Jump to content

Ch.L-UEFA, & ΝΒΑ και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις v2.0

astrolabos

Recommended Posts

Διβατήριο vs εργαστηριακή εξέταση σημειώσατε 1 αλλά τελικά το πρόβλημα είναι η αντιληπτική ικανότητα ή/και οι προκαταλήψεις. :hehe:

Τελικά πετάει ο γάιδαρος όπως 《αποδεικνύεται》...

Μια και πιάσαμε Ολυμπιακούς (που γενικά δε με απασχολούν ιδιαίτερα), νέο φρούτο από τους παραλογισμούς που για κάποιους είναι πολύ προσοδοφόροι...

Η Αλγερινή (😉) γυμνάστρια Kaylia Nemour, που μόλις πήρε χρυσό μετάλλιο και έγινε η πρώτη Αφρικανή γυμνάστρια που κερδίζει Ολυμπιακό μετάλλιο, έχει ενδιαφέρουσα προϊστορία.

Γεννήθηκε το 2006 και μέχρι το 2021 αγωνιζόταν με τα χρώματα της Γαλλίας, με αρκετές διακρίσεις. Το 2022, αφού ο προσωπικός της γιατρός της επέτρεψε να αγωνιστεί ξανά μετά από διπλό χειρουργείο στα γόνατα, ο γιατρός της γαλλικής εθνικής ομάδας δεν της το επέτρεπε. Επιπλέον, η γαλλική ομοσπονδία είχε την απαίτηση να εγκαταλείψει την πόλη στην οποία μεγάλωσε και τους προπονητές της και να μετακινηθεί στο Παρίσι.

Εφόσον ήταν απρόθυμη να υποκύψει στις απαιτήσεις της ομοσπονδίας, τον Ιούλιο του 2022 επέλεξε να αξιοποιήσει την αλγερινή υπηκοότητα του πατέρα της, για να αγωνιστεί με τα χρώματα της Αλγερίας. Και πάλι, η γαλλική ομοσπονδία έκανε ό,τι μπορούσε για να σταθεί εμπόδιο, εμποδίζοντας την αποδέσμευσή της από τη γαλλική ομάδα.

Χρειάστηκε τον Μάιο του 2023 να δημοσιευτεί ένα άρθρο σε γαλλικό μέσο, που απαριθμούσε περιστατικά κακοποίησης εις βάρος άλλων γαλλίδων γυμναστριών (δεν το διάβασα), για να συναινέσει η γαλλική ομοσπονδία στην αποδέσμευσή της.

Ως αποτέλεσμα, αμέσως μετά η Nemour μπόρεσε να αγωνιστεί ως Αλγερινή και τελικά να προκριθεί στους Ολυμπιακούς, όπου μόλις πήρε το χρυσό μετάλλιο.

1920x1080_cmsv2_d2da477b-e6f4-5253-ae4e-

https://www.euronews.com/2024/08/07/dual-national-kaylia-nemours-gymnastics-gold-for-algeria-has-france-feeling-left-out

15 ώρες πριν, το μέλος acct έγραψε:

Αν δεις τον αγώνα, είναι προφανές ότι η αποχώρησή της ήταν βεβιασμένη. Κάποιοι ίσως ισχυριστούν και προσχεδιασμένη. Η γνωστή (χρυσή ολυμπιονίκης) Federica Pellegrini είπε πιο κομψά ότι η Carini δεν ήταν σε θέση να αντιδράσει ψύχραιμα. Δεν είχε να κάνει με κάποιον άμεσο και επικείμενο κίνδυνο.

