Jump to content

Ποδηλατό-thread v2.0

astrolabos

Recommended Posts

^^ εννοεις αν δεν ειναι μυτερα. Σωστα??

Όχι σωστά το λέει, συνήθως είναι μυτερά και λεπτότερα όταν φαγώνονται πολύ. Σύγκρινε τα με μια ταχύτητα που δεν χρησιμοποιείς πολύ, δεν έχουν σημασία τα χλμ αλλά η χρήση και η συντήρηση αλυσίδας. Έχεις παρατηρήσει κάποιο πρόβλημα ή απλά θες να αλλάξεις;

^^Οχι προβλημα δεν εχω παρατηρησει. Υποθεσεις κανω.

Αλυσιδα εχω αλλαξει μια φορα αλλα συντηρηση κανω πολυ καλη, με παραφινελαιο τακτικα.

Αρα δεν χρειαζεται κατι απ οτι καταλαβαινω.

Που ειστε μωρε ολοι κρυμενοι???

Ερωτηση: ποτε μια κασετα θελει αλλαγη? Αναλογα με τα χιλιομετρα?

Η δικη μου εχει περιπου 10000 km.

Όταν σε μεγάλο φορτίο η καινούρια αλυσίδα πηδάει δόντια. Συνήθως στο γρανάζι  που χρησιμοποιείς περισσότερο στον ανήφορο.

Κάποτε αγόρασα αυτό το ποδήλατο. http://www.thelab.gr/topic/65067-%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CE%B1%CF%84%CF%8C-thread-cyclelab/page-475#entry1811367

Μετά από δύο χρόνια έχει κάνει μόνο 120km! (κράξτε ελεύθερα :p ) Δεν έχει κάτι το ποδ/το, ίσα ίσα είναι φανταστικό, απλά μου δημιουργήθηκε ένα κόλλημα ότι λόγω στενών ελαστικών και του μεγάλου βάρους μου, θα διαλυθεί αν πέσει σε λακκούβα.

Απόψε το έκανα βόλτα ξανά μετά από πολύυυυυυ καιρό, και νομίζω ότι άδικα ανησυχώ τόσο για τις λακκούβες. Στο φινάλε το πολύ πολύ να ισιώσουμε καμιά ζάντα.

Έχω όμως ένα θέμα που έχει πάει να με ρίξει κάτω δυο φορές στο παρελθόν, και έγινε πάλι απόψε.

Προσέξτε στη πρώτη φωτό του λίνκ πόσο κοντά έρχεται το πετάλι στον τροχό όταν αυτό βρίσκεται σε οριζόντια θέση.

Όταν κάνω επιτόπου στροφή σε δρόμο, βρίσκει το παπούτσι μου στη ρόδα, και πάω να πέσω.... είναι νορμάλ αυτό;

Ο σκελετός δεν είναι μικρός στα σίγουρα (large), μήπως φταίει που φοράω 47 νούμερο παπούτσι; (με κομμένα νύχια :p )

Έγινε επεξεργασία από Lakisss

Νορμάλ είναι, toe overlap λέγεται και είναι σύνηθες φαινόμενο σε αυτούς που προτιμούν μικρότερους σκελετούς ή έχουν πολύ μεγάλα πόδια, το ίδιο πρόβλημα έχω κι εγώ, αλλά ποτέ δεν είναι πραγματικά πρόβλημα μιας και δεν στρίβεις την ρόδα τόσο πολύ ώστε να έχεις θέμα. Εκτός αν πας στο τσίρκο, εκεί αλλάζουν τα δεδομένα.

• Like 1

Μέσα στη πόλη, με μικρές ταχύτητες και ανάγκη ελιγμών μπορεί να συμβεί όμως, ειδικά αν έχουν μπει λασπωτήρες στο ποδήλατο...

...το καλοκαίρι το έπαθα κάμποσες φορές, κυκλοφορώντας με ένα δανεικό ποδήλατο (μεγέθους Μ) για μικρες αποστάσεις (έως 3χλμ) μέχρι τη θάλασσα...οι λασπωτήρες στο συγκεκριμένο στηρίζονταν μεν στο πλαίσιο και τη ρόδα, αλλά "κουμπωτά", και μου έτυχε να χτυπήσει ο λασπωτήρας στη μύτη του ποδιού, να βγει από τη θέση του και οι βάσεις στήριξής του να χτυπούν στις ακτίνες και να παίζει ο λασπωτήρας δεξιά-αριστερά, εμποδίζοντας και περαιτέρω κινήσεις του πεταλιού...

