Jump to content

Ειδήσεις απο την Ελλάδα και όλο τον κόσμο v2.0

astrolabos

Recommended Posts

Μία ώρα πριν, το μέλος Wizard! έγραψε:

Νοpe. Δεν διαβάζω Τζήμερο. Δε βάζω τα σκουπίδια του στο μυαλό μου. Έστω κι αν έχει δίκιο σε κάτι που γράφει, έχει πει/γράψει τόσες πολλές μ@κίες και είναι τόσο εριστικός, που δε βρίσκω το λόγο να του δώσω χρόνο. Υπάρχουν κι άλλοι που θα λένε τα ίδια, δε χρειάζομαι τον συγκεκριμένο.

πριν 56 λεπτά, το μέλος psyber έγραψε:

για να το λέει ο Τζήμερος μάλλον έτσι δεν είναι....

Χαίρομαι όταν βλέπω ανοικτόμυαλους ανθρώπους που απορρίπτουν κάτι αφού το διαβάσουν. Ο ορισμών των "Αθηναϊκών πινακίδων" είστε

• Like 1

1 minute ago, astrolabos said:

Χαίρομαι όταν βλέπω ανοικτόμυαλους ανθρώπου που απορρίπτουν κάτι αφού το διαβάσουν. Ο ορισμών των "Αθηναϊκών πινακίδων" είστε

O καθένας από εμάς έχει 24 ώρες τη μέρα. Πρέπει με κάποιο τρόπο να φιλτράρουμε τα σκουπίδια. Παρακολουθούσα τον εν λόγω "κύριο" για αρκετό καιρό, μέχρι που έφτασε στο σημείο να μιλάει ως λιμενεργάτης, χωρίς επιχειρήματα και με σκεπτικό πεζοδρομίου. Αφήνω λοιπόν το ανοικτό μυαλό μου και τον χρόνο μου να αναλωθούν σε άτομα που το αξίζουν.

• Like 1

πριν 5 λεπτά, το μέλος Wizard! έγραψε:

Πρέπει με κάποιο τρόπο να φιλτράρουμε τα σκουπίδια.

Ακριβώς αυτό έκανα. Έδωσα ένα λινκ έχοντας κρίνει πρώτα ότι δεν είναι σκουπίδι. Σε προκαλώ λοιπόν να το διαβάσεις και να μου πεις τι ακριβώς από το άρθρο θεωρείς σκουπίδι.

@astrolabos To επειχίρημά σου δηλαδή είναι από τους ΑΜΑΝ...; Μάλιστα...

Δηλαδή θέλετε να μου πείτε, ότι εσείς είστε τόσο ανοικτόμυαλοι που δεν έχετε ποτέ αποκλείσει κάποιον, ώστε να μην ακούτε/διαβάζετε τις βλακείες που λέει/γράφει;

Ότι ακόμα κι αν κάποιος 99% θα πεί μ@κίες, εσείς θα τον ακούτε με προσοχή, μήπως και πέσετε στην 1 περίπτωση που θα πει κάτι σωστό;

Αν ισχύει αυτό, αποτελείτε εξαίρεση και οι δυό σας. Εγώ λυπάμαι, δεν είμαι έτσι. Αν διαγράψω κάποιον, τέλος. Υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες αξιόλογοι και μορφωμένοι άνθρωποι να ακούσω και να διαβάσω από το να σπαταλάω το χρόνο μου σε απολειφάδια της κοινωνίας που μπορεί μία στις 1000 μέσα στο παραλήρημα της τρέλας τους να πούνε και κάτι σωστό.

πριν 3 λεπτά, το μέλος Wizard! έγραψε:

Δηλαδή θέλετε να μου πείτε, ότι εσείς είστε τόσο ανοικτόμυαλοι που δεν έχετε ποτέ αποκλείσει κάποιον, ώστε να μην ακούτε/διαβάζετε τις βλακείες που λέει/γράφει;

όχι. διαβάζω από Liberal μέχρι iskra

Ότι ακόμα κι αν κάποιος 99% θα πεί μ@κίες, εσείς θα τον ακούτε με προσοχή, μήπως και πέσετε στην 1 περίπτωση που θα πει κάτι σωστό;

ναι

Υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες αξιόλογοι και μορφωμένοι άνθρωποι να ακούσω και να διαβάσω από το να σπαταλάω το χρόνο μου σε απολειφάδια της κοινωνίας που μπορεί μία στις 1000 μέσα στο παραλήρημα της τρέλας τους να πούνε και κάτι σωστό.

ακόμα και εάν θεωρείς ότι θα πει βλακεία, είναι άλλο πράγμα το να σου πεταχτεί το λινκ στο facebook και να το αγνοήσεις και άλλο να σου λέει κάποιος ότι το άρθρο έχει ζουμι...

• Like 1

πριν 5 λεπτά, το μέλος Wizard! έγραψε:

@astrolabos To επειχίρημά σου δηλαδή είναι από τους ΑΜΑΝ...; Μάλιστα...

Προσπαθώ να διατηρήσω επίπεδο και να μην ανέβω παραπάνω.

Σοβαρά τώρα. Και εγώ όταν είδα τη φάτσα του Τζήμερου η πρώτη μου αντίδραση ήταν ίδια με τη δικιά σου. Τι μαλακίες θα πεί πάλι αυτός σκέφτηκα. Αλλά έκατσα να το διαβάσω να δω αν θα επιβεβαιώσει τον κανόνα. Επιστημονικά ο η θεωρία της σχετικής πιθανότητας χρησιμοποιείται για να αποδείξεις ότι κάτι ισχύει ή δεν ισχύει. Η θεωρία αυτή υποστηρίζει ότι η μόνη έγκυρη διαδικασία προσδιορισμού πιθανότητας γεγονότος είναι η πολλαπλή επανάληψη του πειράματος Ε. Άρα με τη στείρα άρνηση δε κερδίζεις τίποτα. Το μόνο που κερδίζεις είναι η ιδεοληψία ότι αυτό που πιστεύεις είναι σωστό.

1 minute ago, GriGaS said:

ακόμα και εάν θεωρείς ότι θα πει βλακεία, είναι άλλο πράγμα το να σου πεταχτεί το λινκ στο facebook και να το αγνοήσεις και άλλο να σου λέει κάποιος ότι το άρθρο έχει ζουμι...

μόνο και μόνο για αυτό (επειδή επιμένεις εσύ), περιμένω κάποιον να κάνει quote το κείμενο, γιατί κλικ και pageview στο μουρούτη δε δίνω που να με πληρώνουν :p

κρίμα. ήλπιζα ότι θα είχες κάνει quote το κείμενο :p  σωραίος :T:

Δε με ενοχλεί ότι είναι βλάκας. Δεν έχω τέτοια προβλήματα.

Απλά δε στηρίζω σκατόψυχους & μισανθρώπους. και η επίσκεψη στη σελίδα του, είναι στήριξη.

Έγινε επεξεργασία από deninho

το διάβασα. λοιπόν.... κλασσικός τσήμερος. οι τιποτένιοι οι δ.υ. (έτσι, γενικά και τσουβαλιάζοντας τους πάντες) που δεν κάνουν τίποτα όλη μέρα, και οι γαμιστεροί οι ι.υ. που ψάχνουν τρόπο να αυξήσουν τη διάρκεια της μέρας σε 30 ώρες για να προλαβαίνουν. καταγραφή περιστατικού. ξανά ρητορική τσουβαλιάσματος.

Στα του περιστατικού, δυστυχώς, αυτά είναι γνωστά, και δυστυχώς για τις ρητορίες του τσήμερου, συμμετέχουν με ενθουσιασμό σε αυτές τις πρακτικές και οι πολυάσχολοι ιδιωτικοί υπάλληλοι. 260€ το μήνα έξτρα είναι μεγάλο εξτραδάκι στις μέρες μας, όταν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι πληρώνονται (???) 600 και 700€ το μήνα.

• Like 1

Κύριοι. Στην πραγματική ζωή, όπως στο φόρουμ, έχουμε τη δυνατότητα ignore user. Κι εγώ διαφωνώ, αλλά είναι απολύτως θεμιτό κάποιος να μη θέλει να εκτίθεται στη ρητορική του κάθε Τζήμερου. Νομίζω κακώς συνεχίζεται το θέμα κι από τις δύο πλευρές.

1 hour ago, GriGaS said:

Μα εάν διαβάσεις θα δεις ότι την κάναν διπλή επειδή την προηγούμενη εβδομάδα δεν είχαν αίθουσα και έτσι εφόσον τελείωνε η μήνας, την έκαναν διπλή μη χάσουν τα 65 ευρώ και τις 2 ημέρες άδεια...

Εκεί είναι το θέμα μου. Δεν ξέρω καλά τα της Αυτοδιοίκησης, αλλά φανταζόμουν ότι, αν οι αμοιβές τους υπόκεινται σε έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο, δε θα γινόταν αποδεκτό το αίτημα για διπλή αποζημίωση (και άδεια) για την ίδια ημερολογιακή ημέρα, ανεξάρτητα από τον αριθμό των Συνεδριάσεων.

• Like 2

20 minutes ago, GriGaS said:

Καταλαβατε οτι ο μεγάλος χαμός έγινε για τις 2-3 ημερες άδειας ανά συνεδρίαση, δηλαδή 8-12 το μήνα τις οποίες δικαιούνται μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι...

Δεν είναι έτσι. Επειδή μου φάνηκε περίεργο, έφαγα το διάλειμμά μου να κοιτώ τον νόμο. Λέει:

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι οι οποίοι είναι υπάλληλοι του δημόσιου ή του ιδιωτικού τομέα έχουν δικαίωμα να απουσιάσουν από την εργασία τους για δύο (2) ημέρες περιλαμβανομένης της ημέρας της συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου. Οι περιφερειακοί σύμβουλοι που κατοικούν και εργάζονται σε νησί έχουν δικαίωμα να απουσιάσουν από την εργασία τους μία (1) ημέρα επιπλέον των ανωτέρω.