Το γεγονός ότι η αποχωρήσασα βγήκε στη συνέχεια και απολογήθηκε, δείχνει κάποια πράγματα. Και επικαλέστηκα μόλις την Pellegrini, γιατί αφενός είναι και Ιταλίδα και αθλήτρια εγνωσμένου κύρους αφετέρου είπε όλα όσα εγώ θεωρώ προφανή:

• οι αθλητές με ιδιαιτερότητες, όπως αυξημένη τεστοστερόνη ή υψηλό αιματοκρίτη πλεονεκτούν, κοντά στα όρια του ντόπινγκ

• η επιστήμη θέτει τα όρια του επιτρεπτού και του μη επιτρεπτού

• η Αλγερινή δεν εμπίπτει προκαταβολικά σε κάποια κατηγορία με άδικο πλεονέκτημα (λχ τρανς, που έχουν κάνει μετάβαση), οπότε δεν μπορεί να τίθεται θέμα κατόπιν εορτής

Αρα απλα τα παρατησε και εφυγε. Εφαγε δυο γερες και τα εριξε στα χρωμοσωματα της Αλγερινης. Αφου δεν προκυπτει διαφορα η Ιταλιδα τα παρατησε λογο κακου mentality η για να δημιουργησει θεμα εσκεμμενα.

15 ώρες πριν, το μέλος acct έγραψε:

Ή θέλουμε και χωριστές κατηγορίες για άντρες με χαμηλή τεστοστερόνη και γυναίκες με υψηλή;

Αν ηταν τοσοι πολλοι που να μπορουν να εχουν μια κατηγορια μονοι, γιατι οχι? Μπορει στο μελλον να γινει δεν ξερεις

Θα σταματησει και η κλαψα.

• Like 2

15 ώρες πριν, το μέλος Γιάννης_84 έγραψε:

Διβατήριο vs εργαστηριακή εξέταση σημειώσατε 1 αλλά τελικά το πρόβλημα είναι η αντιληπτική ικανότητα ή/και οι προκαταλήψεις. :hehe:

Τελικά πετάει ο γάιδαρος όπως 《αποδεικνύεται》...

Δηλαδή εάν σου έδειχναν και σου ερμήνευαν επιστημονικές εξηγήσεις που αντικρούουν την ειλημμένη απόφασή σου, θα έλεγες "συγγνώμη έκανα λάθος";

Σου προτείνω να διαβάσεις το "I am Legend".

Spoiler

Δείχνει τον ψυχισμό κάποιου που νομίζει ότι κάνει τον κόσμο καλύτερο κυνηγώντας αυτούς που είναι διαφορετικοί από αυτόν, αλλά στη συνείδηση όλων των υπολοίπων αυτός είναι το "τέρας".

• Plits 1

43 λεπτά πριν, το μέλος minast έγραψε:

Δηλαδή εάν σου έδειχναν και σου ερμήνευαν επιστημονικές εξηγήσεις που αντικρούουν την ειλημμένη απόφασή σου, θα έλεγες "συγγνώμη έκανα λάθος";

Εμένα να τις έδειχναν; Στην διεθνή ομοσπονδία πυγμαχίας να το κάνουν, να ζητήσουν εκείνοι συγγνώμη, δεν αποφάνθηκα εγώ για τίποτα, η διεθνής ομοσπονδία απεφάνθη επικαλούμενη επιστημονικά κριτήρια τα οποία αναιρέθηκαν από το τι γράφει το διαβατήριο και όχι με επιστημονική απάντηση. Ασχέτως αθλητισμού και αγώνων, έχουν υπάρξει κι άλλα περιστατικά αγοριών που γεννήθηκαν μεν με ανδρικά όργανα αλλά με δυσμορφία που δεν φαινόταν εξ αρχής με αποτέλεσμα, (χωρίς να φταίνε ή να γνωρίζουν) να τα μεγαλώσουν οι γονείς τους ως κορίτσια μέχρι που κάποια στιγμή τα παιδιά άρχισαν να κυνηγάνε τα ποδόσφαιρα κλπ και σε συνδυασμό και με την εφηβεία φάνηκε η πραγματικότητα. Δεν έφταιγαν που δεν το ήξεραν αρχικά μεν, ήταν αρσενικά δε. Με ΧΥ και όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά ππυ δίνουν πλεονέκτημα στον αθλητισμό. Αυτές οι περιπτώσεις είναι και μια έμμεση απόδειξη πως άνδρες και γυναίκες δεν διαμορφώνουν συμπεριφορές ΜΟΝΟ ως αποτέλεσμα των κοινωνικών προτύπων αλλά συμμετέχει και η βιολογία τους σε αυτό σε αντίθεση με τις μπούρδες περί αποκλειστικά κοινωνικής διαμόρφωσης των διαφορών των φύλλων που ευδοκιμούν πολύ εσχάτως.

