Jump to content

Ειδήσεις απο την Ελλάδα και όλο τον κόσμο v2.0

astrolabos

Recommended Posts

@Hero, αν ξεκινούσαν ομολογώντας ότι θα είχαν την πρόθεση να διαγράψουν χρέος, δε θα πληρώναμε τίποτα. Δεν έχω μεγάλες προσδοκίες για "έξοδο από το μνημόνιο" (ΝΔ) ή "επαναδιαπραγμάτευση του χρέους" (ΣΥΡΙΖΑ), αλλά με ασφάλεια μπορώ να πω ότι η όποια διαπραγμάτευση δε θα γίνει στους τίτλους των εφημερίδων, αλλά πίσω από κλειστές πόρτες και με στόχο να εμφανίζονται όλοι κερδισμένοι. Κοντός ψαλμός...
  • Like 1

Μέχρι προχτές, υποτίθεται ότι ο Σαμαράς διαπραγματευόταν σκληρά και κατάφερνε ότι καλύτερο γινόταν με τους ευρωπαίους ηγέτες. Σήμερα, 4 μέρες πριν την πιθανή εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ μαθαίνουμε ότι υπάρχει ακόμα χώρος. Ψέματα? Ανικανότητα? Πες το όπως θες.

Τώρα για το χρέος που δεν θα διαπραγματευτεί, ακόμα δεν έχει βγει καν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ... :)

Μέχρι προχτές, υποτίθεται ότι ο Σαμαράς διαπραγματευόταν σκληρά και κατάφερνε ότι καλύτερο γινόταν με τους ευρωπαίους ηγέτες. Σήμερα, 4 μέρες πριν την πιθανή εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ μαθαίνουμε ότι υπάρχει ακόμα χώρος. Ψέματα? Ανικανότητα? Πες το όπως θες.

Τώρα για το χρέος που δεν θα διαπραγματευτεί, ακόμα δεν έχει βγει καν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ... :)

Ο Σαμαράς δεν ήταν εκείνος που είπε 1 δευτερόλεπτο μετά τις εκλογές "την υπογραφή μας θα την τηρήσουμε"?

Εσύ νομίζεις ότι με συριζα θα πέσει μερική-διαγραφή/αναθεώρηση/κτλ χρέους. Ακόμα δεν έχεις καταλάβει ότι ΑΝ γινόταν κάτι τέτοιο, τότε θα το ζητούσαν Ιρλανδία/Ισπανία/κτλ και τότε θα επικρατούσε ένας χαμός στην ευρωζώνη.

Πάντως αυτην την αυτοπεποίθηση και δήθεν σιγουριά σας την καταλαβαίνω. Πρέπει να δείξεις ότι είσαι 120% σίγουρος/βέβαιος/απόλυτος ότι "έτσι θα γίνει" και ας μην γίνει. Να φανεί ρε παιδί μου η πυγμή και το κύρος επειδή το παραμικρό ψεγάδι δισταγμού θα θεωρηθεί αρνητικά. Ε βέβαια, έτσι είναι όταν υπάρχει έλλειψη παιδείας στην κοινωνία. Έτσι πείθουμε καλύτερα.

Τώρα όσον αφορά τις δήθεν συριζομαγκιές, προσωπικά δεν πιστεύω ότι θα υπάρχει μερική διαγραφή (ή κάτι αντίστοιχο) του χρέους. Αυτό όμως που θεωρώ πιο πιθανόν, είναι η ευρωζώνη να αρχίσει να δίνει πακέτα stimulus, να τα φέρει ο τσίπας και να πει "δώσαμε λεφτά και κάναμε ότι δεν κάνανε οι άλλοι". Δηλαδή πάρε Σαμαρά να βγάλεις το φίδι από την τρύπα με την λιτότητα και ξαναπαίρνουμε κυβέρνηση όταν αρχίζουν να δίνουν τα πακέτα. Μου θυμίζει λίγο τον νταβατζή που είχαμε όλοι στο σχολείο.

