giorgos2187 Ιανουάριος 6, 2020 #8101 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2020 Καλος ειναι, αλλα σιγουρα οχι τελειος. Ναι, το αμαξι εχει δυναμη, ανοιγει την ουρα οταν μετα το απεξ παταει παραπανω γκαζι, και το μαζευει. Οκ, βλεπω κατι εντυπωσιακο, αλλα οχι τελεια και σωστη οδηγηση. Βεβαια στην Ελλαδα του σημερα παλι καλα που υπαρχουν κι αυτοι και ριχνουν το χρημα τους και το χρονο τους και κρατανε το θεσμο απο το να σβησει εντελως. Ειναι να τους θαυμαζεις για το πεισμα τους. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lakisss Ιανουάριος 7, 2020 #8102 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2020 πριν 13 ώρες, το μέλος GoMaR έγραψε: Δε θα ξεχασω τον εφιαλτικο θορυβο στο κατεβασμα απο 3η σε 2α... Πάντως το συγκεκριμένο αυτ/το είναι αρκετά δύστροπο. Αυτά όλα είχαν θέμα με το σασμάν. Το σασμάν πάει πακέτο με το διαφορικό και είναι τοποθετημένο πίσω. Ο επιλογέας συνδέεται με το σασμάν με ντίζα, γι' αυτό και είναι στο "περίπου" γενικά. https://www.drive.gr/posts/classic/alfa-romeo-75-18i-turbo-1986-1992-video "Τέλος, από το χειροκίνητο 5άρι σασμάν έλειπε η ακρίβεια. Το αυτόνομο μπλοκ «κιβώτιο-συμπλέκτης-διαφορικό», προκειμένου να εξασφαλίσει τη βέλτιστη κατανομή της μάζας ανάμεσα στους δύο άξονες, ήταν πίσω. Οπότε και τη σύνδεση με το λεβιέ αναλάμβαναν ντίζες που ευθύνονταν για την ανακρίβεια." Ένα ακόμα περίεργο είναι τα φρένα που τα έχουν τοποθετήσει εκατέρωθεν του διαφορικού. Φωτό απ' το συγκεκριμένο αυτ/το. Εγώ πάντως τον γουστάρω γιατί το λιώνει και έχει επιλέξει ένα μοντέλο δύσκολο, και όχι τόσο αξιόπιστο για αγώνες. Θα μπορούσε να τρέξει με Sierra ή Bmw, καλύτερα, πιο βελτιώσιμα και μακράν πιο αξιόπιστα από την εποχή των 80's. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
and64 Ιανουάριος 7, 2020 #8103 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2020 (edited) 1 hour ago, Lakisss said: Ένα ακόμα περίεργο είναι τα φρένα που τα έχουν τοποθετήσει εκατέρωθεν του διαφορικού. Φωτό απ' το συγκεκριμένο αυτ/το. Εγώ πάντως τον γουστάρω γιατί το λιώνει και έχει επιλέξει ένα μοντέλο δύσκολο, και όχι τόσο αξιόπιστο για αγώνες. Θα μπορούσε να τρέξει με Sierra ή Bmw, καλύτερα, πιο βελτιώσιμα και μακράν πιο αξιόπιστα από την εποχή των 80's. Τα φρένα στην 75 όντως μαζί με κιβώτιο ήταν τοποθετημένα πίσω πάνω στον άξονα για καλύτερη κατανομή βάρους και θεωρητικά για την εποχή της ήταν ζυγισμένο αυτοκίνητο. Τώρα αν το παράκαναν οι Ιταλοί και ήταν οκ και με πιο συμβατικές λύσεις...κανείς δεν το ξερει Το είχα δει στο power κατα τύχη, πολύ ιδιαίτερο build γενικά! Έγινε επεξεργασία Ιανουάριος 7, 2020 από and64 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Ιανουάριος 7, 2020 #8104 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2020 Παιδια..Με Α75 1.8 μεγάλωσα και σε αυτό έμαθα. Το πρώτο μου αμάξι. Ξέρω πολύ καλά πόσο δύσκολο είναι σαν αμάξι, τις ιδιαιτερότητες του, τις κατανομές του, τα σασμαμ του, μηχανές..Όπως επίσης έμαθα τι σημαίνει να μην νιώθεις σίγουρος αν θα βγάλεις το ταξίδι η αν θα πάρει μπρος το βράδυ με την γκομενα μέσα. Επίσης, Είχα καταφέρει να σπάσω τους πλανήτες και δορυφόρους του διαφορικού (σε τέτοιο ανθεκτικό σασμαν ετσι) Του έπινα το αίμα εννοείται και αυτό τα λεφτά μου. Πάντως, Το αμάξι δάσκαλος στην οδήγηση. Τι να λέμε τώρα. Υ.