Jump to content

Αυτοκίνηση

astrolabos

Recommended Posts

Παράθεση

Η εισήγηση του Υπουργείου Μεταφορών στο Υπουργείο Οικονομικών είναι η σύνδεση των τελών κυκλοφορίας με την αξία του οχήματος, δήλωσε στην εκπομπή «Πρώτη Είδηση» ο υφυπουργός Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης συμπληρώνοντας  ότι θα υπάρχουν συντελεστές απομείωσης της αξίας με βάση τα έτη παλαιότητας και την εκπομπή ρύπων. 

Πηγή: Taxheaven © Δείτε περισσότερα https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/40570

Ο πατέρας μου έχει ένα Starlet του '88 με εμπορική αξία κάπου 400 ευρώ και ένα Mondeo του '02 με εμπορική αξία κάπου 2500. Να τα δω με τέλη 30 και 80 ευρώ αντίστοιχα και τίποτα άλλο...

(φυσικά πέραν του ότι δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο είναι και ανέφικτο να εφαρμοστεί)

Έγινε επεξεργασία από GriGaS

πριν 12 λεπτά, το μέλος GriGaS έγραψε:

Ο πατέρας μου έχει ένα Starlet του '88 με εμπορική αξία κάπου 400 ευρώ και ένα Mondeo του '02 με εμπορική αξία κάπου 2500. Να τα δω με τέλη 30 και 80 ευρώ αντίστοιχα και τίποτα άλλο...

(φυσικά πέραν του ότι δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο είναι και ανέφικτο να εφαρμοστεί)

Επειδή η αγορά αυτοκινήτου εσάλεψε λίγο, πρέπει να την κοπανήσουμε στο κεφάλι να ψοφήσει τελείως. Α ρε βρεγμένη σανίδα που θέλετε...

2 hours ago, GriGaS said:

400 ευρώ δεν είναι εμπορική αξία, είναι όσα παίρνεις από την απόσυρση :p 

Είναι η τρίτη χρονιά σερί που ανακοινώνουν κάτι για τα τέλη, πέρυσι και πρόπερσι έπαιζαν οι πίνακες με αναδρομική εφαρμογή CO2.

Τώρα αυτό με την αξία, λένε θα το συνδέσουν και με τους ρύπους.

Εγώ έχω μια απλή φόρμουλα πάντως που δουλεύει:

[ log(εργοστασιακής αξίας - εμπορικής αξίας) / ln (παλαιότητας * CO2) ] + 300

Δουλεύει με όλα τα νούμερα ανεξαρτήτως μονάδων (και δολλάρια και ευρώ και λίρες), λαμβάνει υπόψιν της τα πάντα, και απλά προσθέτεις 300 στο τέλος για τους "θεσμούς".

Έγινε επεξεργασία από sotiris
  • Haha 3

28 minutes ago, Nickzzz said:

Το efficiency program που λέει στο menu τι κάνει;

Σου δείχνει την έξτρα κατανάλωση από τον κλιματισμό. Ο κλιματισμός έχει ξεχωριστά 3 ρυθμίσεις (eco, normal, intensive). Στο Eco η κατανάλωση είναι 0.1 lit/h περισσότερο, στο normal 0.35 lit/h περισσότερο. Το intensive δεν το έχω χρησιμοποιήσει ακόμα. Δε χρειάζεται εδώ.

3 minutes ago, f117 said:

giphy.gif    <------------- @jax7480 's S8 :p 

Έτσι ακριβώς είναι... με τη βενζίνη.

Μέσα στην πόλη το αυτοκίνητο παίζει στα 14.8 λ/100. Σε ταξίδι είναι στα 9.7 λ/100. Σε μποτιλιάρισμα που έχω πετύχει κάμποσες φορές παίζει στα 17.6 λ/100.

• Like 1
  • Haha 1
  • Wow 3