Jump to content

Recommended Posts

On 8/9/2020 at 6:48 ΜΜ, το μέλος Rusty_Cookie έγραψε:

Αυτόν που δεν θα αφήσει κλιπσάκια και βίδες όταν σου μαζέψει πίσω το ταμπλό.

Expand  

Το σκέφτηκα και αυτό! ? αλλά λόγω δουλειάς δε μπορώ να είμαι και εκεί. άσε που και οι 2 είπαν περίπου 2 μέρες.

Τώρα όσον αφορά το δέσιμο του ταμπλό μετά τι να κάνω να μετρήσω τις βίδες; ? 

On 8/9/2020 at 12:41 ΜΜ, το μέλος sotiris έγραψε:

Εδώ λόγω υψηλών εργατικών δεν πολυσυμφέρουν οι ανακατασκευές οπότε μάλλον θα πάρω έτοιμο ανακατασκευασμένο. 

Expand  

Να βρεις δευτερης γενιας

On 8/9/2020 at 8:33 ΠΜ, το μέλος sotiris έγραψε:

Η λυπητερή για ημιαξόνια + ελατήρια + εργασία + ευθυγράμμιση = 1500 ευρά

Expand  

Να μιλήσω ή να μοιράσω υπογλώσσια πρώτα;

• Like 3
  • Haha 5
  On 8/9/2020 at 8:41 ΜΜ, το μέλος jax7480 έγραψε:

Expand  

Αν είναι να γράψεις τιμή αυτών για το Άουντι, ΝΑΙ, ΜΙΛΑ. Άφοβα. Αδίστακτα. Αααααβάδιστα.

Αν είναι να γράψεις κακιά κουβέντα για την ALFA, πρόσεχε, πρόσεχε πολύ. Μαζεύω κουκλάκια όλων. Και καρφίτσες, πολλές καρφίτσες.
sotiris, πολύ φίλος μου.

• Like 2
  • Haha 3

Expand  

Εντάξει βρε συ τι συγκρίνεις...

Καμία σχέση τα αμάξια όπως και οι χώρες.

Και ένας με veyron τα 1500€ μπορεί να του κοστίζει μια λάμπα λολ

:p

Μα δεν θα μιλησω για κοστος ανταλλακτικων. Μονο εργασια.

Λοιπον, αλλαγη λαδια, φιλτρα και μπουζι σε εξουσιοδοτημενο (οχι αντιπροσωπεία γιατι για εκει χρειαζομουν και βαζελινη). Τα πραγματα τα πηγα εγω ολα. 860€ εργατικα. Και ειναι απο τους πολυ καλους και φθηνους.

On 9/9/2020 at 3:54 ΠΜ, το μέλος GoMaR έγραψε:

Και ένας με veyron τα 1500€ μπορεί να του κοστίζει μια λάμπα λολ

:p

Expand  

Στη Veyron η αλλαγή λαδιων κοστιζει 22.000$.

• Like 3
  • Haha 4
  • Wow 1
  On 9/9/2020 at 3:54 ΠΜ, το μέλος GoMaR έγραψε:

όπως και οι χώρες

Expand  

γιατί; Δανία - Νορβηγία, μεταξύ τους, έχει νοημα η σύγκριση των εργατικών.

On 9/9/2020 at 12:50 ΠΜ, το μέλος schumifer έγραψε:

Πες να ξαπλώσουμε πρώτα παλικάρι...

Expand  

Σουηδία-Νορβηγία; Τόσο διαφορετικά είναι; Τα εργατικά πάντα.

Ακόμα και με μας έχει νόημα η σύγκριση, για εγκυκλοπαιδικούς λόγους.

On 9/9/2020 at 6:15 ΠΜ, το μέλος jax7480 έγραψε:

Μα δεν θα μιλησω για κοστος ανταλλακτικων. Μονο εργασια.

Λοιπον, αλλαγη λαδια, φιλτρα και μπουζι σε εξουσιοδοτημενο (οχι αντιπροσωπεία γιατι για εκει χρειαζομουν και βαζελινη). Τα πραγματα τα πηγα εγω ολα. 860€ εργατικα. Και ειναι απο τους πολυ καλους και φθηνους.

