Jump to content

Αυτοκίνηση

astrolabos

Recommended Posts

On 12/5/2016 at 9:07 ΠΜ, το μέλος jax7480 έγραψε:

Έχει επιλογές αρκετές αλλά και πάλι τα κιτάκια της EBC (pads και discs) συμφέρουν περισσότερο.

Όταν η TAROX ζητάει 3500nok για μπροστινούς δίσκους, η EBC προσφέρει όλο το κιτ με τακάκια στα 3900ΝΟΚ.

Έχεις ψωνίσει από αυτούς; είναι αξιόπιστο κατάστημα;

Εχω ψωνίσει εγώ στο παρελθόν 3-4 φορές.

Εχουν μεγάλη γκάμα προιόντων , και καλά πράγματα , γιατί απευθύνονται εκτός του tuning κοινού ... και σε amateur & semi-pro racing κοινό.

*Τα EBC θεωρούνται cheap performance επιλογές.

Δέν μπορούν να συγκριθούν με Tarox , Brembo κλπ

Για τα EBC:

Θέλω να βάλω κάτι καλύτερο από το εργοστασιακό. Για Brembo δεν το συζητάω γιατί θέλει ένα 5χιλιαρο μέσα στο νερό μόνο για το μπροστά σύστημα (με 4πιστονες) και για Tarox δεν έχω ιδέα τι χρειάζομαι (τακάκια, δίσκους κτλ, άσε που ξεφεύγουν στην τιμή). Οπότε αυτά που ζητάει η EBC τα βρίσκω νορμάλ για μια μικρή βελτίωση σε σχέση με τα εργοστασιακά.

Άσε που εδώ, για αλλαγή με OEM parts μου ζήτησαν περισσότερα απ'ότι να αγοράσω της EBC από Αγγλία.

πριν 9 ώρες, το μέλος jax7480 έγραψε:

Καλά όλα είναι θέμα γούστου και πως του κάθεται του καθενός στο μάτι...

Πέραν του γούστου , που ισχύει ακριβώς όπως το έγραψες ...

Να πώ την προσωπική μου άποψη ?

Ζάντα

Ενα από τα μεγάλα κεφάλαια στο θέμα αυτοκίνητο.

Πάντα προτιμούσα εργοστασιακό σχέδιο (από κάποιο σπόρ μοντέλο της σειράς)

ή

Επώνυμο Aftermarket

Replica ?

ΠΟΤΕ

(Για πολλούς και διάφορους λόγους , δέν το αναλύω).

Αποδεδειγμένο διαχρονικά , ποτέ δέν πήγαν τζάμπα και ποτέ δέν μετάνιωσα τα παραπάνω χρήματα μιάς σωστής επιλογής

:D

Στην περίπτωση του A8 , θα τσεκάριζα τις stantard και extra option του εργοστασιακού S8

Μετά θα έβλεπα σε BBS , MTM ... Keshkin ?

• Like 1

Just now, TASOS said:

Πέραν του γούστου , που ισχύει ακριβώς όπως το έγραψες ...

Να πώ την προσωπική μου άποψη ?

Ζάντα

Ενα από τα μεγάλα κεφάλαια στο θέμα αυτοκίνητο.

Πάντα προτιμούσα εργοστασιακό σχέδιο (από κάποιο σπόρ μοντέλο της σειράς)

ή

Επώνυμο Aftermarket

Replica ?

ΠΟΤΕ

(Για πολλούς και διάφορους λόγους , δέν το αναλύω).

Αποδεδειγμένο διαχρονικά , ποτέ δέν πήγαν τζάμπα και ποτέ δέν μετάνιωσα τα παραπάνω χρήματα μιάς σωστής επιλογής

Στην περίπτωση του A8 , θα τσεκάριζα τις stantard και extra option του εργοστασιακού S8

Μετά θα έβλεπα σε BBS , MTM ... Keshkin ?

Έχεις δίκιο σε αυτό. Γι'αυτό κοιτάω πλέον για γνήσιες από το S8. Αν βρω κάτι με καλά λεφτά θα το χτυπήσω. Δύσκολο αλλά με λίγο ψάξιμο ίσως είμαι τυχερός.

πριν 22 λεπτά, το μέλος jax7480 έγραψε:

Έχεις δίκιο σε αυτό. Γι'αυτό κοιτάω πλέον για γνήσιες από το S8. Αν βρω κάτι με καλά λεφτά θα το χτυπήσω. Δύσκολο αλλά με λίγο ψάξιμο ίσως είμαι τυχερός.

Υπομονή θέλει ...

Τα κλασσικά σχέδια που φόρεσε το S8 (+ το lifting) τα ξέρεις , κάποια στα έχουν ποστάρει ήδη.

Θα σου βάλω μιά ζάντα που δέν έχει κυκλοφορήσει πολύ στο μάτι (σε αυτό το αμάξι) εδώ Ευρώπη.

Είναι του Αμερικάνικου S8

https://en.wikipedia.org/wiki/Audi_A8#/media/File:Audi_S8_--_09-24-2011.jpg

*Edit*

Have a look

http://www.ebay.de/sch/Felgen/179679/m.html?item=201329093236&_ssn=carimpuls

Έγινε επεξεργασία από TASOS

Έχει κυκλοφορήσει και την ξέρω. Είναι του S8, facelift (νομίζω από μέσα του 2008 και μετά).

Και αυτή μου αρέσει αλλά και πάλι πολλά τα λεφτά. Με αυτά τα λεφτά παίρνω και επώνυμη που λέει ο λόγος.

Σκεφτομαι να παρω 2ο χερι ενα VW Golf 2008 η 2009 (MK5 η MK6), 1400 κυβικα και 160 η 170 αλογα.

Ακουω εδω κ εκει για θεματα που εχουν βγαλει στην "καδενα" μεταξυ αφου κανουν 60-90.000 χλμ.

Γνωμες ?

Πουλάνε Tesla στην Ελλάδα! (Μεταχειρισμένο βέβαια)

πριν 10 λεπτά, το μέλος YDinopoulos έγραψε:

Σκεφτομαι να παρω 2ο χερι ενα VW Golf 2008 η 2009 (MK5 η MK6), 1400 κυβικα και 160 η 170 αλογα.

Ακουω εδω κ εκει για θεματα που εχουν βγαλει στην "καδενα" μεταξυ αφου κανουν 60-90.000 χλμ.

Γνωμες ?

Seat Ibiza FR; ίδιος κινητήρας αλλά πιο όμορφο κατά τη γνώμη μου.

2 hours ago, UltraB said:

Πουλάνε Tesla στην Ελλάδα! (Μεταχειρισμένο βέβαια)

TaxFree -Ξένα νούμερα

Θωρακισμένο

Χωρις τελη ταξινόμησης

εγγύηση μπαταριων εργοστασιακη για αλλα 4ετης / Εγγυηση εργοστασιακη μπαταριων για αλλα 10 έτη

Το αμαξι δεν ενεργοποιεί τεκμήρια διαβιωσης

Πριν

gratzounia.jpg

μετά

γρατζουνιά μετά.jpg

γρατζουνια 2 μετα.jpg

παίδες που μπορώ να φτιάξω χρώμα (όχι πολύ ίσα ίσα 10ml -20ml ) για να περάσω τα σημεία που είναι βαθιά με μια οδοντογλυφίδα να φύγει η ασπρίλα

(αλοιφή χρησιμοποίησα την SONAX http://www.praktiker.gr/p/katharistiko-gratzounias-sonax-0-75lt-20103 )

ναι οκ δεν εξαφανίστηκε τελείως υπάρχει στη μέση αλλά από την πρώτη φωτογραφία είναι καλύτερα τώρα

Έγινε επεξεργασία από ARMAGEDDON
  • Like 1

8 hours ago, YDinopoulos said:

Γνωμες ?

Καδενα αν δεν εχει αλλαξει, σιγουρα θα θελει... Γενικα αυτο το μοτερ αν και ραβει ειναι λιγο πολυπλοκο, ειδικα αν πετυχεις και κανενα πειραγμενο.

Δεν κοιτας κανενα ΜΚ6 1.4 122ps που ειναι πολυ καλυτερα απο θεμα αξιοπιστιας?

Την Τριτη παραλαμβανω ζαντες απο Γερμανια για το σιροκο.

Ποιο απο τα τρια λαστιχα 235/35/19?

1.  Pirelli P ZERO NERO GT, 640ε

2. BRIDGESTONE POTENZA S001, 650ε ( Τα εχω τωρα πανω σε 235/40/18)

3. CONTINENTAL SPORT CONTACT 6, 720ε

@ARMAGEDDON

Αν γκουγκλαρεις "χρωματα αυτοκινητων" και διπλα την περιοχη σου, θα βρεις αυτο που ζητας.

Έγινε επεξεργασία από csaris
  • Like 1

33 minutes ago, csaris said:

Καδενα αν δεν εχει αλλαξει, σιγουρα θα θελει... Γενικα αυτο το μοτερ αν και ραβει ειναι λιγο πολυπλοκο, ειδικα αν πετυχεις και κανενα πειραγμενο.

