Qparadox Νοέμβριος 5, 2019 #7901 Κοινοποίηση Νοέμβριος 5, 2019 Ναι, για μία ακόμα φορά ανακαλύψαμε (ως κοινωνία) τον τροχό... λες και η οδηγός που παραβίασε το ΣΤΟΠ δεν είναι μια καθημερινή περίπτωση από τις χιλιάδες που συναντάμε ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ. φαρισαϊσμός στο φουλ από κοινωνία και ΜΜΕ.... αισθανόμαστε ωραία για μερικά δευτερόλεπτα, μετά πίσω στην (βολική) καθημερινότητά μας. Ιαβέρης.. τα λέει χρόνια, αλλά δεν τον ακούμε, μιας και ασχολούμαστε με πολύ πιο σοβαρά θέματα https://www.facebook.com/IaverisT/ 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaguarOne Νοέμβριος 5, 2019 #7902 Κοινοποίηση Νοέμβριος 5, 2019 Δεν ξέρω τι γίνεται σε άλλες περιοχές... αλλά στην Βούλα κυκλοφορούν σαν ζωάδια κανονικά. ΔΕΝ έχει παντού σήμανση, και οι δρόμοι δεν είναι οι καλύτεροι, αλλά.... τηλέφωνο στο αυτί, στοπ/προτεραιότητα στο βρόντο, 50+ μέσα σε κατοικημένες περιοχές, ανάποδα στους μονόδρομους, ότι ναναι. Και λόγω ... περιοχής αυτά τα βλέπεις και με πολύ ακριβά και μεγάλα αυτοκίνητα.. Εμένα πέρυσι μου βγήκε το αυτοκίνητο ολική, από παραβίαση στοπ, και ευτυχώς δεν είχα τα παιδιά μέσα.. Για μένα παραβίαση στοπ και ερυθρού σηματοδότη δηλώνει προθεση για φόνο... 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Νοέμβριος 5, 2019 #7903 Κοινοποίηση Νοέμβριος 5, 2019 Κι εδω δεν υπαρχει επαρκης αστυνομευση αλλα μονο ο φοβος φτανει. Προσφατα συναδελφος, δεν ειδε τη σημανση για αλλαγη του οριου ταχυτητας απο 80 σε 50 (σε δρομο που χρησιμοποιει καθημερινα). Τον χτυπησαν με ρανταρ. Αφαιρεση διπλωματος για 4 μηνες, 2000€ προστιμο και 2 ποντους στο διπλωμα. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
salde Νοέμβριος 5, 2019 #7904 Κοινοποίηση Νοέμβριος 5, 2019 βέβαια το παράδειγμα που αναφέρεις ισοδυναμεί με επαρκή αστυνόμευση. Και εφαρμογή μέχρι τέλους της προβλεπόμενης ποινής, δεν αρκεί να μας γράφουν αν στην πορεία το πρόστιμο σβήνεται, επειδή έχω γνωστό, επειδή είναι Πάσχα κλπ 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GriGaS Νοέμβριος 5, 2019 #7905 Κοινοποίηση Νοέμβριος 5, 2019 πριν 5 ώρες, το μέλος JaguarOne έγραψε: Για μένα παραβίαση στοπ και ερυθρού σηματοδότη δηλώνει προθεση για φόνο... πριν 1 ώρα, το μέλος jax7480 έγραψε: δεν ειδε τη σημανση για αλλαγη του οριου ταχυτητας απο 80 σε 50 (σε δρομο που χρησιμοποιει καθημερινα) Σε δρόμο που χρησιμοποιώ τακτικότατα, μετά από αρκετές αλλαγές της προτεραιότητας (το πήγαιναν πέρα δώθε το στοπ) μου έχει τύχει να σκέφτομαι κάτι και να περάσω 100% σίγουρος ότι είχα εγώ προτεραιότητα. Ευτυχώς εδώ και λίγο καιρό έβαλαν επιτέλους φανάρι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simon Νοέμβριος 5, 2019 #7906 Κοινοποίηση Νοέμβριος 5, 2019 πριν 3 ώρες, το μέλος jax7480 έγραψε: Αφαιρεση διπλωματος για 4 μηνες, 2000€ προστιμο και 2 ποντους στο διπλωμα. Υπερβολικό, εξάλλου δεν έγινε και κανα κακό.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Νοέμβριος 5, 2019 #7907 Κοινοποίηση Νοέμβριος 5, 2019 Και Σουηδία χοντρά πρόστιμα. 69 με όριο 60 150 ευρώ 51 με όριο 40 (άδειος δρόμος μιλάμε τώρα, όχι σφήνες, πρακτικά κατηφόρα και τσούλαγε) 240 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
UltraB Νοέμβριος 6, 2019 #7908 Κοινοποίηση Νοέμβριος 6, 2019 Live Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lakisss Νοέμβριος 12, 2019 #7909 Κοινοποίηση Νοέμβριος 12, 2019 1 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημοφιλής Δημοσίευση Thresh86 Νοέμβριος 13, 2019 Δημοφιλής Δημοσίευση #7910 Κοινοποίηση Νοέμβριος 13, 2019 Πολύ καλά φρένα απο τον οδηγό του φορτηγού πριν την παρατεταμένη αριστερή που όλοι ξέρουμε οτι θέλει 2α , ίσως ο ίδιος όντας στο γρήγορο του γύρο να εκμεταλλεύτηκε τη παραπάνω ροπή του κινητήρα του και να τη πήρε με 3η πατώντας στο καλό πλαίσιο που στήσανε στις δοκιμές προχθές γνωρίζοντας οτι θα συναντήσουν ντουμπλαρισμένους οδηγούς που θα πηγαίνουν με ρυθμό αναγνώρισης. Παρατήρησα και 2 συμμετοχές wild - card στον αγώνα , ένας 2τροχος με κάποιου είδους on-off (V-strom λογικά) και ένα scooter , όπου είδα τη χαρά του ευ αγωνίζεσθαι χωρίς περιορισμούς. Ο πιλότος με το Strom ήταν μάλιστα τόσο ενθουσιασμένος που δε φορούσε κράνος ή κάποια άλλη προστασία για αγωνιζόμενο αναβάτη μοτοσυκλέτας αλλά και ο Ριχάρδος Γ ο Λεοντόκαρδος κάποτε ξεπήδησε απο το καράβι με μια ασπίδα και ένα τσεκούρι , ούτε καν κράνος για να σφάξει όποιο μουσουλμάνο έβλεπε στο λιμάνι της Γιάφας. Οι παραλληλισμοί είναι πασιφανείς νομίζω. Να πούμε μπράβο λοιπόν στο αγωνιστικό πνεύμα που επικρατεί στους δημόσιους δρόμους μας. Τι όχι 4 2 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Billys Νοέμβριος 13, 2019 #7911 Κοινοποίηση Νοέμβριος 13, 2019 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos2187 Νοέμβριος 13, 2019 #7912 Κοινοποίηση Νοέμβριος 13, 2019 Κυριακη λεω να παω στην εκθεση.. Εχει παει κανεις; Εχει ενδιαφερον; Λεω να παω να δω μικρα-μικρομεσαια... Ποια σας εχουν τραβηξει το ενδιαφερον εσας; εμενα corolla, fiesta, ceed, i20.. Τι λετε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thresh86 Νοέμβριος 14, 2019 #7913 Κοινοποίηση Νοέμβριος 14, 2019 ^ απο αυτά που ανέφερε φίλος , διαθέσιμα είναι σε γενικές γραμμές : Παράθεση Ford EcoSport, Kuga, Fiesta Vignale, Focus st lineKia Stonic, Xceed, Ceed, Sportage υβριδικό.Σχεδόν όλη η γκάμα της Mazda.Hyundai i20, Tuscon υβριδικό.Seat Ibiza, Leon tgi, Ateca, Arona. Focus , Stonic, Mazda 3 Πάει καιρός που πήγαινα, τελευταία φορά είχα οδηγήσει το Audi A1 με συνοδηγό τον Κ.Καρκαφίρη πριν απο σχεδόν 10 χρόνια. Ακόμα πιο πριν έδιναν Audi TTS 270hp, VW Scirocco 1.4 160hp και φτιαγμενο Golf GTI mkV 250hp. Έκτοτε, μπήκαμε σε καναδυό μνημόνια ακόμα, επανενώθηκαν οι Rage Against The Machine και ο Elon Musk (Boring Company) έβγαλε φλογοβόλο , 2 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lamogio Νοέμβριος 14, 2019 #7914 Κοινοποίηση Νοέμβριος 14, 2019 (edited) πριν 22 ώρες, το μέλος giorgos2187 έγραψε: Κυριακη λεω να παω στην εκθεση.. Εχει παει κανεις; Εχει ενδιαφερον; Λεω να παω να δω μικρα-μικρομεσαια... Ποια σας εχουν τραβηξει το ενδιαφερον εσας; εμενα corolla, fiesta, ceed, i20.. Τι λετε; Πήγα, όπως και πέρσι, φέτος μου φάνηκε λίγο καλύτερη σαν έκθεση... μπορεί κιόλας επειδή ήθελα να δω τα καινούργια Clio, 208, Corsa, mazda 3, Scala και σειρά 1. Γενικά έχω την εντύπωση ότι οι τιμές έχουν ανέβει αρκετά και η ποιότητα έχει μείνει στάσιμη. Βέβαια υπάρχει πιο πλούσιος εξοπλισμός αλλά και πάλι... Έγινε επεξεργασία Νοέμβριος 14, 2019 από Lamogio 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
