Jump to content

Ειδήσεις απο την Ελλάδα και όλο τον κόσμο v2.0

astrolabos

Recommended Posts

Τι σε κάνει να πιστευεις ότι ο τάδε που πληρώνει εισφορές είναι πιο παραγωγικός; Προφανως εξετάζουμε και παρόμοια δουλειά. Δεν συγκρίνουμε αχλάδια με πορτοκάλια.

στον ιδιωτικο αμα δεν εισαι παραγωγικος πας σπιτι σου, στον δημοσιο χτυπιουνται ολοι ωστε να μην υπαρχει αξιολογηση  

αυτονοητα πραγματα.

• Like 1

στον ιδιωτικο αμα δεν εισαι παραγωγικος πας σπιτι σου, στον δημοσιο χτυπιουνται ολοι ωστε να μην υπαρχει αξιολογηση  

αυτονοητα πραγματα.

Και ξαναλέω ότι έτσι ήταν πριν 10 χρόνια. Και πραγματικά πιστευω ότι είναι στον άνθρωπο το αν θα είναι εργατικός ή ξύστης. Πολύ ευκολα μπορείς να μην είσαι παραγωγικός και στον ιδιωτικό τομέα.

Α, και αξιολόγηση με τα κριτήρια που θέλανε να βάλουνε καλά κάνανε και δεν τα βάλανε, άσε που κατά 99% το μοναδικό πραγματικπο κριτήριο ήταν τι ψήφισες στις εκλογές.

Και ξαναλέω ότι έτσι ήταν πριν 10 χρόνια. Και πραγματικά πιστευω ότι είναι στον άνθρωπο το αν θα είναι εργατικός ή ξύστης. Πολύ ευκολα μπορείς να μην είσαι παραγωγικός και στον ιδιωτικό τομέα.

Α, και αξιολόγηση με τα κριτήρια που θέλανε να βάλουνε καλά κάνανε και δεν τα βάλανε, άσε που κατά 99% το μοναδικό πραγματικπο κριτήριο ήταν τι ψήφισες στις εκλογές.

Κάτσε αυτό το τελευταίο ίσχυε για τους άλλους. Μη μου πεις ότι ισχύει και για αυτούς ειναι πάνω στην εξουσία τώρα. Άστο θα πάω να ρωτήσω τον Παναγουλη.

αυτονοητα πραγματα.

Στον ιδιωτικό σε ένα κράτος δικαίου πας σπίτι σου και σε πληρώνει το ταμείο ανεργείας.

Είναι δε τόσες οι παροχές σε ορισμένες χώρες, που καλύτερα να σε πληρώνει το ταμείο ανεργείας παρά να δουλεύεις.

Όταν σε πληρώνει το ταμείο ανεργείας, το δημόσιο σε πληρώνει πρακτικά. Οπότε η μαγκιά του ιδιωτικού τομέα που σε απολύει έγγυται στα @@ του δημόσιου τομέα που σε πληρώνει για να μην ψοφίσεις. Για να έβαζαν τον ιδιωτικό τομέα να σου πληρώνει το ταμείο ανεργείας να δούμε αν θα σε απέλειαν.

Ομοίως ισχύει για τις απολύσεις / πρόωρες συνταξιοδοτήσεις στο δημόσιο. Έχεις έναν υπάλληλο που μπορεί και να τα ξύνει, αλλά μπορεί και με τον κατάλληλο προϊστάμενο να κάνει μισή πεντάρα δουλειά. Αν του δώσεις σύνταξη ή τον απολύσεις, τι ακριβώς θα κερδίσεις? Από εκεί που θα έκανε μισή πεντάρα δουλειά, δεν θα κάνει τίποτα.

Αυτό που γίνεται στα ... προηγμένα κράτη, είναι αυτοί που δουλεύουν, να πληρώνουν τους φόρους για όλους. Αυτό ισχύει παντού, είτε μας αρέσει είτε όχι. Εάν δουλεύεις, κάποιος πιο μάγκας τα ξύνει και πληρώνεται από τη δουλειά σου.

• Like 4

Τρεις πρώτες χώρες

Μεξικό: εγκλήματα

Κορέα: αυτοκτονίες

Ελλάδα: χρεοκοπία

τρεις τελευταίες χώρες

Νορβηγία: πολλά one night stands

Γερμανία: Ισχυρή οικονομία

Ολλανδία: first world problems

Μήπως τελικά θα έπρεπε να δουλεύουμε λιγότερο?