Expand  

Υπερβολικό μου ακούγεται.. Μήπως σου κάνουν μασάζ όσο περιμένεις στην αναμονή;

• Like 2
  On 9/9/2020 at 6:30 ΠΜ, το μέλος Simon έγραψε:

Υπερβολικό μου ακούγεται.. Μήπως σου κάνουν μασάζ όσο περιμένεις στην αναμονή;

Expand  

Να πω και για Αουντι αντιπροσωπεία ή θα ειναι μεγαλη η συγκίνηση και δεν θα αντεξουν καποιοι;

• Like 3
  • Haha 4
(edited)

Expand  
  On 9/9/2020 at 6:41 ΠΜ, το μέλος jax7480 έγραψε:

Να πω και για Αουντι αντιπροσωπεία ή θα ειναι μεγαλη η συγκίνηση και δεν θα αντεξουν καποιοι;

Expand  

Για πες για πες :p 

Έγινε επεξεργασία από sotiris
  • Like 1
  • Haha 1

δίπλα στον «κόπο», την γνώση, ειδίκευση, σπανιότητα κλπ της εργασίας ενσωματώνονται και κόστη «ευθύνης», τα οποία έχουν σχέση με την αγοραία αξία του αντικειμένου. Ακόμα και στην διαφορά εργατικών AudiZάχου/ΜitoΣωτήρη.

Αν είμαι ο συνεργατζής, αλλιώς είναι να σου πληρώσω το αντικείμενο Χ αξίας (αν το καταστρέψω από λάθος μου κατά την επισκευή) κι αλλιώς το 1/10 του Χ. Αυτός ο κίνδυνος που φορτώνεται στους ώμους του ο τεχνίτης λογικό είναι να αντικατοπτρίζεται και στην αμοιβή του.

• Like 1
  • Agree 1
  On 9/9/2020 at 6:57 ΠΜ, το μέλος sotiris έγραψε:

Για πες για πες :p 

Expand  

2400€ αλλαγή λάδια, μπουζί και φίλτρα. Με ανταλλακτικά Audi, δεν τα πήγα εγώ, δεν το δέχονται.

Δηλαδή, έβαλαν 8 μπουζί μαμά (κόστος από ebay, 160€, τα OEM), 9.6 λίτρα λάδι Castrol (κόστος 120-130€) και 4 φίλτρα (2 αέρα, ένα λαδιού, ένα καμπίνας, κόστος 100€). 

Τα υπόλοιπα  ήταν όλα εργατικά.

On 9/9/2020 at 8:30 ΠΜ, το μέλος salde έγραψε:

δίπλα στον «κόπο», την γνώση, ειδίκευση, σπανιότητα κλπ της εργασίας ενσωματώνονται και κόστη «ευθύνης», τα οποία έχουν σχέση με την αγοραία αξία του αντικειμένου. Ακόμα και στην διαφορά εργατικών AudiZάχου/ΜitoΣωτήρη.

Αν είμαι ο συνεργατζής, αλλιώς είναι να σου πληρώσω το αντικείμενο Χ αξίας (αν το καταστρέψω από λάθος μου κατά την επισκευή) κι αλλιώς το 1/10 του Χ. Αυτός ο κίνδυνος που φορτώνεται στους ώμους του ο τεχνίτης λογικό είναι να αντικατοπτρίζεται και στην αμοιβή του.

Expand  

Σε αυτό θα συμφωνήσω. Όταν έβαζα τις κατώπιπες (downpipes) το συνεργείο κατά λάθος, έσπασε ένα πλαστικό προστατευτικό που είναι κάτω από το καπό, στην θέση του κινητήρα. Φυσικά το αντικατέστησαν με γνήσιο την επόμενη μέρα, χωρίς φυσικά να χρεωθώ κάτι.

• Like 2

να εδώ  διαβάζω τις τελευταίες σελίδες  που αναφέρονται κόστη συντήρησης σε βόρεια κράτη για διτούρμπινο V8 και τετρατούρμπινου W16 που τα λάστιχα της μόνο έχουν 25.000 Ε

_dsc6238-copy--2.jpg

• Like 2
  • Haha 6
(edited)

Ευτυχως στα λαστιχα τα πραγματα ειναι νορμαλ. Οσο νορμαλ μπορουν να ειναι οι τιμες στα 265/35/21 που φοράει το S8. 400€ περιπου. Το ενα.

Να πω και για τα πατακια που οταν μολις ειχα παρει το αμαξι δεν ειχε πατακια χειμερινα. Ειπα να παρω τα γνησια (καυλωμενος με το νεο αμαξι, ο μακακας). 4 πατακια πλαστικα, 320€.

Έγινε επεξεργασία από jax7480
  • Like 1
  • Haha 3
  On 9/9/2020 at 8:32 ΠΜ, το μέλος jax7480 έγραψε:

2400€ αλλαγή λάδια, μπουζί και φίλτρα. Με ανταλλακτικά Audi, δεν τα πήγα εγώ, δεν το δέχονται.

Δηλαδή, έβαλαν 8 μπουζί μαμά (κόστος από ebay, 160€, τα OEM), 9.6 λίτρα λάδι Castrol (κόστος 120-130€) και 4 φίλτρα (2 αέρα, ένα λαδιού, ένα καμπίνας, κόστος 100€). 

Τα υπόλοιπα  ήταν όλα εργατικά.

...

Expand  

Τιμές συνεργείου αυτά ή από το internet;