jax7480 Σεπτέμβριος 9, 2020 #9241 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2020 Just now, Nickzzz said: Τιμές συνεργείου αυτά ή από το internet; Internet. Το συνεργειο δεν ξερω τι χρεωνει. Λογικα πιο πολλα εννοειται. Νομιζω εχω ακομη την αποδειξη. Θα δω και θα σας πω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nickzzz Σεπτέμβριος 9, 2020 #9242 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2020 Ναι αυτό λέω. Το συνεργείο μπορεί να χρεώνει και τα διπλά στα ανταλλακτικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Σεπτέμβριος 9, 2020 #9243 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2020 1 minute ago, Nickzzz said: Ναι αυτό λέω. Το συνεργείο μπορεί να χρεώνει και τα διπλά στα ανταλλακτικά. Και τα τριπλα να χρεωνει παλι τα εργατικα τα λες πολλα. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sstav Σεπτέμβριος 9, 2020 #9244 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2020 Δεν υπάρχει χρέωση ΑΩ΄; Πόση ώρα δηλαδή τους πήρε να αλλάξουν αυτά τα πράγματα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nickzzz Σεπτέμβριος 9, 2020 #9245 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2020 3 minutes ago, jax7480 said: Και τα τριπλα να χρεωνει παλι τα εργατικα τα λες πολλα. Ε ναι, αλλά έτσι πάει εκεί. Κάτι σαν 100-200 €/ώρα ξέρω γω. Σε αυτές τις ιστορίες, μου είχαν ζητήσει 1000 € για αλλαγή ιμάντα σε αμάξι 15ετίας που έκανε 3000 €. 300 τα ανταλλακτικά και 700 η εργασία. 1 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Σεπτέμβριος 9, 2020 #9246 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2020 Αν θυμάμαι καλά και δεν κάνω λάθος η χρέωση ήταν 800€ + ΦΠΑ η εργατοώρα. Και φυσικά υπάρχουν στανταρ εργατοώρες για όλες τις δουλειές. Δεν ισχύει το όσο του πάρει η δουλειά θα σε χρεώσουν. Δηλαδή τελειώνει σε 30 λεπτά για τα πάντα αλλά θα σε χρεώσει όσο λέει η Audi, 2 ώρες π.χ. 3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nickzzz Σεπτέμβριος 9, 2020 #9247 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2020 Quote ...Δηλαδή τελειώνει σε 30 λεπτά για τα πάντα αλλά θα σε χρεώσει όσο λέει η Audi, 2 ώρες π.χ.... Ναι και αυτό. Σε όλα αυτό θα κάνουν εκτός και αν πας σε κανέναν Μοχαμετ ή βρεις κανένα φιλικό συνεργείο. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Σεπτέμβριος 9, 2020 #9248 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2020 40 minutes ago, Nickzzz said: Ναι και αυτό. Σε όλα αυτό θα κάνουν εκτός και αν πας σε κανέναν Μοχαμετ ή βρεις κανένα φιλικό συνεργείο. Έτσι είναι και αυτός που πάω τώρα. Το συνεργείο είναι το καλύτερο που υπάρχει μετά την αντιπροσωπεία, τουλάχιστον στο Όσλο. Φτιάχνει μόνο Audi και από την πελατεία του έχω δει πως τον προτιμούν όλοι (R8, RS6, RS7, S8 κτλ). Χρεώνει 80€ την ώρα + ΦΠΑ. Που για τα δεδομένα της Νορβηγίας το βρίσκω πολύ φθηνό. Αλλά και αυτός τις εργατοώρες που θα χρεώσει για κάθε δουλειά τις βλέπει από την Audi. Με τέτοιες τιμές, ούτε καν με νοιάζει. Γενικά η χειρονακτική εργασία πληρώνεται πάρα πολύ ακριβά εδώ. Έχω να πω πολλά παραδείγματα ειδικά με τις χρεώσεις που γίνονται στην εταιρεία αλλά δεν είναι στο θέμα μας. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
salde Σεπτέμβριος 9, 2020 #9249 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2020 16 minutes ago, jax7480 said: Γενικά η χειρονακτική εργασία πληρώνεται πάρα πολύ ακριβά εδώ. Οι υπηρεσίες, γενικώς. Σε όλη την «παλαιά» Δυτ. Ευρώπη και αγγλοσαξωνικό κόσμο. First World. Τους ταρακουνάνε οι διάφοροι Μοχάμεντ, σε στυλ «τους χαλάνε την πιάτσα», αλλά κι αυτοί προσαρμόζονται στα πλαίσια τιμών σχετικά σύντομα. Πόσα χρόνια το έχεις; Δεν υπάρχουν στα αυτοκίνητα πακέτα κάποιου είδους εγγύησης/προσφορών κατά την αγορά που να καλύπτουν για 3-5 χρόνια και τα εργατικά; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημοφιλής Δημοσίευση sotiris Σεπτέμβριος 9, 2020 Δημοφιλής Δημοσίευση #9250 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2020 Καλά το θέμα είναι τελείως διαφορετικό αν το αμάξι είναι ειδική κατασκευή. Η δική μου περίπτωση, το Mito είναι ένα αμάξι της σειράς (Grande Punto με μικροδιαφορές) με έναν κινητήρα και κιβώτιο που τον φοράνε ένας σκασμός αυτοκίνητα (που και πάλι ας πούμε ο κιβωτιάς ήθελε φωτό για να δει τις σχέσεις μετάδοσης γιατί υπάρχουν 15-20 παραλλαγές στο κάθε "καβούκι" - ο κωδικος που βλέπεις στο ebay είναι συνήθως το καβούκι, και μετά με βάση το μοντέλο που βγαίνει, πετυχαίνεις και τα σωθικά). Στην περίπτωση ειδικών κατασκευών ξεφεύγει, ακόμη και το Stilo Abarth που είχα που δεν συγκρίνεται με ένα S8 σε πολυπλοκότητα, θες εξειδικευμένο στο 5κίλυνδρο αν πας για χρονισμό + η αντιπροσωπεία θα σε σκίσει γιατί σου λέει για ιμάντα = κατεβάζεις μοτέρ (με τον εξτρα κίλυνδρο, ο χώρος αριστερά δεν δίνει ιδιαίτερο χέρι να δουλέψεις). Οπότε εκεί κλειδώνεσαι σε 1-2 που ξέρεις και σε ξέρουν και πας αμάξι και φεύγεις με αμάξι. Ακόμη και απλές δουλειές όμως, αν πας σε ανειδίκευτο, μπορεί να είναι καταστρεπτικές. Εκεί συνήθως προτιμάς να το κάνεις μόνος σου αν έχεις τα εργαλεία / εξοπλισμό / χώρο / χρόνο. Μετά η αξία του αυτοκινήτου δεν έχει να κάνει, και γι' αυτό αυτοκίνητα σαν αυτά πετιούνται στην Αγγλία. Δηλαδή ένα Stilo Abarth των 1100 λιρών, έχει τιμή αλλαγής ιμάντα 1000 λίρες στην αντιπροσωπεία. Και 500 λίρες να το πάρεις, 1000 λίρες κάνει ο ιμάντας. Οπότε από ένα σημείο και μετά, ή το πετάς, ή συμβιβάζεσαι με το κόστος. Αντίστοιχα μια Quattroporte με τον 4.2, μπορεί να την τσιμπήσεις με 8000 λίρες, αλλά ο 4.2 της Ferrari δεν είναι ο 1.2 Fire της Fiat, προφανώς για να αλλάξεις π.χ. ιμάντα θα χρειαστείς 5-10 εργατοώρες μαζεράτι = 2-3000 σε εξωτερικό συνεργείο. Επίσης σε πολλά συνεργεία και κάτι που είναι υποτιμημένο είναι η εμπειρία στη διάγνωση βλαβών. Όσες φορές είχα πάει το Punto στη Fiat στην Ελλάδα, μου είχαν κάνει 100% σωστή διάγνωση. Όσες φορές πήγαινα έξω, άκουγα άλλα αντί άλλων (εκτός από συγκεκριμένες περιπτώσεις). Αυτό είναι προτιμότερο να το πληρώσεις σε ακριβότερη εργατοώρα, παρά σε φτηνή εργατοώρα να ψάχνει ο άλλος και να αλλάζει τζάμπα ανταλλακτικά. Ακόμη και ανταλλακτικά που είχα αλλάξει εγώ, δεν είναι σίγουρο ότι κέρδιζα κάτι πλην του ψυχολογικού ότι είχα καινούρια, όσες φορές είχα προσπαθήσει να κάνω μόνος μου διάγνωση. 10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Σεπτέμβριος 9, 2020 #9251 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2020 2 hours ago, salde said: Πόσα χρόνια το έχεις; Δεν υπάρχουν στα αυτοκίνητα πακέτα κάποιου είδους εγγύησης/προσφορών κατά την αγορά που να καλύπτουν για 3-5 χρόνια και τα εργατικά; Το αυτοκινητο ειχε εγγυηση ενα χρονο οταν το πηρα αλλα η εγγύηση δεν εχει να κανει με τη συντηρηση. Στο Μινι που ηταν καινουριο αγορασαμε και πακετο συντηρησης για 4 χρονια (500€). Αλλα στα 4 χρονια τι ακριβως να συντηρησουν σε ενα ηλεκτρικο; αντε να αλλαξουμε τακακια (περιλαμβανονται στο πακετο και τα αλλαζουν στα 40.000 χλμ) μια φορα και κανα 2 φορες υαλοκαθαριστηρες. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
slalom Σεπτέμβριος 9, 2020 #9252 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2020 (edited) πριν 4 ώρες, το μέλος jax7480 έγραψε: 2400€ αλλαγή λάδια, μπουζί και φίλτρα. Με ανταλλακτικά Audi, δεν τα πήγα εγώ, δεν το δέχονται. Δηλαδή, έβαλαν 8 μπουζί μαμά (κόστος από ebay, 160€, τα OEM), 9.6 λίτρα λάδι Castrol (κόστος 120-130€) και 4 φίλτρα (2 αέρα, ένα λαδιού, ένα καμπίνας, κόστος 100€). Τα υπόλοιπα ήταν όλα εργατικά. Αν τα κανεις μονος σου, σου μενουν 2000€ και παιρνεις την 3090! Έγινε επεξεργασία Σεπτέμβριος 9, 2020 από slalom 1 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημοφιλής Δημοσίευση jax7480 Σεπτέμβριος 9, 2020 Δημοφιλής Δημοσίευση #9253 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2020 (edited) Αλλαγη θεματος... Το Mini στο εσωτερικό του... Και parking ηλεκτρικων. Κοστος 1.3€ η ωρα με δωρεαν φορτιση: Έγινε επεξεργασία Σεπτέμβριος 9, 2020 από jax7480 10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nameless1 Σεπτέμβριος 9, 2020 #9254 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2020 (edited) πριν 43 λεπτά, το μέλος jax7480 έγραψε: Αλλαγη θεματος... Το Mini στο εσωτερικό του... Και parking ηλεκτρικων. Κοστος 1.3€ η ωρα με δωρεαν φορτιση: είναι ωραίος ο ψηφιακός πίνακας οργάνων? είναι παραμετροποιήσιμος ή ένα mode and that's it? έβαλες και το καλό ηχοσύστημα? άξιζε? edit: έχει android auto ή κλασσικά μόνο apple car play? Έγινε επεξεργασία Σεπτέμβριος 9, 2020 από Nameless1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Σεπτέμβριος 9, 2020 #9255 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2020 Στον πινακα δεν παραμετροποιειται τιποτα. Στην κεντρικη κονσολα, καναδυο πραγματα. Το αυτοκινητο ειχε 3 εκδοσεις. Το καλο ηχοσυστημα ηταν απο την μεσαία και πανω. Δεν ξερω πως παιζει η πιο φθηνη εκδοση. Προσωπικα δεν ειμαι πολυ του ηχου αλλα αφου ηταν στο πακετο δεν με ενοχλησε. Και δεν μπορω να συγκρίνω με το αλλο αυτοκινητο γιατι εκει ξεφευγουν τα πραγματα. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Σεπτέμβριος 10, 2020 #9256 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 10, 2020 Το hud σε βολευει μεσα στην πολη; Εχω ακουσει οτι μπερδευει λιγο λογω το οτι ειναι δυο επιπεδα. Ενα το παρμπριζ, ενα το hud Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Σεπτέμβριος 10, 2020 #9257 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 10, 2020 Τι ακριβως μπερδευει; δεν το επιασα. Ή μαλλον πες μου τι ακουσες. 13 hours ago, Nameless1 said: edit: έχει android auto ή κλασσικά μόνο apple car play? Σε ξεχασα σε αυτο. Μονο car play. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Σεπτέμβριος 10, 2020 #9258 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 10, 2020 15 hours ago, jax7480 said: Αλλαγη θεματος... Το Mini στο εσωτερικό του... Και parking ηλεκτρικων. Κοστος 1.3€ η ωρα με δωρεαν φορτιση: Τα φώτα στο δρόμο φωτίζουν κανονικά ή έχουν βάλει κι εκεί κάνα pattern με τη σημαία της Αγγλίας???? Πολύ ωραίο design και όσο περνάει ο καιρός μεγαλώνει η ειρωνία του αγγλικού προϊόντος made in germany Τα αποτελέσματα της πολιτικής Θάτσερ! Για το service που λες, σε ηλεκτρικό δε νομίζω ότι υπάρχει περίπτωση να χρειαστείς κάτι. Ακόμη και τα φρένα αν φρενάρεις με άφημα γκαζιού και δεν το ζορίζεις μπορεί να χρειαστείς τακάκια στα 200κ Καλημέρα 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Σεπτέμβριος 10, 2020 #9259 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 10, 2020 23 minutes ago, sotiris said: Τα φώτα στο δρόμο φωτίζουν κανονικά ή έχουν βάλει κι εκεί κάνα pattern με τη σημαία της Αγγλίας???? Πολύ ωραίο design και όσο περνάει ο καιρός μεγαλώνει η ειρωνία του αγγλικού προϊόντος made in germany Τα αποτελέσματα της πολιτικής Θάτσερ! Για το service που λες, σε ηλεκτρικό δε νομίζω ότι υπάρχει περίπτωση να χρειαστείς κάτι. Ακόμη και τα φρένα αν φρενάρεις με άφημα γκαζιού και δεν το ζορίζεις μπορεί να χρειαστείς τακάκια στα 200κ Καλημέρα Τα φώτα είναι πολύ καλά τα μπροστά. Τα πίσω να πω την αλήθεια με το αγγλικό pattern μου άρεσαν. Αλλαγή τακάκια η Mini λέει στα 40.000χλμ. Πλέον μετά από τόσο καιρό φρενάρω σχεδόν αποκλειστικά με άφημα γκαζιού οπότε λογικά κάπου τόσο θα κρατήσουν. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
HotPeanut Σεπτέμβριος 10, 2020 #9260 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 10, 2020 https://img-9gag-fun.9cache.com/photo/agA41xg_460svav1.mp4 2 5 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts