Jump to content



Ειδήσεις απο την Ελλάδα και όλο τον κόσμο v2.0


astrolabos

Recommended Posts

http://news247.gr/eidiseis/koinonia/ygeia/protash-vomva-koyroymplh-ypoxrewtiko-tsek-ap-alliws-symmetoxh-50-sta-eksoda-ths-therapeias.3602889.html

 

Μπράβο, Μπράβο, Μπράβο !!!!!!

 

Να επεκταθεί και σε άλλα νοσήματα (καρδιαγγειακά - αναπνευστικά) καθώς και στην στοματική αγωγή, και η επιβάρυνση στους μη συμμορφούμενους να είναι ακόμα μεγαλύτερη.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Επιτέλους. Εύχομαι τουλάχιστον να φροντίσουν να καλύπτουν ΟΛΟΚΛΗΡΟ το κόστος των προληπτικών εξετάσεων, γιατί διαφορετικά το μόνο που προσπαθούν να κάνουν είναι να μετακυλίσουν το κόστος περίθαλψης στους ασθενείς.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Πρόληψη και προληπτικές εξετάσεις

 

 

1. Είναι γνωστή από την εποχή του Ιπποκράτη η τεράστια σημασία της πρόληψης στην ιατρική, που εκφράστηκε με την ρήση «καλύτερα να προλαμβάνεις παρά να θεραπεύεις».

 

2. Η πρόληψη διακρίνεται σε   προληπτικά μέτρα   και  προληπτικές εξετάσεις,  με πολύ διαφορετική όμως βαρύτητα και αξία  ως προς το αναμενόμενο όφελος από την εφαρμογή τους.

 

3. Τα προληπτικά μέτρα, όπως η διακοπή του καπνίσματος, η σωματική άσκηση, η καταπολέμηση της παχυσαρκίας και ο περιορισμός του αλκοόλ, έχουν δείξει σε πλήθος μελετών τεράστια ευεργετική επίδραση στην πρόληψη τόσο των καρδιοπαθειών, όσο και του καρκίνου.

 

4. Οι προληπτικές εξετάσεις έχουν αποδείξει την αξία τους όταν γίνονται στοχευμένα, με βάση το ιστορικό, τους προδιαθεσικούς παράγοντες, τα συμπτώματα και την κλινική εξέταση του συγκεκριμένου ασθενή.

 

5. Αντίθετα, ο γενικός προληπτικός έλεγχος πληθυσμών για καρκίνο και καρδιοπάθειες αμφισβητείται έντονα από πολλές μελέτες. Η σημαντικότερη και μεγαλύτερη μεταανάλυση 16 τυχαιοποιημένων μελετών από το έγκυρο Cochrane Collaboration συμπεραίνει πως  «δεδομένου πως ο θάνατος από καρδιαγγειακές παθήσεις και καρκίνο δεν μειώθηκαν, οι γενικές προληπτικές ιατρικές εξετάσεις πληθυσμών είναι απίθανο να ωφελούν». 

 

6. Ο γενικός προληπτικός έλεγχος όμως μπορεί να βλάψει σημαντικά, δημιουργώντας ψευδείς  ιατρογενείς νόσους  σε μαζική κλίμακα, που οδηγούν σε νέες διαγνωστικές εξετάσεις ή και αχρείαστες ιατρικές επεμβάσεις. Τα παραπάνω έχουν τον κίνδυνο της πιθανής σωματικής βλάβης, αλλά και τεράστια ψυχική επιβάρυνση. Επιπλέον υπάρχει και σοβαρό οικονομικό κόστος τόσο για τους πολίτες όσο και για το κράτος.

 

7.  Η αναμενόμενη έξαρση του καρκίνου και των καρδιαγγειακών νοσημάτων στη χώρα μας δεν οφείλεται στην έλλειψη προληπτικών εξετάσεων , στις οποίες τα τελευταία χρόνια έγινε πρωτοφανής κατάχρηση, αλλά στην έλλειψη εφαρμογής προληπτικών μέτρων. Σε αυτό έχει τεράστια ευθύνη η πολιτεία αλλά και ο ιατρικός κόσμος. 

 

8. Η δραστική μείωση των θανάτων από καρδιαγγειακά νοσήματα και καρκίνο σε άλλες χώρες οφείλεται κυρίως στην εφαρμογή προληπτικών μέτρων, λιγότερο σε παλιές και νέες θεραπείες και ελάχιστα ή καθόλου σε μαζικούς προληπτικούς ελέγχους.

 

9. Υποχρεωτική εφαρμογή προληπτικών εξετάσεων ή θεραπειών σε ενήλικες δεν επιτρέπεται από τον Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας. Αντίθετα, απαιτείται η συγκατάθεση του ασθενούς σε κάθε ιατρική πράξη, μετά από αντικειμενική και πλήρη ενημέρωσή του για το πιθανό όφελος και την πιθανή βλάβη.

 

10. Εκείνο που άμεσα επιβάλλεται στη χώρα μας είναι η εφαρμογή προληπτικών μέτρων, με πρώτο την πλήρη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Είναι αδιανόητο ακόμα και στα νοσοκομεία μας να καπνίζουν γιατροί, προσωπικό και ασθενείς και οι διοικήσεις τους να μη κάνουν τίποτα.