Bonus (για να ξέρουμε που πατάμε)

http://www.protothema.gr/economy/article/444577/ekroes-mamouth-18-diseuro-mono-simera/

(Τετάρτη απόγευμα η είδηση)

Έγινε επεξεργασία από Guest

Bonus (για να ξέρουμε που πατάμε)

http://www.protothema.gr/economy/article/444577/ekroes-mamouth-18-diseuro-mono-simera/

(Τετάρτη απόγευμα η είδηση)

Καλά για τις εκτιμήσεις σου δε θα σχολιάσω κάτι καθώς είναι απλά προσωπικές σου εκτιμήσεις.

Ωστόσο για την είδηση του πάντα έγκυρου Πρώτου Θέματος (χοχοχο) ένας είναι ο υπαίτιος και αυτός λέγεται Νεα Δημοκρατία. Όταν ο μπουμπούκος λέει ότι αμα βγει ο Συριζα θα βγάλει τα λεφτά του τότε τι θα κάνει ο μέσος ανθρωπάκος (που κατα τη γνώμη σου κιολας) έχει έλλειψη παιδείας?

Φαίνεται ότι κόπτονται πολλοί όλοι αυτοί για την πορεία της οικονομίας γι'αυτό και προκαλούν τέτοια πράματα.. Είναι που θέλουν την εξουσία για να βοηθήσουν την πατρίδα.. ναι ρε,σίγουρα σίγουρα...

• Like 3

Καλά για τις εκτιμήσεις σου δε θα σχολιάσω κάτι καθώς είναι απλά προσωπικές σου εκτιμήσεις.

Και μην μπεις στον κόπο γιατί δεν θεωρώ ότι έχεις το κατάλληλο υπόβαθρο.

UPDATE της είδησης

http://www.protothema.gr/economy/article/444968/alla-18-2-dis-euro-katatheseis-efugan-simera-apo-ta-gise/

Αποψινό. Ενημερωτικά μέχρι την Τετάρτη βράδυ φύγανε κάπου ~4.3 δις καταθέσεις (πάντα με βάση το συγκεκριμένο site). Με το σημερινό είναι λίγο πάνω από τα 6 δις. Ψέμματα? Αλήθεια? Ειλικρινά περιμένω να περάσει η Δευτέρα με δέος.

αυτό που προσπαθεί να σου εξηγήσει ο 3likos είναι οτι η είδηση από μόνη της δεν αποτελεί είδηση.

αν είχες για σύγκριση και τις εκροές τις μέρες πριν τις γιορτές και έβλεπες οτι υπάρχει αύξηση 10% ή μείωση 10%, τί συμπέρασμα θα βγάζαμε άραγε?.....

οτι οι πολίτες τρομοκρατήθηκαν ή οτι άλλος ένας κλασσικός μήνας μπαίνει με ανθρώπους που χρειάζονται προς το τέλος του μήνα να βγάλουν χρήματα για να πληρώσουν λογαριασμούς ασφαλιστήρια ή ασφαλιστικά ταμεία?

προσωπικά τέτοιες ειδήσεις που βγαίνουν για να πουλήσουν καμιά φυλλάδα ποτέ μου δε τις πήρα στα σοβαρά.

Έγινε επεξεργασία από greekfragma
  • Like 1

Ναι 6 δις βγήκαν σε τέσσερις μέρες για να πάνε να πληρώσουν λογαριασμούς και φόρους. Εκτός κι αν η είδηση είναι μούφα αλλά προσωπικά βαριέμαι να το ψάξω. Όπως και να χει, είμαι περίεργος να δω τι θα συμβεί από εβδομάδα με τον "λεφτά-υπάρχουν #2"

Και μην μπεις στον κόπο γιατί δεν θεωρώ ότι έχεις το κατάλληλο υπόβαθρο.

Μόνο εριστικός αλλά επειδή έχουν αρχίσει να σου τη λένε , τουλάχιστον έμαθες να τα πετάς ευγενικά.

Τώρα όσον αφορά τις δήθεν συριζομαγκιές, προσωπικά δεν πιστεύω ότι θα υπάρχει μερική διαγραφή (ή κάτι αντίστοιχο) του χρέους. Αυτό όμως που θεωρώ πιο πιθανόν, είναι η ευρωζώνη να αρχίσει να δίνει πακέτα stimulus, να τα φέρει ο τσίπας και να πει "δώσαμε λεφτά και κάναμε ότι δεν κάνανε οι άλλοι". Δηλαδή πάρε Σαμαρά να βγάλεις το φίδι από την τρύπα με την λιτότητα και ξαναπαίρνουμε κυβέρνηση όταν αρχίζουν να δίνουν τα πακέτα. Μου θυμίζει λίγο τον νταβατζή που είχαμε όλοι στο σχολείο.

Εδώ βλέπουμε έναν άνθρωπο με υπόβαθρο να μας εξηγεί με επιχειρήματα (που δείχνουν το υπόβαθρό του στην πολιτική και την οικονομία = πιστεύω, θεωρώ πιθανόν) το τι μέλλει γενέσθαι στη χώρα.

Όντως το υπόβαθρο να συζητήσω με έναν άνθρωπο που απλά πετάει τις απόψεις του και όταν καλείται να τις στηρίξει το μονο που κάνει είναι να ειρωνεύεται και να αρνείται αφ'υψηλού να απαντήσει , ε σόρρυ δεν το έχω.. για αυτό και σχολίασα μονο την είδηση (όπως άλλωστε είναι και στα πλαίσια του παρόντος τόπικ)

ΥΓ1:αυτά και πρώτο και τελευταίο οφ τοπικ απο μενα

ΥΓ2:μη μου απαντήσεις δε με νοιαζει -->το σβήνω γιατι επεσε επεξεργασία άνωθεν και άλλαξε το νόημα :p :p

Έγινε επεξεργασία από 3likos

Καταρχήν διαβάζοντας το post σου συνειδητοποίησα πόσο αδιάφορος έχω γίνει απέναντι σε κάτι τέτοια σχόλια.

Όταν κάποιος γράφει μια γνώμη, τρέχετε να ζητήσετε εξηγήσεις. Όταν κάποιος κάνει ερώτηση, η τύχη σας αγνοείτε.

Σε τι ακριβώς θέλεις αιτιολόγηση? Σε μια γνώμη/εκτίμηση που έκανα?
Άντε, ορίστε
http://www.protothema.gr/economy/article/444683/pos-tha-tuposei-hrima-o-dragi-ta-senaria-gia-tin-ellada/

Πάρε και φρέσκο

http://www.usatoday.com/story/money/business/2015/01/22/ecb-qe-monetary-stimulus-eurozone-economy-davos-switzerland/22149557/

Με άλλα λόγια η Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα θα ανατροφοδοτήσει με χρήμα τις χώρες στη Ευρώπη. (ό,τι είπε ο narta πιο κάτω)

Δεν ξέρω αν χρειάζεται περαιτέρω τεκμηρίωση στην παραπάνω υπόθεση μου.

Αν όντως θέλεις να κάνεις συζήτηση (όπως λες), μπορείς να απαντήσεις και στη δική μου ερώτηση. Τι θα μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση Σαμαρά καλύτερα και με ποιους τρόπους?

Έγινε επεξεργασία από Guest
Θέλει και ρώτημα;

Ο Σαμαράς δεν ήταν εκείνος που είπε 1 δευτερόλεπτο μετά τις εκλογές "την υπογραφή μας θα την τηρήσουμε"?

Εσύ νομίζεις ότι με συριζα θα πέσει μερική-διαγραφή/αναθεώρηση/κτλ χρέους. Ακόμα δεν έχεις καταλάβει ότι ΑΝ γινόταν κάτι τέτοιο, τότε θα το ζητούσαν Ιρλανδία/Ισπανία/κτλ και τότε θα επικρατούσε ένας χαμός στην ευρωζώνη.

Ακριβώς εκεί είναι το θέμα, ότι το είπε ένα δευτερόλεπτο μετά τις εκλογές. Ένα δευτερόλεπτο πριν τις εκλογές έλεγε ότι θα διαπραγματευτεί καλύτερα. Μετά την εκλογή φυσικά και τα πήρε πίσω, (πάλι ψέματα δηλαδή στον λαό).

Και τι έκανε για 2.5 χρόνια? Δεν έλεγε ότι σκίζει τα μνημόνια κάθε μέρα? Δεν έλεγε ότι διαπραγματευεται σκληρά?? Όπως και να το πάρεις, ψέματα έλεγε είτε στον λαό είτε στην Ευρώπη..

Αν όντως θέλεις να κάνεις συζήτηση (όπως λες), μπορείς να απαντήσεις και στη δική μου ερώτηση. Τι θα μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση Σαμαρά καλύτερα και με ποιους τρόπους?

Να μην αφήσει τον κόσμο να λυσσάξει, να μην αφήσει τον ΕΝΦΙΑ ας πούμε να θερίζει κόσμο, να πιάσει την φοροδιαφυγή, και NA ΜΗΝ ΣΤΗΣΕΙ ΠΩΠΟ ΣΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ.. Έτσι, out the top of my head.

• Like 1

Με άλλα λόγια η Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα θα ανατροφοδοτήσει με χρήμα τις χώρες στη Ευρώπη. Δεν ξέρω αν χρειάζεται περαιτέρω τεκμηρίωση στην παραπάνω υπόθεση μου.

Nope

Τα τραπεζικα ιδρυματα θα χρηματοδοτησει, τα οποια θα τζογαρουν τα λεφτα σε προϊοντα οπως εγινε και στο Amurica @2008 

Φαυλος κυκλος. Σε 9 μηνες θα ανεβασουν το μηνιαιο κασε σε 90€ bln και το 2016 θα βγαλουν το QE2

2 πραγματα θα δουλεψουν αν γινουν. Συνολικη διαγραφη χρέους απο κοινου (ή αγορα απο ΕΚΤ και ¨κλειδωμα¨ στο μπαουλο) και πολιτικη ενοποιηση της ΕΕ. Ειτε η ΕΕ ενοποιείται πολιτικα και οικονομικα είτε ψοαφάει. 

As simple as that

Χαχα, λετε να τα πηρε για τον ενφια στην τελευταια του κατοικια ή μηπως σκεφτηκε απο το να τα παρουν τα κομμουνια καλυτερα να τα παρουν τα σκουληκια? [emoji1]
  • Like 1

Να μην αφήσει τον κόσμο να λυσσάξει, να μην αφήσει τον ΕΝΦΙΑ ας πούμε να θερίζει κόσμο, να πιάσει την φοροδιαφυγή, και NA ΜΗΝ ΣΤΗΣΕΙ ΠΩΠΟ ΣΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ.. Έτσι, out the top of my head.

Κοίταξε έτσι γίνομαι κι εγώ πρωθυπουργός. Θα μειώσω φοδοριαφυγή, διαφθορά και θα αυξήσω εξαγωγές. Δεν έχει καν σημασία ο τρόπος, ούτε έχει σημασία αν με πολεμάει το λεγόμενο "σύστημα".

Κοίταξε έτσι γίνομαι κι εγώ πρωθυπουργός. Θα μειώσω φοδοριαφυγή, διαφθορά και θα αυξήσω εξαγωγές. Δεν έχει καν σημασία ο τρόπος, ούτε έχει σημασία αν με πολεμάει το λεγόμενο "σύστημα".

Τον Σαμαρά τον πολέμησε το σύστημα??? Αχαχαχαχαχαχαχαχαχα

Τον Σαμαρά τον πολέμησε το σύστημα??? Αχαχαχαχαχαχαχαχαχα

Άλλο εννοούσα. Αλλά δεν απάντησες ποιες είναι ρεαλιστικές μεθόδοι για αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.