...όντως μπορεί να είναι από άβολο-αιφνιδιαστικό, έως αμήχανο-ντροπιαστικό, έως κι επικίνδυνο, αναλόγως τη περίσταση...

Διαφέρουν πάντως οι μάρκες στη γεωμετρία κι έχω δει -ψάχνοντας για ποδήλατο- κάποια ποδήλατα σε μέγεθος Large να έχουν μήκος στον οριζόντιο άξονα όσο άλλα έχουν σε μέγεθος XLarge.

...υποθέτω τώρα ότι αυτοί με μεγάλα άκρα και πέλματα (σαν και μένα) πρέπει είτε να πηγαίνουν στο μεγαλύτερο διαθέσιμο μέγεθος είτε να επιλέγουν ποδήλατο με γεωμετρία τέτοια, ώστε στον οριζόντιο άξονα (απόσταση σέλας-τιμονιού ας πούμε) να είναι μεγαλύτερο το μήκος...

...παίζει ρόλο βέβαια και η γωνία, οι μοίρες της γωνίας μεταξύ του κάθετου άξονα και του δαπέδου, αλλά σε μια δεδομένα κατηγορία ποδηλάτων, όσο έψαξα βρήκα μεγαλύτερες διαφορές στον οριζόντιο άξονα παρά στη γωνία του κάθετου άξονα με το έδαφος.

Έγινε επεξεργασία από vgiozo

Προσωπικά το θέμα με τους λασποτήρες το έλυσα με μία καινούργια αγωνιστική καινοτομία:

http://www.evanscycles.com/products/rrp/neoguard-fork-mudguard-ec022970

Πανεύκολη τοποθέτηση

Μείωση βάρους

χωράνε και στην τσέπη

env0y κανουν δουλεια οι λασπωτηρες? ειδες μεγαλη διαφορά? θελω και εγω να παρω κατι παρομοιο αλλα νομιζω οτι δεν θα λειτουργησει. εκει που τοποθετειται δεν μου φενεται οτι μπορει να σταματησει πολλα...

Έγινε επεξεργασία από geatle

env0y κανουν δουλεια οι λασπωτηρες? ειδες μεγαλη διαφορά? θελω και εγω να παρω κατι παρομοιο αλλα νομιζω οτι δεν θα λειτουργησει. εκει που τοποθετειται δεν μου φενεται οτι μπορει να σταματησει πολλα...

Κοίτα ο συγκεκριμένος δεν είναι για να μην λερώσεις το κουστούμι, αλλά δεν τρως στην μάπα νερό και λάσπη.

Αν είσαι στο άθλημα θα καταλαβαίνεις τι εννοώ λέγοντας ότι έχεις μία λασπομένη γραμμή που ξεκινά από τον λαιμό και τελειώνει στο κούτελο.

οχι δεν τρεχω τοσο ωστε να φτανει λασπη στο προσωπο. δεν κανω cyclocross. για commute χρηση ρωταω. συνηθως λερωνεται το παντελονι μου απο την μπροστα ροδα και η πλατη μου απο την πισω.

thanks Lakisss. θα το δοκιμασω μολις παρουν οι βροχες.

env0y καπου ειχα δει πως να φτιαχνεις ενα ομοιο απο σαμπρελα. εαν τυχει να παω σε κανεναν αγωνα mtb το χειμωνα θα το δοκιμασω και αυτο.

Έγινε επεξεργασία από geatle

Εκτός από λεβιεδάκια αφαίρεσης ελαστικών όπως λέγονται, υπάρχει τίποτα "σπιτικό" που μπορώ να χρησιμοποιήσω για να βγάλω την σαμπρέλα χωρίς να κινδυνεύω να την σκίσω ή να τσαλακώσω την ζάντα; Σε μικρό τροχό γίνεται και με το χέρι, αλλά στο ballistic που έχω δεν το έχω δοκιμάσει. (Βασικά το δοκίμασα, αλλά ότι χρησιμοποίησα...πέθανε)

Έγινε επεξεργασία από Snips