Jump to content



Ειδήσεις απο την Ελλάδα και όλο τον κόσμο v2.0


astrolabos

Recommended Posts

"Παραμένει επίσης ασαφές πόσο χρόνος θα χρειαστεί, εωσότου* παραχθούν επαρκείς ποσότητες του σολομού, ώστε να διατεθεί στην αγορά μαζικά. Οι ειδικοί προβλέπουν ότι η διαδικασία θα πάρει μια διετία περίπου."

"Ο σολομός φθάνει σε πλήρη ανάπτυξη σε 18 μήνες αντί σε τρία έτη."

Τζιμάνια οι ειδικοί

*Δεν ήξερα ότι μπορούμε να ενώσουμε το "εώς ότου"

Έγινε επεξεργασία από l2phile
Link to comment
Share on other sites

http://thehill.com/blogs/blog-briefing-room/260817-ex-cia-director-snowden-should-be-hanged-for-paris

 

 

 

Woolsey said Snowden, who divulged classified in 2013, is partly responsible for the terrorist attack in France last week that left at least 120 dead and hundreds injured.

“I think the blood of a lot of these French young people is on his hands,” he said.

 

Από που να την πιάσεις και που να την αφήσεις αυτή τη παράγραφο. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

http://thehill.com/blogs/blog-briefing-room/260817-ex-cia-director-snowden-should-be-hanged-for-paris

 

 

Από που να την πιάσεις και που να την αφήσεις αυτή τη παράγραφο. 

 

Μια πιο ψύχραιμη ανάλυση για αυτούς που φωνασκούν κατά του Snowden:

http://www.thelab.gr/topic/126008-securityprivacy-news/?p=2464053 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Και μια πρόσφατη κριτική στην αντίδραση της Γαλλίας, που έχει ιστορικό αντίστοιχο:
http://www.iefimerida.gr/news/236165/kyrie-olant-pesate-se-pagida-mia-anoihti-epistoli-grothia-ston-gallo-proedro
 

«Αυτό που συνέβη χθες στο Παρίσι και στο Σεν Ντενί, κοντά στο Stade de France, είναι μια πράξη πολέμου.»
 
«Οι εχθροί της ελευθερίας έκαναν μια πράξη πολέμου εναντίον της χώρας μας», είχε πει ο Τζορτζ Μπους. Οι συνέπειες αυτής της ιστορικής φράσης είναι γνωστές.

Αυτό οδήγησε τον κ. Μπους στην επέμβαση στο Αφγανιστάν. Ακολούθησε η επέμβαση στο Ιράκ, χωρίς ένταλμα του ΟΗΕ, επειδή οι ΗΠΑ υποπτεύονταν ότι η χώρα διαθέτει πυρηνικά όπλα. Λίγο αργότερα, ξέσπασε εμφύλιος στη γειτονική χώρα. Εκεί γιγαντώθηκε ένας τρίτος μεγάλος παίκτης: Το Ισλαμικό Κράτος.
 
Εν ολίγοις, χωρίς την ηλίθια επέμβαση του Μπους στο Ιράκ, ποτέ δεν θα μιλούσαμε για Ισλαμικό Κράτος. Και τι κάνετε; Πώς αντιδράτε λιγότερο από 24 ώρες μετά τις επιθέσεις; Χρησιμοποιώντας την ίδια ορολογία του Αμερικανού ομολόγου σας!

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Διαβατήριο: η επιστροφή

 

Πρέπει να κλαίμε και η να γελάμε: από τις 11 Σεπτεμβρίου 2001 και μετά, δεν υπάρχει τρομοκρατική επίθεση, χωρίς οι ένοχοι, που υποτίθεται ότι κρύβονται, να εντοπίζονται αφήνοντας πίσω τα έγγραφα ταυτότητάς τους. Για τον κοινωνιολόγο Jean-Claude Paye, η επαναλαμβανόμενη φαινομενική ηλιθιότητα των τρομοκρατών θα πρέπει να ερμηνευθεί ως ρητορικό τέχνασμα της εξουσίας για να εντυπωσιάσει τους πολίτες. Επειδή η επίσημη διήγηση είναι παράλογη, δεν μπορούμε, δεν πρέπει να την αμφισβητήσουμε.

 

Στο πλαίσιο της έρευνας για τους φόνους στο Παρίσι, βρέθηκε ένα συριακό διαβατήριο κοντά σε έναν από τους βομβιστές αυτοκτονίας στο Stade de France. Αφού ορίστηκε ως υπεύθυνο για τις επιθέσεις από τον Πρόεδρο Ολάντ, το «Ισλαμικό Κράτος» αναγνώρισε ότι ήταν η βάση των εν λόγω δράσεων

 

Στο Βέλγιο, ο μουσουλμάνος ιεροκήρυκας Jean-Louis Denis διώκεται «για υποκίνηση νεαρών να φύγουν και να κάνουν την ένοπλη τζιχάντ στη Συρία», επειδή υποπτεύεται ότι ήλθε σε επαφή με τη Sharia4Belgium, μια ομάδα χαρακτηρισμένη «τρομοκρατική», γεγονός που αρνείται ο κατηγορούμενος. Ο δικηγόρος του έχει τονίσει την διγλωσσία της αρχής κατηγορίας σε αυτήν την υπόθεση, εκφωνώντας ενώπιον του Ποινικού Δικαστηρίου των Βρυξελλών: «Στάλθηκαν παιδιά στην αγκαλιά του ισλαμικού κράτους στη Συρία και είναι οι υπηρεσίες σας που το έπραξαν» [1]. Υποστήριξε τις κατηγορίες του, αποκαλύπτοντας το ρόλο σε αυτή την υπόθεση ενός διηγημένου πράκτορα από την βελγική Ομοσπονδιακή Αστυνομία.

 

Στην επίσημη έκδοση της 11ης Σεπτεμβρίου, το FBI ισχυρίστηκε ότι είχε βρει το άθικτο διαβατήριο ενός από τους βομβιστές αυτοκτονίας κοντά σε ένα από τους δύο πύργους που είχαν εντελώς κονιορτοποιηθεί από εκρήξεις, απελευθερώνοντας μια θερμότητα ικανή να λιώσει τον χάλυβα των μεταλλικών κατασκευών ενός κτιρίου, αλλά διατηρώντας ανέπαφο ένα χάρτινο έγγραφο.

 

Η συντριβή του τέταρτου αεροπλάνου που συντρίφθηκε στην ανοιχτή ύπαιθρο στο Shanksville, επέτρεπε επίσης στην ομοσπονδιακή αστυνομία να συλλέξει το διαβατήριο ενός εκ των υπόπτων τρομοκρατών. Αυτό το μερικώς καμένο χάρτινο έγγραφο επέτρεπε όμως να ταυτοποιηθεί το άτομο, χάρη στην παρουσία του επωνύμου, του ονόματός του, και της φωτογραφίας του! Η δυνατότητα αυτή είναι ιδιαίτερα ανησυχητική δεδομένου του γεγονότος ότι από τη συντριβή του αεροπλάνου παρέμεινε μόνο ένας κρατήρας κρούσης, κανένα τμήμα της ατράκτου ή των κινητήρων, το μόνο που παρέμεινε ήταν αυτό το κομμάτι καμένου διαβατηρίου.

 

Στην περίπτωση του Charlie Hebdo, οι ερευνητές βρήκαν την ταυτότητα των μεγαλύτερου των αδελφών Kouachi στο εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο στα βορειοανατολικά του Παρισιού. Μέσω εκείνου του έγγραφου, η αστυνομία συνειδητοποίησε ότι ήταν γνωστά άτομα των αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών, «πρωτοπόροι της γαλλικής τζιχάντ».

 

Ο Merah, που είχε κυκλωθεί από δεκάδες αστυνομικούς, θα καταφέρει να εξαπατήσει την επιτήρηση των ειδικών δυνάμεων, να φύγει από το σπίτι του και στη συνέχεια να γυρίσει πίσω για να σκοτωθεί από έναν «ελεύθερο σκοπευτή» ο οποίος φέρεται να πυροβόλησε σε κατάσταση «αυτοάμυνας» με «μη θανατηφόρο όπλο». Φέρεται ότι βγήκε από το σπίτι του για να τηλεφωνήσει σε μια δημοσιογράφο του διαύλου France 24 από ένα δημόσιο τηλεφωνικό θάλαμο, προκειμένου να «κρύψει την ταυτότητά του» κατά τη διάρκεια της αναγνώρισης ενοχής του [2].

 

Όσο για τον Nemmouche, ο δράστης της σφαγής στο Εβραϊκό Μουσείο των Βρυξελλών, φέρεται να μη ξεφορτώθηκε τα όπλα του, γιατί αυτό που είχε σημασία για εκείνον, ήταν να τα μεταπωλήσει. Για να το πετύχει, επέλεξε το πιο πολύ επιτηρούμενο διεθνές μέσο μεταφοράς, μεταφέροντας τα σε ένα λεωφορείο της γραμμής Άμστερνταμ, Βρυξελλεςν, Μασσαλία. Ένας «απρόσμενος τελωνειακός έλεγχος» φέρεται να επέτρεψε την εντόπιση και σύλληψη του.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/644959/apofasi-kefe-anavlithikan-oi-ekloges-sti-n-d

 

fail το derby χθες - δεν με ενοιαξε πολυ, απλα γινοτανε της ποπης εδω μεσα και προσπαθουσα να κρατησω καρεκλα - θεση VIP για λαμπιτη που ηρθε να το δει :p

fail και οι εκλογες σημερα  παλι δεν με ενοχλησε πολυ, καλυτερα που εγινε ετσι βασικα, μπας και υποκυψει η Ολγαρα στις πιεσεις των fan  και βαλει υποψηφιοτητα στις επομενες <3333 

Έγινε επεξεργασία από GruntGR
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

 

Η σίγουρη και σταθερή δύναμη της χώρας που ήταν τόσο κοντά στην ανάπτυξη αλλά που ο άτιμος Σύριζα της έκοψε την φόρα δεν έχει καμία σχέση με τα σκάνδαλα του παρελθόντος  :hehe:  :(  Για γέλια και για κλάματα, διπολικούς θα μας κάνουν αν συνεχίσει το ίδιο μοτίβο η ελληνική πολιτική σκηνή.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

η μονη ελπιδα για να μην ψηφιζουν οι 6 στους 10 ειναι το e-voting ονομαστικα και για οσους δεν ξερουν/δεν μπορουν να τους το κανει ο ΔΥ στο ΚΕΠ.

εκτος αν καποιους βολευει / αρεσει αυτο που γινεται καθε φορα οταν ανοιγουν οι καλπες, οπως και εμενα μου αρεσει να αφηνω καποτες κομπολογια και δραχμες μεσα στο παραβαν :p

 

ολοκληρο taxisNET βαλανε για να μας τα παιρνουν πιο ευκολα, κατι αντιστοιχο για την ψηφο ειναι τοσο δυσκολο να μπει ?? 

Έγινε επεξεργασία από GruntGR
Link to comment
Share on other sites

δεν το έχω πάρει είδηση αυτό. Έχεις κάποιο link περί τίνος πρόκειται; 

 

Έχει πολλά links. Τελικά δεν εγκρίθηκε η πρόταση που είχε κάνει το 2001. Νόμιζα ότι το ψήφισαν να είναι η αγγλική δεύτερη επίσημη γλώσσα μας. Ευτυχώς δηλαδή που δεν φάγαμε και αυτό το φρούτο στην μάπα.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Έχει πολλά links. Τελικά δεν εγκρίθηκε η πρόταση που είχε κάνει το 2001. Νόμιζα ότι το ψήφισαν να είναι η αγγλική δεύτερη επίσημη γλώσσα μας. Ευτυχώς δηλαδή που δεν φάγαμε και αυτό το φρούτο στην μάπα.

 

Ναι πάλι καλά, πάμε για Γερμανικά πρώτη γλώσσα

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.