Jump to content

Αυτοκίνηση

astrolabos

Recommended Posts

Καλημερα οδηγοι, μηχανοβιοι, ποδηλατες και πεζοποροι.
Θελω τη συμβουλη σας.
Τι λαμπες να παρω;
20-30Ε 
Δε θελω να αλλαζω καθε χρονο λαμπες.. Εχω τις απλες και θελω λιγο πιο δυνατο φως και ελαχιστα πιο λευκο.

πριν 2 ώρες, το μέλος GoMaR έγραψε:

Καλημερα οδηγοι, μηχανοβιοι, ποδηλατες και πεζοποροι.
Θελω τη συμβουλη σας.
Τι λαμπες να παρω;
20-30Ε 
Δε θελω να αλλαζω καθε χρονο λαμπες.. Εχω τις απλες και θελω λιγο πιο δυνατο φως και ελαχιστα πιο λευκο.

Εμένα στην τελευταία αλλαγή στα πορείας μου έβαλε απλή αλογόνου.

Μάλλον και αυτές έχουν βελτιωθεί αφού φώτιζε καλύτερα απ την αριστερή που είχε και τα χρονάκια της.

Για λόγους συμμετρίας άλλαξα και την αριστερή με μια ίδια και σε συνδυασμό και με το καθάρισμα-γυάλισμα που έφαγαν η ορατότητα το βράδυ είναι πολύ καλύτερη.

Φίλος που έτυχε να με ακολουθεί μου είπε πως τα φώτα μου πλέον είναι πιο φωτεινά και λιγότερο κιτρινιάρικα, σαν κανούργιου αυτοκινήτου μου είπε για την ακρίβεια. :hehe:

Επίσης επειδή έτυχε 2-3 φορές να μου παίξουν και φώτα απ το απέναντι παρόλο που ήμουν στην μεσαία σκάλα (κάτι που δεν είχε συμβεί ποτέ πριν το γυάλισμα) κατέβασα την σκάλα του ύψους απ' το 3 στο 1. Το μιατάκι έχει για κάποιο λόγο πέντε διαβαθμίσεις. Περίεργο αφού ούτε πόρτ μπαγκάζ τεράστιο έχει, ούτε πίσω κάθισμα να το φορτώσεις ώστε να πείς ότι πήρε κάποια σοβαρή κλίση... 

Φίλος ηλεκτρολόγος μου έλεγε πως υπάρχουν αρκετές λύσεις πάντα σε  απλές αλογόνου, τόσο στην ίδια την λάμπα όσο και στο ηλεκτρικό σύστημα (κάτι σαν ενισχυτής) ώστε απο καντίλια να πάνε σε αξιοπρεπές επίπεδο τα φώτα.

Άρα ενισχυμένες λάμπες (όχι xenon καγκουργίες κτλ) καλωδίωση, ενίσχυση πιθανότατα, ευθυγράμμιση πάνω κάτω και γυάλισμα εξωτερικό (must και για την εμφάνιση) και θα δεις το φως το αληθινό.

Έγινε επεξεργασία από uhu
  • Like 2

Αυτές που έβαλα κάνανε 5 ευρό.

Και οι 2 μαζί. Αρα δεν ηταν phillips.

Σοβαρά τώρα, βγάλε αυτές που εχεις καθάρισε τες με ενα ξεσκονόπανο (παίζει να εχουν σκόνη πάνω) και ξαναδοκίμασε.

Αν εχουν πολυμεριστεί τα πλαστικά (πλέον σε όλα τα αυτοκίνητα) φανάρια παίζει να κόβουν αυτά το φως και να βλέπεις λιγότερο.

Για τράβα μια τους προβολείς και ανέβασε.

1 hour ago, uhu said:

Επίσης επειδή έτυχε 2-3 φορές να μου παίξουν και φώτα απ το απέναντι παρόλο που ήμουν στην μεσαία σκάλα (κάτι που δεν είχε συμβεί ποτέ πριν το γυάλισμα) κατέβασα την σκάλα του ύψους απ' το 3 στο 1. Το μιατάκι έχει για κάποιο λόγο πέντε διαβαθμίσεις. Περίεργο αφού ούτε πόρτ μπαγκάζ τεράστιο έχει, ούτε πίσω κάθισμα να το φορτώσεις ώστε να πείς ότι πήρε κάποια σοβαρή κλίση...

μια λεπτομέρεια
σε όλα τα αμάξια όσο πιο μεγάλο το νούμερο
τόσο πιο χαμηλά τα φώτα
(θεωρητικά ανεβάζεις το νούμερο όσο το φορτώνεις παραπάνω με βαλίτσες/άτομα κλπ, αυτό τουλάχιστον σε opel και huyndai που έχω μπει μέσα)

@GoMaR

για "άσπρες" λάμπες προσωπικά είμαι ευχαριστημένος με philips crystal vision

λίγο μπλεδίζει το φανάρι όταν είναι σβηστό αλλά γενικά δεν έχω παράπονο(στην μηχανή αυτά αλλά η λάμπα είναι απο σειρά "αυτοκινήτου", όχι πως πιστεύω πως έχει διαφορά)
τώρα απο αξιοπιστία τι να σου πω,
την έχω περίπου 1 χρόνο και δεν κάηκε ακόμη αλλά γενικά λάμπα είναι, μπορεί αύριο να καεί

Έγινε επεξεργασία από shattered

πριν 19 λεπτά, το μέλος shattered έγραψε:

