Jump to content



Ειδήσεις απο την Ελλάδα και όλο τον κόσμο v2.0


astrolabos

Recommended Posts

4 minutes ago, GoMaR said:

ποσα καυσιμα εχει αυτο το αεροπλανο πια ; 

 

 

2 minutes ago, UltraB said:

Και τι πακέτο δεδομένων έχει; Ή μήπως έχει WiFi το αεροπλάνο; 

Αν είναι σε ένα από τα Gulfstream G550, μπορεί να πετάξει Άγκυρα-Σαν Φρανσίσκο χωρίς στάση. Και προφανώς σε τζετ 50+ εκατομμυρίων που προορίζεται για αρχηγό κράτους, όλο και έχουν κάνα μεγκαμπάιτ...

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Έχουν βγει όλοι οι επιτελάρχες και το καταδικάζουν, ενεργοποιείται ο υπόλοιπος στρατός κατά των πραξικοπηματιών (μόλις είπαν για κατάρριψη ελικοπτέρου στην Άγκυρα από F-16). Λογικά η κρίση θα εκτονωθεί. Η συνέχεια είναι που με προβληματίζει...

Link to comment
Share on other sites

πριν 7 λεπτά, το μέλος acct έγραψε:

 

Αν είναι σε ένα από τα Gulfstream G550, μπορεί να πετάξει Άγκυρα-Σαν Φρανσίσκο χωρίς στάση. Και προφανώς σε τζετ 50+ εκατομμυρίων που προορίζεται για αρχηγό κράτους, όλο και έχουν κάνα μεγκαμπάιτ...

Θέλω και εγώ ένα τέτοιο :p

 

Πέρα από την πλάκα οι Τούρκοι είναι απρόβλεπτοι όσο δε πάει και όπως έγραψες η συνέχεια είναι που προβληματίζει και εμένα.

 

Σε γενικά πλαίσια πάντως τρωγόμαστε μόνοι μας χειρότερα απ τα ζώα. Σαν ανθρώπινο είδος έχουμε πάρει ένα "δρόμο", ας μην τον χαρακτηρίσω καλύτερα.

Αύριο το πρωί να μου λέγανε να πάω στον Άρη, θα πήγαινα.

Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, UltraB said:

Θέλω και εγώ ένα τέτοιο :p

Τώρα άκουσα ότι μάλλον είναι στο A330. Αν είναι έτσι, εκτός από αντίστοιχη εμβέλεια (>11000 km), αυτό φέρει αντίμετρα και αμυντικούς πυραύλους. ;)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Spoiler

 

Πληροφορίες για 17 νεκρούς αστυνομικούς στην Άγκυρα

02.25: Το αεροπλάνο του Ερντογάν προσεγγίζει το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

Έγινε επεξεργασία από UltraB
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Φαίνεται να υπάρχει αντίσταση πάντως και από τον κόσμο που υποστηρίζει Ερντογάν και ανεβαίνει στα τανκς για να τα ακινητοποιήσει αλλά και από τον στρατό που δεν είναι μέρος του πραξικοπήματος (F16 κατέρριψε ελικόπτερο των πραξικοπηματιών)... αλλά όπως είπε και κάποιος παραπάνω, όποιες και να είναι οι εξελίξεις τα πράγματα μόνο θετικά δεν μπορούν να καταλήξουν..

Link to comment
Share on other sites

Πάντως έχω μείνει έκπληκτος με τους Τούρκους. Ούτε επεισόδια, ούτε ξύλο, ούτε τίποτα (τουλάχιστον απ όσα προβάλλονται). Πχ τώρα βλέπω και είναι δύο securitαδες με όπλα ανάμεσα σε 200+ άτομα και δεν τους έχουν πειράξει καν ή να τους πάρουν τα όπλα πχ. 

 

Πραγματικά μπράβο τους γιατί θεωρώ ότι η κατάσταση θα μπορούσε να είναι δεκάκις φορές χειρότερα.

Link to comment
Share on other sites

CncZvHHXgAAMBgH.jpg

 

CncPCrWXYAALtOa.jpg

 

Τρομοκρατημένος ο κόσμος από τη σκληρή στάση του στρατού. Για πραξικόπημα, ήταν αστείο. Θα τα βλέπει ο φίλος του Άδωνι, ο Παττακός, και θα γελάει...

