fuz10n Οκτώβριος 7, 2017 #4921 Κοινοποίηση Οκτώβριος 7, 2017 flow? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARMAGEDDON Οκτώβριος 7, 2017 #4922 Κοινοποίηση Οκτώβριος 7, 2017 Παρόμοιο πρόβλημα αντιμετωπίζω και εγώ στο lacetti βενζίνα Την Δευτέρα πάω να καθαρίσω την βαλβίδα και να παραγγείλω το MAF Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nickzzz Οκτώβριος 7, 2017 #4923 Κοινοποίηση Οκτώβριος 7, 2017 Ελπίζω να έχετε ιδέα ότι το maf δεν είναι ανταλλακτικό σαν να λέμε φίλτρο και μπορεί να έχει και €100+ για καινούργιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
slalom Οκτώβριος 7, 2017 #4924 Κοινοποίηση Οκτώβριος 7, 2017 Εκει παιζει Link to comment Share on other sites More sharing options...
f117 Οκτώβριος 7, 2017 #4925 Κοινοποίηση Οκτώβριος 7, 2017 (edited) @fuz10n βάλε στην obd2 ένα scanneraki με το κινητό σου και παρακολούθα εσύ realtime τι γίνεται.....βάλε να βλέπεις ότι έχει να κάνει σε σχεση με throttle ... με maf....egr....Και πίεση καυσίμου...και παρατήρησε τα εσύ...κάτι θα βρείς πιστεύω...και knock Έγινε επεξεργασία Οκτώβριος 7, 2017 από f117 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Οκτώβριος 8, 2017 #4926 Κοινοποίηση Οκτώβριος 8, 2017 ενα καλο προγραμμα για αυτη τη δουλεια (αυτο εχω) ειναι αυτο :https://play.google.com/store/apps/details?id=org.prowl.torque&hl=en νομιζω εχει 3Ε ; και το obd2 κανα 15αρη Ερωτηση: το knock τι ειναι; 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fuz10n Οκτώβριος 8, 2017 #4927 Κοινοποίηση Οκτώβριος 8, 2017 καλημερα. μαλλον εννοει χτυπα ξυλο; εχω διαφορα obd και ενα bluetooth. αλλα εχω αιφον και λαπτοπ. θα ψαξω Link to comment Share on other sites More sharing options...
GriGaS Οκτώβριος 8, 2017 #4928 Κοινοποίηση Οκτώβριος 8, 2017 (edited) Knock είναι η αυτανάφλεξη του καυσίμου ή αυτό που λέμε χτυπάει πειράκια. Έγινε επεξεργασία Οκτώβριος 8, 2017 από GriGaS 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fuz10n Οκτώβριος 8, 2017 #4929 Κοινοποίηση Οκτώβριος 8, 2017 ααα ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
f117 Οκτώβριος 8, 2017 #4930 Κοινοποίηση Οκτώβριος 8, 2017 αυτο το προγραμματάκι που λέει ο γόμαρακος πάρε .... άξιζει τα λεφτάκια του... πετα στην οθονούλα αυτά τα 5-6 πραγματάκια και βλέπεις... Το να το βρει ο οποιοσδήποτε την στιγμή που δεν κάνει το πρόβλημα στα χέρια του είναι πολύ πολύ πολύ δύσκολο...οπότε πρέπει να γίνεις εσύ ο διαγνώστηςς Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιάννης_84 Οκτώβριος 8, 2017 #4931 Κοινοποίηση Οκτώβριος 8, 2017 Παρόμοια θέματα είχα με το punto 1.8 hgt και μετά από αρκετές άστοχες αντικαταστάσεις εξαρτημάτων, το πρόβλημα λύθηκε με αντικατάσταση της πεταλούδας του γκαζιού και ενίσχυση των γειώσεων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thefou Οκτώβριος 8, 2017 #4932 Κοινοποίηση Οκτώβριος 8, 2017 Καλημέρα. https://youtu.be/nVOaDfGOPGs 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fuz10n Οκτώβριος 8, 2017 #4933 Κοινοποίηση Οκτώβριος 8, 2017 ωω ρε οχημα! λοιπον εχω 2-3 obd και καθονται, usb και bluetooth. δε καταφερα να συνδεσω τα bluetooth με το iphone τωρα, θα δοκιμασω το usb στο laptop με το ForScan. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARMAGEDDON Οκτώβριος 8, 2017 #4934 Κοινοποίηση Οκτώβριος 8, 2017 Επειδή έχω και εγώ παρόμοια θεματάκια με το fuz10n, έκατσα και έψαξα σιγά σιγα τους αισθητήρες να δω τι σκ@@@τά έχει το lacetti κότσαρα το obd πάνω και έψαχνα από εδώ και από εκεί Αρχικά να πω ότι δεν είδα πουθενά MAF αισθητήρα !!! αυτό που έχω εγώ Εκτός και αν είμαι στραβός (ανοίγοντας δίπλα μια octavia station vagon του 2000 μπουμ να τος o MAF αισθητήρας) Μετά από λίγο ψάξιμο από εδώ και από εκεί από αισθητήρες έχω IAT (Intake Air Temperature) και MAP (Manifold Absolute Pressure) sensors , στην φωτογραφία είναι το 2 τον ΙΑΤ ακόμα δεν τον έχω εντοπίσει Στο διαταύτα αύριο πάω να καθαρίσω αυτό εδώ (1) δεν ξέρω πως λέγετε αν γνωρίζει κάποιος ας μου πει Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARMAGEDDON Οκτώβριος 8, 2017 #4935 Κοινοποίηση Οκτώβριος 8, 2017 αυτο quotaromai βρήκα τα διαγράμμάτα http://lacetti.com.ua/chevy-man/EN/documents/Nubira-Lacetti/start_Nubira-Lacetti.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
shattered Οκτώβριος 8, 2017 #4936 Κοινοποίηση Οκτώβριος 8, 2017 (edited) @ARMAGEDDON το 1 είναι egr το 2 είναι map (κατά 99%) ο iat θα είναι λογικά μια "πλαστικούρα" της πλάκας είτε πάνω στο σωλήνα απο φιλτρο-εισαγωγή είτε στο φιλτροκούτι αν δεν βλέπω λάθος είναι απο τα daewoo-chevrolet με opel μοτέρ σωστά? Έγινε επεξεργασία Οκτώβριος 8, 2017 από shattered 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fuz10n Οκτώβριος 8, 2017 #4937 Κοινοποίηση Οκτώβριος 8, 2017 το απογευμα καθαρισα οτι κονεκτορα βρηκα με σπρει επαφων, το ξανακανε. εβαλα μεσα λαπτοπ και εγραφε obd2 τα παντα (αλλα οχι EGR δε βρηκα κανενα αισθητηρα), οδηγησα κανα 45λεπτο πανω κατω το ποταμι τιποτα το αμαξι δουλευε κανονικα :@@@@ που θα παει θα το τσακωσω. θα χρειαστω βοηθεια με τα log καποια στιγμη θα ποσταρω οταν καταγραψω την προβληματικη κατασταση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
slalom Οκτώβριος 8, 2017 #4938 Κοινοποίηση Οκτώβριος 8, 2017 (edited) Μία ώρα πριν, το μέλος ARMAGEDDON έγραψε: Στο διαταύτα αύριο πάω να καθαρίσω αυτό εδώ (1) δεν ξέρω πως λέγετε αν γνωρίζει κάποιος ας μου πει Ειναι η EGR, MAP εχω και εγω αυτα δε χαλανε οσο τα MAF/AFM Μία ώρα πριν, το μέλος shattered έγραψε: αν δεν βλέπω λάθος είναι απο τα daewoo-chevrolet με opel μοτέρ σωστά? Εχει αρκετες διαφορες απο το opel, στην κεφαλη τουλαχιστον Η προηγουμενη γενια φοραγε απο το Astra F Έγινε επεξεργασία Οκτώβριος 8, 2017 από slalom 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARMAGEDDON Οκτώβριος 8, 2017 #4939 Κοινοποίηση Οκτώβριος 8, 2017 3 hours ago, shattered said: @ARMAGEDDON το 1 είναι egr το 2 είναι map (κατά 99%) ο iat θα είναι λογικά μια "πλαστικούρα" της πλάκας είτε πάνω στο σωλήνα απο φιλτρο-εισαγωγή είτε στο φιλτροκούτι αν δεν βλέπω λάθος είναι απο τα daewoo-chevrolet με opel μοτέρ σωστά? opel μοτέρ ξέρω ότι φοράει Link to comment Share on other sites More sharing options...
uhu Οκτώβριος 8, 2017 #4940 Κοινοποίηση Οκτώβριος 8, 2017 (edited) πριν 48 λεπτά, το μέλος ARMAGEDDON έγραψε: opel μοτέρ ξέρω ότι φοράει Η αξιοπιστία οπελ που έλεγα. Για το φορντάκι πιο πάνω ας ξεκινήσει με τα βασικά. Μπουζί, μπουζοκαλώδια,πολλαπλασιαστές. Το αμάξι ρετάρει στο ρελαντί? Θα το καταλάβεις απο εντονο τρέμουλο σε όλο το αμάξι... Απλά κόβει εν κινήσει ή σκορτάρει = εντονα τραντάγματα? H maf καθαρίζεται, αλλά δύσκολα να σου κανε τέτοιο σύμπτωμα, απλά θα ταν πιο ψόφιο παντού. Τα vacum leaks είναι πιθανότερα και θες ατσίδα ηλεκτρολόγο. Αν ήταν αντλία θα σου σβηνε και θα έπερνε μετά απο ώρα. Κανά μπέκ. Φτηνός είναι ο έλεγχος τσέκαρε τα και αυτά. Το αμάξι είναι προστατευμένο απο υγρασίες? Επλυνες κανά μοτέρ, πήρε ποτέ νερά μέσα? κανά ανοιχτό παράθυρο σε βροχή... Κανα άλλο πρόβλημα, λαδάκια η κανά περίεργο υγρό να στάζει παρατήρησες ποτέ? Ο κινητήρας οπτικά είναι καθαρός ή νωπός λαδομένος και με μάκα? Πως ξεκίνησε το πρόβλημα? Πότε? Σε κρύο, σε ζέστη είναι εντονότερα τα προβλήματα? Τι θα μπορούσε να εχει πάει σταβά και να φταίει? Στο λέω γιατί πολλές φορές είναι κάτι προφανές και δεν το βλέπουμε. Πχ κολλητός με κατατεθημένες πινακίδες και παρκαρισμένο σε γκαράζ(με ποντίκια)αμάξι μόλις ξαναπήρε πινακίδες είχε ηλεκτρολογικά προβλήματα. (ποντίκι του μάσησε μπουζοκαλώδια και κοτσίδα γενικότερα) Σε μένα με το mx προβληματα ηλεκτρολογικά και μεγάλο σπάσιμο μια περίοδο. Δημιουργήθηκαν απο εισροή νερού στο πατάκι του συνοδηγού (εκει βάλαν οι μαχλέπες οι ιάπωνες την ηλεκτρονική...)απο τρύπα στην κουκούλα... Έγινε επεξεργασία Οκτώβριος 8, 2017 από uhu 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts