστιάζουν στις κεφαλαιαγορές και τις χρηματαγορές."

 

Το ξέρουμε ότι μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν, αλλά με επιχειρήματα σαν το παραπάνω δεν πείθεται κανείς. Αυτό που σίγουρα έχει αποδειχθεί είναι ότι τα καλύτερα συνταξιοδοτικά συστήματα(ως προς την ποιότητα ζωής, τη βιωσιμότητα, την κοινωνική δικαιοσύνη κλπ) βασίζονται στο σύστημα των τριων πυλώνων με παραλλαγές, το οποίο είναι ενα μικτό αναδιανεμητικό - κεφαλαιοποιητικό σύστημα (εδώ & εδώ κατατάξεις χωρών ως προς την ποιότητα σύνταξης που προσφέρουν). Ως προς το ασφαλιστικό για τα ελληνικά δεδομένα, το ίδρυμα Διανέοσις έχει κάνει καλή μελέτη για το θέμα.

Έγινε επεξεργασία από XMorsX
Link to comment
Share on other sites

αρκεί να μην πέφτουμε στην λογική ατιμία, στην οποία πέφτουν πολλοί στην Ελλάδα (π.χ. αρκετές οργανώσεις συνταξιούχων, κυρίως αλλά όχι μόνο εκείνες που αποτελούν βραχίονα των απόψεων του ΚΚΕ και πολλοί άλλοι) όταν οι εισφορές μας είναι χαμηλές να φωνάζουμε για αναδιανεμητικό κι όταν  είναι μεγάλες (μεγαλύτερες από την σύνταξη) να θυμόμαστε το κεφαλαιοποιητικό.

Παρεμπιπτόντως, δεν υπάρχει «διανεμητικό», είναι αναδιανεμητικό. Δεν βρίσκουν τα χρήματα που διανέμουν στο λεφτόδεντρο, τα παίρνουν από κάποιους.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, salde said:

Με αυτό που περιγράφεις, η απόφαση για τον πατέρα σου φαίνεται άδικη και κακή. Δεν υπάρχει σύγκριση όμως. Είναι σημαντικό αυτό, ιδιαιτέρως στα ποινικά η κάθε μία υπόθεση κρίνεται αυτόνομα, χωρίς να εξαρτάται από το τι συμβαίνει σε άλλες παρόμοιες ή ανόμοιες αποφάσεις. Αν μία απόφαση είναι λάθος, είναι λάθος, τελεία. Δεν ισχύει η λογική «α αφού στην Α υπόθεση έκαναν λάθος, ε τότε και στην Β να αποφασίσουν βάσει της λανθασμένης Α». Παρενθετικά, στην υπόθεση του πατέρα σου δεν πήγε σε δεύτερο βαθμό ή και παραπάνω ώστε να αλλάξει ή έστω να μειωθεί η ποινή; Ή οι 16 μήνες που γράφεις ήταν η τελεσίδικη;

Ως προς τον Γιακουμάκη: κατ' αρχάς αν έχω αντιληφθεί σωστά (δεν το παρακολουθώ από κοντά) το κατηγορητήριο στην συγκεκριμένη δίκη δεν ήταν για τον θάνατό του αλλά για άλλα περιστατικά που είχαν συμβεί κατά το κατηγορητήριο στη σχολή. Για να μπορούμε να την κρίνουμε ως προς το ύψος της πρέπει να ξέρουμε τουλάχιστον το πλαίσιο ποινής του συγκεκριμένου κατηγορητηρίου. Να το γράψω απλοϊκά, αν πάω και δείρω  κάποιον και μετά από 10 μέρες τον δολοφονήσω κιόλας, εφόσον οι δύο υποθέσεις δικαστούν αυτόνομα, στην υπόθεση του ξυλοδαρμού προφανώς η ποινή θα είναι στα προβλεπόμενα όρια για τον ξυλοδαρμό. Αλλίως θα ακυρωθεί και θα ήταν κι άδικο να συμβεί. Αν για κάποιον λόγο (δυσκολία απόδειξης, δικονομικά κλπ) δεν κριθώ ένοχος για την δολοφονία, τότε ναι μεν εσύ μπορεί να πιστεύεις ότι είμαι δολοφόνος, ακόμα κι αν έχεις δίκιο ως προς αυτό, θα είχες άδικο να περιμένεις ότι για την ενοχή στον ξυλοδαρμό θα πρέπει να μου επιβληθεί ποινή ανθρωποκτονίας.