Οτιδήποτε δημόσιο, με τα λεφτά του φορολογούμενου είναι, αν δεν σου αρέσει, να πας να ζήσεις στα Καίμαν.   :D

Γιατί να μην είσαι παραγωγικός? Επειδή είσαι Δ.Υ. , το παραμύθι αυτό πρέπει κάποτε να σταματήσει. Ναι, υπάρχουν κηφήνες στο δημόσιο (βλέπε ρουσφέτια για 30 χρόνια) , αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ΟΛΟΙ οι Δ.Υ. είναι μη παραγωγικοί.

Για την ΕΡΤ, συγκρίνεται η τωρινή ΝΕΡΙΤ με την ΕΡΤ? Και εννοώ όλες τις υπηρεσίες της ΕΡΤ και της ΝΕΡΙΤ.

Αλλά ας ξαναπάμε στην μη παραγωγικότητα, τι σε κάνει να πιστευεις ότι η Ι.Υ. είναι παραγωγικότεροι από τους Δ.Υ. ? Στον άνθρωπο είναι αν θα δουλέψει ή όχι, δεν είναι στο αν είναι βιδωμένος στην καρέκλα του. Τέλος, 1000 φορές να είναι 10% ή 30% ή 60% ή και 80% μη παραγωγικοί τύποι σε έναν δημόσιο οργανισμό, από το να έχεις μια κρατικοδίαιτη εταιρεία που κάνει κομπρεμί με τις κυβερνήσεις.

Μου λες δηλαδή ότι το δημόσιο ήταν στο σύνολο του παραγωγικό? Για αυτό φλιρτάρει με τη χρεοκοπία?

Για την ΕΡΤ εννοούσα πολύ καλά αυτό που είπε βουλευτής του Συριζα. Να προσλάβουν τους "αγωνιστές".

Το bold σου ξέφυγε? Με άλλα λόγια αν κάποιος είναι 90% ή 70% ή 40% ή και 20% παραγωγικός είναι 1000 φορές προτιμότερος εφ'όσον βρίσκεται σε δημόσιο οργανισμό? Ή επειδή ενδεχομένως υπάρχουν κι αλλού θέματα τότε συγχωρείται που προσφέρει τα 2/10 των δυνατοτήτων του?

Στην κρατικοδίαιτη εταιρεία έχουμε κάποιο συγκεκριμένο παράδειγμα?

Ολλανδία: first world problems

Μου λες δηλαδή ότι το δημόσιο ήταν στο σύνολο του παραγωγικό? Για αυτό φλιρτάρει με τη χρεοκοπία?

Για την ΕΡΤ εννοούσα πολύ καλά αυτό που είπε βουλευτής του Συριζα. Να προσλάβουν τους "αγωνιστές".

Το bold σου ξέφυγε? Με άλλα λόγια αν κάποιος είναι 90% ή 70% ή 40% ή και 20% παραγωγικός είναι 1000 φορές προτιμότερος εφ'όσον βρίσκεται σε δημόσιο οργανισμό? Ή επειδή ενδεχομένως υπάρχουν κι αλλού θέματα τότε συγχωρείται που προσφέρει τα 2/10 των δυνατοτήτων του?

Στην κρατικοδίαιτη εταιρεία έχουμε κάποιο συγκεκριμένο παράδειγμα?

Η Ολλανδία βασίζεται πολύ στην Γερμανία, έχει "φούσκα" στον τομέα των ακινήτων, το ξέρουν, και φοβούντε μην σκάσει.

Όχι δεν είπα αυτό, είπα ότι δεν υπάρχει διαφορά παραγωγικότητας ανάμεσα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Για την ΕΡΤ, η δήλωση του Παναγούλη ήταν ομολογουμένως ηλίθια στην καλύτερη. Αλλά είμαι σίγουρος ότι δεν θα γίνει έτσι.

Στο έχω ξαναπεί, έχεις πρόβλημα κατανόησης κειμένου, το bold δεν ήταν μόνο του, ήταν μαζί με ότι ακολουθούσε μετά το κόμα. Είναι προτιμότερο να είναι σε δημόσιο τομέα, από το να είναι σε κρατικοδίαιτη εταιρεία.

Παράδειγμα ΑΚΤΩΡ.

Τι, όχι?