Γ είχα πει μικρός όταν το έδωσα, ότι στα 35 μου θα πάρω ένα διλιτρο twinspark. Έχω ακόμα 2 χρόνια να το σκεφτώ 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fuz10n Ιανουάριος 7, 2020 #8105 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2020 8 hours ago, Lakisss said: Ένα ακόμα περίεργο είναι τα φρένα που τα έχουν τοποθετήσει εκατέρωθεν του διαφορικού. με αυτον τον τροπο οι δισκοπλακες δαγκανες κλπ δεν αποτελουν μη αναρτωμενο βαρος, και λογικα εχει καλυτερη προσφυση. θεωρητικα βεβαια, μαλλον θα εχει και μειονεκτηματα, πρωτη φορα το βλεπω αυτο να πω την αληθεια 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lakisss Ιανουάριος 7, 2020 #8106 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2020 πριν 25 λεπτά, το μέλος fuz10n έγραψε: με αυτον τον τροπο οι δισκοπλακες δαγκανες κλπ δεν αποτελουν μη αναρτωμενο βαρος, και λογικα εχει καλυτερη προσφυση. θεωρητικα βεβαια, μαλλον θα εχει και μειονεκτηματα, πρωτη φορα το βλεπω αυτο να πω την αληθεια https://en.wikipedia.org/wiki/Inboard_brake 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thresh86 Ιανουάριος 7, 2020 #8107 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2020 Καλή χρονιά σε όλο το βενζινο-ντιζελο-ηλεκτρο-κέφαλο Lab. Εσκεμμένα ο οδηγός που βλέπω , έδινε γκάζι παραπάνω σε σημεία , με σκοπό να προκαλέσει υπερστροφή. Το αμάξι έδειξε πολύ καλό κράτημα ακόμα και σε αυτές τις μεικτές συνθήκες (μισό lane υγρό) Αυτό δείχνει παιχνίδι , όρεξη δηλαδή για να παιξεις με την ισορροπία του αυτοκινήτου. Είναι σίγουρα εντυπωσιακό και δείχνει skill, ο χεράς απο προσωπική άποψη έχει να κάνει με το το να γράψεις χρόνο κάπου. Να πω εδώ , οτι τα φρένα μεσα στον άξονα και όχι στα έξω σημεία του , είχαν περισσότερα μειονεκτήματα απο αυτά που έφερναν Συντήρηση , ψύξη, μέγεθος και δυνάμεις φρεναρίσματος μερικά απο τα μειονεκτήματα που θυμάμαι να παρουσιάστηκαν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARMAGEDDON Ιανουάριος 7, 2020 #8108 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2020 (edited) και το hammer έχει τα φρένα εκεί στο διαφορικό και Portal axle αλλά ο λόγος που το έκαναν ήταν για να δώσουν περισσότερο ύψος από το έδαφος εγώ εδώ είδα πρώτη φορά την τεχνολογία αυτή Έγινε επεξεργασία Ιανουάριος 7, 2020 από ARMAGEDDON 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nickzzz Ιανουάριος 7, 2020 #8109 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2020 Και το 2CV έχει παρόμοια διαρρύθμιση στα φρένα. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
slalom Ιανουάριος 7, 2020 #8110 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2020 πριν 7 ώρες, το μέλος Thresh86 έγραψε: Συντήρηση , ψύξη, μέγεθος και δυνάμεις φρεναρίσματος μερικά απο τα μειονεκτήματα που θυμάμαι να παρουσιάστηκαν. Μιλαμε για πισω φρενα οχι για μπροστινα ε? Ολα αυτα που εχεις γραψει αφορουν στα μπροστινα φρενα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thresh86 Ιανουάριος 7, 2020 #8111 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2020 πριν 9 λεπτά, το μέλος slalom έγραψε: Μιλαμε για πισω φρενα οχι για μπροστινα ε? Ολα αυτα που εχεις γραψει αφορουν στα μπροστινα φρενα Οχι, πίσω Link to comment Share on other sites More sharing options...
slalom Ιανουάριος 7, 2020 #8112 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2020 Η ερωτηση ηταν ρητορικη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thresh86 Ιανουάριος 7, 2020 #8113 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2020 Η 75 ειχε τέτοια φρένα πίσω, μόνo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Billys Ιανουάριος 9, 2020 #8114 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2020 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thresh86 Ιανουάριος 10, 2020 #8115 Κοινοποίηση Ιανουάριος 10, 2020 (σαν να έχουν παίξει λίγο με αρνητικό κάμπερ πίσω ή είναι ιδέα μου ? ) https://www.carscoops.com/2020/01/2020-toyota-gr-yaris-is-a-257hp-awd-rally-bred-hot-hatch-for-the-road/ Παράθεση 1.6-litre turbocharged three-cylinder that produces 261 PS (257 hp / 192 kW) and 360 Nm (266 lb-ft) of torque, with the Japanese version being a little punchier, with 272 PS (268 hp / 200 kW) and 370 Nm (273 lb-ft). The engine is paired to a six-speed manual transmission and four-wheel drive, and can be enhanced with the two Torsen limited-slip differentials available in the Circuit Pack. The latter adds performance-tuned suspension and 18-inch forged wheels, wrapped in 225/40 Michelin Pilot Sport 4s tires. Έχει κάνα μισάωρο που το κοιτώ και ψάχνω να δώ πως κόλλησε η Audi σήματα της Toyota πάνω σε βελτιωμένο RS1 Ελλάδα , Τιμούλα ? -> 3 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
and64 Ιανουάριος 10, 2020 #8116 Κοινοποίηση Ιανουάριος 10, 2020 29 minutes ago, Thresh86 said: (σαν να έχουν παίξει λίγο με αρνητικό κάμπερ πίσω ή είναι ιδέα μου ? ) https://www.carscoops.com/2020/01/2020-toyota-gr-yaris-is-a-257hp-awd-rally-bred-hot-hatch-for-the-road/ Έχει κάνα μισάωρο που το κοιτώ και ψάχνω να δώ πως κόλλησε η Audi σήματα της Toyota πάνω σε βελτιωμένο RS1 Ελλάδα , Τιμούλα ? -> Η ιδέα και μονο του 3κυλινδρου δεν με ενθουσιάζει καθόλου, κατα τ΄αλλα σαν σύνολο φαίνεται ωραίο, την τιμούλα άστη, δεν νομίζω οτι θέλεις να την ακούσεις... 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thresh86 Ιανουάριος 10, 2020 #8117 Κοινοποίηση Ιανουάριος 10, 2020 πριν 4 λεπτά, το μέλος and64 έγραψε: Η ιδέα και μονο του 3κυλινδρου δεν με ενθουσιάζει καθόλου, κατα τ΄αλλα σαν σύνολο φαίνεται ωραίο, την τιμούλα άστη, δεν νομίζω οτι θέλεις να την ακούσεις... θα το κάνω leasing , έχω σχέδιο ΥΓ το ότι έμεινες στον 3κύλινδρο είναι εντυπωσιακό, είχες αρνητική εμπειρία με κάποια τελευταία Πεμβέ ? Ήρεμα ρωτάω 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrolabos Ιανουάριος 10, 2020 Author #8118 Κοινοποίηση Ιανουάριος 10, 2020 Μία ώρα πριν, το μέλος Thresh86 έγραψε: three-cylinder that produces 261 PS (257 hp / 192 kW) 3 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simon Ιανουάριος 10, 2020 #8119 Κοινοποίηση Ιανουάριος 10, 2020 πριν 14 λεπτά, το μέλος Thresh86 έγραψε: Ήρεμα ρωτάω INSERT GIF HERE 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
UltraB Ιανουάριος 10, 2020 #8120 Κοινοποίηση Ιανουάριος 10, 2020 Όσο και αν κοστίζει, το αυτοκίνητο αυτό προορίζεται περισσότερο για πίστα παρά για δρόμο, και ιδίως ελληνικό δρόμο. Τι να το κάνω αν το πάρω και δε μπορώ να το ευχαριστηθώ; Πέρα από το να πουλάς μούρη που το αγοράζουν κάποιοι. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts