Jump to content

Ειδήσεις απο την Ελλάδα και όλο τον κόσμο v2.0

astrolabos

Recommended Posts

Αυτό ήλπιζαν όλοι. Και τελικά έγινε κάτι ακόμη καλύτερο. Γκέιμ, σετ, ματς λέμε.

Έδιτ: και δεν το λέω για αυτό (αν και από μόνο του θα ήταν πολύ καλός λόγος)

Δεν είναι το ίδιο η φυλακή με τον περιορισμό της ομιλίας αλλά τεσπα.

Δεν είναι το ίδιο η φυλακή με τον περιορισμό της ομιλίας αλλά τεσπα.

μα είπα "δεν το λέω για αυτό". Απλά είναι μια, ευχάριστη, παράπλευρη συνέπεια.

αυτό που είπε ο Μυραλής, συν το ότι όλες οι δικογραφίες περνάνε από τον/την πρόεδρο της βουλής. Γιατί νομίζατε σκάσανε όλοι με την Κωνσταντοπούλου;

Επιτέλους!!

Βρέθηκε η Μάρα και η Σάρα στα Υπουργεία!

Μόλις το διάβαζα, πραγματικά θυμήθηκα τον Snips και το comment του που έκανε δίπλα

Εντάξει είμαι ολίγον άδικος. Η τύπισσα δασκάλα σε κολέγιο είναι, έκανε ακαδημαϊκή καριέρα, πήρε κάμποσα πτυχία και τώρα ήρθε με κάποιο μέσο για να μοιράζει δουλειές στη φτώχεια.

Το πρόβλημα?
Το πρόβλημα είναι ότι τα μισά από αυτά που λέει θα ερχόντουσαν ούτως ή άλλως (πχ τα κεφάλαια από ΕΚΤ ή μείωση δανεικών υποχρεώσεων).

Το "Ευρωπαϊκό Ταμείο κατά της ανεργίας" δεν το σχολιάζω. Απλά εύχομαι να μην βιαστεί κι αυτό σαν το άρμεγμα μιας αγελάδας.

Αυτό με την φοροδιαφυγή ωραίο ανέκδοτο. Στανταράκι το έβαλε έξτρα για "να υπάρχει κι αυτό και να φαίνεται ωραίο". Κατά τη δική μου γνώμη, αν δεν μπει 90% πλαστικό χρήμα, φοροδιαφυγή ΔΕΝ μειώνεται.

Και μου αρέσει πάρα πολύ που λέει η είδηση "Η μελέτη αντιπροτείνει αύξηση των κρατικών δαπανών αντί για μπουρουμπουρου"
Με το που διάβαζα την παραπάνω πρόταση, η σκέψη μου πήγαινε ως εξής: "Έεεεεεεεεεεεεεελα αλήθεια???? Τι μας λες??"

Εδώ 2-3 χρόνια πριν τα ειδησεο-sites ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ (ακόμα και τα βρωμοκαπιταλιστικά) είχαν ουρλιάξει να λένε:
"Η λιτότητα αποτυγχάνει, το stimulus (νομίζω στα ελληνικά "ποσοτική χαλάρωση") κερδίζει"
"συγγνώμη κάναμε λάθος"
"Δεν δουλεύει τελικά"
(κι ένα σωρό άλλα statements)

Και έρχεται τώρα αυτή η άκυρη να πει για "η συνταγή δεν λειτουργεί" και αλλά τέτοια κλισε. Το πλάνο της είναι μια ουδετερότητα μέσα σε ένα χάος. Δεν φαίνεται να έχει αξιόλογες ικανότητες* πέρα από τα πτυχία. Απλά ο άνθρωπος υπάρχει μέσα σε ευνοϊκές συνθήκες. Τίποτα παραπάνω, τίποτα παρακάτω.

*άκυρο. έχει ικανότητες. να κάνει ότι της λένε τα μεγάλα αφεντικά.

http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/oikonomika/varoyfakhs-eimaste-yper-toy-litou-vioy-ti-kanoyn-toses-porse-sta-stena-ths-athhnas.3272423.html

Ο νέος ΥΠΟΙΚ δεσμεύτηκε για την αλλαγή της συλλογικής αντιμετώπισης της προβληματικής μας οικονομίας, σημειώνοντας ότι "είμαστε υπέρ του λιτού βίου". "Πού εξυπηρετούν οι τόσες Πόρσε Καγιέν στα στενά της Αθήνας;", είπε χαρακτηριστικά και εξήγησε τι εννοεί με αυτό: "Παλιότερα που είχαμε λιγότερα, ήμασταν πιο ευτυχισμένοι. Τότε που οι γονείς χρησιμοποιούσαν τις αποταμιεύσεις τους για να σπουδάσουν τα παιδιά τους. Είμαστε υπέρ του λιτού βίου και όχι της πυραμιδικής λιτότητας. Να φορτώνουμε δηλαδή γιγάντια χρέη στα μη βιώσιμα ήδη".

Αυτά λέω και εγώ βρε Γιάννη (btw τα ίδια έλεγε και ο επίτιμος καμμιά 20ρια χρόνια πριν αλλά τεσπα), αλλά μου λένε πως είμαι εγκάθετος και οπισθοδρομικός...

• Like 2

http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/oikonomika/varoyfakhs-eimaste-yper-toy-litou-vioy-ti-kanoyn-toses-porse-sta-stena-ths-athhnas.3272423.html

Αυτά λέω και εγώ βρε Γιάννη (btw τα ίδια έλεγε και ο επίτιμος καμμιά 20ρια χρόνια πριν αλλά τεσπα), αλλά μου λένε πως είμαι εγκάθετος και οπισθοδρομικός...

Α, του Βαρουφάκη είναι το άρθρο?

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με το γιατί πήγε αυτός Αμερική και γιατί έστειλε την κόρη του στην Αυστραλία.

Αν είναι όντως υπερ του λιτού βίου, ας δώσουν κατά την άποψη μου το παράδειγμα.

Το ότι τσακώθηκε με τα κουτσούμια και εμφανίζεται με αυτό το ντύσιμο είναι μια αρχή αλλά όχι αρκετή.

Α, του Βαρουφάκη είναι το άρθρο?

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με το γιατί πήγε αυτός Αμερική και γιατί έστειλε την κόρη του στην Αυστραλία.

Αν είναι όντως υπερ του λιτού βίου, ας δώσουν κατά την άποψη μου το παράδειγμα.

Το ότι τσακώθηκε με τα κουτσούμια και εμφανίζεται με αυτό το ντύσιμο είναι μια αρχή αλλά όχι αρκετή.

Θα πρέπει να είμαστε δίκαιοι.

Δεν γνωρίζω να σου απαντήσω όυτε στο πρώτο ερώτημα αλλά ούτε και στο δευτερο.

επειδή όμως είμαι θιασώτης της ρήσης ''η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να φαίνεται  μόνο τίμια, αλλά θα πρέπει να είναι κιόλας'' Θα παρακολουθώ συνέχεια τις θέσεις των μετακλητών στη Βουλή. Και ύστερα τα συζητάμε και πάλι.

Θα πρέπει να είμαστε δίκαιοι.

Δεν γνωρίζω να σου απαντήσω όυτε στο πρώτο ερώτημα αλλά ούτε και στο δευτερο.

επειδή όμως είμαι θιασώτης της ρήσης ''η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να φαίνεται  μόνο τίμια, αλλά θα πρέπει να είναι κιόλας'' Θα παρακολουθώ συνέχεια τις θέσεις των μετακλητών στη Βουλή. Και ύστερα τα συζητάμε και πάλι.

Το point μου στο πρώτο ερώτημα είναι ότι κάποιες πορσε από ότι θυμάμαι κοστίζουν όσο 2-3 χρόνια σπουδών στην άλλη άκρη του κόσμου (με τα αεροπορικά).

Το δεύτερο point μου είναι ότι η πρόταση "Παλιότερα που είχαμε λιγότερα, ήμασταν πιο ευτυχισμένοι." είναι μια βλακεία και ολόκληρη. Η ευτυχία είναι ανεξάρτητη με το πόσα έχεις. Μπορείς να είσαι πλούσιος και ευτυχισμένος, μπορεί να είσαι φτωχός και ευτυχισμένος. Simple as that.

Τον βαρουφάκη τον θεωρώ σχετικά δυνατό οικονομολόγο. Αλλά κάτι τέτοιες παπάτζες που λέει, ξέρω γιατί τις κάνει. Επειδή εδώ και καιρό το έχει ρίξει στη πολιτική και πρέπει να παίξει τους κανόνες του παιχνιδιού. Ειλικρινά πάντως, ακόμα να καταλάβω τι αντι-προτείνει (το λέω επειδή φαίνεται να διαφωνεί συνεχώς).

Έγινε επεξεργασία από Guest
Πιπέρι

Σκεφτόμουν να το βάλω στα Αστεία αλλά ας το αφήσω εδώ.. ακολουθήστε το παρακάτω σκηνικό
1)βγάζει το Μουφανετ μία τρολοείδηση...
2)Τρέχει πανικοβλημένη η ΝΔ και βγάζει την εξής αστεια ανακοίνωση:

«Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ανεχθεί άλλο τη συνεχιζόμενη αθλιότητα που κατασκευάζεται από το ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα από το γραφείο του κ. Αλ. Τσίπρα και κατευθύνεται στα φερέφωνά τους.
Μετά τα όσα παραπλανητικά διέδωσαν για το θέμα της παράδοσης-παραλαβής, κατασκεύασαν και διέδωσαν ισχυρισμούς ότι δήθεν σκίστηκε ο πίνακας “η Ελλάς Ευγνωμονούσα” του Θ. Βρυζάκη, που ο ίδιος ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς επανατοποθέτησε εκεί.
Απέναντι στην αθλιότητα και τις ανεκδιήγητες μεθοδεύσεις του περιβάλλοντος του κ. Αλ. Τσίπρα θα σταθούμε με όλα τα νόμιμα μέσα υπερασπιζόμενοι την αλήθεια και την ηθική στο δημόσιο βίο».

http://nd.gr/deltia-tipou/deltio-typoy-shetika-me-athliotites-poy-kataskeyazontai-kai-ekporeyontai-apo-syriza

3) Ακολουθεί προφανώς κράξιμο αφού οι άνθρωποι είναι το λιγότερο αστείοι (βλ. http://www.efsyn.gr/arthro/moufanet-i-nd )

Αρκετό? Όχι έχει κι άλλο...

4) Νέα ανακοίνωση

«Όσες ιστοσελίδες δημοσίευσαν την “πλάκα” ως πραγματικό γεγονός, οφείλουν τουλάχιστον να ζητήσουν συγνώμη και να αποκαταστήσουν την αλήθεια».
http://nd.gr/deltia-tipou/deltio-typoy-shetika-me-anartiseis-se-istoselides-gia-dithen-fthores-ston-pinaka-i

ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ ΑΛΛΟ

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=783473608356060&id=278991532137606

Έγινε επεξεργασία από 3likos
  • Like 6

Παρότι έχω φιλοσοφικές διαφορές με το Βαρουφάκη σε άλλα θέματα, δεν καταλαβαίνω πώς επηρεάζει την ορθότητα της εξαγγελίας του περί λιτού βίου η Αμερική ή η Αυστραλία. Το θέμα δεν είναι πού βρέθηκε, αλλά τι βίο διήγε εκεί. Ακόμη περισσότερο τι βίο διάγει τώρα, που η συγκυρία το απαιτεί.

Επειδή ίσως το θέμα ανακινεί αναμνήσεις από Παπαρήγα, είναι διαφορετικό αυτό το ζήτημα από το να αυτοπροσδιορίζεσαι κομμουνιστής και να στέλνεις το παιδί σου σε ιδιωτικό σχολείο για την υποχρεωτική εκπαίδευση. Το έχω ξαναπεί όμως, αν εξαρτόταν από εμένα, θα υποχρέωνα όλους τους αιρετούς σε κάθε αξίωμα και τα μέλη της κυβέρνησης να χρησιμοποιούν μόνο τις δημόσιες παροχές παιδείας, υγείας και κοινωνικής πρόνοιας. Μπορεί να είναι απολυταρχικό, αλλά θα ήταν ο ταχύτερος τρόπος για την αναβάθμιση του συστήματος.

Πάντως, για να είμαι κι εγώ δίκαιος, σε επίπεδο ανακοινώσεων μέχρι στιγμής μπορεί να παίρνει άριστα, αλλά δεν αυτό από μόνο του δε λέει απολύτως τίποτα. Από καλές προθέσεις χορτάσαμε τόσα χρόνια. Σε λίγο καιρό να τα ξαναπούμε.

@colt3003, όσο για τον επίτιμο, το πρόβλημα είναι ότι τη λιτότητα την εξαγγέλει κυρίως για τους αποδέλοιπους, αν και τα τελευταία λίγα χρόνια δεν έχω προσωπική άποψη.

Παρότι έχω φιλοσοφικές διαφορές με το Βαρουφάκη σε άλλα θέματα, δεν καταλαβαίνω πώς επηρεάζει την ορθότητα της εξαγγελίας του περί λιτού βίου η Αμερική ή η Αυστραλία. Το θέμα δεν είναι πού βρέθηκε, αλλά τι βίο διήγε εκεί. Ακόμη περισσότερο τι βίο διάγει τώρα, που η συγκυρία το απαιτεί.

Porsche prices start at $46,475 and can go well over $200,000.

Από google

Κάνε μια σουμα να δεις πόσο κοστίζουν οι σπουδές σε Αυστραλία, με αεροπορικά και κόστος ζωής για ένα άτομο.

Έπειτα κάνε μια πρόσθεση το εξής γεγονός. Στην Ευρώπη έχεις τη δυνατότητα να σπουδάσεις με λιγότερα από το να πας Αμερική ή Αυστραλία.

Δηλαδή εντάξει λιτός ο βίος. Αλλά δεν έχουμε δικαίωμα να τα τρώμε κάπου αλλού πέρα από υπερατλαντική εκπαίδευση? Να είμαστε λίγο δίκαιοι δηλαδή.

Επειδή ίσως το θέμα ανακινεί αναμνήσεις από Παπαρήγα, είναι διαφορετικό αυτό το ζήτημα από το να αυτοπροσδιορίζεσαι κομμουνιστής και να στέλνεις το παιδί σου σε ιδιωτικό σχολείο για την υποχρεωτική εκπαίδευση. Το έχω ξαναπεί όμως, αν εξαρτόταν από εμένα, θα υποχρέωνα όλους τους αιρετούς σε κάθε αξίωμα και τα μέλη της κυβέρνησης να χρησιμοποιούν μόνο τις δημόσιες παροχές παιδείας, υγείας και κοινωνικής πρόνοιας. Μπορεί να είναι απολυταρχικό, αλλά θα ήταν ο ταχύτερος τρόπος για την αναβάθμιση του συστήματος.

τα πιασαμε τα λεφτα μας :p

• Like 1

Porsche prices start at $46,475 and can go well over $200,000.

Από google

Κάνε μια σουμα να δεις πόσο κοστίζουν οι σπουδές σε Αυστραλία, με αεροπορικά και κόστος ζωής για ένα άτομο.

Έπειτα κάνε μια πρόσθεση το εξής γεγονός. Στην Ευρώπη έχεις τη δυνατότητα να σπουδάσεις με λιγότερα από το να πας Αμερική ή Αυστραλία.

Δηλαδή εντάξει λιτός ο βίος. Αλλά δεν έχουμε δικαίωμα να τα τρώμε κάπου αλλού πέρα από υπερατλαντική εκπαίδευση? Να είμαστε λίγο δίκαιοι δηλαδή.

Όπως και άλλοι λογικοί άνθρωποι, δεν κάθομαι να σου επισημάνω τις αντιφάσεις αυτών που λες... Δεν ξέρω εάν ο Βαρουφάκης σε αδίκησε σε κάποια παλιότερη ζωή ή απλά τρολάρεις, αλλά νομίζω πως ότι εμπεριέχεται σε σχολιασμό ειδήσεων το κάλυψες. Υπάρχει μεγάλη απόσταση από την επιφυλακτικότητα μέχρι την εμπάθεια, και εσύ την έχεις διανύσει.

Και επιτέλους προσπάθησε να γράφεις και Ελληνικά, μια και ενίστασαι στις προκλητικές υπερατλαντικές σπουδές...

Έχω πολύ καλή εικόνα πόσο κοστίζουν οι υπερατλαντικές σπουδές και προσωπικά ακόμη και με υποτροφία έκρινα το κόστος δυσβάσταχτο, οπότε έμεινα πολύ εγγύτερα. Δεν πρόκειται να κακίζω όμως όσους μπορούσαν να το διαθέσουν. Ακόμη περισσότερο, δεν έχω καν πρόβλημα με τις ίδιες τις Cayenne, αρκεί οι ιδιοκτήτες τους να πληρώνουν το φορολογικό βάρος που τους αναλογεί, αντί να τις ταξινομούν σε offshore και να τις κυκλοφορούν δωρεάν ή να πλαστογραφούν πινακίδες σαν κάτι γνωστούς και μη εξαιρετέους. Γιατί φοβάμαι ότι κάπως έτσι κυκλοφορούν οι περισσότερες.

Θεωρώ ότι οι σπουδές σε ευρωπαϊκό έδαφος μπορούν να είναι ισάξιες και οικονομικότερες σε σχέση με την Αμερική; Ναι. Φοβάμαι όμως ότι ειδικά σε περιπτώσεις επιλογής σε κυβερνητικές θέσεις, η υποτιθέμενη αίγλη που προσδίδει το ",USA" μπορεί να είναι αυτό που κάνει τη διαφορά. Ακόμη και μόνο γι αυτό, τις σπουδές τις βαφτίζεις και "επένδυση", ενώ την Cayenne όχι και τόσο.

Κι επειδή με τα τελευταία μηνύματα αισθάνομαι ότι έδωσα αφορμή για την όξυνση της συζήτησης, επιτρέψτε μου να αποσυρθώ από τη συνέχεια και να παρακαλέσω για ηρεμία. :T:

• Like 2