Άνοιξε λίγο τα μάτια σου.Δες πώς δουλεύει μια χώρα η οποία έχει:

1. Καπιταλισμό 

2. Βασιλευομένη Δημοκρατία (όχι αναρχοάπλυτους)

3. Οργάνωση

4. Καλούς μισθούς (με τα ελληνικά δεδομένα)

5. Επιχειρηματικότητα

https://www.youtube.com/watch?v=AG9zhbOuu64

Σε ικανοποιεί αυτή η εικόνα?

Σε ικανοποιούν οι ακραίες κοινωνικές ανισότητες?

Εμένα όχι. Προτιμώ να είμαι λίγο φτωχότερος και ο γείτονάς μου να μπορεί να ζήσει σαν άνθρωπος, παρά να επιδεικνύω τον πλούτο μου με το αυτοκίνητο, με το σπίτι μου, με τον ... τίτλο μου ώστε να αποκτήσω κι εγώ λίγο Status. Είναι θέμα παιδείας. Στην Ελλάδα πέσαμε στο μέλι. Τα αποτελέσματα τα βλέπεις γύρω σου με τον πολιτισμό των συνανθρώπων σου. Νεοπλουτισμός παντού και ουσία μηδέν.

• Like 7

στην Ολλανδια το να εισαι ΔΥ θεωρειται καταντια ενω εδω επι τοσες δεκαετιες ενα σωρο κοσμος ανταλλαζε την ψηφο του για μια θεσουλα, ποσες προσληψεις γινανε το 2009 εν μεσω κρισης ειπαμε ?

btw δεν νομιζω να υπαρχει κρατος που να σου δινει επιδομα μακροχρονιας ανεργιας, εκτος ισως αν παρουσιασεις δικαιολογητικα που τους δειχνουν οτι εισαι ακαταλληλος για οποιαδηποτε δουλεια.

ο στουπας το ειπε ξεκαθαρα οτι πρεπει το κρατος να παρεχει αυτα που μπορει, οχι πελατειακη συνταξη 1500 ευρω στον πασοκο μπατσο που σταματησε να δουλευει απο τα 48.

δεν ειναι μονο το κρατος που ζουσε πανω απο το μποι του τοσα χρονια αλλα και ο μεσος ελληνας πολιτης που αφηνε απληρωτη την πιστωτικη πχ για να φτιαξει SLI.

επισης μην ακουσω κανεναν να λεει οτι η παιδεια μας ειναι gtp λογω κρισης γιατι ειδαμε και την περιοδο 2000-2008 τι μπουμπουκια μεγαλωσανε.

Έγινε επεξεργασία από GruntGR
  • Like 1

Το δημόσιο θα ήταν παραγωγικό αν οι υπάλληλοι στους δημόσιους οργανισμούς πληρωνόταν βάσει των εσόδων του οργανισμού. Αν ο δημόσιος οργανισμός δεν είχε έσοδα δε θα πληρωνόταν. Τότε θα βλέπαμε αν ήταν παραγωγικοί ή όχι. 

• Like 2

Άνοιξε λίγο τα μάτια σου.Δες πώς δουλεύει μια χώρα η οποία έχει:

1. Καπιταλισμό 

2. Βασιλευομένη Δημοκρατία (όχι αναρχοάπλυτους)

3. Οργάνωση

4. Καλούς μισθούς (με τα ελληνικά δεδομένα)

5. Επιχειρηματικότητα

https://www.youtube.com/watch?v=AG9zhbOuu64

Για την Αγγλία λέμε?

Το γεγονός ότι το βίντεο που έφερες ως επιχείρημα, παράχθηκε στην Αγγλία και όχι στην Ελλάδα, τι σου λέει?

Έχεις δει ελληνική εκδοχή που κάποιος από τη μία κοινωνική βαθμίδα να επιχειρεί να μπει στον ρόλο της άλλης, και από τις δυο καταστάσεις? Πόσο μάλλον να συγκρίνονται ομοιότητες και διαφορές στον κάθε ρόλο. Γιατί αυτό φαντάζομαι κάνει το βιντεο (δεν έχω σκοπό να αφιερώσω 2 ώρες σε αυτό, αλλά έχω δει παρόμοια ντοκιμαντερς αγγλικής παραγωγής και πάντα θυμάμαι ότι επικρατεί σεβασμός σε όλες τις πλευρές, χωρίς να καταντάει μονομερές).

Σε ικανοποιεί αυτή η εικόνα?

Σε ικανοποιούν οι ακραίες κοινωνικές ανισότητες?

