Jump to content

Αυτοκίνηση

astrolabos

Recommended Posts

είμαι στην κω και όπως ανεβαίνω στον κεντρικό βλέπω κάτι άσπρο μεγάλο να έρχεται γρήγορα . ένα περίπτερο με ρόδες . τελικά ήταν GTR   ?? η ήρθε ο Νότης ( ο γνωστός ) η κάποιος πήγε και πήρε GTR στην κω .?

• Like 1

2 hours ago, sotiris said:

Κι άλλο ένα, πάλι αυτόματο κιβώτιο οσμίζομαι:

H αμπαλοσύνη σε ολο της το μεγαλείο!

Δεν νομιζω οτι τους φταιει το αυτόματο αν καρφώνουν το γκάζι κατω και δεν νοιώθουν, δλδ αν ήταν ηλεκτρικά που έχουν ροπή απο το 0 θα είχαν βγει μεσα απο κανα τοίχο και τα 2:rofl: 

• Like 3
  • Haha 2

πριν 5 ώρες, το μέλος honda22 έγραψε:

minivan_vs_cbr.jpg?itok=t_zBLv-2
WWW.MOTOMAG.GR

Πρωτοφανής η εικόνα που κάνει από εχθές τον ψηφιακό γύρο του κόσμου, καθώς ο οδηγός ενός αυτοκινήτου συμπεριφέρεται στο CBR που έχει...

Ο 25χρονος οδηγός που ταυτοποιήθηκε ως George Cesar Valentin, πήγε σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής για να δηλώσει το όχημά του ως κλεμμένο και εκεί του ασκήθηκε πίεση και τελικά ομολόγησε πως χτύπησε ο ίδιος τον 37χρονο μοτοσυκλετιστή και συνέχισε την πορεία του, προσπαθώντας να μειώσει τις συνέπειες για τον ίδιο

• Like 1
  • Haha 1
  • Sad 2

4 hours ago, jax7480 said:

Μου είπε πως λόγο του ότι ο φορτιστής θα παραμείνει στη θέση πάρκινγκ του σπιτιού και επειδή θα προσθέσει "αξία' στο διαμέρισμα, θα καλύψουν όλο το κόστος αγοράς και εγκατάστασης οι ίδιοι.

Κι εμένα μου ζητάει να της βάψω το σπίτι απ' έξω... ?

• Like 3
  • Haha 5

Καλά μην εντυπωσιάζεστε, γιατί Δανία σου ζητάνε να ξύσεις και το παρκέ :)

Και τα ενοίκια είναι εξωφρενικά αναλογικά με την ποιότητα των σπιτιών!

Το μόνο που συμφέρει είναι η αγορά, αλλά αυτό προϋποθέτει δάνειο και μεγάλο ρίσκο στην περίπτωση που η αγορά κάτσιε (και όταν οι τιμές έχουν διπλασιαστεί τα τελευταία 10 χρόνια, άνετα μπορούν να "κάτσουν") και να κλειδωθείς με ένα ακίνητο των 300.000 ευρώ που να αξίζει 200.000 και να μην μπορείς και να το διώξεις :)

5 hours ago, jax7480 said:

Ηλεκτρικού συνέχεια.

1) Μίλησα πριν λίγες μέρες με το ιδιοκτήτη μιας BMW i3 του συμπλέγματος διαμερισμάτων που ζούμε. Ο τύπος κάνει περίπου 1000-1200χλμ το μήνα με το αυτοκίνητο του. Μου είπε πως πληρώνει περίπου 70-80€ το τετράμηνο για ρεύμα. Νομίζω είναι καλά. Φθηνό το ρεύμα στο πάρκινγκ μας τελικά.

2) Το κόστος του φορτιστή είναι κάτι που δεν το υπολόγισα, δυστυχώς και λάθος μου. Ο φορτιστής μπαίνει στην θέση στάθμευσης του παρκινγκ από την εταιρία που θα παρέχει το ρεύμα για την φόρτιση. Είναι κάτι που αν εγκατασταθεί δεν επιστρέφεται στην εταιρία. Το κόστος είναι 2000€. Διόλου ευκαταφρόνητο ποσό ακόμα και για εδώ. Πήρα τηλέφωνο την σπιτονοικοκυρά μου. Μου είπε πως λόγο του ότι ο φορτιστής θα παραμείνει στη θέση πάρκινγκ του σπιτιού και επειδή θα προσθέσει "αξία' στο διαμέρισμα, θα καλύψουν όλο το κόστος αγοράς και εγκατάστασης οι ίδιοι. Μάλιστα μου είπε πως μετά το πρώτο email μου, ήδη ενημέρωσαν την εταιρία ηλεκτρισμού να κάνει την εγκατάσταση. Καλά νέα και από εδώ. Οπότε τώρα, απλά περιμένουμε πρώτα να έρθουν να βάλουν τον φορτιστή και μετά το αυτοκίνητο.

Όσο πληρώνω για τα καθαριστικά του diesel μου :hehe: 

Να σου πω αντί να αγοράζεις αυτοκίνητα μήπως ήρθε η ώρα να κοιτάξεις την αγορά ακινήτων????? :p 

Έγινε επεξεργασία από sotiris
  • Like 2
  • Haha 1

58 minutes ago, acct said:

Κι εμένα μου ζητάει να της βάψω το σπίτι απ' έξω... ?