Δήλωση του πατέρα Γιακουμάκη
«Νιώθω την ανάγκη να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλον τον κόσμο, αν με ένα ευχαριστώ μπορώ να καλύψω όλη αυτήν την αγάπη και τον σεβασμό που έχουμε λάβει όλα αυτά τα χρόνια. Για τον Βαγγέλη μου δεν ντρέπομαι. Για την Κρήτη δεν ντρέπομαι. Η Κρήτη έχει παλικάρια και η εικόνα που αποδείχτηκε στο δικαστήριο δεν έχει να κάνει με τα παλικάρια της Κρήτης»

Ο δικηγόρος της οικογένειας: 
«Ο συνήγορος της οικογένειας, μιλώντας στο CNN Greece, σημείωσε πως οι γονείς είναι «ευχαριστημένοι» από την απόφαση του δικαστηρίου και τόνισε:

«Ο πατέρας και η μητέρα θεωρούν ότι με την απόφαση δικαιώθηκε το παιδί τους». 
 

 

Τελεσίδικη ήταν αλλά προς Θεού δεν τις συγκρίνω. Απλά δεν γίνεται για δύο διαφορετικές και ανόμοιες σε κάθε επίπεδο υποθέσεις να έχεις ποινές που είναι πολύ κοντινές. Σκοτώθηκε ένα παιδί δλδ και έχουμε ποινή με αναστολη. Κρίμα και άδικο για το παλικάρι. 

 

Τραγική μορφή ο μπαμπάς του ευχαρίστησε Παρ όλα αυτά όσους βοήθησαν. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, trib said:

Σκοτώθηκε ένα παιδί δλδ και έχουμε ποινή με αναστολη

Αυτό προσπαθώ να σου εξηγήσω. Η συγκεκριμένη ποινή δεν είναι για τον θάνατο του παιδιού. Δεν καταδικάστηκαν για τον θάνατο. Δεν ξέρω αν εκκρεμεί άλλη δίκη ή αν δεν μπόρεσαν να βρουν αρκετά στοιχεία ώστε να συνδέσουν ευθέως τις πράξεις τους με τον θάνατο πάντως η συγκεκριμένη απόφαση είναι για άλλο «χαμηλότερο» αδίκημα.

 

6 minutes ago, trib said:

Απλά δεν γίνεται για δύο διαφορετικές και ανόμοιες σε κάθε επίπεδο υποθέσεις να έχεις ποινές που είναι πολύ κοντινές

γίνεται. Το κάθε αδίκημα έχει κάποιο πλαίσιο ποινής. Σε στυλ «από τόσο έως τόσο». Οι δε χρόνοι που έχουμε στη διάθεσή μας δεν έχουν απεριόριστο εύρος ώστε να τοποθετήσουμε το κάθε αδίκημα σε εντελώς ξεχωριστή κατηγορία. Αναγκαστικά μπορεί να συμπίπτουν ή να βρίσκονται κοντά ανόμοιας βαρύτητας αδικήματα. Πρόσθεσε τυχόν αστοχίες των δικαστών (ας πούμε έτσι όπως το περιγράφεις η ποινή για τον πατέρα σου ακούγεται μεγάλη σε αριθμό μηνών αλλά κι εκεί πλην της περίπτωσης μη ενοχής, από τη στιγμή που καταδίκασαν δεν θα μπορούσαν π.χ. να του δώσουν ποινή «2 ημέρες με αναστολή» και καταλαβαίνεις ότι δεν είναι παράλογο να βλέπεις ποινές που μας φαίνονται «περίεργες».
Να σου επαναλάβω ότι, ειδικά στα ποινικά, η «λογική της αναλογίας» είναι (και έτσι πρέπει) περιορισμένη έως ανύπαρκτη. Επίσης ξανατονίζω, η ποινή αυτή που διαβάζεις δεν είναι για τον θάνατο.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Καταλαβαίνω τι εννοείς και ναι όπως έχετε ήδη γράψει νομικά και δικαστικά η απόφαση τηρεί τις προϋποθέσεις του αδικηματος. Μήπως όμως πρέπει να υπάρχουν εξαιρεσεις που θα θέτουν πιο αυστηρό παράδειγμα για τους επόμενους; 

Έγινε επεξεργασία από trib
Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω να σου απαντήσω με σιγουριά. Εξαιρέσεις ως προς τα πλαίσια ποινής της συγκεκριμένης κατηγορίας μάλλον δεν χρειάζονται. Διαφορετικός χαρακτηρισμός αυτής της όλης συμπεριφοράς ώστε να πηγαίνει σε αυτόνομο αδίκημα με ξεχωριστό πλαίσιο ποινής, δεν ξέρω, ίσως. Μην ξεγελιέσαι πάντως, επειδή τα «χρονικά κουτάκια» που διαθέτουμε είναι περιορισμένα, και με διαφορετικό αδίκημα δεν αποκλείεται να καταλήγαμε σε κοντινές τιμωρίες.
Έχουμε ας πούμε ποινές (μιλώ για στερητικές ελευθερίας, όχι πρόστιμα) 1-3 ετών 1-5, 3-5, 5-10, 10-15, 10+ κλπ. Σωστά υπάρχει κάποια ευελιξία σε κάθε ένα αδίκημα, αλλιώς θα δημιουργούσαμε αφόρητες αδικίες. Σε λίγα «κουτάκια» ποινών (που να έχουν νόημα, δεν έχει νόημα να δημιουργήσουμε γελοίας χρονικής διάρκειας «κουτάκια», προς τα πάνω «σε καταδικάζω σε 1305 έτη» ούτε προς τα κάτω «σε καταδικάζω σε 10 λεπτά κράτηση») πρέπει να χωρούν τα πάντα όλα. Σε 5, 10, 15 «κουτάκια» να χωρέσουμε εκατοντάδες αδικήματα με χιλιάδες παραλλαγές. Αναγκαστικά αυτό γίνεται εις βάρος της ακρίβειας τοποθέτησης καθενός εγκλήματος σε δικό του, διακριτό και ουσιωδώς διαφορετικό κουτάκι.

Παρεμπιπτόντως, η όλη συμπεριφορά της οικογένειας έως τώρα είναι κάτι παραπάνω από αξιέπαινη κι αξιοθαύμαστη. Υψηλό ήθος.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Σε μια χωρα μπουρδελο σαν την Ελλαδα ειναι επομενο να βλεπεις να παντα και απο την Δικαιοσυνη.Να σας θυμισω οτι την περιπτωση της καθαριστριας με τα 15 χρονια καθειρξη??

Link to comment
Share on other sites

πριν 10 ώρες, το μέλος XMorsX έγραψε:

"γίνεται αντιληπτό ότι τα διανεμητικά συστήματα της αλληλεγγύης των γενεών εστιάζουν στην παραγωγή και την πραγματική οικονομία, ενώ τα κεφαλαιοποιητικά συστήματα εστιάζουν στις κεφαλαιαγορές και τις χρηματαγορές."

 

Το ξέρουμε ότι μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν, αλλά με επιχειρήματα σαν το παραπάνω δεν πείθεται κανείς. Αυτό που σίγουρα έχει αποδειχθεί είναι ότι τα καλύτερα συνταξιοδοτικά συστήματα(ως προς την ποιότητα ζωής, τη βιωσιμότητα, την κοινωνική δικαιοσύνη κλπ) βασίζονται στο σύστημα των τριων πυλώνων με παραλλαγές, το οποίο είναι ενα μικτό αναδιανεμητικό - κεφαλαιοποιητικό σύστημα (εδώ & εδώ κατατάξεις χωρών ως προς την ποιότητα σύνταξης που προσφέρουν). Ως προς το ασφαλιστικό για τα ελληνικά δεδομένα, το ίδρυμα Διανέοσις έχει κάνει καλή μελέτη για το θέμα.

Το καλύτερο σύστημα είναι αυτό που ευνοείτε από τις συνθήκες της εκάστοτε εποχης. Αρκεί να μην έχουμε στο μυαλό μας να  παντελονιάσουμε το χρήμα των ανόητων που πληρώνουν  

 

 

πριν 10 ώρες, το μέλος salde έγραψε:

αρκεί να μην πέφτουμε στην λογική ατιμία, στην οποία πέφτουν πολλοί στην Ελλάδα (π.χ. αρκετές οργανώσεις συνταξιούχων, κυρίως αλλά όχι μόνο εκείνες που αποτελούν βραχίονα των απόψεων του ΚΚΕ και πολλοί άλλοι) όταν οι εισφορές μας είναι χαμηλές να φωνάζουμε για αναδιανεμητικό κι όταν  είναι μεγάλες (μεγαλύτερες από την σύνταξη) να θυμόμαστε το κεφαλαιοποιητικό.

Παρεμπιπτόντως, δεν υπάρχει «διανεμητικό», είναι αναδιανεμητικό. Δεν βρίσκουν τα χρήματα που διανέμουν στο λεφτόδεντρο, τα παίρνουν από κάποιους.

 

«Ανά» σημαίνει ξανά και «διανέμω» σημαίνει μοιράζω.

Ούτε το μοιράζω ούτε το ξαναμοιράζω δηλώνουν προέλευση από τα δέντρα η από κάποιον. Άσε που δεν έχει μοιραστεί κάτι μία φορά για να ξαναμοιραστεί .  

Link to comment
Share on other sites

πριν 3 λεπτά, το μέλος ΓιαγκΤ έγραψε:

Το καλύτερο σύστημα είναι αυτό που ευνοείτε από τις συνθήκες της εκάστοτε εποχης. Αρκεί να μην έχουμε στο μυαλό μας να  παντελονιάσουμε το χρήμα των ανόητων που πληρώνουν  

 

 

 

«Ανά» σημαίνει ξανά και «διανέμω» σημαίνει μοιράζω.

Ούτε το μοιράζω ούτε το ξαναμοιράζω δηλώνουν προέλευση από τα δέντρα η από κάποιον. Άσε που δεν έχει μοιραστεί κάτι μία φορά για να ξαναμοιραστεί .  

Γιάγκο, πληρώνω -παλαιότερα κάθε χρόνο, τώρα πια κάθε μήνα- τις εισφορές μου στον ασφαλιστικό μου φορέα.

Μετρημένα, ζεστά ευρώπουλα:p.

Θα πάρω πότε αυτά τα χρήματα υπό τη μορφή σύνταξης στο τέλος του εργασιακού μου βίου; Όχι. Κάποιος άλλος θα τα έχει ήδη αναδιανείμει στο όνομα μιας στρεβλής κοινωνικής πολιτικής.

There is your answer.

Link to comment
Share on other sites

πριν 1 λεπτό, το μέλος DEADLAZARUS έγραψε:

Γιάγκο, πληρώνω -παλαιότερα κάθε χρόνο, τώρα πια κάθε μήνα- τις εισφορές μου στον ασφαλιστικό μου φορέα.

Μετρημένα, ζεστά ευρώπουλα:p.

Θα πάρω πότε αυτά τα χρήματα υπό τη μορφή σύνταξης στο τέλος του εργασιακού μου βίου; Όχι. Κάποιος άλλος θα τα έχει ήδη αναδιανείμει στο όνομα μιας στρεβλής κοινωνικής πολιτικής.

There is your answer.

Σκέψου τι έχω πληρώσει εγώ…το ΤΕΒΕ ήταν πλεονασματικό και θα συνέχιζε να είναι εάν δεν έτρωγαν τα λεφτά μας.

Εάν οι εκάστοτε κυβερνώντες  δεν είχαν δικαίωμα να χρησιμοποιούν  το ιδιωτικό χρήμα των ταμείων για δικούς τους λόγους δεν θα είχαμε πρόβλημα  

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.