Εμένα όχι. Προτιμώ να είμαι λίγο φτωχότερος και ο γείτονάς μου να μπορεί να ζήσει σαν άνθρωπος, παρά να επιδεικνύω τον πλούτο μου με το αυτοκίνητο, με το σπίτι μου, με τον ... τίτλο μου ώστε να αποκτήσω κι εγώ λίγο Status. Είναι θέμα παιδείας. Στην Ελλάδα πέσαμε στο μέλι. Τα αποτελέσματα τα βλέπεις γύρω σου με τον πολιτισμό των συνανθρώπων σου. Νεοπλουτισμός παντού και ουσία μηδέν.

Δεν σε ικανοποιεί το παραπάνω επίπεδο σεβασμού αλλά σε ικανοποιεί το επίπεδο μισαλλοδοξίας που εμμέσως υπερασπίζεσαι?

Προσωπικά έχω σιχαθεί να διαβάζω/ακούω να μην πρέπει ο άλλος να κάνει επίδειξη αυτοκινήτου ή τίτλου, μην τυχόν και αποκτήσει παραπάνω πλούτο από τον πλησίον του, να μην κυνηγάει το στατους γιατί αυτό είναι "κακό". Καμουφλαρισμένα όλα αυτά, πάντα με την κλισέ έκφραση "θέμα παιδείας".

"Θέμα παιδείας". Να σου λέει ο διπλανός συνέχεια "παντού είναι δύσκολα", "πουθενά δεν είναι ρόδινα", "υπομονή και επιμονή", "η ζωή είναι αγώνας" αλλά μετά να κυνηγάει να μεταναστεύσει/μετακομίσει σε Σκανδιναβίες ή Αυστραλίες που έχουν τα μεγαλύτερα ωρομίσθια παγκοσμίως? Και η αισχρή υποκρισία είναι "θέμα παιδείας"?

Ναι ξέρω. Το ακριβό φόρεμα, το σπορ αμάξι και ο τρόπος έκφρασης (aka επίδειξη) του άλλου είναι το πρόβλημα. Όμως το παράδοξο της υπόθεσης ότι σε μια χώρα με ακραίες κοινωνικές ανισότητες (που λες κι εσύ), βλέπεις φαινόμενα αποδοχής και σεβασμού στον συνάνθρωπο. Προσωπικό παράδειγμα, είχα πάει στα Harrods (εκεί που ένα αξεσουάρ κοστίζει 10 χιλιάδες λίρες, και οι τιμές ξεκινάνε συνήθως από 4 ψηφία) με φόρμα και απεριποίητο μαλλί. Ξέρεις πόσες φορές μου μίλησαν υποτιμητικά? Καμία. Να με πετάξουν έξω? Ούτε καν! Να με εξυπηρετήσουν όταν ήθελα να δω κάτι? Με την ίδια ευγένεια και ύφος που είχαν και στον άλλον πελάτη με το armani κουστούμι. Εντάξει, σε εκείνον μίλησαν περισσότερο γιατί ήθελε να αγοράσει κάτι ενώ εγώ τους είπα νωρίς "thank you very much" κι άλλαξα όροφο.

Αν τώρα όλα αυτά είναι αποτελέσματα καπιταλισμού, τα δέχομαι όλα ευχαρίστως. Κι αν πρέπει να γίνω "άπληστος" για τέτοια κοινωνικά φαινόμενα, τότε ειλικρινά χαλάλι η θυσία. Στην Ελλάδα φαντάζομαι θα ξέρεις κι εσύ ότι κάνουμε μια μετάβαση από ένα πρώην σοβετικό σύστημα σε ένα άλλο πιο ανθρώπινο. Το πρόβλημα είναι ότι κολλάμε στη μετάβαση.

Μένει να φύγει το ηλίθιο πρότυπο του "φτωχού πλην τίμιου" που είναι τάχα μου τίγκα στην ουσία.

(όπως βλέπεις δεν υπάρχει ίχνος πολιτικού περιεχομένου, σε αντίθεση με εσένα που σε άλλο πρόσθεσες πολιτική επίθεση. Δεν θέλω να ξέρω αν η ευχή να "πέφτουν άνθρωποι" πάει πακέτο με τα θέματα παιδείας.)

Μάλλον υπάρχουν πιο κατάλληλα θέματα για την έκφραση κοινωνικής δυσφορίας.

Προσωπικά μπορώ να πω ως σχόλιο σε όσα λέγονται στις τελευταίες σελίδες, ότι το "φταίνε οι τάδε" δεν λύνει κανένα πρόβλημα.