43 λεπτά πριν, το μέλος minast έγραψε:

Σου προτείνω να διαβάσεις το "I am Legend".

Hide contents

Δείχνει τον ψυχισμό κάποιου που νομίζει ότι κάνει τον κόσμο καλύτερο κυνηγώντας αυτούς που είναι διαφορετικοί από αυτόν, αλλά στη συνείδηση όλων των υπολοίπων αυτός είναι το "τέρας".

Δεν ξέρω πόσο ψηλά νομίζεις ότι βρίσκεσαι ή πόσο χαμηλά θεωρείς ότι εγώ βρίσκομαι, για να μου προτείνεις αυτό το βιβλίο με αφορμή αυτή τη συζήτηση.

Θα επαναλάβω για τελευταία φορά πως το σκεπτικό που ασχολήθηκα δεν έχει στο κέντρο του τη συγκεκριμένη περίπτωση μόνο, αλλά την μετέπειτα χρήση του ως πρότυπο για πιο ξεκάθαρες περιπτώσεις κοροϊδίας όπως παραδείγματα τα οποία ήδη ανέφερα. Αν σε ταυτότητα/διαβατήριο είναι εφικτό σε κάποιες χώρες να αλλάζει το φύλλο χωρίς κανένα ιατρικό κριτήριο, θα αρκεί αυτό και για αθλητικούς αγώνες και το βρίσκω άδικο και λάθος. Δεν είναι ούτε στο χέρι μου, ούτε θα με ρωτήσει κανείς, απλώς κουβέντα κάνουμε, την άποψή μου εκφράζω στηριζόμενος στην κοινή λογική.

1 hour ago, Γιάννης_84 said:

Αν σε ταυτότητα/διαβατήριο είναι εφικτό σε κάποιες χώρες να αλλάζει το φύλλο χωρίς κανένα ιατρικό κριτήριο, θα αρκεί αυτό και για αθλητικούς αγώνες και το βρίσκω άδικο και λάθος.

Δεν ξέρω για τον Α' Κενταύρου, αλλά εδώ δεν έχεις καμία αλλαγή. Και έχεις διάφορα προφανή ιατρικά κριτήρια, τα οποία εσχάτως κάποιοι θεωρούν ανεπαρκή. Αυτό είναι μία συζήτηση για το μέλλον.

Αν το βρίσκεις άδικο και λάθος, tough luck. Όπως δε μας ρώτησαν τόσα χρόνια που η Khelif αγωνιζόταν και έχανε ως γυναίκα, δε θα μας ρωτήσουν και τώρα που κερδίζει.

Ποιο Α' του Κενταύρου, ποιο μέλλον και ποια ανεπαρκή ιατρικά κριτήρια; Το διαβατήριο είναι το ιατρικό κριτήριο ή το ΧΥ; Και το 2024 για παρόν μου μοιάζει, όχι για μέλλον. Και ξαναλέω μην κολλάτε μόνο στην είδηση, δείτε τα τετελεσμένα στις Αμερικές και αλλού και αν δεν φρίξετε, σηκώνω τα χέρια ψηλά. Εν πάση περιπτώσει, εγώ τις ανησυχίες μου τις εξέφρασα, μπορεί και να είμαι εγώ το τέρας του βιβλίου και λογικά οι γυναίκες με ΧΥ και όρχεις (έστω και εσωτερικούς ή whatever) είναι οι πεντάμορφες που δυσκολεύομαι ως τέρας να εκτιμήσω.

