Jump to content



Ειδήσεις απο την Ελλάδα και όλο τον κόσμο v2.0


astrolabos

Recommended Posts

Το Pirate Bay νίκησε τους κολοσσούς

 

Προς όφελος του Pirate Bay ήταν η απόφαση που έλαβε σουηδικό δικαστήριο, σύμφωνα με την οποία οι πάροχοι υπηρεσιών Internet της χώρας δεν μπορούν να εξαναγκαστούν να μπλοκάρουν την ιστοσελίδα διαμοιρασμού αρχείων, αλλά και ούτε να θεωρηθούν υπεύθυνοι για παραβιάσεις δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας από τους χρήστες τους.

Το Περιφερειακό Δικαστήριο της Στοκχόλμης απέρριψε την αγωγή που είχαν καταθέσει πέρυσι η σουηδική κινηματογραφική βιομηχανία, η Nordisk Film, η Universal Music, η Sony Music και η Warner Music, αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα The Guardian.

 

Η απόφαση του δικαστηρίου, η οποία ελήφθη ομόφωνα, ορίζει ότι οι κινηματογραφικές και μουσικές εταιρείες που είχαν καταθέσει τη μήνυση θα πρέπει να πληρώσουν στην Bredbandsbolaget τα έξοδα που δαπάνησε για τη δικαστική διαμάχη.

 

  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

http://news247.gr/eidiseis/politiki/voylh-apoluthhke-ypallhlos-poy-ergazotan-27-xronia-me-plasto-ptyxio.3806953.html

 

27 χρόνια τους πήρε λέει....

 

Σαΐνια οι άτιμοι....

Η οριστική απόλυση των υπολοίπων μονίμων υπαλλήλων εκκρεμεί καθώς θα πρέπει να αποδειχτεί η μη γνησιότητα των τίτλων σπουδών τους καθώς και ότι οι πλαστοί τίτλοι ήταν απαραίτητοι για το διορισμό τους.

και όπως λέει και ο λαός

 

Link to comment
Share on other sites

http://www.rte.ie/news/2015/1207/751733-investigations-unit/

 

Τα καλά της ερευνητικής δημοσιογραφίας. Πριν ακόμα πάρει λεφτά τον στείλανε και διέταξαν να αναλυθούν όλα τα οικονομικά του. Στην Ελλάδα οι πολιτικοί έχουν καταχραστεί χρήμα για 3 δεκαετίες δικογραφίες.. κι ακόμα τους παρακαλάνε να τους βγάλουν κι αρχηγούς κομμάτων.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Η ποσοτική χαλάρωση του λαού

 

Στο σημείο αυτό έχουν μεγάλο ενδιαφέρον οι σκέψεις μίας χώρας της Ευρωζώνης, της Φινλανδίας, η οποία είναι βυθισμένη στην πιο παρατεταμένη ύφεση της ιστορίας της μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης – αναζητώντας τρόπο για να ξεφύγει. Ειδικότερα, έχοντας δοκιμάσει τα πάντα χωρίς αποτέλεσμα, οι φινλανδικές Αρχές σχεδιάζουν  να μοιράσουν «χρήματα με το ελικόπτερο», κατά την ορολογία του M. Friedman, για να σωθεί η χώρα τους – παρέχοντας σε κάθε Πολίτη το αφορολόγητο ποσόν των 800 περίπου € μηνιαία.

Φυσικά κανένας δεν μπορεί να κατηγορήσει τη χώρα όπως, για παράδειγμα, την Ελλάδα, ισχυριζόμενος ότι είναι απείθαρχη, διεφθαρμένη, τεχνολογικά οπισθοδρομική ή κάτω από τον έλεγχο μίας διαπλεγμένης Ολιγαρχίας. Πόσο μάλλον όταν το δημόσιο χρέος της είναι από τα χαμηλότερα στην Ευρωζώνη, η οικονομία της είναι καινοτόμα, το νομικό της πλαίσιο απολύτως αξιόπιστο, διαθέτει πολύ καλά εκπαιδευμένο εργατικό δυναμικό, ενώ ευρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας ανταγωνιστικότητας.

 

Εν τούτοις, τα προβλήματα της ΝΟΚΙΑ, σε συνδυασμό με τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία, καθώς επίσης με την πτώση των τιμών των πρώτων υλών (άρθρο), την έχουν οδηγήσει σε μεγάλα αδιέξοδα – με σημαντικότερο τη συνεχή ύφεση (γράφημα).

