Jump to content

Αυτοκίνηση

astrolabos

Recommended Posts

πριν 9 ώρες, το μέλος Lakisss έγραψε:

Μου θύμισε το τρακάρισμα του τραγουδιστή με το Porsche εδώ. Ίδια φάση μόνο που εδώ χτύπησε το BMW απο την πλευρά του συνοδηγού. Ο οδηγός δεν χτύπησε. 

mad clip likes this post

211012164650_KIA-EV6-MALAGA-5-600x314.jp
WWW.NEWSAUTO.GR

Δέκα ηλεκτρικά μπαίνουν στο μικροσκόπιο και ταξιδεύουν στην Autobahn με σταθερή ταχύτητα 130 χιλιομέτρων; Μετά από πόσα χιλιόμετρα χρειάστηκαν φόρτιση;

• Like 2

Δοκιμη ηλεκτρικων χωρις Tesla. Την επομενη φορά, συνταγη για κουραμπιεδες χωρις αχνη-ζαχαρη.

Η αυτονομια που ανακοινωνουν οι κατασκευαστες για τα ηλεκτρικα μοντέλα τους, ειναι το ιδιο με την κατανάλωση των ΚΕΚ.

• Like 3
  • Haha 2

Πόσα χιλιόμετρα σε βγάζει ένα ηλεκτρικό με τέρμα γκάζι;

Δέκα ηλεκτρικά μπαίνουν στο μικροσκόπιο και ταξιδεύουν στην Autobahn με σταθερή ταχύτητα 130 χιλιομέτρων

Πάλι καλά που δεν διακτινίστηκαν πηγαίνοντας με "τέρμα γκάζι" και 130 km/h.

• Like 1
  • Haha 1

On 11/26/2021 at 5:31 PM, gdp77 said:

Παίδες λόγω διαφόρων θεμάτων που αντιμετωπίζω δεν είχα τον χρόνο να ψαχτώ περισσότερο. Το πήγα σε εξουσιοδοτημένο. Το πρόβλημα ήταν μια "βαλβίδα που γυρνάει στο ζεστο και στο κρύο". Είχε κολλήσει στο κρύο. Η αντικατάσταση μαζί με την εργασία κόστισε 300 κάτι ευρώ και χρειάστηκε μερικό λύσιμο ταμπλό  (χαμηλά) από ό,τι  μου είπαν. Η διάγνωση τους πήρε περίπου μιάμιση ώρα, παραγγέλθηκε το ανταλλακτικό και την επόμενη κλείστηκε ραντεβού για την αντικατάσταση οπότε και τους άφησα το αυτοκίνητο γιατί η εργασία απαιτούσε περίπου 3 ώρες όπως μου είπαν. 

Άσχετος είμαι. Απλά τους εμπιστεύτηκα και ελπίζω να μην με έγδυσαν πολύ.

Δεν σε έγδυσαν, για αντιπροσωπεία με ό,τι αυτό συνεπάγεται είναι μια καλή τιμή, αν η δουλειά έγινε σωστά και το ταμπλό δεν έγινε κουδουνίστρα.

Οι βαλβίδες αυτές είναι τα βηματικά μοτεράκια των αυτόματων κλιματισμών. Είναι πλέον η στάνταρτ βλάβη στα ηλεκτρολογεία, οπότε γι' αυτό κι εγώ ψάχνω αμάξια χωρίς τέτοια (οι ντίζες μια ζωή δουλεύουν). 

Στον κολλητό μου σε εταιρικό, αντίστοιχη βλάβη, fiat punto του 2004 (το παλιό punto δλδ τα πρώτα με αυτόματο κλιματισμό), πήγε πάνω από 600, 1 βδομάδα στην αντιπροσωπεία κλπ. (προφανώς λόγω εταιρικού δεν πλήρωνε αυτός). Προ κρίσης βέβαια, αλλά τα 300 που λες δεν είναι όσο εξωφρενικά ακούγονται για ένα βηματικό των 5-10 ευρώ, 50-100 ευρώ το σετ με τα γρανάζια/κλαπέ ορίτζιναλ και 150-200 ευρώ εργασία (3-4 εργατοώρες). 

LOL

Ψάχνω μεταχειρισμένο Ελλάδα, γιατί έχω ξεμείνει χωρίς αυτοκίνητο.

Πιθανώς η χειρότερη περίοδος, αλλά αν έχει ακούσει τίποτα κανένας από εδώ ας μου πει.

Επειδή βλέπω, έχω δει πολύ στόκο. Τόσο πολύ που θέλω καινούριο, απλά έχουν 6+ μήνες παράδοση ή πας σε συγκεκριμένες επιλογές.

Πλέον έχω καταλήξει σε χρέπι 15-20 ετών αυτό με το λιγότερο στόκο!

Είμαι τόσο απελπισμένος πλέον που ποστάρω στο thelab :p 

πριν 43 λεπτά, το μέλος sotiris έγραψε:

LOL

Ψάχνω μεταχειρισμένο Ελλάδα, γιατί έχω ξεμείνει χωρίς αυτοκίνητο.

Πιθανώς η χειρότερη περίοδος, αλλά αν έχει ακούσει τίποτα κανένας από εδώ ας μου πει.