Η οικοδομή (και όλο το σύμπλεγμα δηλαδή - 3 οικοδομές από 6 διαμερίσματα η καθεμιά) βάφονται κάθε χρόνο από συνεργείο χρησιμοποιώντας το αποθεματικό που υπάρχει (μαζεύουν περίπου 45.000€-50.000€ το χρόνο). Από τα ίδια λεφτά πληρώνεται μηνιαίο μισθό και ο διαχειριστής (λίγα πράγματα, κανένα 1000αρικο € το μήνα πρέπει να παίρνει).

48 minutes ago, sotiris said:

Καλά μην εντυπωσιάζεστε, γιατί Δανία σου ζητάνε να ξύσεις και το παρκέ :)

Και τα ενοίκια είναι εξωφρενικά αναλογικά με την ποιότητα των σπιτιών!

Το μόνο που συμφέρει είναι η αγορά, αλλά αυτό προϋποθέτει δάνειο και μεγάλο ρίσκο στην περίπτωση που η αγορά κάτσιε (και όταν οι τιμές έχουν διπλασιαστεί τα τελευταία 10 χρόνια, άνετα μπορούν να "κάτσουν") και να κλειδωθείς με ένα ακίνητο των 300.000 ευρώ που να αξίζει 200.000 και να μην μπορείς και να το διώξεις :)

Όσο πληρώνω για τα καθαριστικά του diesel μου :hehe: 

Να σου πω αντί να αγοράζεις αυτοκίνητα μήπως ήρθε η ώρα να κοιτάξεις την αγορά ακινήτων????? :p 

Κι εδώ τα σπίτια είναι πανάκριβα για ενοικίαση αλλά και για αγορά. Εγώ σε σπίτι 137 μέτρα, καινούριο σχετικα (του 2015) με μετρό και λεωφορείο κοντά (7 και 5 λεπτά αντίστοιχα) πληρώνω 1700€ με ρεύμα. Είμαστε όμως σχετικά μακριά από το κέντρο (22 λεπτά με το μετρό). Έχω δει και πολύ χειρότερα αλλά όσο απομακρύνεσαι από την πόλη οι τιμές πέφτουν κατακόρυφα.

Για αγορά δεν το συζητώ ακόμα. Όχι γιατί δεν μπορούμε αλλά γιατί δεν θέλουμε. Το σκέφτομαι να βάλω ένα δάνειο στο κεφάλι μου για καμιά 25ετια και να πληρώσω ένα σπίτι/διαμέρισμα 600.000-700.000€ το οποίο δεν θα τα αξίζει κιόλας.

Δυστυχώς όμως είναι αναγκαίο κακό όταν τα παιδιά θα πάνε σχολείο γιατί δεν θα θέλεις να τους αλλάζεις σχολείο συνέχεια. Θα θέλουν να είναι με τους φίλους τους.

• Like 2

πριν 11 λεπτά, το μέλος jax7480 έγραψε:

χρησιμοποιώντας το αποθεματικό που υπάρχει (μαζεύουν περίπου 45.000€-50.000€ το χρόνο)

18 διαμερίσματα πληρώνετε κάπου 230 ευρώ το μήνα για αποθεματικό;

• Like 3

1 hour ago, jax7480 said:

Κι εδώ τα σπίτια είναι πανάκριβα για ενοικίαση αλλά και για αγορά. Εγώ σε σπίτι 137 μέτρα, καινούριο σχετικα (του 2015) με μετρό και λεωφορείο κοντά (7 και 5 λεπτά αντίστοιχα) πληρώνω 1700€ με ρεύμα. Είμαστε όμως σχετικά μακριά από το κέντρο (22 λεπτά με το μετρό). Έχω δει και πολύ χειρότερα αλλά όσο απομακρύνεσαι από την πόλη οι τιμές πέφτουν κατακόρυφα.

Για αγορά δεν το συζητώ ακόμα. Όχι γιατί δεν μπορούμε αλλά γιατί δεν θέλουμε. Το σκέφτομαι να βάλω ένα δάνειο στο κεφάλι μου για καμιά 25ετια και να πληρώσω ένα σπίτι/διαμέρισμα 600.000-700.000€ το οποίο δεν θα τα αξίζει κιόλας.

Δυστυχώς όμως είναι αναγκαίο κακό όταν τα παιδιά θα πάνε σχολείο γιατί δεν θα θέλεις να τους αλλάζεις σχολείο συνέχεια. Θα θέλουν να είναι με τους φίλους τους.

Τα ενοίκια επομένως είναι πολύ πιο φτηνά σε σχέση με Δανία. Εγώ αντίστοιχη τοπολογία (εκτός πόλης) δίνω 1200 για 37 τετραγωνικά (λείπουν τα 100), σε πολυκατοικία του 1946, χωρίς ρεύμα :p . Για αυτό που έχεις, μη επιπλωμένο, το ενοίκιο εδώ είναι πάνω από 3000 το μήνα, στην καλύτερη περίπτωση.

Για αγορά μεγάλη συζήτηση και εξωφρενικά off-topic :p 

Περιμένουμε τις πρώτες ηλεκτρικές εντυπώσεις!!!

1 hour ago, GriGaS said:

Και Αγγλία και Δανία, τα κόστη αυτά είναι εξωφρενικά. Στην Ελλάδα δίνω 5 ευρώ το μήνα για αποθεματικό και μου κακοφαίνεται :p 

Έγινε επεξεργασία από sotiris
  • Like 3

5 hours ago, GriGaS said:

Παραπανω αν βαλεις και το μισθο του διαχειριστη. Εγω τιποτα, ο σπιτονοικοκυρης πληρωνει.

• Like 1
  • Wow 2