acct Νοέμβριος 14, 2019 #7915 Κοινοποίηση Νοέμβριος 14, 2019 42 minutes ago, Lamogio said: Βέβαια υπάρχει πιο πλούσιος εξοπλισμός αλλά και πάλι... Είναι θετικό ότι ακόμη και σε πολλά οικονομικά αυτοκίνητα μπαίνουν πια συστήματα παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας που παλιότερα θεωρούνταν είδος πολυτελείας. Από την άλλη, πιο πλούσιος εξοπλισμός συνήθως σημαίνει συχνά υποχρεωτικά οθόνη αφής με αμφιλεγόμενη απόκριση, με μηδενική (ή περίπου) δυνατότητα αναβάθμισης που σε εγκλωβίζει στο σύστημα αναπαραγωγής πολυμέσων που έχει επιλέξει η εταιρεία σου. Και έχουμε πιο και το τραγελαφικό ορισμένοι ξύπνιοι να χρεώνουν ακόμη και ετήσια "συνδρομή" σε ακριβά αυτοκίνητα για τις δημοφιλείς εφαρμογές, όπως το Apple Carplay. Ελπίζω μια από τις μελλοντικές δράσεις της Ευρωπαϊκής Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού να είναι για τα βλακώδη κλειδώματα του Infotainment στα αυτοκίνητα. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos2187 Νοέμβριος 14, 2019 #7916 Κοινοποίηση Νοέμβριος 14, 2019 Οντως οι μεσες τιμες ανα κατηγορια εχουν ανεβει.. το εχω παρατηρησει κι εγω. Αλλα δυστυχως οι τιμες αυτες ειναι, οποτε αν θελουμε ν αγορασουμε καινουριο θα τα σκασουμε.. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
slalom Νοέμβριος 14, 2019 #7917 Κοινοποίηση Νοέμβριος 14, 2019 Και η αξιοπιστια εχει πεσει 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
xriantw Νοέμβριος 14, 2019 #7918 Κοινοποίηση Νοέμβριος 14, 2019 Εγω σε εκθεση εχω να παω απο εποχη Honda S2000. Το 10ετιας αμαξι μου δεν το αλλαζω εκτος και αν υπαρξει φτηνο, ελαφρυτερο, σπορ (εντος πολης) και ας το φορτιζω καθε μερα. Το σκεφτομαι να παω ομως για να χαζεψω, και για τα προιοντα αυτοκινητου....ισως δινουν και δωρεαν δειγματα. Αν καποιος εχει παει ή γνωριζει, υπαρχει εκθετης με μεμβρανες car wrap? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lamogio Νοέμβριος 15, 2019 #7919 Κοινοποίηση Νοέμβριος 15, 2019 πριν 18 ώρες, το μέλος acct έγραψε: Είναι θετικό ότι ακόμη και σε πολλά οικονομικά αυτοκίνητα μπαίνουν πια συστήματα παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας που παλιότερα θεωρούνταν είδος πολυτελείας. Από την άλλη, πιο πλούσιος εξοπλισμός συνήθως σημαίνει συχνά υποχρεωτικά οθόνη αφής με αμφιλεγόμενη απόκριση, με μηδενική (ή περίπου) δυνατότητα αναβάθμισης που σε εγκλωβίζει στο σύστημα αναπαραγωγής πολυμέσων που έχει επιλέξει η εταιρεία σου. Και έχουμε πιο και το τραγελαφικό ορισμένοι ξύπνιοι να χρεώνουν ακόμη και ετήσια "συνδρομή" σε ακριβά αυτοκίνητα για τις δημοφιλείς εφαρμογές, όπως το Apple Carplay. Ελπίζω μια από τις μελλοντικές δράσεις της Ευρωπαϊκής Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού να είναι για τα βλακώδη κλειδώματα του Infotainment στα αυτοκίνητα. Εννοείται πως είναι θετικό να υπάρχει στον στάνταρ εξοπλισμό περισσότερα συστήματα ασφαλείας και θα πρέπει να στηριζόμαστε περισσότερο σε αυτά παρά σε οθόνες κτλ. Αλλά δεν μπορώ να μπαίνω στο scala πχ ή στο καινούργιο golf να πιέζω το πλαστικό της πόρτας των πίσω επιβατών και να παίζει όλο. Μιλάμε για αυτοκίνητα που έκαναν 21000+ ευρώ έτσι όπως τα είχαν εκεί... 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ronin13 Νοέμβριος 17, 2019 #7920 Κοινοποίηση Νοέμβριος 17, 2019 Συμβαίνει τώρα λίγο έξω από την Στουτγκάρδη.Αρτιμελής μεσήλικας μεσανατολιτης ο οδηγός που δεν καταλάβαινε ούτε να ξεκλειδώσει το αυτοκίνητο...Anyone can be a cynic, dare to be an optimist 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts