Jump to content



Ειδήσεις απο την Ελλάδα και όλο τον κόσμο v2.0


astrolabos

Recommended Posts

Ο διάλογος προϋποθέτει κι ένα ελάχιστο νοημοσύνης εκ μέρους όλων των συμμετεχόντων μερών. Νοημοσύνη που κατά τα φαινόμενα εκλείπει από την ελληνική κοινωνία...

Link to comment
Share on other sites

πριν 16 ώρες, το μέλος acct έγραψε:

Ακόμη και τις παρομοιώσεις τις κρατάς στο κόμμα, ε; :) Εγώ ας είμαι κι η Πηγή Δεβετζή, αλλά η ανάλυση των Γερμανών αποδεδειγμένα οδήγησε σε λίστες (όχι μόνον Ελλήνων) και βεβαιωμένα πρόστιμα εκατομμυρίων. Ας μου εξηγήσει κάποιος τι είχαμε να χάσουμε αποδεχόμενοι τη συνδρομή τους το 2012. Ίσως κάποιος που καταλαβαίνει γιατί "η Ελλάδα χρωστάει πολλά στον Παπασταύρου" και γιατί "θα θέλαμε άλλους 10"...

 Καλό αυτό με την κομματική παρομοίωση στο δίνω αυτό.  Τωρα για το είχαμε να χάσουμε ή να κερδίσουμε τη συζήτηση φαντάζομαι οτι αντιλαμβάνεσαι οτι η συζήτηση ειναι καθαρά φιλολογική. 

Υπαρχουν πάντως 2 γεγονότα τα οποία φαντάζομαι οτι ειναι αδιαμφισβήτητα. 

 

Α. Τεχνική υποστήριξη σε θέματα φορολογικών εσόδων λαμβάνουμε απο την Τρόικα και μέχρι σήμερα νομίζω οτι και για τις τρεις συνεργαζόμενες κυβερνήσεις το αποτέλεσμα ειναι μηδέν εις το πηλίκον. Το αν αυτό οφείλεται στο οτι και οι τρεις κυβερνήσεις ειναι άχρηστες, απρόθυμες ή η στο οτι η μη φορολογική συμμόρφωση των Ελλήνων οφείλεται σε πιο βαθειες αιτίες το αφήνω να το κρίνει ο καθένας εδω μεσα. 

 

Β. Το κατα ποσό μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι λίστες εύκολα ή και αποδοτικά  για εκμετάλλευση φορολογικών εσόδων φαινεται απο τα ποσά έσοδα εχουν εισρεύσει στα ταμεία της Ελλάδας απο τη ΠΦΑ(που ειχε κανει τη λίστα Λαγκάρντ μπαϊράκι) αλλα και ποσά χρήματα πχ εχουν εισπράξει και οι υπόλοιπες χώρες που εχουν προσπαθήσει να αξιοποιήσουν τέτοιες λίστες. 

 

Και bonus το τρίτο το μακρύτερο. Το να κατηγορήσουμε τον πιτσαδόρο για το οτιδήποτε ειναι σαφώς πιο εύκολο απο το να δούμε ποσό κωτσους μας έπιασε η ΠΦΑ. Λογικό και ανθρώπινο. Παρόλα αυτά το να γράφουμε εκει που δε βλέπει ήλιος τη δήλωση του ίδιου του Μποργιανς όπου είπε οτι η λίστα προέκυψε το 2015 ε ειναι λίγο του ματς  

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, LL_NEO said:

 

Β. Το κατα ποσό μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι λίστες εύκολα ή και αποδοτικά  για εκμετάλλευση φορολογικών εσόδων φαινεται απο τα ποσά έσοδα εχουν εισρεύσει στα ταμεία της Ελλάδας απο τη ΠΦΑ(που ειχε κανει τη λίστα Λαγκάρντ μπαϊράκι) αλλα και ποσά χρήματα πχ εχουν εισπράξει και οι υπόλοιπες χώρες που εχουν προσπαθήσει να αξιοποιήσουν τέτοιες λίστες. 

 

 

 

 

 

Επι του συγκεκριμένου, υπάρχουν θέματα, που άφησαν ''φλού'' αμφότεροι οι κυβερνώντες. Οι μεν προηγούμενοι (έστω και μετά απο την ''αποκάλυψη του σκανδάλου'') ξεκίνησαν χλιαρά τις ''έρευνες'' , οι δε επόμενοι, το έκαναν όλο το ζήτημα σημαία, και με μια τροπολογία στον κώδικα ποινικής δικονομίας αποπειράθηκαν να νομιμοποιήσουν εντός του δικαστηρίου, οτι το Σύνταγμα απαγορεύει ρητά.

 

Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι στο άκουσμα ''IRS'' στο αμέρικα οι φοροφυγάδες ''τα κάνουν πάνω τους''. Ωστόσο ούτε αυτή η υπηρεσία δεν βρέθηκε σε θέση να πάρει χρήμα απο off shore και λογαριασμούς στην Ελβετία (Αν το κατάφερναν, η Ελβετία θα μετατρεπόταν αυτοστιγμεί σε μια μικρή χώρα που φτιάχνει ρολόγια - κούκους και τίποτα παραπάνω).

 

Επομένως, εφόσον δεν το κατάφεραν οι ειδήμονες του πλανήτη, είναι πέρα για πέρα απίθανο να το καταφέρουν οι δικοί μας. Ωστόσο η διαρκής ανακίνηση του θέματος, προσφέρεται σαν ''ψωμί μουσκεμένο'' για κάθε κυβέρνηση που επιθυμεί να ρίχνει αλλού τα φώτα και το ενδιαφέρον του πόπολου, ώστε να μην αντιλαμβάνονται τι τους περιμένει. (και αυτό, κολπάκι του Γκέμπελς είναι, και ας τα λένε όλα στα Ελληνικά ;) )

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

μα, στις αρχές του προηγούμενου αιώνα ήταν νόμιμη η καλλιέργεια χασίς, και με νόμους που τους υπέγραψε ο βασιλιάς (μπρρρρ) είχε καθοριστεί η φορολογία, είχαν καθοριστεί τα των εξαγωγών (απαγορευόταν να γίνουν εξαγωγές στην Αίγυπτο), οι δήμοι που παρήγαγαν χασίς είχαν έξτρα μέριμνα για λεφτά για έργα αποξηράνσεων, αλλά και άλλα έργα, κλπ κλπ Ν. 3123 του 1906, από ΕΤ

Link to comment
Share on other sites

Όσπου οι βαμβακοπαραγωγοί στη Λάρισα απαίτησαν και πέτυχαν να χρησιμοποιείται μόνο το βαμβάκι για την παραγωγή ρούχων και άλλων υλικών και όχι η κάνναβη

Link to comment
Share on other sites

Ωραίος ο Ερντογάν... Στα @@ του το Σύνταγμα. Κρίμα ο Κεμάλ που είναι κάδρο πίσω, αυτός που δημιούργησε το σημερινό Σύνταγμα της Τουρκίας. Και θέλει και Ευρώπη η αμοιβάδα.

 

erntogan.png.d551b9208fe9182d05c41830863

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Η Υπόθεση του Αιώνα

Παράθεση

Η διαμάχη του FBI με την Apple θα επιφέρει συνέπειες πολύ μεγαλύτερες από την δυνατότητα της κυβέρνησης να ψαχουλεύει ένα iPhone. Όποια απόφαση και αν πάρει το δικαστήριο τα θεμέλια του νομικού συστήματος θα αλλάξουν μόνιμα, προχωρώντας προς ένα νέο επίπεδο αφαίρεσης που θα ήταν κυριολεκτικά αδιανόητο στους συντάκτες του Συντάγματος.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Πάει και το πάρκο Τρίτση.... Για 800 άτομα λένε, αλλά προβλέπω ότι θα μαζευτούν οι διπλάσιοι και θα καταστραφεί ο χώρος.

http://www.iefimerida.gr/news/253677/stinoyn-kataylismo-gia-800-prosfyges-kai-metanastes-sto-parko-tritsi-o-moyzalas-zitise

 

http://www.protothema.gr/world/article/557262/gunaika-apeilei-na-anatinahthei-sto-metro-tis-moshas-plirofories-oti-krata-to-kommeno-kefali-paidiou/

Έγινε επεξεργασία από Lakisss
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, honda22 said:

 

 

...αποφάσισαν οι τιμητές της διαφάνειας .... :sarcastic:

 

έπρεπε να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε ωστε, να καταλάβουν ΚΑΙ αυτοί, ότι ''υπάρχουν πράγματα που γίνονται και φαίνονται, αλλά και πράγματα που γίνονται και δεν πρέπει να φαίνονται''.

 

κάλλιο αργά παρά ποτέ. Είθε να τους έρθει η επιφοίτηση ώστε να καταλάβουν και τα υπόλοιπα.

Link to comment
Share on other sites

10 minutes ago, colt3003 said:

''υπάρχουν πράγματα που γίνονται και φαίνονται, αλλά και πράγματα που γίνονται και δεν πρέπει να φαίνονται''.

 

επίσης, κάποια πράγματα καλό είναι να μη γίνονται, αλλά γίνονται, οπότε προσοχή σε όσους ασπάζονται τις παραπάνω ιδέες σε μια (so called) ελεύθερη κοινωνία (αν και κάποιοι δεν τις γουστάρουν)

Link to comment
Share on other sites

9 minutes ago, Lakisss said:

 

Κάποια είναι αυτονόητα και καλώς κωδικοποιούνται σε νόμο. Δεν καταλαβαίνω όμως αν κάποιοι νέοι κανόνες είναι για να διασφαλίζουν την ευζωΐα των κατοικιδίων ή για να δώσουν αφορμή σε όσους απαιτούν ευθανασία για κάθε τετράποδο που βλέπουν στο δρόμο τους. Άσε που ο παραλογισμός φαίνεται και από το σχετικό ύψος των προστίμων:

 

Quote

Απουσία εν ισχύει (sic) αντιλυσσικού εμβολιασμοί και μη τοποθέτησης της μεταλλικής κονκάρδας ή παράλειψη καθαρισμού του περιβάλλοντος από τα περιττώματα του ζώου 100 ευρώ.

Παράλειψη προσκόμισης στον οικείο δήμο του αντιγράφου πιστοποιητικού ηλεκτρονικής ταυτοποίησης 300 ευρώ.

 

Είναι τρεις φορές σοβαρότερο παράπτωμα να μη δηλώσεις το ζώο στον δήμο από ό,τι είναι να μην του κάνεις αντιλυσσικό; Βλακείες.

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.