Δεν κοιτας κανενα ΜΚ6 1.4 122ps που ειναι πολυ καλυτερα απο θεμα αξιοπιστιας?

Την Τριτη παραλαμβανω ζαντες απο Γερμανια για το σιροκο.

Ποιο απο τα τρια λαστιχα 235/35/19?

1.  Pirelli P ZERO NERO GT, 640ε

2. BRIDGESTONE POTENZA S001, 650ε ( Τα εχω τωρα πανω σε 235/40/18)

3. CONTINENTAL SPORT CONTACT 6, 720ε

@ARMAGEDDON

Αν γκουγκλαρεις "χρωματα αυτοκινητων" και διπλα την περιοχη σου, θα βρεις αυτο που ζητας.

P Zero σκέτα δεν υπάρχουν σαν επιλογή;

Επίσης τώρα τελευταία επειδή ψάχνοντας για ζάντες μίλησα με κόσμο (όχι ιδιοκτήτες καταστημάτων), αρκετοί έχουν σε εκτίμηση τα Vredestein Ultrac Vorti (μιλάμε πάντα για ιδιοκτήτες γρήγορων αυτοκινήτων). Καλό λάστιχο που υπολείπεται μόνο το όνομα.

Έγινε επεξεργασία από jax7480

Μία ώρα πριν, το μέλος Nickzzz έγραψε:

Το golf με τα 170hp, δεν είναι το GT; Δεν είχαν αρκετά θέματα αυτά στον κινητήρα που στρώσανε στις επόμενες εκδόσεις με τα 160hp; :hmm:

Είχαν (βαλβίδα Ν75 ,ρουλεμάν συμπλέκτη, λάδια σε τουρμπίνα)   ,αυτά τουλάχιστον έβγαλε σε φίλο μου όσο ήμουν Πειραιά και επίσης τα είδε τακτικά ο ίδιος και σε άλλους. 

Όσο για το αν έστρωσαν μετά :hehe:

Κρίμα , γιατί το Golf Mk5 είναι μακράν απο τα πιο ενδιαφέροντα που έχει βγάλει η VW απο ποιότητα εσωτερικού-στησίματος-εμφάνισης-τεχνολογίας. 

Το GTI δε, ένα ωραιότατα στημένο  σβέλτο προσθιοκίνητο για την εποχή του. 

P Zero σκέτα δεν υπάρχουν σαν επιλογή;

Επίσης τώρα τελευταία επειδή ψάχνοντας για ζάντες μίλησα με κόσμο (όχι ιδιοκτήτες καταστημάτων), αρκετοί έχουν σε εκτίμηση τα Vredestein Ultrac Vorti (μιλάμε πάντα για ιδιοκτήτες γρήγορων αυτοκινήτων). Καλό λάστιχο που υπολείπεται μόνο το όνομα.

Τι να σου πω.. Αυτα τα τρια μου προτεινε ο δικος μου ο ζαντας.

Αν ψαχτεις γενικα εχει και αλλες επιλογες αλλα απο τιμες ειναι πανω κατω τα ιδια.

Μπορει να χτυπησω τελικα τα potenza και με τα ρεστα να κανω και το σερβις που ειναι να γινει τωρα.

Εχω πετυχει και 1-2 αναρτησεις ρυθμιζομενες στο Γερμανικο ebay σε τιμη χωμα και με ψηνει ρε γμτ... [emoji14]

Στάλθηκε από το LG-H815 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Τι να σου πω.. Αυτα τα τρια μου προτεινε ο δικος μου ο ζαντας.

Αν ψαχτεις γενικα εχει και αλλες επιλογες αλλα απο τιμες ειναι πανω κατω τα ιδια.

Μπορει να χτυπησω τελικα τα potenza και με τα ρεστα να κανω και το σερβις που ειναι να γινει τωρα.

Εχω πετυχει και 1-2 αναρτησεις ρυθμιζομενες στο Γερμανικο ebay σε τιμη χωμα και με ψηνει ρε γμτ...

Γι'αυτό ρωτάω για τις άλλες επιλογές. Γιατί δεν μου τις πρότεινε κανένας ζαντάς. Το P Zero το φορούσα στο Superb και ήταν φοβερό λάστιχο από τότε ακόμα.

Πολύ καλύτερο από τo P Zero Nero το οποίο είναι σχετικά πιο παλιό.

Τα Vredestein Ultrac Vorti, μου τα πρότειναν 2 άτομα που μίλησα από το Porsche Club Όσλο (που τους πέτυχα σε κατάστημα).