Πουθενά δεν αναφέρεται ότι είναι υποχρεωτική η αποδοχή του αιτήματος, για καμία από τις δύο κατηγορίες υπαλλήλων. Συν τοις άλλοις, υποχρεωτικά η μια μέρα απουσίας είναι εκείνη της Συνεδρίασης. Η μέρα δε του ταξιδιού από/προς το νησί βάσιμα υποστηρίζω ότι θα είναι μια και για τις δύο συνεδριάσεις, εφόσον λαμβάνουν χώρα την ίδια μέρα.

Φαντάζομαι οτι είναι πολύ πιθανότερο να γίνει δεκτό το αίτημα άδειας απουσίας ενός ΔΥ  από ό,τι ενός ΙΥ, αλλά τουλάχιστον ο νόμος τους αντιμετωπίζει ισότιμα. Πολύ θα ήθελα να δω να αλλάζει η πρόβλεψη για αποζημίωση και άδεια ανά συνεδρίαση και να γίνεται ανά ημερολογιακή ημέρα ή να ακολουθεί ό,τι ισχύει για τους Δημοτικούς Συμβούλους:

Οι δημοτικοί σύμβουλοι οι οποίοι είναι υπάλληλοι του δημόσιου ή του ιδιωτικού τομέα έχουν δικαίωμα να απουσιάσουν από την εργασία τους την ημέρα της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου ή των επιτροπών του δήμου στις οποίες είναι μέλη, εφόσον διεξάγονται σε εργάσιμες ώρες και ημέρες.

Τέλος, δεν είμαι σίγουρος ότι προκύπτει πως η άδεια είναι με αποδοχές. Ειδικά για τους Περιφερειακούς Συμβούλους, ορίζεται ότι:

Στους περιφερειακούς συμβούλους και μέλη της οικονομικής και των λοιπών διοικητικών επιτροπών που υπηρετούν ως υπάλληλοι στον ιδιωτικό τομέα καταβάλλεται από την περιφέρεια αποζημίωση που αντιστοιχεί στις μικτές αποδοχές, συμπεριλαμβανομένων και των εργοδοτικών εισφορών, αναλογικά για κάθε ημέρα απουσίας κατά το παρόν άρθρο.

Που σημαίνει λογικά ότι το ημερομίσθιο καταβάλλεται από την Περιφέρεια, αντί για τον εργοδότη. Όχι εις διπλούν. Αντίστοιχα, οι ΔΥ που πληρώνονται από το ΓΛΚ αποζημιώνονται άπαξ για κάθε μια από αυτές τις μέρες, από την τακτική θέση τους.

Θα είχε ενδιαφέρον να ακούσουμε την προσωπική εμπειρία από αυτές τις διαδικασίες κάποιου που απολαμβάνει μεγαλύτερης εκτίμησης από τον Τζήμερο, γιατί εν όψει των παραπάνω μου έχουν δημιουργηθεί βάσιμες αμφιβολίες. :D

• Like 3

Εάν ισχύουν όλα αυτά που λες, μπορείς να μου πεις για πιο λόγο συνέβησαν όσα φαίνονται στο παρακάτω βίντεο;

https://www.facebook.com/ipourgos/videos/1076141912453355/?pnref=story

Τελευταία φορά που θυμάμαι, συνήθως άμα δεν έχεις τη μύγα, δεν μυγιάζεσαι...

1 hour ago, GriGaS said:

Εάν ισχύουν όλα αυτά που λες, μπορείς να μου πεις για πιο λόγο συνέβησαν όσα φαίνονται στο παρακάτω βίντεο;

Ελπίζω ότι ισχύουν. Αυτά βρήκα σε 5', αναζητώντας τι προβλέπει ο νόμος. Μόνο εικασίες μπορώ να κάνω για την εφαρμογή του.

Μπορεί όλα να συνέβησαν απλά επειδή και η συγκεκριμένη πολιτεύτρια της ΝΔ και ο περί ου ο λόγος είναι ανάγωγοι και τρώγονται μεταξύ τους, διακόπτοντας ο ένας τον άλλο και αλληλοχαραχκτηριζόμενοι ως φασίστες. Δε φαντάζομαι να πιστεύεις ότι το "όσες γουστάρουν" είναι κυριολεκτικό;

Πού ξέρεις; Μπορεί με αφορμή το σούσουρο να φέρουν πάλι καμιά τροπολογία που να "λύνει" το πρόβλημα, να είναι χειρότερη από ότι ισχύει τώρα, να την ψηφίσει πανηγυρικά όλη η Βουλή και να ηρωοποιήσουν πάλι τον Τσίπρα. Τρομάρα τους...

(Θυμίζω: http://www.protothema.gr/politics/article/583308/auti-einai-i-tropologia-gia-tis-offshore-ton-upourgon-/)

(ναι, ναι από το Πρώτο Θέμα, αυτό μου βγήκε, τι να κάνουμε ;))

• Like 4