Jump to content



Ειδήσεις απο την Ελλάδα και όλο τον κόσμο v2.0


astrolabos

Recommended Posts

Πορτογαλία: η νέα «αποικία» της Αγκόλας

 

 

 

Τα μνημόνια και η τρόικα μετέτρεψαν την Πορτογαλία σε οικονομικό «προτεκτοράτο» μιας πρώην αποικίας της. Και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ μαζί με τη Μέρκελ χειροκροτούν για το επίτευγμα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

 

Η Πορτογαλία αποδεικνύει πόσο γρήγορα μπορεί μια χώρα να ξανασταθεί στα πόδια της εάν δεσμευτεί στις μεταρρυθμίσεις

Γερούν Ντάισελμπλουμ

 

Αυτό που ελάχιστοι θυμούνται σήμερα, εκτός Πορτογαλίας, είναι ότι εκείνο το «πραξικόπημα», που έφερε τη δημοκρατία στην Πορτογαλία, ξέσπασε με αφορμή την έκρυθμη κατάσταση που επικρατούσε στις πορτογαλικές αποικίες. Οι αξιωματικοί ζητούσαν τον άμεσο τερματισμό των αιματηρών συγκρούσεων με τα μαρξιστικά, εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα των αποικιών -ανάμεσα στις αποικίες ξεχώριζε πάντα η Αγκόλα.

 

Οι εποχές όμως αλλάζουν, όπως και οι άνθρωποι που τις ορίζουν. Ενας από τους μαοϊκούς φοιτητές της Επανάστασης των Γαριφάλων, ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο (που τότε την «έβγαινε» από τα αριστερά στο Κομμουνιστικό Κόμμα Πορτογαλίας), έφερε την τρόικα και τα μνημόνια στη χώρα του. Οσο για την Αγκόλα, μετά το τέλος του εμφυλίου πολέμου, άρχισε να εκμεταλλεύεται τα πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου και διαμαντιών και μέσα σε λίγα χρόνια δημιούργησε μια αρπακτική αστική τάξη, που περιστοιχίζει τον πρόεδρο της χώρας και την κόρη του, Ιζαμπέλ ντος Σάντος –την πιο πλούσια γυναίκα της Αφρικής.

 

Το πρόβλημα, όπως μας εξηγεί ο Πορτογάλος δημοσιογράφος και συγγραφέας Jorge Costa, είναι ότι την τελευταία δεκαετία η «Αγκόλα άρχισε να εξαγοράζει τις μεγαλύτερες βιομηχανίες και επιχειρήσεις της Πορτογαλίας», η οποία από αποικιοκρατική δύναμη μετατρεπόταν σε μια αποικία χρέους της Ε.Ε. Η κατάσταση, σύμφωνα με τον Jorge Costa, θα λάβει δραματικές διαστάσεις με την επιβολή του μνημονίου, καθώς η χώρα ξεπουλά όσο όσο τη δημόσια περιουσία σε όποιον είναι διατεθειμένος να αγοράσει. Οπως συμβαίνει σε ολόκληρη την Ευρώπη, οι νεοφιλελεύθεροι δημοσιολόγοι και πολιτικοί της Πορτογαλίας συκοφαντούν τον δημόσιο τομέα της χώρας τους σαν ανεπαρκή και κοστοβόρο για να τον ξεπουλήσουν τελικά στον δημόσιο τομέα μιας άλλης χώρας –στη συγκεκριμένη περίπτωση μιας πρώην αποικίας της Πορτογαλίας.

 

Εκτός όμως από τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, των τραπεζών και της ενέργειας, που περνά σταδιακά στον έλεγχο επιχειρηματιών της Αγκόλας, αλλά και του ίδιου του κρατικού της μηχανισμού, η Πορτογαλία θα «πουλήσει» και την ελευθερία του Τύπου. «Προκειμένου να χρησιμοποιείς τους στρατηγικούς τομείς μιας οικονομίας, που θα έπρεπε να ανήκουν στους πολίτες, για συσσώρευση κεφαλαίου πρέπει να ελέγχεις και τα μέσα ενημέρωσης» μου εξηγούσε ο Jorge Costa. «Αγοράζουν λοιπόν τη μια μετά την άλλη τις εφημερίδες, τους ραδιοφωνικούς και τους τηλεοπτικούς σταθμούς. Οι ίδιοι άνθρωποι δηλαδή που στην Αγκόλα ευθύνονται για τις φυλακίσεις ή ακόμη και τον βασανισμό δημοσιογράφων αποκτούν τον έλεγχο των ΜΜΕ» σε μια χώρα της Ε.Ε.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

http://www.nytimes.com/2015/02/22/us/ties-to-corporate-cash-for-climate-change-researcher-Wei-Hock-Soon.html

 

He has accepted more than $1.2 million in money from the fossil-fuel industry over the last decade while failing to disclose that conflict of interest in most of his scientific papers. At least 11 papers he has published since 2008 omitted such a disclosure, and in at least eight of those cases, he appears to have violated ethical guidelines of the journals that published his work.

 

The documents show that Dr. Soon, in correspondence with his corporate funders, described many of his scientific papers as “deliverables” that he completed in exchange for their money. He used the same term to describe testimony he prepared for Congress.