Είναι πολύ εύκολο να βρούμε αιτίες ή ενόχους και πολύ πιο δύσκολο να εφαρμόσουμε λύσεις (ως μεμονωμένοι πολίτες ή ολόκληρη κοινωνία).

Εϊναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η Ευρώπη έχει σημαντικό πολιτικό πρόβλημα, πέρα από το δημοσιονομικό. Είναι επίσης προφανές ότι δεν είναι βλάκες σε άλλες χώρες να φορτωθούν χρέη τρίτων. Εάν κάποιος είχε μαγικό ραβδί, θα έπρεπε:

• Να ισοσκελίσει τους προϋπολογισμούς όλων των χωρών της Ένωσης
  • Να εφαρμόσει σε *όλες* τις χώρες αυτό που νοείται ως "Ευρωπαϊκό κατεστημένο" - ναι, και στις πρώην Ανατολικές και Βαλκανικές!
  • Να ανακατανείμει τις ανισότητες εμπορικών πλεονασμάτων σε επίπεδο ΕΕ, ώστε το δεύτερο να γίνει εφικτό.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι αυτοί που έχουν πληρώνουν αυτούς που δεν έχουν, αλλά σε επίπεδο ηπείρου - όχι χώρας. (Είναι το ισοδύναμο με αυτό που λέχθηκε ότι ο εργαζόμενος πληρώνει τις εισφορές τόσο του άνεργου, όσο και του συνταξιούχου). Αυτό και είναι περισσότερο κοινωνικά δίκαιο, αλλά και αναιρεί την πρακτική που συνεχίζεται μέχρι σήμερα: να ευμερούν κάποιες χώρες από την πώληση αγαθών και υπηρεσιών σε τρίτες και μετά να τους λένε ότι ξοδεύουν πολλά.

Αυτό θα σήμαινε: Κοινό τραπεζικό σύστημα, κοινό εργασιακό δίκαιο, κοινή αγορά εργασίας, και πολύ μικρότερες ανισότητες σε ποιότητα ζωής. Δεν απέχει πολύ από αυτό που οραματίζονταν οι "μεγάλοι" Ευρωπαϊστές που ξεκίνησαν αυτό το διασκεδαστικό πολιτικό πείραμα που ζούμε τις τελευταίες δεκαετίες.

Διαφθορά θα υπάρχει πάντα και παντού - το θέμα είναι να είναι υπό έλεγχο και να μην λειτουργεί απλά ως μαύρη τρύπα μετατροπής δημόσιου χρήματος σε ιδιωτικό.

(Μπορείτε να με μεταφέρετε στη "Χρεοκοπία", μαζί με όλα τα προηγούμενα :p)

• Like 2

James Wan In Talks To Direct ‘RoboTech’ For Sony | Deadline

robotech_sdf1.jpg

Πρέπει να περιμένω χοντρικά 15-20 χρόνια minimum για να διαβάσω τέτοια είδηση, που να δημιουργεί βάσιμες ελπίδες για Robotech στην μεγάλη οθόνη.

• Like 3

Αναταραχές στις αγορές ομολόγων

«Με βάση τη χθεσινή απότομη πτώση του χρηματιστηρίου της, καθώς επίσης την κατάρρευση (flash crash) των ομολόγων, η Γερμανία φαίνεται να δέχεται μία οικονομική επίθεση από τις Η.Π.Α. – ο ρυθμός ανάπτυξης των οποίων μειώθηκε απρόσμενα, λόγω της ανατίμησης του δολαρίου, καθώς επίσης της πολιτικής λιτότητας, στην οποία επιμένει η γερμανική κυβέρνηση, προκαλώντας ύφεση στην Ευρωζώνη και χαμηλότερη ανάπτυξη στον πλανήτη.

Είναι φυσικά πολύ ενωρίς για τέτοιου είδους συμπεράσματα – πρόκειται όμως ασφαλώς για μία αμερικανική «προειδοποιητική βολή», κρίνοντας ειδικά από την αγορά ομολόγων. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα ήταν θετικό για την Ελλάδα, αφού φαίνεται πως τυχόν χρεοκοπία της, την οποία μάλλον σχεδιάζει η Γερμανία, θα άνοιγε τους ασκούς του Αιόλου – οπότε θα έπρεπε να αποφευχθεί».