μια λεπτομέρεια
σε όλα τα αμάξια όσο πιο μεγάλο το νούμερο
τόσο πιο χαμηλά τα φώτα
(θεωρητικά ανεβάζεις το νούμερο όσο το φορτώνεις παραπάνω με βαλίτσες/άτομα κλπ, αυτό τουλάχιστον σε opel και huyndai που έχω μπει μέσα)

@GoMaR

για "άσπρες" λάμπες προσωπικά είμαι ευχαριστημένος με philips crystal vision

λίγο μπλεδίζει το φανάρι όταν είναι σβηστό αλλά γενικά δεν έχω παράπονο(στην μηχανή αυτά αλλά η λάμπα είναι απο σειρά "αυτοκινήτου", όχι πως πιστεύω πως έχει διαφορά)
τώρα απο αξιοπιστία τι να σου πω,
την έχω περίπου 1 χρόνο και δεν κάηκε ακόμη αλλά γενικά λάμπα είναι, μπορεί αύριο να καεί

Δεν έχει νούμερο. Σκάλες έχει και δουλεύουν ως εξής.

Προς τα αριστερά κατεβάζεις τη δέσμη προς τα δεξιά ανεβάζεις. Τώρα τα έχω ενα κλικ πριν το τέρμα αριστερά. 

Άρα αν είχε αριθμούς και τέρμα αριστερά ήταν το 0, την στιγμή αυτή θα ταν στο 1 και θα είχε ακόμα 3 θέσεις προς τα αριστερά 2 - 3 - 4.:p

Αν το 0 ήταν στην μέση και η σκάλες μετριούνται οπως λες, τότε είμαι στο -1 

Οι άσπρες γενικά δεν είναι πάντα οι καλύτερες. ΠΧ σε περίπτωση ομίχλης θα βλέπεις λιγότερο.

Οι καινούργιες του 2 ευρου που μου βάλαν στον λαδά μου είναι λίγο πιο άσπρες αλλά όχι άσπρες.

Στο dome light που έβαλα led άσπρες το φως είναι σαφώς περισσότερο απο πρίν αλλά πολύ ενοχλητικό σε σημείο να ξανασκέφτομαι να γυρίσω στις παλιές...

Jason ρίξε ενα γυάλισματάκι στο φανάρι κάπως έτσι και θα δείς πως μάλλον δεν χρειάζεσαι κάτι άλλο, εξεζητημένο.

20170928_113551.jpg

Έγινε επεξεργασία από uhu

οι άσπρες είναι χειρότερες σε βροχή/ομίχλη
μαζί σου 100%(η κιτρινίλα κάνει κάπως contrast στην "ασπρίλα της ομίχλης)

απλά την έχω στην μηχανή και σπάνια μπλέκω με τέτοια καιρικά φαινόμενα (ναι είμαι απο αυτούς που την "παρκάρουν" όταν ο καιρός γίνει χάλια, γενικά δεν κάνω και πάρα πολλά χιλιόμετρα)

αλλά απο την άλλη τα πιο πολλά αμάξια πλεον έχουν και φώτα ομίχλης

προσωπικά, μισώ με πάθος τις led σε ψείρες/dome light ή οπουδήποτε αλλού(και σε μια ειδική κατηγορία έχω τις "xenon" πατέντες που θα ήθελα τα ανέκδοτα που ονομάζονται ΚΤΕΟ να κόβουν όλα τα οχήματα με τέτοιες πατέντες)

αλλά αν μιλάμε για παλιό αμάξι
τότε λογικά
1) καθαρίζεις φανάρι
2) λογικά χρειάζεσαι ρελαί για να μην έχεις τόσο μεγάλη πτώση τάσης(αν έχεις πτώση τάσης)
3) μπλέκεις με λάμπες

ps. έχω δει καινούργια λάμπα osram(τώρα αν ήταν καμία ιμιτασιόν) προβληματική απο το εργοστάσιο να είναι το γυαλί υπο κλίση σε σχέση με την κάθετη βάση
δεν χρειάζεται να αναφέρω ότι απλά έφεγκε όπου να'ναι

πριν 2 ώρες, το μέλος shattered έγραψε:

2) λογικά χρειάζεσαι ρελαί για να μην έχεις τόσο μεγάλη πτώση τάσης(αν έχεις πτώση τάσης)

Ολα τα καινουρια εχουν ρελαι, δε χρειαζεται κατι τετοιο

ΛΕω να φερω ενα αυτοκινητο απο Βουλγαρια.

Συγκεκριμενα το Opel Meriva 1.3CDTi (πετρελαιο) 2011 (euro 5)

Το εχω βρει μαζι με το τελωνειο στα 6500 ευρω.

Με ενδιαφερει να εχει καλους χωρους (για 4 ατομα + μωρο) , να εχει μεγαλο χωρο αποσκευων και να ειναι αξιοπιστο και οικονομικο.

Τι λετε? Ειναι καλη επιλογη?

@AGGANIS13

1.6-.1.7 δεν υπάρχει δυνατότητα για αγορά? θα κινείται πιο άνετα το αυτοκίνητο και πιστεύω μπορεί να πετύχεις και καλύτερη οικονομία

Έγινε επεξεργασία από f117

Ισως ναι να κινείται πιο άνετα. Περισσοτεη οικονομια δεν νομιζω αφου αν δεις τα τεστ ενα σημαντικο υπερ αυτου του μοντελου ειναι η καταναλωση. Σε πραγματικες συνθηκες ειναι καπου στα 4,4 λίτρα/100 χλμ

Να και ενα τεστ

http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=255114&catID=23