Jump to content

Ειδήσεις απο την Ελλάδα και όλο τον κόσμο v2.0

astrolabos

Recommended Posts

Aν και ειμαι αρνητικά προκατειλημμένος εναντίον των ποδοσφαιριστών (θεωρώ τους περισσότερους χαζούς, δεν χρειάστηκε ποτέ να προπονήσουν το μυαλό τους και να σκεφτούν) ενώ δεν έχω θέμα με τους "θεατρίνους", (αν μη τι άλλο, έχουν κάποια σχέση με την τέχνη, πρέπει να σκεφτούν λίγο ακόμα και αν μιλάμε για τον Σεφερλή), θα σου πω το εξής. Καμία σημασία δεν έχει τι επάγγελμα κάνει κάποιος, δεν μπορούμε να θέλουμε όλους τους πολιτικούς μας να ειναι δικηγόροι, γιατροι, νομικοί και οικονομολόγοι. Τι σχέση έχουν εξάλλου οι περισσότεροι από αυτούς με τα λαϊκα στρώματα της κοινωνίας? 

2 πράγματα θέλω από τους πολιτικούς εκπροσώπους της χώρας.

1) Να ξέρει για τι ιδεολογία παλευει η οποία να συμβαδίζει με το κόμμα που ειναι. Να έχει απαντήσεις σε πολιτικοιδεολογικά ερωτήματα, κοινώς να μην ειναι στο ψηφοδέλτιο μόνο επειδή έχει 2000 γνωστούς να τον ψηφίσουν.

2) Να ειναι εργατικός και να παράγει αποτελέσματα. Εκεί μετράει το μυαλό.. Να μπορεί να παιρνει πρωτοβουλίες, να οργανώνει καταστάσεις και να φέρνει την δουλειά εις πέρας.

Το δύσκολο ειναι το δευτερο για μένα, πολλούς πολιτικούς τους θεωρώ απλά ανίκανους για κάτι τέτοιο. Δεν έχει σημασία για εμένα πότε αποφάσισες να ασχοληθείς με την πολιτική, ίσα ισα, το αντίθετο.. Αν έχεις φτάσει 40 χρονών και αποφασίζεις να ασχοληθείς, μάλλον σημαίνει ότι κάτι έχεις καταφέρει και στην ζωή σου χωρίς να πληρώνεσαι από το κόμμα.

Kαλό το ιδεολογικό  κατεβατό. Να το γράψεις όταν αργότερα μια δεξιά κυβέρνηση διορίσει τον Χ "απλήρωτο" και πετυχημένο "φασίστα" ως υπουργό.

Kαλό το ιδεολογικό  κατεβατό. Να το γράψεις όταν αργότερα μια δεξιά κυβέρνηση διορίσει τον Χ "απλήρωτο" και πετυχημένο "φασίστα" ως υπουργό.

Που διαφωνείς; Πραγματικά δεν καταλαβαίνω το κόλλημα σου και την ειρωνία σου.

Χ "απλήρωτος" και πετυχημένος "φασίστας" ως υπουργός.

μμμμ, Άδωνης..

0Xaxaxaxaxaxaxaxa

http://www.onalert.gr/stories/poios-einai-o-ypiresiakos-yetha-giannis-giagos/44446

Τώρα το είδα. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ! Σπάταλος, παρτάκιας, το είδος του στραιωτικού προς αποφυγήν κλπ κλπ... Και δεν βρίσκανε άλλον. Τελικά η ενημέρωση αυτών των ανθρώπων εκεί στα υπόγεια της αριστερας περιορίζεται στην μελέτη τευχών της ΒΑΒΟΥΡΑΣ.

• Like 1

Για εξήγησε παρακαλώ. Έχω διαβάσει την ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή 18 βουλευτές, πρωτοστατούντος μάλιστα ενός του οποίου το όνομα ενεπλάκη σε ανεπιβεβαίωτη υπόθεση "παράκαμψης" των capital controls και αναφέρεται σε συμμετοχή μέλους της κυβέρνησης σε Κυπριακή εταιρεία την οποία χαρακτηρίζει "offshore".

Παρότι όλο και κάποια ειρωνεία θα είχα γράψει κατά την τοποθέτηση του Χαϊκάλη, δεν έχω καταλάβει τι μεμπτό υποτίθεται ότι υπάρχει στη συγκεκριμένη υπόθεση, πλην του ασύδωτου καθεστώτος λειτουργίας των εταιρειών Πνευματικών Δικαιωμάτων.

* Η συγκεκριμένη εταιρεία είναι Κυπριακή, δηλαδή Ευρωπαϊκή, δηλαδή inshore όσο δεν πάει.

* Ο Χαϊκάλης φέρεται να είναι αντισυμβαλλόμενος της εταιρείας κι όχι μέτοχος ή διαχειριστής. Ισχυρίζεται δε (αν και αυτό είναι άσχετο) ότι δεν έχει καν λάβει ακόμη τις αμοιβές που προέβλεπε αυτή η σύμβαση.

Δηλαδή κατά τους βουλευτές της μείζονος αντιπολίτευσης υπάρχει ηθικό ή νομικό ζήτημα στην υπογραφή συμβάσεων με εταιρείες; Μήπως θέλουν να κρατικοποιήσουν τους φορείς διαχείρισης των Πνευματικών Δικαιωμάτων; Εγώ δεν θα είχα αντίρρηση πάντως.

• Like 1

Για εξήγησε παρακαλώ. Έχω διαβάσει την ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή 18 βουλευτές, πρωτοστατούντος μάλιστα ενός του οποίου το όνομα ενεπλάκη σε ανεπιβεβαίωτη υπόθεση "παράκαμψης" των capital controls και αναφέρεται σε συμμετοχή μέλους της κυβέρνησης σε Κυπριακή εταιρεία την οποία χαρακτηρίζει "offshore".

Παρότι όλο και κάποια ειρωνεία θα είχα γράψει κατά την τοποθέτηση του Χαϊκάλη, δεν έχω καταλάβει τι μεμπτό υποτίθεται ότι υπάρχει στη συγκεκριμένη υπόθεση, πλην του ασύδωτου καθεστώτος λειτουργίας των εταιρειών Πνευματικών Δικαιωμάτων.

* Η συγκεκριμένη εταιρεία είναι Κυπριακή, δηλαδή Ευρωπαϊκή, δηλαδή inshore όσο δεν πάει.

* Ο Χαϊκάλης φέρεται να είναι αντισυμβαλλόμενος της εταιρείας κι όχι μέτοχος ή διαχειριστής. Ισχυρίζεται δε (αν και αυτό είναι άσχετο) ότι δεν έχει καν λάβει ακόμη τις αμοιβές που προέβλεπε αυτή η σύμβαση.

Δηλαδή κατά τους βουλευτές της μείζονος αντιπολίτευσης υπάρχει ηθικό ή νομικό ζήτημα στην υπογραφή συμβάσεων με εταιρείες; Μήπως θέλουν να κρατικοποιήσουν τους φορείς διαχείρισης των Πνευματικών Δικαιωμάτων; Εγώ δεν θα είχα αντίρρηση πάντως.

νομιζω ειχα δει στο δελτιο του  alpha  ( παντα με τον ηχο κλειστο και την οθονη σε splitscreen για να βλεπω 22 πιθηκους και ενα τοπι στο teletext ) το απογευμα την φατσα του και απο κατω τιτλο : ΝΑΙ ΕΧΩ OFFSHORE 

το γκουγκλαρα μετα απο λιγο και βρηκα κατι ειδησεις με  τιτλο " η offshore δεν ειναι δικια μου"   

περα απο τους τιτλους δεν εχω ασχοληθει παραπανω και ουτε προκειται, τον ανθρωπα τον εχω βαρεθει και σαν πολιτικο και σαν κωμικο. 

0Xaxaxaxaxaxaxaxa

http://www.onalert.gr/stories/poios-einai-o-ypiresiakos-yetha-giannis-giagos/44446

Τώρα το είδα. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ! Σπάταλος, παρτάκιας, το είδος του στραιωτικού προς αποφυγήν κλπ κλπ... Και δεν βρίσκανε άλλον. Τελικά η ενημέρωση αυτών των ανθρώπων εκεί στα υπόγεια της αριστερας περιορίζεται στην μελέτη τευχών της ΒΑΒΟΥΡΑΣ.

Που κολλάει η αριστερά και η δεξιά στην επιλογή μιας υπηρεσιακής κυβέρνησης?

Rospotrebnadzor: Δεν τίθεται θέμα απαγόρευσης εισαγώμενων απορρυπαντικών προς το παρόν

Η Rospotrebnadzor είχε προβεί από προχθές, 25 Αυγούστου, σε αναστολή πωλήσεων ορισμένων απορρυπαντικών που παράγονται από τις εταιρείες Colgate-Palmolive, Henkel, Procter & Gamble, OJSC Nevskaya Kosmetika, CJSC ESP Kontrakt GMBH, Werner & Mertz GmbH και Clorox Company καθώς θεωρήθηκε πως δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ασφαλείας για την υγεία.

Αφού δεν έχει πεθάνει κανένας δεν καταλαβαίνω γιατί ασχολούνται... πολύ φλώροι τελικά οι Ρώσοι!  : P

http://www.kathimerini.gr/828976/article/epikairothta/ellada/apo-to-1945-h-xalkidikh-alla3e-proswpo

Ο δασικός χάρτης της Χαλκιδικής ολοκληρώθηκε και είναι έτοιμος για ανάρτηση. Από τα στοιχεία που έδωσε στην «Κ» η εταιρεία Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογραφήσεις (ΕΚΧΑ Α.Ε.) προκύπτει ότι από το 1945 η Χαλκιδική είναι μια... άλλη Χαλκιδική:

• Στον Δήμο Σιθωνίας 22.865 στρέμματα έχασαν τον δασικό τους χαρακτήρα, ενώ 4.001 στρέμματα δασώθηκαν με το πέρασμα των ετών.

• Στον Δήμο Κασσάνδρας χρήση άλλαξαν παράνομα 6.234 στρέμματα δάσους, ενώ 13.995 στρέμματα δασώθηκαν.

• Στον Δήμο Νέας Προποντίδας 15.770 στρέμματα δασών εκχερσώθηκαν και μόλις 3.518 στρέμματα είχαν την αντίθετη πορεία.

• Στον Δήμο Πολυγύρου 59.733 στρέμματα εκχερσώθηκαν, ενώ 19.730 στρέμματα δασώθηκαν.

• Τέλος, στον Δήμο Αριστοτέλη 19.885 στρ. εκχερσώθηκαν, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι 32.773 στρέμματα μετατράπηκαν σε δασικά.

«Οι περιοχές που δασώθηκαν ήταν οι ορεινές, που εγκαταλείφθηκαν. Οπου απέκτησε αξία η γη, ξεγυμνώθηκε», λέει στην «Κ» ο κ. Κυριάκος Σαββίδης, από την εταιρεία Γεωανάλυση (που εκπόνησε τον δασικό χάρτη της Χαλκιδικής). «Γι’ αυτό και πρέπει ο δασικός χάρτης της Χαλκιδικής να αναρτηθεί και να κυρωθεί σήμερα. Να σταματήσουν οι καταπατήσεις».

Η «υποχώρηση» των δασών σήμαινε επέκταση του τσιμέντου. Από τη δεκαετία του ’70, η δόμηση στη Χαλκιδική εκτινάχθηκε και μαζί της, η αυθαιρεσία: σύμφωνα με την απογραφή του 2011 στη Σιθωνία υπάρχουν 8.300 κατοικίες και έχουν δηλωθεί (σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Περιβάλλοντος, μέσω του συστήματος “τακτοποίησης” αυθαιρέτων) 2.174 αυθαίρετα. Στον Δήμο Κασσάνδρας υπάρχουν 11.270 κατοικίες και έχουν δηλωθεί 5.022 αυθαίρετα. Στον Δήμο Νέας Προποντίδας, με 25.937 κατοικίες έχουν δηλωθεί 7.864 αυθαίρετα. Στον Δήμο Πολυγύρου με 10.469 κατοικίες έχουν δηλωθεί 1.264 αυθαίρετα και τέλος στον Δήμο Αριστοτέλη (όπου υπάρχουν 7.731 κατοικίες) 1.622 αυθαίρετα. Στα 17.946 αυθαίρετα που δηλώθηκαν στη Χαλκιδική με τους δύο τελευταίους νόμους, πρέπει να προστεθούν και ακόμα 28.151 πολεοδομικές παρανομίες (σε νόμιμα κτίρια) που δηλώθηκαν με τους δύο νόμους για τους ημιυπαίθριους.

Η φιλοδοξία πάντως των δημοτικών αρχόντων (και προφανώς, όσων τους ψηφίζουν) είναι να χτιστούν όσο το δυνατόν περισσότερες εκτάσεις. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Δήμου Σιθωνίας που το 2008, με το νέο γενικό πολεοδομικό του σχέδιο, προέβλεψε τον υπερδιπλασιασμό των οικισμών του (στα 5.038 στρέμματα προσέθεσε ακόμα 7.305 στρέμματα). Η πολιτική αυτή έχει και τις ευλογίες της Πολιτείας: το υπό κατάρτιση Περιφερειακό Χωροταξικό Σχέδιο της Κεντρικής Μακεδονίας προτείνει μεν για πολλές περιοχές της Χαλκιδικής τον περιορισμό της εκτός σχεδίου δόμησης «λόγω των πιέσεων που απορρέουν από την εξειδίκευση στον τουρισμό», αλλά ταυτόχρονα χαρακτηρίζει «αναγκαία» την υποστήριξη οργανωμένων υποδοχέων για τουρισμό και τουριστική ή δεύτερη κατοικία. Το μόνο που ανέκοψε προσωρινά την τσιμεντοποίηση της Χαλκιδικής ήταν τελικά η κρίση...

Καμιά διαδήλωση ''κατοίκων'' (άντε και μερικών εισαγώμενων) για αυτή την καταστροφή του περιβάλοντος, δεν παίζει ?? Ταρτούφοι ! ε ταρτούφοι !

• Like 2

http://www.kathimerini.gr/828976/article/epikairothta/ellada/apo-to-1945-h-xalkidikh-alla3e-proswpo

Καμιά διαδήλωση ''κατοίκων'' (άντε και μερικών εισαγώμενων) για αυτή την καταστροφή του περιβάλοντος, δεν παίζει ?? Ταρτούφοι ! ε ταρτούφοι !

Αφού οι μισοί θέλουν εξώρυξη χρυσού και οι άλλοι μισοί δεν θέλουν. Τι ψάχνεις τώρα.

Δεν γνωρίζω το κατα πόσο ακριβές είναι το άρθρο, αλλά ονειρεύτηκα προς στιγμήν αντίστοιχες ποινές στην Ελλάδα και έπιασα ένα ελαφρό χαμόγελο στην άκρη του χείλους μου...

http://www.lifo.gr/now/world/74409

Δεν γνωρίζω το κατα πόσο ακριβές είναι το άρθρο, αλλά ονειρεύτηκα προς στιγμήν αντίστοιχες ποινές στην Ελλάδα και έπιασα ένα ελαφρό χαμόγελο στην άκρη του χείλους μου...

http://www.lifo.gr/now/world/74409

Αν πράγματι του έχουν φορτώσει το κραχ είναι εξιλαστήριο θύμα.

Η κινεζική απειλή

Το άρθρο που παρέθεσα είναι φουσκωμένο, αναφέρομαι στην ευθύνη των ατόμων που απευθύνονται δημόσια ή έστω σε μια αρκετά μεγάλη μερίδα κόσμου και προκαλούν πανικό με ανακριβείς πληροφορίες ή απόψεις που έχουν να κάνουν με σκοπιμότητες και θίγουν το δημόσιο συμφέρον.

Το άρθρο που παρέθεσα είναι φουσκωμένο, αναφέρομαι στην ευθύνη των ατόμων που απευθύνονται δημόσια ή έστω σε μια αρκετά μεγάλη μερίδα κόσμου και προκαλούν πανικό με ανακριβείς πληροφορίες ή απόψεις που έχουν να κάνουν με σκοπιμότητες και θίγουν το δημόσιο συμφέρον.

Καλό είναι όλοι να είναι υπόλογοι για τις πράξεις τους - αλλά δύο λάθη δεν κάνουν ένα σωστό :). Και για το απαισιόδοξο σχόλιο της ημέρας, έχω αποδεχτεί πλέον αξιωματικά ότι δεν υπάρχει "δημόσιο συμφέρον", εκτός όταν προσπαθούν να μας πείσουν να μην παραπονιόμαστε και ότι αν κάτι γίνει και κάποιοι την πληρώσουν, σχεδόν ποτέ δεν είναι οι πραγματικοί υπεύθυνοι.