Αναγνωρίζω τις καλές προθέσεις του υπουργού για την καθιέρωση προληπτικών εξετάσεων του πληθυσμού για τον καρκίνο. Οφείλουμε όμως ως ιατρική κοινότητα να τον ενημερώσουμε αντικειμενικά για τις πραγματικές προτεραιότητες στην πρόληψη, που βρίσκονται στα προληπτικά μέτρα. Οι μαζικές προληπτικές εξετάσεις σε αυτές τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες μόνο βάσανα θα προσθέσουν στους πολίτες.

 

Έγινε επεξεργασία από ΓιαγκΤ
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Κοινώς θα μας βάλουν να περνάμε ΚΤΕΟ από μία ηλικία και μετά. Αν και συμφωνώ είμαι 99% σίγουρος ότι στην υλοποίηση του θα πάσχει το σύστημα. Οσον αφορά τις μαστογραφίες, είχα διαβάσει κάποτε τα αποτελέσματα μίας έρευνας που έλεγαν ότι εάν μία γυναίκα κάνει κάθε χρόνο μετά τα 35 της, οι πιθανότητες να πάθει κάτι από την ακτινοβολία μέχρι τα 70 της είναι ίδιες ή μεγαλύτερες από τις πιθανότητες να εμφανίσει καρκίνο στο στήθος. Από την άλλη βέβαια, εάν καταφέρουν να δώσουν τη δυνατότητα σε ΟΛΟΥΣ τους ασφαλισμένου να κάνουν προληπτικές εξετάσεις με ένα μικρό κόστος συμμετοχής, σίγουρα το μέτρο είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτο. Επειδή όμως ζω σε ένα νομό που υπάρχει ένας (ναι ένας) μικροβιολόγος συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΠΥ, πολύ φοβάμαι ότι κάπου θα στραβώσει η όλη ιστορία...

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Βρε που καταντήσαμε, να μας απειλούν και οι αλβανοί.

 

Σε όλη την ιστορία των Βαλκανίων επικρατεί το δίκαιο του ισχυρού. Σε αυτό το μέρος του κόσμου δεν έχουν αλλάξει και τόσο πολλά πράγματα από την εποχή του Β' Βαλκανικού Πολέμου, εκτός από τις προσωρινές συμμαχίες συμφέροντος. Αφού μύρισαν αίμα, αναμενόμενο είναι.

 

Η μειλιχιότητα που εκ πεποιθήσεως προβάλλει η ελληνική πλευρά, σε αυτές τις περιπτώσεις δυστυχώς έχει φανεί ότι δεν έχει αποτέλεσμα...

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Τώρα αυτό από που προκύπτει;

Το ενδεχόμενο να στέλνονται από την Πάτρα στη Γερμανία σκυλιά για να χρησιμοποιηθούν σε οίκους ανοχής ή ως πειραματόζωα, έναντι περίπου 500 ευρώ για το κάθε ζωάκι, ερευνούν οι αρμόδιες αρχές.

Βρήκαν κάτι το πετάνε να πιάσουνε το ενδιαφέρον του κόσμου (κακοί Γερμανοί, κτηνοβάτες κτλ) και μετά το αφήνουν μετέωρο μιας και κανείς δε θα ασχοληθεί για το αν είναι αληθινό ή όχι.
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Τώρα αυτό από που προκύπτει;

Βρήκαν κάτι το πετάνε να πιάσουνε το ενδιαφέρον του κόσμου (κακοί Γερμανοί, κτηνοβάτες κτλ) και μετά το αφήνουν μετέωρο μιας και κανείς δε θα ασχοληθεί για το αν είναι αληθινό ή όχι.

 

Είναι ακριβώς όπως οι δικές τους εφημερίδες γράφουν για τους τεμπέληδες νότιους που αράζουν και ζουν με τα λεφτά των εργατικών βόριων.

 

Από πότε το κτηνοβάτης είναι οπωσδήποτε  κακός;

Αποκλείεται να είναι καλός κτηνοβάτης;  Κτηνοβάτης αγαθών προθέσεων με πραγματική αγάπη για τα ζώα; Εντάξει όχι πλατωνική αλλά όπως και να έχει τρέφει συναισθήματα που θα πρέπει να λάβεις σοβαρά υπόψη σου.

 

Δια του λόγου το αληθές όταν η τέχνη αντιγράφει τη ζωή

 

Έγινε επεξεργασία από ΓιαγκΤ
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Τώρα αυτό από που προκύπτει;

Βρήκαν κάτι το πετάνε να πιάσουνε το ενδιαφέρον του κόσμου (κακοί Γερμανοί, κτηνοβάτες κτλ) και μετά το αφήνουν μετέωρο μιας και κανείς δε θα ασχοληθεί για το αν είναι αληθινό ή όχι.

Ο μικρός αστρολάβος γνωρίζει τα media..

όχι, όπως όχι στα μνημόνια, και όχι του δημοψηφίσματος....

Όχι όπως όχι δεν έλεγαν ότι θα δώσουν χαρτιά έτσι απλά να φύγουν όλοι.
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.