 

Σύνοψη: ο άνθρωπος που επικαλούνται συχνότερα όσοι ισχυρίζονται ότι δεν υφίσταται ανθρωπογενής κλιματική αλλαγή, εισέπραττε κρυφά χρήματα με αντάλλαγμα τα επιστημονικά άρθρα ή τις καταθέσεις του ενώπιον επιτροπών. gg.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Κανείς για τα Όσκαρ;

 

Birdman
Alejandro González Iñárritu, John Lesher, James W. Skotchdopole
Best Picture

 

Eddie Redmayne

The Theory of Everything
Best Actor

 

Julianne Moore
Still Alice
Best Actress

 

Alejandro González Iñárritu
Birdman
Best Director

 

Ida
Paweł Pawlikowski
Best Foreign Language Film

 

J.K. Simmons
Whiplash
Best Supporting Actor

 

Patricia Arquette
Boyhood
Best Supporting Actress

 

Glory
John Legend, Common
Best Original Song

 

Birdman
Alejandro González Iñárritu, Alexander Dinelaris, Nicolás Giacobone, ...
Best Original Screenplay

 

Big Hero 6
Chris Williams, Don Hall, Roy Conli
Best Animated Feature Film

 

The Grand Budapest Hotel
Alexandre Desplat
Best Original Music Score

 

Emmanuel Lubezki
Birdman
Best Cinematography

 

Interstellar
Paul J. Franklin, Andrew Lockley, Ian Hunter, ...
Best Visual Effects

 

The Imitation Game
Graham Moore
Best Writing Adapted Screenplay

 

Mark Coulier
The Grand Budapest Hotel
Best Makeup

 

Frances Hannon
The Grand Budapest Hotel
Best Makeup

 

Feast
Kristina Reed, Patrick Osborne
Best Animated Short Film

 

Citizenfour
Laura Poitras, Mathilde Bonnefoy, Dirk Wilutzky
Best Documentary Feature

 

The Phone Call
Mat Kirkby, James Lucas
Best Live Action Short Film

 

Tom Cross
Whiplash
Best Film Editing

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να κατηγορήσεις τους αμερικάνους για μυριάδες πράγματα, το αίσθημα της κοινότητας όμως εντός και κυρίως εκτός μεγάλων πόλεων το έχουν.

 

http://www.buzzfeed.com/ryanhatesthis/no-one-showed-up-to-a-little-boy-with-autisms-birthday-so-hi?bffb&utm_term=4ldqpgp#.acOzMG9Gd

Γιατι ρε συ, τα 16 παιδάκια που κάλεσε και δεν πήγαν στο παρτυ ειναι από άλλη κοινότητα? :p:hehe:

Link to comment
Share on other sites

Πιο πολύ αναφέρομαι στο κομμάτι της αστυνομίας, πυροσβεστικής.

 

Μια και το έθεσες, πιο πολύ κόλλησα στο θωρακισμένο όχημα που μοιάζει να χρειάζεται περισσότερο σε καμιά εμπόλεμη ζώνη, παρά σε μια περιοχή με πληθυσμό λίγο μεγαλύτερο από το δήμο της Πάτρας. ;) Αλλά μπράβο τους, μακάρι να ήταν παντού τόσο ευαίσθητοι.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

http://www.nytimes.com/2015/02/22/us/ties-to-corporate-cash-for-climate-change-researcher-Wei-Hock-Soon.html

 

 

Σύνοψη: ο άνθρωπος που επικαλούνται συχνότερα όσοι ισχυρίζονται ότι δεν υφίσταται ανθρωπογενής κλιματική αλλαγή, εισέπραττε κρυφά χρήματα με αντάλλαγμα τα επιστημονικά άρθρα ή τις καταθέσεις του ενώπιον επιτροπών. gg.

 

Άργησε λίγο

Link to comment
Share on other sites

GOOD FAKIN NEWS

 

 

Κατάργηση εξαιρέσεων στο ΦΠΑ - Σχέδιο αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης - Τέλος στις πρόωρες συντάξεις - Αναπροσαρμογή μισθών του Δημοσίου - Αργότερα η αύξηση κατώτατου μισθού - Ενοποίηση Ταμείων - Ψαλίδι στις φοροαπαλλαγές - Αρση των περιορισμών στα κλειστά επαγγέλματα - Σταδιακή κατάργηση τελών υπέρ τρίτων - Ευθυγράμμιση αγοράς ηλεκτρισμού, φυσικού αερίου με νομοθεσία ΕΕ

 

 

(Μόνο τον τίτλο διάβασα. Το κείμενο δεν το διάβασα αναλυτικά, είναι πολύ μεγάλο)

Link to comment
Share on other sites

 

Με ταυτόχρονο υπονοούμενο για τους Γερμανούς...  : P

Link to comment
Share on other sites

ε, ναι, η διακοπή του πρωταθλήματος θα λύσει το πρόβλημα. Σιγά που θα πάνε, τυχαίο παράδειγμα, σε αγώνα τοπικού πρωταθλήματος να πλακωθούν, ή που θα δώσουν ραντεβού να πλακωθούν και να σφαχτούν στη μέση του δρόμου. Δε γίνονται αυτά τα πράγματα. Ούτε στην Αγγλία, που "έλυσε το πρόβλημα του χουλιγκανισμού" υπάρχουν τέτοια περιστατικά άλλωστε...

Link to comment
Share on other sites

E ας πλακώνονται τα ζώα στα γήπεδα τότε, να υπάρχουν και από 200 αστυνομικοί και 10 ασθενοφόρα σε κάθε γήπεδο (μιας και δεν υπάρχει ανάγκη να διατεθούν πουθενά αλλού) να χαιρόμαστε την κατάντια μας. :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.