 

Edit

 

 

Σοβαρεύουν τα πράγματα ορ γουάτ;

 

Στο μεταξύ, έχει βομβαρδιστεί δύο φορές η Βουλή τους, από ελικόφτερα, κατελήφθησαν Χουριέτ, CNN Turk, εκρήξεις σκάνε έξω από το TurkSAT... Η Κων/πολη μοιάζει να ελέγχεται από αντίθετους με το πραξικόπημα (δεν είναι υπέρ του Ερντογάν αναγκαστικά), ενώ η Άγκυρα μοιάζει να ελέγχεται από μέλη του πραξικοπήματος.

Έγινε επεξεργασία από deninho
Link to comment
Share on other sites

http://www.onalert.gr/stories/praksikopima-sthn-tourkia-elikoptero-sthn-aleksandroupoli/50936

 

Quote

Το ελικόπτερο ανήκει στην τουρκική Αστυνομία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες εξέπεμψε κατάσταση κινδύνου στις 11:45' το πρωί και προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη στις 11:51.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επιβάτες του είναι επτά στρατιωτικοί  και ένας πολίτης. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν "ξηλώσει" τους βαθμούς τους από τις στολές κι έτσι είναι άγνωστο ακόμα ποιοι είναι και τι βαθμό έχουν. 

 

Link to comment
Share on other sites

Τελικά δεν ήρθε ο Ερντογάν σε εμάς (όπως έγραψα για πλάκα) αλλά ήρθαν αυτοί... χμμ

 

Εντωμεταξύ πρέπει να έκοβε βόλτες όλο το βράδυ πάνω από την Τουρκία. Δε φαίνεται να έχει βγει απ τον εναέριο χώρο τους όπως έλεγαν αρκετά μέσα.

https://www.flightradar24.com/data/flights/tk8456/#a5a3952

Link to comment
Share on other sites

Μια διαφορετική εκδοχή για το αποτυχημένου πραξικόπημα στην Τουρκία παρουσιάζει ο δημοσιογράφος του Politico Ράιαν Χιθ, μεταφέροντας όσα υποστηρίζει μια τουρκική πηγή του περί στημένης επιχείρησης από τον ίδιο τον Ερντογάν.

Όπως αναφέρει στο Twitter, η όλη κατάσταση μοιάζει «περισσότερο με θέατρο παρά με πραξικόπημα».

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

«Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με την παράλογη πραγματικότητα της Τουρκίας, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί τους την άποψή μου για όσα έγιναν χθες βράδυ: Δεν επρόκειτο για ένα πραγματικό στρατιωτικό πραξικόπημα! Στήθηκε από τον εκλεγμένο ισλαμιστή δικτάτορα και τις μυστικές υπηρεσίες σε συνεργασία. Ηταν μια μεγάλη παραγωγή αλλά και ένα φθηνό παιχνίδι, κανένας πολιτικός ή επίσημος δεν παραδόθηκε πουθενά! Δεν κόπηκε το Ιντερνετ, δεν απαγορεύτηκε το Facebook και το Τwitter (παρά το γεγονός ότι αυτά είναι ρουτίνα για τον Ερντογάν ακόμη και για το πιο λάιτ περιστατικό) μόνο μια φθηνή στρατιωτική επίδειξη, πιθανότατα κάποιων εξαπατημένων χαμηλόβαθμων αξιωματούχων οι οποίοι μάλλον θα θανατωθούν για ένα ψεύτικο πράγμα που εκείνοι πίστεψαν! Φτωχοί μου... Κάτι τέτοια τα συνηθίζει ο πρόεδρος για να κάνει τον εαυτό του να μοιάζει με «ήρωα και υπερασπιστή της δημοκρατίας», ενώ στην πραγματικότητα είναι το αντίθετο. Οχι μόνο θα πάρει τις απαραίτητες ψήφους αλλά θα κάμψει και ψυχολογικά τους ψηφοφόρους, κάτι που δεν μπορούσε να κάνει με άλλο τρόπο, με σκοπό να γίνει ο «δικτάτορας» ενός ψευδούς προεδρικού συστήματος που προσπαθεί να επιβάλλει και να υποκινήσει ενάντια στην πλειοψηφία.

Καλεί τον κόσμο να βγει έξω, ανθρώπους που θέλει να τους κάνει να πιστέψουν ότι είναι ο μοναδικός άνδρας στην Τουρκία, η μόνη αρχή, ο νομοθέτης, ο δικαστής, ο προφήτης (δεν κοροϊδεύω)! Οι πολιτικοί ισλαμιστές που τον υποστηρίζουν είναι στους δρόμους ενάντια στο στρατιωτικό πραξικόπημα! Καλούν για προσευχή από τα τζαμιά, ενώ δεν είναι ώρα για προσευχή. Και αυτό το κάνει για να προκαλέσει τους ισλαμιστές υποστηρικτές να βγουν στους δρόμους! Ετσι, είναι πολύ πιθανό να δούμε μια περισσότερο απολυταρχική, ισλαμιστική Τουρκία και ένα διαιρεμένο έθνος! Και την Τουρκία στο χείλος του εμφυλίου πολέμου! Γράφω την άποψή μου για όσα έγιναν, για αυτό το ψεύτικο πραξικόπημα που στήθηκε γελοία για να χρησιμοποιηθεί ώστε να ακολουθήσει μια νέα απολυταρχική, αναμφισβήτητη εντολή στον Ταγίπ Ερντογάν.

Και ακόμη τώρα, μέσα από αυτό το ψεύτικο πραξικόπημα, εξορθολογίζει τις απαράδεκτης, μη δημοκρατικές ενέργειές του και τη στάση του ως ένας ψεύτης υπερασπιστής της δημοκρατίας.

Και πιθανότατα θα πάμε σε πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο (κάτι που πολλοί αναλυτές προέβλεπαν) που εγγυημένα θα του εξασφαλίσει την πλειοψηφία των ψήφων. Και αυτό πιθανότατα θα του εξασφαλίσει ακόμη 10 με 15 χρόνια νομιμοποιημένης, εκλεγμένης δικτατορίας. Είναι πιθανό να δούμε μια αλλαγή των θεσμών προς το χειρότερο, όπου θα κυριαρχεί ο λαϊκισμός και ο ισλαμισμός. Και μια περίοδος όπου οι ισλαμιστές και οι τζιχαντιστές θα επικρατήσουν. Αυτή, κατά την άποψή μου είναι η αλήθεια, η οποία δεν έχει ακόμη ξεδιπλωθεί. Αλλά πολλοί άνθρωποι είναι υποψιασμένοι. Το «θέατρο όχι πραξικόπημα» γίνεται hashtag.

Και αυτός τώρα στέλνει sms σε όλους στην Τουρκία! Τι οργάνωση! Και εξακολουθεί να μιλά ακόμη στην τηλεόραση (πραξικόπημα;) για αυτό που συνέβη και αποτέλεσε μια ευκαιρία να καθαρίσει τον τουρκικό στρατό και να κάνει τα πράγματα καλύτερα! Η τουρκική δημοκρατία είναι ακόμη νεκρή κάτω από την εξουσία του. Οποιεσδήποτε και αν είναι οι συνέπειες, σήμερα άρχισε η κηδεία!».

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Ο κορυφαίος αναλυτής ιστορικός τουρκολόγος Δημήτρης Κιτσίκης είχε γράψει 2 μέρες πριν:

 

Jul 13, 2016

305 - Ἔρντογάν: Οἱ ἀπέλπιδες κινήσεις ἑνὸς μελλοθανάτου ἡγέτου

 

Παράθεση

 

Γιὰ τὸν Ἔρντογαν , τὸ 2013 παμένει τὸ ἔτος ὅπου ὁ κύβος ἐρρίφθη. Ἔκτοτε σύρεται πρὸς τὸν θάνατο μέσῳ ἐκτελέσεως. Ἔτσι ἐφθάσαμε στὸ 2016 καὶ διαισθάνεται ὅτι εἶναι ἡ τελευταία του χρονιὰ πρὶν ἀπὸ τὸν μαρτυρικὸ θάνατό του. Τὸ ἀπεφάσισαν οἱ ΗΠΑ.

 

Ὁ Ἔρντογαν ἐπίστευσε τὸ 2013 ὅτι εἶχε ἔλθη ἡ στιγμὴ νὰ ξεδιπλωθῇ ὡς ἀνεξάρτητος Κάστρο. Τότε ἡ Ἀμερικὴ ἐκατάλαβε ὅτι εἶχε ξεσαλώσει καὶ ἐζήτησε ἀπὸ τὸν Γκυλέν, καὶ ἀργότερα ἀπὸ τὸν πρωθυπουργὸ Νταβούτογλου, νὰ ἀποβιβασθοῦν ἀπὸ τὸ πλοῖο τοῦ Ἔρντογαν ποὺ ἡ Οὐάσιγκτων εἶχε ἀποφασίσει νὰ βουλιάξῃ.

 

Ἀπὸ τὸ 2013 ἕως σήμερα ἡ ναυαρχίδα Ἔρντογαν κάνει νερὰ καὶ εἶναι πλέον ἔτοιμη νὰ βυθισθῇ. Ὁ πανικὸς ποὺ ἔχει πιάσει τὸν  Ἔρντογαν μήπως τὸ προσωπικό του τέλος ὁμοιάσῃ μὲ αὐτὸ τοῦ Καντάφι, ἰδίως ἐὰν ἐκλεγῇ πρόεδρος τῶν ΗΠΑ, ἀντί τοῦ Τράμπ, ἡ παράφρων ἐγκληματίας πολέμου, Χίλλαρυ  Κλίντον, ὑπεύθυνη τῆς σφαγῆς τοῦ Καντάφι, τοῦ φέρνει κρύο ἰδρῶτα καὶ τὸν ὠθεῖ σὲ ἀσυνάρτητους ἐλιγμούς, ξανασυνδέοντας τὸ σκάφος  του μὲ τὸ Ἰσραὴλ καὶ τὴν Ῥωσία, κόβοντας τοὺς δεσμούς μὲ τὸ Ἰσλαμικὸ Χαλιφᾶτο, ἐνῷ συνάμα κάνει ἰσλαμικὴ κατάληψη τῆς Ἁγιᾶς Σοφιᾶς ὡς ἀντιπερισπασμό, γιὰ νὰ κρατήσῃ στὸ στρατόπεδό του τοὺς Τούρκους μουσουλμάνους τῆς Ἀνατολῆς, δυσαρεστημένοι ἀπὸ τὴν κυβερνητικὴ ἀποκατάσταση τῶν σχέσεων μὲ τὸ Ἰσραήλ.

 
Χαμένος κόπος. Ὁ Ἔρντογαν εἶναι τελεσίδικα καταδικασμένος σὲ θάνατο. Αὐτὸ δὲν σημαίνει βεβαίως ὅτι τὸ κρατίδιο τῶν Ἀθηνῶν θὰ δυνηθῇ νὰ ἐπωφεληθῇ ἀπὸ τὴν τραγωδία τῆς γείτονος χώρας. Τὸ Αἰγαῖο ἔχει καταστῆ ἕνα θαλάσσιο κενὸ ποὺ περιμένει νὰ καλυφθῇ ἀπὸ τὶς Μεγάλες  Δυνάμεις, Ἀμερικὴ ἤ Ῥωσία ἤ καὶ οἱ δύο μαζί, σὲ μία Νέα Γιάλτα. Ὅσο γιὰ  τὴν Κίνα, αὐτὴ δὲν θὰ προφθάσῃ νὰ κατακτήσῃ μέσῳ τοῦ Πειραιῶς τὴν ψυχορραγοῦσα Εὐρωπαϊκὴ Ἕνωση. Πρέπει νὰ περιμένη τὴν τελικὴ ἀναμέτρηση μὲ τὴν Ἀμερική, γύρω στὸ 2030.

 

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Όλες οι αναλύσεις/εικασίες συγκλίνουν στο ότι η επικράτηση του ισλαμικού(θρησκευτικού) στοιχείου μετά από τον ευτελισμό του στρατού ως εγγυητή του κοσμικού χαρακτήρα του τουρκικού κράτους, ανοίγουν το δρόμο για εμφύλιο πόλεμο και πιθανό διαμελισμό της Τουρκίας.

 

Εμένα μου έκανε εντύπωση το παρακάτω, που το άκουσα και ο ίδιος στην tv, χωρίς να σημαίνει βέβαια ότι αυτοί το οργάνωσαν. Μπορεί απλά να τους βόλευε το να απαλλαγούν από έναν απρόβλεπτο ηγέτη.

http://www.techiechan.com/?p=2746

Quote

Αυτό που κάρφωσε τη θέση των αμερικάνων ήταν η πρώτες δηλώσεις κέρυ για το ζήτημα “I hope there will be peace and stability”. Όπως προσέξατε δεν μιλούσε πουθενά για δημοκρατία. Υποστηρικτικό αυτών των δηλώσεων ήταν και διάφορες αμερικάνικες διαρροές που έλεγαν ότι ο ερντογάν έψαχνε στοργή στην αγκαλιά της μέρκελ, αλλά η κακιά μάγισσα δεν τον ήθελε. Είναι εμφανές πως αυτό ήταν μια προσπάθεια να απονομιμοποίησης του ερντογάν που φαινόταν να τρέχει να κρυφτεί, την ίδια στιγμή που ο ίδιος έκανε δηλώσεις μέσω ίντερνετ και καλούσε τους οπαδούς του σε αντίσταση.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.