Συνεχίζοντας, η επιμονή της Φινλανδίας στην εφαρμογή της ευρωπαϊκής πολιτικής λιτότητας «βασιλικότερα του βασιλιά», ήταν ασφαλώς ένας ακόμη λόγος της ύφεσης, στην οποία είναι βυθισμένη – γεγονός που σημαίνει πως όταν κατηγορούσε την Ελλάδα για τις αποτυχίες των μνημονίων, ήταν απλά κλεισμένη σε έναν γυάλινο πύργο, θεωρώντας πως δεν θα αντιμετώπιζε τα προβλήματα των χωρών του Νότου.

 

Άλλωστε, το κόστος εργασίας ανά μονάδα προϊόντος είχε επίσης εκτοξευθεί στη χώρα μετά το 2006 (γράφημα), ως αποτέλεσμα της πολιτικής της ΕΚΤ, η οποία εξυπηρετούσε μόνο τη Γερμανία (ανάλυση) – ενώ μπορεί το δημόσιο χρέος της να ήταν χαμηλό, αλλά το ιδιωτικό χρέος της ήταν αντίστοιχα υψηλό, όπως στην Ισπανία και στην Ιρλανδία.

 

Με δεδομένο δε το ότι, δεν έχει τη δυνατότητα να ασκήσει μία δική της νομισματική πολιτική, το μόνο που θεωρεί πως της απομένει είναι η θέσπιση ενός εθνικού βασικού εισοδήματος του ύψους των 800 € μηνιαία – το οποίο θα αντικαταστήσει όλες τις άλλες πληρωμές, ενώ θα καταβάλλεται από το φινλανδικό ΙΚΑ.

Το ποσόν αυτό σχεδιάζεται να δοθεί σε όλους τους ενήλικες, ανεξάρτητα από το εάν έχουν ή όχι άλλα εισοδήματα – ενώ το συνολικό κόστος του μέτρου, εάν εφαρμοσθεί πλήρως, θα είναι 46,7 δις € (στο 20% περίπου του ΑΕΠ).

 

Πρόκειται λοιπόν για μία άλλου είδους μέθοδο, η οποία ονομάσθηκε ως «η ποσοτική χαλάρωση του λαού» ή το μοίρασμα χρημάτων με ελικόπτερο – γεγονός που σημαίνει ότι, η νομισματική υστερία παίρνει συνεχώς νέες διαστάσεις.

 

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

http://www.rte.ie/news/2015/1207/751733-investigations-unit/

 

Τα καλά της ερευνητικής δημοσιογραφίας. Πριν ακόμα πάρει λεφτά τον στείλανε και διέταξαν να αναλυθούν όλα τα οικονομικά του. Στην Ελλάδα οι πολιτικοί έχουν καταχραστεί χρήμα για 3 δεκαετίες δικογραφίες.. κι ακόμα τους παρακαλάνε να τους βγάλουν κι αρχηγούς κομμάτων.

Πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου - ίσως και να το είχα γράψει - είχε βγει ένας και έλεγε ότι στην Αγγλία αν βγει υποψήφιος και κάνει εξαγγελίες για παροχές και την άλλη μέρα οικονομικοί αναλυτές πουν ότι αυτά που εξήγγειλε δεν μπορούν να εφαρμοστούν, δεν θα βρει ούτε την ψήφο του στην κάλπη. Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει, εδώ πάντως όποιος κάνει τις πιο πολλές εξαγγελίες, βγαίνει πρωθυπουργός. Αν μάλιστα αυτά που τάζει, είναι φως φανάρι ότι δεν έχουν καμιά επαφή με την πραγματικότητα, φλερτάρει και με την αυτοδυναμία. Το σχόλιο αυτό είναι γενικό, περιλαμβάνει τις εκλογές από τότε που θυμάμαι και όχι μόνο της τελευταίας χρονιάς.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Τεράστια επιτυχία της "Θέων Αισθητήρες" με πώληση 6.000 διοπτρών στην Ολλανδία!

 

Θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε το συγκεκριμένο σημείωμα με την συνήθη επωδό "Μια ακόμα μεγάλη εξαγωγική επιτυχία από την εταιρεία υψηλής τεχνολογίας Θέων Αισθητήρες", αλλά αυτή την φορά τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά και η επιτυχία της εταιρείας στην Ολλανδία με το συμβόλαιο πώλησης 6.000 μονόκυαλων συσκευών Νυκτερινής Όρασης NX-122, αξίας περίπου 20 εκατ. ευρώ στις ολλανδικές ένοπλες δυνάμεις, δεν ήταν "μία ακόμα επιτυχία".

 

 

Και η ελληνική εταιρεία όχι απλώς στάθηκε όρθια σε τεχνολογικό επίπεδο ανάμεσά τους, αλλά αποδείχθηκε για μία ακόμα φορά καλύτερή τους, όπως έχει συμβεί σε τόσους άλλους διαγωνισμούς από την Ιαπωνία, μέχρι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και από την Σουηδία μέχρι την Ινδία και την Αυστραλία.

Μόνο που στην συγκεκριμένη περίπτωση οι πληροφορίες από το ολλανδικό υπουργείο Αμυνας αναφέρουν ότι οι ανταγωνιστές χρησιμοποίησαν ουκ ολίγες φορές το εγκατεστημένο "σύστημά επιρροής τους" για να πετάξουν έξω την ελληνική υποψηφιότητα σε μία μάχη που κράτησε 4 (!) χρόνια, πέρασε από πολλές διακυμάνσεις και εν τέλει κατακυρώθηκε στην ανώτερη τεχνολογικά και οικονομικότερη (μέχρι και 40% χαμηλότερο κόστος είχε η ελληνική πρόταση) προσφορά.

 

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Κατονομάστηκε και συνελήφθη ο φερόμενος ως «πατέρας» του Bitcoin

Χειροπέδες πέρασαν οι Αρχές της Αυστραλίας στον 44χρονο Craig Steven Wright, τον άνθρωπο που φέρεται να επινόησε το ευρύτατα διαδεδομένο πλέον «εικονικό» νόμισμα Bitcoin και μετά από ξαφνική έφοδο που πραγματοποίησαν στο σπίτι του στο Σίδνεϊ, «για φορολογικά ζητήματα»

 

H κίνηση αυτή των διωκτικών Αρχών της Αυστραλίας έρχεται λίγες μόνο ώρες μετά την «υπόδειξη» των ιστότοπων Wired και Gizmodo του Craig Steven Wright ως τον άνθρωπο-μυστήριο που με το ψευδώνυμο Satoshi Nakamoto βρίσκεται πίσω από τη «θέσπιση» του ψηφιακού νομίσματος το οποίο ήδη έχει καταφέρει ισοτιμία περίπου 383 ευρώ.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Πρέπει να το αναγνωρίσουμε πάντως σε τούτην την κυβέρνηση, έχει νομοθετικά αντανακλαστικά!

 

Περνάει ο Ρωμανός στο ΤΕΙ, σπεύδουν να νομοθετήσουν για να μπορεί το παιδί να πάει σχολείο. Πεθαίνει ο Χατζησάββας, τσουπ το Σύμφωνο Συμβίωσης στη Βουλή: http://www.nooz.gr/greece/katate8ike-to-simfono-sumviosis-gia-omofula-zeugaria

 

Για να εξηγούμαστε, πιστεύω ότι καλώς το προωθούν επιτέλους, αλλά το θεωρώ κατάντια να νομοθετούμε ad hoc...

 

Και στο μεταξύ, Βατοπέδι και η "επένδυση" στη Χαλκιδική:

http://www.nooz.gr/greece/disosmi-sunallagi-dimosiou-me-ellinikos-xrusos

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και ευρωπαϊκή προστασία καταθέσεων στα 100.000?

Ή μήπως φούμαρα?

 

http://news.in.gr/world/article/?aid=1500044975

 

Είναι πραγματική η προστασία καταθέσεων ή ασφαλιστικό τρυκ?

 

Γενικά στην Αγγλία έχω διδαχθεί ένα πράγμα:

μπορείς να έχεις ασφάλεια για τα πάντα.

Ασφάλεια ζωής, ασφάλεια για το αν χιονίσει να έρθουν να σου βάλουν αλυσίδες κλπ.

 

Η πράξη όμως έχει διδάξει ότι η ασφάλεια για να δουλέψει πρέπει να είσαι η εξαίρεση του κανόνα.

Κοινώς, να σε πληρώνουν άλλοι και οι άλλοι να μην χρειαστούν την παροχή την ίδια στιγμή με σένα.

 

Όταν χιονίσει και 9/10 ασφαλισμένους χρειαστούν οδική βοήθεια, είναι προφανές ότι η οδική βοήθεια θα σου έρθει σε μια βδομάδα.

Έγινε επεξεργασία από sotiris
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.