On 10/8/2024 at 3:05 ΜΜ, το μέλος Γιάννης_84 έγραψε:

Ποιο Α' του Κενταύρου, ποιο μέλλον και ποια ανεπαρκή ιατρικά κριτήρια; Το διαβατήριο είναι το ιατρικό κριτήριο ή το ΧΥ; Και το 2024 για παρόν μου μοιάζει, όχι για μέλλον. Και ξαναλέω μην κολλάτε μόνο στην είδηση, δείτε τα τετελεσμένα στις Αμερικές και αλλού και αν δεν φρίξετε, σηκώνω τα χέρια ψηλά. Εν πάση περιπτώσει, εγώ τις ανησυχίες μου τις εξέφρασα, μπορεί και να είμαι εγώ το τέρας του βιβλίου και λογικά οι γυναίκες με ΧΥ και όρχεις (έστω και εσωτερικούς ή whatever) είναι οι πεντάμορφες που δυσκολεύομαι ως τέρας να εκτιμήσω.

Καλά όλα αυτά που λες, αλλά όλα αυτά που κολλάνε με την αλγερινη πυγμάχο;

Κολλάνε στην αιτία που η διεθνής ομοσπονδία πυγμαχίας τον είχε αποκλείσει από τις γυναικείες κατηγορίες. Και πάνω στην κουβέντα η υπεράσπιση της μη ισχύος αυτού του αποκλεισμού από τη ΔΟΕ, αντι να λέει ότι ξέρετε έκανε λάθος ή είπε ψέματα η ομοσπονδία (εκεί ναι, κι εγώ θα πήγαινα πάσο) και δεν έχει ΧΥ, ούτε όρχεις κλπ, διαβάζω για τη σχέση της ομοσπονδίας με τον Πούτιν, για το Αλγερινό διαβατήριο και ποια βιβλία πρέπει να διαβάσω για να γίνω άνθρωπος.

Και κατ' επέκταση διαβάζω και από κατά τ' άλλα σεβαστούς επιστήμονες άρθρα με τραβηγμένη από τα μαλλιά επιχειρηματολογία που προσπαθεί να δικαιολογήσει τη συμπερίληψη στις γυναικείες κατηγορίες, όχι μόνο τέτοιες περιπτώσεις που έχουν κάποια ας το πούμε 《ελαφρυντικά》, αλλά ακόμα και τους επί χρόνια αγωνιζόμενους άνδρες αθλητές με τις ανδρικές κατηγορίες, που θυμήθηκαν πως τελικά είναι γυναίκες και έτσι αλλάζουν τον αυτοπροσδιορισμό τους, λίγο πριν τους αγώνες.

11 hours ago, Γιάννης_84 said:

Και πάνω στην κουβέντα η υπεράσπιση της μη ισχύος αυτού του αποκλεισμού από τη ΔΟΕ, αντι να λέει ότι ξέρετε έκανε λάθος ή είπε ψέματα η ομοσπονδία (εκεί ναι, κι εγώ θα πήγαινα πάσο) και δεν έχει ΧΥ, ούτε όρχεις κλπ, διαβάζω για τη σχέση της ομοσπονδίας με τον Πούτιν, για το Αλγερινό διαβατήριο και ποια βιβλία πρέπει να διαβάσω για να γίνω άνθρωπος.

Άσε επιτέλους τις μπούρδες, σε παρακαλώ. Αν έχεις αποδείξεις για το είδος του τεστ που πραγματοποίησε η IBA και τα αποτελέσματά του, βάλε τα εδώ, να μιλάμε επί στοιχείων. Εσύ έχεις το βάρος της απόδειξης για τους ισχυρισμούς σου. Άκου να βγαίνει κόσμος να διαψεύδει ότι έχει όρχεις. Μήπως της έκανες και υπέρχηχο; Ντροπή.

Εξ όσων γνωρίζουμε, η IBA είπε αρχικά ότι έκανε μέτρηση τεστοστερόνης. Στη συνέχεια το αρνήθηκε (γιατί δεν έκανε) και είπε απλά για ένα απροσδιόριστο τεστ φύλου, επί του οποίου δεν έχει δημοσιοποιήσει τίποτα. Κι ακόμη κι αν είχε κάνει μέτρηση τεστοστερόνης, για την Ολυμπιακή Πυγμαχία δεν είναι κριτήριο αποκλεισμού. Ακόμη. Αντίθετα από άλλες Ομοσπονδίες και άλλα αγωσνίσματα.

Ελλείψη οποιασδήποτε απόδειξης για το αντίθετο, η αθλήτρια που από τη ληξιαρχική πράξη γέννησης μέχρι τη αθλητική της ταυτότητα λογίζεται ως τέτοια, έχει ζήσει όλη τη ζωή της ως τέτοια και αγωνίζεται ως τέτοια, είναι γυναίκα. Μπορεί κάποια στιγμή να αλλάξουν οι κανόνες του αγωνίσματος και να σταματήσει να αγωνίζεται. Πάλι γυναίκα θα είναι.

Τη γραμματική δε στη διορθώνω, δεν έχει αξία. Αν δεν έμαθες τις αντωνυμίες και τα κτητικά στο σχολείο, δεν θα τα μάθεις σε ενα φόρουμ.

Κανένα βάρος απόδειξης δεν έχω και σταμάτα τις δειλές επιθέσεις γνωρίζοντας πως έχεις τη δυνατότητα του ban και της διαγραφής post τα οποία έχεις ξαναχρησιμοποιήσει εναντίον μου και στο παρελθόν αν τυχόν απαντήσω στο ίδιο ύφος. Το βάρος της απόδειξης υπάρχει ανάμεσα στην IBA και την Ολυμπιακή Πυγμαχία, εγώ απλό σχόλιο κάνω, δεν καθορίζω τίποτα όπως ξέρεις, ούτε έχω να αποδείξω κάτι, ούτε προσπαθώ να αποδείξω κάτι. Δεν ξέρω τι τεστ έκανε η IBA και αν τίθεται θέμα ιατρικού απορρήτου κλπ, αλλά ήδη έγραψα πως αν έκανε λάθος ή είπε ψέματα, αλλάζουν όλα, πόσο δύσκολο σου είναι να καταλάβεις αυτήν τη διατύπωση; Αλλά όταν μιλάμε για ιατρικό τεστ vs διαβατήριο, περισσότερη βαρύτητα έχει το τεστ, δεν μπορείς να το αλλάξεις αυτό, όσο και να με προσβάλλεις. Αρκει να μην είναι ψεύτικο το τεστ ή το αποτέλεσμά του όπως ήδη είπα 100 φορές.

Για τις προεκτάσεις του θέματος δεν βλέπω κανένα σχόλιο, μάλλον εκεί φαίνεται να υπάρχει μια αποδοχή και κρυβόμαστε πίσω από τις πιο ιδιαίτερες περιπτώσεις για να μην χρειαστεί να υπερασπιστούμε τις ακρότητες που φαίνεται πως κερδίζουν έδαφος.

Για τους κανόνες των αγωνισμάτων δεν ξέρω τι πρόκειται να γίνει αλλά το τι είναι γυναίκα δεν το καθορίζουν τα διαβατήρια αλλά η βιολογία.

• Haha 1

19 λεπτά πριν, το μέλος fatalara έγραψε:

Τι δουλειά έχει το διαβατήριο;

On 6/8/2024 at 2:10 ΜΜ, το μέλος Cyber_Cookie έγραψε:

Οι διοργανωτές και η ΔΟΕ λένε πως ισχύει "ότι γράφει το διαβατήριο".

1 ώρα πριν, το μέλος Γιάννης_84 έγραψε:

Δεν ξέρω [...] αλλά

Δεν ξέρεις, αλλά μιλάς σαν να ήξερες. Πάντα έχει ενδιαφέρον όταν κάποιος λέει, Δεν [κάτι], αλλά... Δημοφιλή παραδείγματα:

Δεν είμαι σεξιστής, αλλά...

Δεν είμαι ρατσιστής, αλλά...

Δεν είμαι αντιεμβολιαστής, αλλά...

Στα γεγονότα, η Ολυμπιονίκης πυγμάχος έχει ζητήσει από την δικαιοσύνη να αναλάβει δράση εναντίον των τρολς της παραπληροφόρησης εναντίον της.

WWW.CP24.COM

Olympic boxing champion Imane Khelif has filed a legal complaint in France for online harassment after a rain of criticism and false...

• Like 1