Επειδή βλέπω, έχω δει πολύ στόκο. Τόσο πολύ που θέλω καινούριο, απλά έχουν 6+ μήνες παράδοση ή πας σε συγκεκριμένες επιλογές.

Πλέον έχω καταλήξει σε χρέπι 15-20 ετών αυτό με το λιγότερο στόκο!

Είμαι τόσο απελπισμένος πλέον που ποστάρω στο thelab :p 

Δεν είχες πάρει δοκιμαστικά το TROC? Είχες γράψει και καλά λόγια θυμάμαι. Υπάρχουν ετοιμοπαράδοτα καινούρια αλλά και μεταχειρισμένα. Εκτός αν εννοείς ένα δεύτερο μόνο για Ελλάδα.

1 hour ago, Simon said:

Δεν είχες πάρει δοκιμαστικά το TROC? Είχες γράψει και καλά λόγια θυμάμαι. Υπάρχουν ετοιμοπαράδοτα καινούρια αλλά και μεταχειρισμένα. Εκτός αν εννοείς ένα δεύτερο μόνο για Ελλάδα.

T-cross. 27000 ευρώ για το 1.5 είναι λίγο πολλά νομίζω :p Και το πιο φτηνό που βρήκα σε λογικό χρόνο παράδοσης (από τα έτοιμα) είχε ~24000 με το 1000ρι και χωρίς όλο τον εξοπλισμό (οπότε τα 27000 ήταν ευκαιρία αναλογικά!).

@sotiris Όπως γνωρίζεις είναι κακή περίοδος για αλλαγή. Αν προσθέσεις το ότι είναι ούτως ή άλλως υπερτιμημένα τέτοια αυτοκίνητα, είναι αστεία η κατάσταση. Παρόλα αυτά το T-cross 1.0 σε καινούριο ή ελαφρά μεταχειρισμένο μπορείς να το βρεις ~20.000

Εγώ θα κοιτούσα και άλλα μοντέλα. Εννοείται ότι αν μπορείς να περιμένεις είναι η καλύτερη λύση. 

14 minutes ago, Simon said:

@sotiris Όπως γνωρίζεις είναι κακή περίοδος για αλλαγή. Αν προσθέσεις το ότι είναι ούτως ή άλλως υπερτιμημένα τέτοια αυτοκίνητα, είναι αστεία η κατάσταση. Παρόλα αυτά το T-cross 1.0 σε καινούριο ή ελαφρά μεταχειρισμένο μπορείς να το βρεις ~20.000

Εγώ θα κοιτούσα και άλλα μοντέλα. Εννοείται ότι αν μπορείς να περιμένεις είναι η καλύτερη λύση. 

Δεν εχω αυτοκινητο που να κινειται... Εχω 3 ακινητοποιημενα αλλα κανενα που να μπορω να κινησω νομιμα 😂

Οποτε δεν λπορω να παραγγειλω να ρθει σε 6-9 μηνες, κοιταω σε οτι υπαρχει. Οτι υπαρχει ειναι ακυρωσεις κυριως ακυρων μοντελων. Οι μονες λογικες επιλογες ειναι γιαρις 1.5 125 αλογα που δυστυχως δεν με βολευει η θεση οδηγησης (βρισκει το ποδι μου στην πορτα, κατα τ αλλα μου αρεσει πολυ σαν design) ή clio 1.0 100 lpg. Και τα δυο περιπου στα 18κ καινουρια. Σε παραγγελια θα εβαζα ειτε renegade ειτε 2008, αυτα μου αρεσουν στο θειτσικο στυλ που εχω πλεον, απλα δεν μπορω να περιμενω 🤓

@sotiris 2008 θα βρεις μεταχειρισμένο (το τελευταίο μοντέλο) στα ~20.000 ακόμα και αν χρειαστεί να πας επαρχία 😛 

Και clio lpg θα βρεις όπως αυτό πχ που είναι στα 16.500

Προσωπικά τα 100 άλογα μου φαίνονται λίγα ΕΙΔΙΚΑ για SUV αλλά ίσως είμαι αιθεροβάμων.

4 minutes ago, sotiris said:

Δεν εχω αυτοκινητο που να κινειται... Εχω 3 ακινητοποιημενα αλλα κανενα που να μπορω να κινησω νομιμα 😂

Οποτε δεν λπορω να παραγγειλω να ρθει σε 6-9 μηνες, κοιταω σε οτι υπαρχει. Οτι υπαρχει ειναι ακυρωσεις κυριως ακυρων μοντελων. Οι μονες λογικες επιλογες ειναι γιαρις 1.5 125 αλογα που δυστυχως δεν με βολευει η θεση οδηγησης (βρισκει το ποδι μου στην πορτα, κατα τ αλλα μου αρεσει πολυ σαν design) ή clio 1.0 100 lpg. Και τα δυο περιπου στα 18κ καινουρια. Σε παραγγελια θα εβαζα ειτε renegade ειτε 2008, αυτα μου αρεσουν στο θειτσικο στυλ που εχω πλεον, απλα δεν μπορω να περιμενω 🤓

image.gif.e370d1db5830a7092bd5b351e7cb91e5.gif

+1 για 2008

Όχι renegade εφόσον δεν είναι 4x4. Άκου jeep με μισή κίνηση. Δε ντρέπονται…

• Like 2
  • Haha 1