Κίνα – Ρωσία ανατρέπουν την ενεργειακή σκακιέρα

Στις αρχές Απριλίου ο γαλλικός ενεργειακός γίγαντας TOTAL προχώρησε σε μια «σκακιστική» κίνηση που άφησε άφωνους τους αντιπάλους της. Στην προσπάθειά της να εξασφαλίσει 27 δισεκατομμύρια δολάρια, που χρειάζεται για να αναπτύξει εγκαταστάσεις υγροποιημένοι φυσικού αερίου (LNG) κοντά στον κύκλο της Αρκτικής στη Σιβηρία, ζήτησε τη βοήθεια κινεζικών τραπεζών. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στην αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, από τη συγκεκριμένη συμφωνία αναμένεται να αντλήσει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 15 δισεκατομμυρίων. Και σαν να μην ήταν αυτό αρκετό για να προκαλέσει πονοκέφαλο στην Ουάσιγκτον, η γαλλική εταιρεία ζήτησε τη μεσολάβηση του Βλαντιμίρ Πούτιν ενώ δέχθηκε να λάβει το μεγαλύτερο μέρος του δανείου σε ευρώ και γουάν.

Με μια κίνηση δηλαδή αμφισβήτησε ταυτόχρονα το εμπάργκο των ΗΠΑ απέναντι στη Ρωσία, την κυριαρχία των αγορών της Δύσης για την άντληση κεφαλαίων αλλά και την παντοκρατορία του δολαρίου, ως παγκόσμιου μέσου συναλλαγής και επενδύσεων στην αγορά ενέργειας.

Η TOTAL, τα ετήσια έσοδα της οποίας ξεπέρασαν τα 235 δισεκατομμύρια δολάρια για το 2014, αναμένεται να εξάγει το ένα πέμπτο των αποθεμάτων πετρελαίου της (περίπου 400.000 βαρέλια ημερησίως) από τη Ρωσία μέχρι το 2020. Οι νέες δραστηριότητες της εταιρείας στην αρκτική επικεντρώνονται στην χερσόνησο Γιαμάλ, από όπου η εταιρεία φιλοδοξεί να παράγει 16.5 εκατομμύρια μετρικούς τόνους υγροποιημένου φυσικού αερίου το χρόνο. Το μεγαλύτερο τμήμα του LGN θα μεταφέρεται με παγοθραυστικά και δεξαμενόπλοια στις αγορές της Ευρώπης και της Ασίας και κυρίως στην Κίνα. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν επίσης η ρωσική εταιρεία Novatek και η κρατική εταιρεία πετρελαίου της Κίνας.

Ο γαλλικός ενεργειακός κολοσσός μπαίνει εμβόλιμα λοιπόν στη σινορωσική συνεργασία που αναπτύσσεται ταχύτατα τα τελευταία χρόνια. Τον περασμένο Μάιο ο Βλαντιμίρ Πούτιν επισκέφθηκε τη Σαγκάη όπου υπέγραψε συμφωνία ενεργειακής συνεργασίας με την κινεζική ηγεσία ύψους 400 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Βασικός στόχος της συνεργασία είναι η κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου ο οποίος θα συνδέει τη Σιβηρία με την Κίνα.

Οι επενδυτικές κινήσεις της TOTAL, μάλιστα, έρχονται να συμπληρώσουν το παζλ των νέων γεωπολιτικών και ενεργειακών ισορροπιών που δημιουργούνται στην περιοχή της Αρκτικής. Όπως εξηγούσαμε πριν από δυο χρόνια από αυτές τις σελίδες, το φαινόμενο του θερμοκηπίου και το λιώσιμο των πάγων δημιουργεί νέα εμπορικά περάσματα στις παγωμένες θάλασσες του Βορρά ενώ καθιστά εφικτή την εκμετάλλευση κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου που μέχρι πρότινος θεωρούνταν απρόσιτα για την βιομηχανία ενέργειας. Προβλέποντας αυτές τις εξελίξεις η Μόσχα ενισχύει εδώ και χρόνια τη στρατιωτική της παρουσία στην περιοχή με την ανακατασκευή της σοβιετικής αεροπορικής βάσης στη νήσο Κοτέλνι (στις βόρειες ακτές της ανατολικής Σιβηρίας) αλλά και με την αποστολή νηοπομπών με πυρηνοκίνητα παγοθραυστικά.

• Like 1

Αρνείται το «βραχιολάκι» ο Σάββας Ξηρός επικαλούμενος θρησκευτικές πεποιθήσεις - Ελλάδα - Επικαιρότητα - Τα Νέα Οnline

Έτσι μπράβο, διότι αυτό τους χρειάζεται. Στο τέλος θα τους κάνει να του πληρώνουν και σύνταξη.

• Like 3